- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quandsoir #942 üzenetére
Hali,
xD kártyából nincs nagy választék (már a sebességet illetően) van a normál, van M és van H-s. A H-s típusú a leggyorsabb, de itt ne gondolj több 10 másodperces előnyre a normálhoz képest. Nekem H-s kártya van a gépbe, egy fine 6 megás kép lementése kb 1-1,5 másodperc. Egy RAW kb 3 másodperc. Videót még nem próbáltam ki, hogy folyamatosan tudja-e menteni a kártyára, vagy időnként beszaggat. -
ERIK 70
tag
válasz
quandsoir #897 üzenetére
Köszi válaszod,így már vidámabb vagyok
Amúgy főleg fiúk hobbija a komoly fényképezés,
probáltam volna titkolni ééénem-de azért
maradjon így a név-nem kirivó
Kicsit érzékenyebb voltam én is...
Tehát felejtsüs el a negativumokat és koncentráljunk
a 6500fd-re
De ha már így ''összejöttünk'' segíthetnél az iso-kban
hol és mikor kell használni kb400-at?
Szerintem siető embernél,és késő délután v erősen borus égnél.
Az iso 400 pl segit hogy ne mozduljon be a kezem v azt csak a
képstabi segiti?---ezért ennyi vacila,nem tudom melyik fontosabb,
pedig olvastam elég könyvet erről.
Köszi véleményed -
geur
csendes tag
válasz
quandsoir #825 üzenetére
quandsoir!
Ha Zeniten nőttél fel, akkor csodálkozom, hogy nem hiányolod a külső (rendszer)vaku lehetőségét. Itt már kérdeztem a 6500 tulajokat, csak nem kaptam választ a slave vaku használhatóságára. (Nem szemrehányás!Lehet, hogy csak nekem vesszőparipám, de szerintem beltérben a derítő vakuzás hiánya előbb-utóbb gondot jelent. Ha megnézitek, pár éve nem volt olyan bridge gép, amin ne lett volna vakucsatlakozó.
Én is 6500-t (vagy 9600-t) szerettem volna venni, de most nagyon úgy fest, hogy nem fogok. Hogy miért? Ebben az árkategóriában amit lehetett, megnéztem személyesen. Volt, ahol megengedték, hogy memóriakártyát vigyek, és össze-vissza fényképezgessek. (A Pana FZ50 sem annyira rossz, mint mondják.) Persze jópárat csak neten, tesztek alapján tudtam megismerni. Mindezekből azt szűrtem le, hogy pont a 100.000 Ft körüli összeg az, amennyiért még nem lehet jó gépet venni, de már túl sok pénz ahhoz, hogy a kompromisszumait elfogadjam. A márkánál maradva majdnem fele annyiért ott az 5600-as, remek kis gép. A Kodak P880 és P712 sötét ló, de érdekes. A belépő szintű dslr-ket nem is említem, nem ez a kategória. Bár a 6500 árán egy használt, de jó karban lévő Canon 300d-t lehet venni alapobjektívvel. (Tudom, utána lehet gyűjteni objektívekre.)
Mindezt két okból írtam. Egyrészt, mert velem együtt többen győzködik magukat, hogy 6500-at vegyenek, másrészt, meg szeretném, hogy a tulajok meggyőznének az ellenkezőjéről.
üdv:
geur -
Tonyk
veterán
válasz
quandsoir #825 üzenetére
Már most esett az ára: 102E már majdnem mindenhol. Ez egyelőre az erős forintnak köszönhető, nem pedig a megjelenés óta eltelt két hónapnak. ( a forint meg mint tudjuk nem egy stabil fizetőeszköz, lehet hogy karácsonyra megint szar lesz, és akkor ismét drágul minden gyorsan forgó elektronikai cucc...
)
Azért kíváncsian várom egy két kolléga mikulásra, karácsonyra beígért ''úgyis lemegy 80-ra / 90-re''-ra jóslatát.
Sajna szerintem ez nem fog beteljesedni. Igaz karácsonyig van még majd egy bő hónap.
A két hónap alatt lőttünk vele 1629 képet. Hát mit nem mondjak ez első nagyon negatív élményeim után nagyon a szívemhez nőtt ez a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest