- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini PC
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
valaki nem cserélt esetleg ventit egy aurum 400w -osba ?
hétfőn kapom kézhez és előre félek, hogy hangos lesz, egy cx400 corsair-t cserélek erre az aurumra abban bízva, hogy csendesebb lesz, mert a corsair olyan mint egy porszívó,(ez is érdekes, hogy anno mennyire dicsérte mindenki azt a tápot ilyen halk olyan halk erre ez már a 2. és egy ismerősömnek is ilyen van ami hangos mint állat terhelés alatt)
és arra gondoltam ha nagyon hangos lesz ez is akkor cserélek benne egy ventit
[link] -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Nem tudtam hova írjam, szóval ideírom. Van egy FSP NB PLUS adapterem, aminek letört a cserélhető csatlakozó része. Az, ami a laptopba megy be... ("papa" részről van szó) Mivel HP laptopomba csak ez a vég jó, így kicsit buktam a dolgot.. Nem tudtok esetleg honlapot,vagy bármilyen webshop-t, ahonnan rendelhetnék ilyen "végeket"? Pécsi vagyok, esetleg nem tudtok Pécsett bontót, vagy boltot, ahonnan szerválhatnék ilyen szettet?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
xmasterteam #592 üzenetére
Nem bírja el a 12V1 ága a két VGA-t. (Ha az egyik VGA-t valahogy átkötöd a 12V2-re, akkor meg a VGA-t és a procit nem bírja a másik ága.)
-
janika1337
tag
FSP Hexa 500 tulaj vagyok! Nagyon meg vagyok elégedve vele és ami meglepő, hogy egy Zalman ZM-MFC3-mal mérem a fogyasztását és egy HD6850 van a gépemben, 2 winchester, meg egy Phenom x4 965... 300W felé nem sikerült tornáznom, pedig játékokkal, 3D Markkal próbálkoztam és ennyi...
Ajánlom mindenkinek.
-
ledgeri
nagyúr
-
oz82
senior tag
válasz
yakuza.tora #584 üzenetére
Köszi!
szum 18,5A + 250watt az már jó lesz sztem HZPC-zni
Ez a táp talán elvisel egy HD 5570-et. -
xmasterteam
tag
Ha jól látom ott alul van egy sor hogy +3.3= 17.0A +12V1 = 6.5A +5Vsb = 2.0A és így tovább, de nem biztos hogy az Ampert tünteti fel.
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Itt hova van írva, hogy hány ampert tud leadni a 12V ágon?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mr_ricsi #580 üzenetére
esélyes lehet a hdd, mert eléggé feszülősen van a kábel (alapból hülyén vannak a kábelen a csatlakozók: zzz alakba, és nem csiga alakban... és emiatt meg van fordítva... mindegy ha nem átlátható talán itt látni[link])
és mikor megnyitottam a bongészót a vinyó fel,,bőgött" és megjelent a cicc..
-
ledgeri
nagyúr
Persze, hogy miután ezt leírtam, kikapcsoltam (és elmentem enni....), levettem az oldalát a háznak, hogy jobban lássa/halljam, hogy mi lehet... majd indulás (léállítás; elosztó lekapcsolás; falból kihútás... :
1. indítás: semmi cicere
2-5. fél-fél másodpercnyi cicere (nem lokalizálható
6.-ra meg ahogy korában is írtam: winboot alatt folyamatosan... próbáltam megkeresni mi lehet, de semmi... szinte az összes ventit (újjal) másodpercre megállítottam, semmi változás...hallásra most már nem a táp az elsőszámú,. de ... nem tudom..
Így tipp??
-
kemi86
csendes tag
o/
Lenne egy saga II tápom és van benne egy phenom x4 9650 95W, viszont vga kártya csere elött vagyok szeretnék bele egy hd4890 2gb vaporx-et.
Elegendő lenne vagy bővítsek nagyobb tápra? -
ledgeri
nagyúr
Mi cicereghet amikor bekapcsolom a gépet? volt hogy a win7 asztalig tartott...
-
hgpotyi
csendes tag
Igen látom. Akkor nekem is simán kellene mennie ezzel a táppal. És számít az, hogy milyen hűtő van rajta? Úgy értem, hogy indulásnál már gondot okozhat, ha gyenge a proci hűtője? AC Alpine 64pro van rajta és agyártó szerint 95W-ig tart a hűtőkapacitása. Bár látom neked is hasonló van...
-
mr_ricsi
veterán
"Most 4pin =>8pin atalakitóval csatlakoztattam a tápot a laphoz."
Ez teljesen felesleges, sőt, plusz kontakthiba-lehetőség. Tűzd bele közvetlenül a 4pinest a 8pines alaplapiba."x2-esként 3,7Ghz-en alapfeszen teljesen jól megy a proci."
Mint írtam: ha nem tuningolsz.
Bár alapfeszen 4x3,7GHz-en is elbírja még a 4pin. -
hgpotyi
csendes tag
Sziasztok! Van e valakinek FSP 400-60GLN tápja 4 vagy annál több magos procival? Alapból csak 1x4pin csatlakozó van rajta, ami gondolom kevés lehet hozzá. Phenom II X4 B55-ős procihoz kellene. (Mint olvastam a 4pin=>8pin átalakítonak semmi értelme nincs.) Mi ilyenkor a teendő? Köszi.
-
ledgeri
nagyúr
már találtam...
Akinek aurum van és lehetőleg 400-as tudna csinálni egy főtót a belsejéről? (persze kívülről a garancia miatt.)
Az enyém cicergett párszor és most valamilyen olvadt folyt szilárdult műanyagot látok benne... bár ezen a képen is olyan van a tápcsatitól lefelé lévő tekercsen.... és most nézegetve kezdek megnyugodni, mert itt is hasonló látszik...
-
Fecy
tag
Hali!
Eladtam a régi gépemet de a tápot meg meg hagytam ami egy Fsp Bluestorm AX500-A (460W)
Ezt raknám majd az újba ami egy i5 2500k proci, 8gb ram és egy HD6870 viedokártya.
Az lenne a kérdés hogy elbírja e ezt a konfigot vagy ezt is cseréljem?
Mert hát már nem egy mai darab, de idáig még semmi gond nem volt vele.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
barni210
csendes tag
fsp 600 aurum gold tápot vettem nagyon jo kis möszer ajánlani tudom...
-
xmasterteam
tag
Köszi a választ.
Akkor hagyom az egészet, ha a védelem megjavításához szakember kell. A tápbekapcsológombját meg lehet hogy kifogom cserélni, de amíg működőképes addig nem bántom.---Lasali---
Igen egy kicsit elírtam a csati---> hátul a tápbekapcsoló gomb
Egy LG GSA 4082B meghajtót égetett le. Hogy miért azt nem tudom. Lehet hogy a 3 ventilátor lehet a bűnös. Mert mindegyik tápból lett kiszedve. Bár enyhén kétlem mert eddig is 3 venti volt benne és + a meghajtó. Utána meg 1 héttel rá le égett a meghajtóm, de úgy hogy a táp le sem kapcsolt, és szerintem le kellet volna, mivel túl lett terhelve. Azóta nincs meghajtó a gépemben. Bekapcsoláskor pár másodpercig ad ilyen cicergő hangot. Remélem érthetően írtam le
-
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek FSP 350 PNF em van. Most upgradeltük a gépet (1. konfigom-nál). Nem tudom a táp hatásfokát, de ha 75%-al számolok akkor 262,5Watt amit le bír adni.
A konfigom maxon kb 250-260Wattot zabálhat a katalógus adatok alapján. Bár a procit alulfeszeltem (1,3V). ellenben a videókártya hajtva van.
Mekkora tápra kellene upgradelni ha lesz proci tuning (alapfeszen) is? 450 vagy-550W?
Ez a 350 wattos mekkora biztonsággal szolgálja ki a redszert. (Jelenleg minden stabil, nincsenek váratlan újraindulások, még tuningolva sem). Csak közel 100% on megy a táp. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
xmasterteam #540 üzenetére
Pár dolgot nem tudtam felfogni... Ha ezekre tudsz válaszolni, könnyebben fogják a többiek is érteni..
Milyen meghajtód égett le és hogyan, és honnan tudod hogy leégett, és ha nem a táp miatt égett le (amilyet mellesleg még nem láttam) akkor miért kéne lekapcsolnia? Akkor kapcsolhat le ha zárlatba megy, ha túl terheled, ha túlmelegszik.
A csatin a táp hátulján levő kapcsolót érted? Csatinak csatlakozót szokás hívni.
Azt meg nem szokás kapcsolgatni fel le, olyan mintha ki be rángatnád a 230 ból a kábelt.
Ha bekapcsolod mennyi ideig ad hangot? Ha pár másodpercig az nem baj..
Áram hang az milyen?Amper szag kifejezés még megvan.. de hang?
-
14adam
addikt
válasz
xmasterteam #540 üzenetére
"ki-be kapcsolom a táp csatit " --a hátulján lévő csatlakozóra gondolsz? sajnos azok a kapcsolók nem szeretik ha örökké ki/be vannak kapcsolgatva mert elég hamar tönkre tud menni,ilyenkor tudnak érdekes cincogó hangot kiadni. Kapcsoló cserével lehet orvosolni ha ez a baja.
"kérdés az lenne hogy javítható-e ez a csatis dolog," elégett a csatlakozó? mert ha igen az is javítható.
"és a védelem is?" a védelem nem ilyen könnyű feladat. Ic kapcsolja le a tápot vagy a diódák mennek zárlatba. Műszerérsz/elektronikai tudás nélkül neki se álljon az ember -
xmasterteam
tag
Jó kis tápok. Nekem is van egy FSP Bluestrome II 500wattos tápom. A tápot használtan vettem, és eddig nem volt bajom vele. Azonban most előjöttek némi kis hibák. Valamikor olyat csinál amikor ki-be kapcsolom a táp csatit akkor elkezd ciceregni a táp. Rendesen ilyen áram hang hallatszik. Aztán leégett a meghajtóm nem rég, és nem kapcsolt le a táp, pedig szerintem ilyenkor le kéne kapcsolnia. A kérdés az lenne hogy javítható-e ez a csatis dolog, és a védelem is? Ja és szeretném tudni hogy még kinek csinál ilyet a tápja, és hogyan csinálta meg.
-
ledgeri
nagyúr
Újjuj... akkor félrenéztem... akkor mikor beraktam..
Azt hittem, hogy v1: cpu, V2: VGA a többi meg eloszlatva (amire alapból kíváncsi lettemvolna).., de ha az alaplap, és minden más a videókarival van egybe, akkor meg kell kérdeznem, hogy féljek-e:
-i5 2400
-giga 6850 gyári oc
-asrock h61m/u3s3
- samsung s3 1tb 7200 rpm (ha kell később bővítés)
-4 gig ram
-1 alap házventi (+2 tervezett)így már eléggé leterheltnek tűnik a V1 a V2-höz képest...!! lehet bajom?
-
MMIX
addikt
Most kivételes esetben rá van írva a címkére (ritkaság). Az esetek nagyobb részében, csak úgy tudod kideríteni, ha szétszeded. Egy két minőségibb tesztben is le szokták írni, sajnos nem jellemző. Két ágas tápoknál majdnem mindig a CPUnak saját ága van, a másik ág az összes többi. Mint jeleztem vannak ettől eltérő tápok is.
Az Aurum 400W a gyakoribb esetet szemlélteti. +12V2 CPU, +12V1 az összes többi. -
ledgeri
nagyúr
FSP aurum 400
Hol tudom megnézni, hogy pontosan mi melyik 12 voltos ágra van kötve?
Az alaplap, meg vga külön... ok és a többi érdekelne... -
scream
veterán
Sziasztok !
Egy FSP HEXA 400-at szeretnék beharisnyázni, és ebben kéne kis segítség, mégpedig :
Mennyi és milyen hosszú harisnya/zsugorcső kéne ahoz,hogy az egészet szépen betudjam harisnyázni ?
-
14adam
addikt
én nem a táp kapcsolóját használnám ha teljesen ki akarnám kapcsolni,hanem az elosztót nyomnám ki. Mert ezek a kapcsolók amik a tápokba vannak beszerelve elég hamar eltudnak romlani és akkor szét kell szedni az egész tápot,gariztatni ha még garis...
Az a kapcsoló arra van,hogy a készenléti kör se menjen. 1watt alatt van így a fogyasztás ha még bekapcsolva van hátul(#518) Térdkalács igen. Többet fog enni
#519) fixer92 jó lesz úgy,de egy porszűrőt ilyenkor nem árt betenni a ház meg a táp közé.
-
ledgeri
nagyúr
Nekem is 400-as aurumom van, és a hátlapnál megy be a levegő és a venti fújja ki az alsótáposházba, a videókártya felé... úgy szereltem a tápot, meg is lepődtem, mert azt hittem, hogy szívni fog... de maradt, mert így lett légmozgás a házban, de lehet, hogy így melegebb a gép...
maradjon, vagy meg kéne fordítani?
aktív tag
Üdv
Jelenleg egy FSP Aurum 500W -os tápom van. Egy CM elite 430 as házban (alsó tápos).
Úgy szereltem be hogy a táp ventilátora a ház alja felé van, ahol vannak kis lyukak a szellőzéshez.
Kérdés hogy jó e ez így vagy fordítsam meg úgy hogy a venti a gép belseje felé legyen? -
Térdkalács
csendes tag
hd6950 msi twin frozr vga csak tényleg 160 wattot eszik max? Ja meg ha nagyobb tápot veszek az nem gáz nem?
Szal vattba töbet fog felvenni konnektorból nagyobb táp ha 20% alattti kihasználtságon megy?
-
14adam
addikt
válasz
Térdkalács #516 üzenetére
egy 500-as is bőven elég lesz
-
Térdkalács
csendes tag
oki köszi szépen a segitséget. De akor lehet hogy tulzás nekem egy ilyen géphez a 700 wattos aurum?
6950 vga meg intel i5 vagy phenom II x6 os amd proci lenne mellé 8 gb 1866 os memoriákkal + 1 vinyo meg 1 dvd iro.
-
14adam
addikt
válasz
Térdkalács #514 üzenetére
bőven elég lesz. A ph-s tesztben egy 400-as aurum volt. ott vitt egy 4870x2-t ami 250-300 watt körül eszik. A 6950 twinfozr kb 150-160watt körül eszik
-
14adam
addikt
válasz
Térdkalács #512 üzenetére
milyen vga? amúgy ez már rengeteg áram. 216w áganként. A kombinált teljesítményt nem tudom megmondani mert nem tudom,hogy melyik tápról beszélsz [link]
-
Térdkalács
csendes tag
az elég ha a táp egy 12 voltos ága (a 4 böl) 18 A képes leadni? pl vga nak az elég?
-
Térdkalács
csendes tag
köszi szépen a segitséget
-
Sandrew
őstag
válasz
Térdkalács #509 üzenetére
Nem számít. Inkább az FSP.
-
Térdkalács
csendes tag
és te melyiket ajánlanád? az fsp 700w goldot vagy ezt a corsair gamer 700 wattosat? És akkor normál használatra nemszámit hogy 1 vagy 4 db 12 voltos ág van tényleg?
-
Sandrew
őstag
válasz
Térdkalács #507 üzenetére
1db 12V-os ág akkor fontos ha valami komolyabb tuning lesz ahol elfogyhat 1db 18A-s ág például.
-
Térdkalács
csendes tag
Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség abba,hogy valamelyik tépnak pl 4db 12 voltos ága van és úgy ad le fejenként 18 ampert (FSP Aurum 700w gold) meg olyan amelyiknek csak 1db 12 voltos ága van de azon lead 56 ampert (Corsair gamer 700w táp). Szóval kérdésem az lenne,hogy melyik a jobb? Ha több 12 voltos ága van egy tápnak vagy ha csak 1? Vagy ez egyáltalán fontos egy tápegységnél ez a adat vagy sem?
-
Sandrew
őstag
válasz
Térdkalács #505 üzenetére
Miről beszélsz ember??
-
Térdkalács
csendes tag
melyik fsp nek van ez a 15A 12 voltos ága vagy mi ez?
-
Uri_Boyka
csendes tag
Hali!
Kérdésem az lenne hogy egy FSP 400WATTOS bluestorm 12Voltos ága=385watt..elegendő-e egy HD6950 GIGABYTE OC+PHENOM X4 B55 3.6GHZ géphez
Most éppen egy HD5830-ról cseréltem le de ezzel van mikkor leáll a gép és csak a tápkábel ki húzása után működik megint?!Valami tanács?!
köszi előre is
-
Térdkalács
csendes tag
az enermax sokkal halkabb mint az fsp aurum? szal lényegesen halkabb?
-
14adam
addikt
válasz
Térdkalács #500 üzenetére
ott szinte csak a "nevét" kell megfizetni. Az aurum is szinte tudja ugyanazt. Enermax egyik előnye,hogy halkabb.
#499) Karex valamelyik ventis topicba biztos tudják a választ. Ismertem egy olyan embert aki az fsp bs II-be cooling swif2 ventit rakott,de,hogy abból melyik típust azt passzolom
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest