Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
Teréz Atya #1798 üzenetére
Nálam 2 csapágyas Fsp járt már, mindkettőt le lehetett halkítani zsírozással.
-
Findzs
addikt
Meg lehet úgy is oldani hogy a meglévő venti vezetékét elvágod és az újnak is.
Persze úgy, hogy a táp alaplapjáról megmaradt vezeték elég hosszú legyen.
Aztán a vezetékeket blankolod és szín szerint összekötöd és zsugor csövezed.
Nyilván a forrasztás jobb megoldás.Persze én inkább nem nyúlnék egy garos táphoz.
De viszont arra sincs garancia, hogy amire kicserélnék másik tápra nem ciceregne az is egy idő után.Nekem Aurum van már vagy 4 éve de semmi hangja, szerencsére
-
spyki
tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Vettem 4 hete egy Fsp Hyper M 600-as tápot. Az a gondom vele, hogy szinte rögtön (2-3 nap után) elkezdett halkan zörögni a ventillátora. Nem folyamatosan csinálja, de kb. percenként 2x 5-10 másodpercre. (Független attól,hogy terhelve van-e a gép vagy sem.) Az egész gép nagyon csendes ezt kivéve, ezért nagyon zavar, viszont nem szeretném garanciáztatni ha egy mód van rá, mert szükségem van a gépre. Nincs időm 1-2 hetet várni a tápra ha egyáltalan kicserelnék a ventit.
A kérdésem az lenne, hogy ezen a tápon forrasztanom kéne a venti cseréhez, vagy csak simán "rádugom"? ( Persze, ha szétszedném látnam én is, de első körben nem piszkálnám.)
Előre is köszi a válaszokat! -
Redneck
nagyúr
FSP Hexa 400 tápom van, 4 éves. A ventilátor elkezdett nagyon halkan kerregni. Hogy tudom orvosolni a problémát?
-
Frenk
aktív tag
Idézek a garancia érvényesítésének bejelentésére kapott emailből.
"Felhívjuk figyelmét, hogy a nem cégünk által összeszerelt, de alkatrészenként vásárolt konfigurációk esetén bevizsgálási díjat számolunk fel."
"Igen, díjköteles minden nem általunk összeállított konfiguráció.
A hibától vagy jellegétől függetlenül."Ha jól tudom akkor a garanciális igény érvényesítésénél mint vásárlót nem terhel semmilyen költség - sem bevizsgálási sem posta/csomagköltség. A postaköltséget is téríteniük kellene.
Valahogy nincs kedvem "benyelni" 3000-Ft bevizsgálási díjat +a postaköltséget. -
MMIX
addikt
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
2014-ben vásároltam egy FSP Raider 550 Silver minősítésű tápegységet amely a hétvégén ( 2016. 11 . 12. ) meghibásodott, működésképtelen lett. A számítógép működése közben - átlagos használat - egy "csattanás"-t/durranást követően a számítógép leállt, a lakás kismegszakítóját "leverte". Ezt követően próbáltam áram alá helyezni de sajnos a fenti eset - csattanással "leverte" a kismegszakítót - megismétlődött. Szerencsére - jelen helyzetet tekintve nem vitte magával az egész gépet.
A tápot az iPon-nál vásároltam / 5 év garanciával / és ha most oda küldeném vissza akkor Ők bevizsgálási díjat számolnak fel / amely 3000 Ft. /.
Érdeklődöm, hogy az FSP-nek van e hivatalos magyarországi képviselete/szervize ahol ezt az 5 év garanciát lehet érvényesíteni - mellékes "lenyúlások" nélkül? -
bandi0000
nagyúr
sziasztok
van valami lehetőség direktbe az FSP-n keresztül gariztatni a tápom?
Gondolok arra, hogy nem oda vinném ahol vettem, mert rendszerint sokat ülnek rajta, hanem valahogy lejelenteni és fsp küldene futárt, vagy csak én hiszek a mesébe?
-
törölt tag
-
törölt tag
Egy ilyen miniITX laphoz használnám egy ilyen házban.
Elöl-hátul 12cm venti van a házban, amit szintén lelassítok, mivel nem lesz igazából semmi ami melegedne túlzottan.
A tápban a kondik nem púposak, szinte új állapotban van, nem használtam a gépet amihez vettem.
Alapvetően egyáltalán semmi borda nem meleg a 2db HDD + 6W TDP APU mellett.
Ezért gondoltam, hogy a venti tápvezetéket átforrasztom a +5V ágra.
Nem is a venti hangos igazából, hanem a feleslegesen átnyomott levegőmennyiség csinál zajt. Gondolom nincs benne fordulatszám szabályzás. -
Findzs
addikt
válasz
#68216320 #1783 üzenetére
Nézzél egy olyan ventit aminek jó a légszállítása alacsony fordulat mellett és cseréld ki a ventit rá
Egyébként is elég idős táp, már egy ideje nem kapni érdemes megnézni a kondikat is nem e púposak.
Na meg persze ahová be lesz építve ne legyen túlzsúfolt és jó szellőző legyen a ház.
Ne a tápnak kelljen mondjuk a proci hőjét is kivezetni a gépből. -
törölt tag
Van egy FSP ATX-300PNF tápom.
Egy Atom-os géphez használnám 2db HDD-vel, tehát igen alacsony teljesítményfelvétel mellett.
Mi a véleményetek, lelassíthatom a ventit minimálisra? Szeretném, ha teljesen hangtalan lenne szinte. -
bugizozi
őstag
válasz
DrojDtroll #1781 üzenetére
Pl: FSP Hyper M 500
-
bugizozi
őstag
válasz
DrojDtroll #1779 üzenetére
Az 'M' az moduláris.
-
DrojDtroll
veterán
S es M kozott mi a kulonbseg?
-
Weper
tag
válasz
bugizozi #1777 üzenetére
Próbáltam másk driverrel, azzal se volt jó. Hője az tökéletes volt. Fekete képernyő pedig folytonos volt, amikor fent volt a driver, azaz a Windows be se bootolt. Csak akkor működött, amikor töröltem a drivert csökkentett módban.
Másik táppal már nem tudom megpróbálni, mert már gariban van. -
Weper
tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy az FSP Hexa 500W elég erre a configra?
VGA: Asus R9 270x DC2T
Proci: Intel i7-4770
RAM: 2x2 GB + 1x4GB
Háttértár: 2 db 7200 RPM HDD + 1 SSDAz FSP oldalán ([link]) néztem, hogy van 120W, 336W és 16.1W. A 120W-os az a procihoz, a 336W-os a VGA-hoz, a 16.1W-os pedig a háttértárakhoz tartozó csatlakozó?
Jelenleg ez a tápegység van, előző procim i3-as volt és 2 év után tönkrement a VGA-m. Ha fel volt telepítve a VGA drivere, akkor fekete lett a képernyő és lefagyott a gép. Próbáltam Windows újratelepítéssel, de az se segített neki, azóta lecseréltem az alaplapot + a procit i7-esre és raktam a gépbe 1 SSD-t is, de az se segített neki. Másik monitorral is próbáltam, illetve átalakítóval is, de nem segített. Elküldtem garanciába, küldtek 1 másik kártyát, az viszont csak 10 napig bírta, végül ugyanezek a tünetek jelentkeztek az újnál is és azt is visszaküldtem, 1 hete már garanciában van. (Az új is 270x volt.)
Lehetséges, hogy a tápegység miatt romlott el?A válaszokat előre is köszönöm!
-
tornas
őstag
válasz
Teréz Atya #1774 üzenetére
Szia!
Valszeg (sőt, biztos, hogy...) kétágas az a táp. Ebből kifolyólag az egyik ág az csak a CPU-t táplálja, a másik ág meg minden más fogyasztót. Nem kell ehhez semmiféle rajz.
Ami pedig a kondikat illeti, egyezzen meg az eredetivel (feszültség, kapacitás, befoglaló méret) és fontos még hogy Low-ESR-ek (alacsony soros belső ellenállásúak) legyenek.
-
Teréz Atya
senior tag
Szevasztok!
Nem tudja valaki, honnan tudnek szervalni egy FSP SAGA II PCB rajzot es / vagy alkatreszlistat?
Jo lenne tudni, melyik 12V ag pontosan mit taplal, valamint a kondik is lassan csereerettek. Semmi puposodas, csak neha, ha sokat all a gep, lemerevedik, aztan csak az ujrainditas segit. -
bugizozi
őstag
válasz
nemtudom1996 #1772 üzenetére
Mindkettő megbízható, nem tudom egyik jobb-e mint a másik. Esetleg itt kérdezz / olvass utána [link]
-
nemtudom1996
csendes újonc
az fsp hyper s menyire megbízható ? jobb mint a hexa+ ?
-
Shy
tag
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem. Egy FSP HEXA+ 400W táp elbírja az alábbi konfigot vagy inkább 500W kell bele?
MSI b150m mortar
i5 6500 3,2 GHZ
Hyperx fury 2x4 GB
Kingston 120GB SSD
1TB vinyó
Asus GTX 950 StrixKöszönöm!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Mivel másutt csak részleges választ kaptam, itt is megpróbálom: FSP Hyper M a kiszemelt. Árba pont belefér, részben moduláris, és a kellő csatlakozókkal rendelkezik. Viszont a tápos nagy topikban sem találtam leírást, hogy milyen a belseje. Valakinek személyes tapasztalat, vélemény? Előre is köszönöm!
-
Fortum
tag
Sziasztok!
A GTX 970 helyett az MSI R9 390 mellett döntenék,de van egy kis gondom,mert nem tudom elég-e hozzá a tápom.
A konfigom:
I5-6500
2x4gb hyperx DDR4
a tápom FSP AURUM GOLD 500W
emellett van egy WD ezex 1TB +egy 300 gb samsung merevlemezem.
Előre is köszönöm a válaszotokat !
-
Zolifarkas
tag
Hali.
Szeretném a véleményeteket kérni az alábbi konfiggal kapcsolatban.
Táp; FSP400-60APN
Alaplap; Asus P5WD2-E Premium max 3CB DDR2 800Mhz rammal
Processzor; Intel Pentium D 925
Videokártya; Nvidia Geforce 7800GT / 1db 6 pines táp kell neki /
Merevlemez; 2 db Segate Barracuda 500GB sata / esetleg még 1db Segate 380GB ide /
Optikai; 1 db Asus sata dvd író
Egyéb; 1 db flopi,1 db tv tuner kártya pci aljzatba / nem feltétlenül szükséges /Szerintetek elégséges ez a táp ezekhez az eszközökhöz tekintettel arra, hogy még pót kábel is kellene ennyi eszközhöz.
Üdv; Zoli
-
irhejja
tag
Üdv tagok!
Adott a következő helyzet:
Van egy FSP 750 Raider táp és egy ASUS Crosshair Formula Z alaplap. Az alaplapot eredetileg én használtam egy Corsair AX760i táppal, most megkapta kisöcsém, viszont az FSP tápon csak 1 darab 4+4 pin-es atx kábel van. Az alaplaphoz viszont kéne egy 1 darab 8 pin-es atx és 1 darab 4 pin-es atx kábel. A gép működik ha csak a 8-ast használjuk, de OC-hoz ajánlott mindkettőt használni...
Kérdés az lenne, hogy egy Molex > 4 Pin ATX átalakítóval megoldható lenne-e a probléma vagy nem ajánlott ilyenekkel variálni?
A CPU amúgy egy AMD FX-8350; a régi komfigomban 4.7 GHz-n futott, itt olyan 4.5 GHz lenne a cél (ha ez számít...).
-
MMIX
addikt
FSP Hydro Bronze 500W (HD500) teszt, Playwares.com
A tesztben látható ventilátor márka lehet, hogy csak koreai verzióban lesz csak, itt valószínűbb a Yate Loon.
Hydro Bronze
FSP Hyper -
RockFonok
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a tápegységről, megbizható van benne védelem?
Régi pc-ben ilyen van, de nem akarom magával vigye az alkatrészeket.
Azt mondták nekem, nem megbízható ez a tápegység. Nekem van 2db ilyen egy 250 Wattos és egy 300 Wattos tápom, Az egyiket már 2 éve bent van a szekrényben, kicsit égett szaga volt, de akkor is tökéletesen működik.FSP Group FSP250-50SAV (PF) 250W tápegység.
http://mobilespecs.net/power/FSP_Group/FSP_Group_FSP250-50SAV_PF_250W.html
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fsp/fsp300-60ght-p174521737/#termek-leiras
-
tatararpad
őstag
válasz
baritz1995 #1758 üzenetére
Elsőnek én a kiskerrel próbálkoznék, mert tudtommal a gyártói garanciát kötelesek továbbadni, tehát nem járhat le korábban az ő garanciájuk.
-
baritz1995
tag
Sziasztok
Tönkre ment az fsp aurum s gold 600tápom,a kiker gari dec 30. lejárt viszont a doboza szerint van rá 5 év fsp gari,nem intéztem még ilyesfajta gariztatást ezért kérném a tanácsotokat.(minden tartozéka,doboza,kisker gari jegy megvan)
Érdemes megpróbálkozni vele,ha igen akkor hol tudom velük felvenni a a kapcsolatot.
A válaszokért előre is köszönet -
nak0n
aktív tag
Üdv!
Egy Hexa+ 500W el fogja bírni az Asus Strix 970-et és egy i5-4440-et? Vagy érdemesebb tápra is beruházni? Remélem, nem, mert eléggé kimerítette a VGA a pénzügyi keretemet.
Amúgy ha most nem kell lecserélnem, a későbbiekben is ennél a tápnál maradva, meddig mehetek el CPU-val? Mi az, amit még elbír? -
-
hanhp455
csendes tag
Melyik lenne jobb, egy Hyper M 500 vagy egy Raider 550? Egy árban vannak, garancia ugyanaz. A W annyira nem számít nekem, inkább a modularitás, de LEGFŐKÉPPEN a megbízhatósága. Viszont mindkettőre 5 év garancia van.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Vettem egy FSP Raider 550W tápot!
Az alaplapom Asrock 970 Extreme3.A 24 pines csatit bedugtam a helyére.8 pines csatit nem találtam,csak olyat amin 2db négyes van egymás mellett, ezt dugtam a nyolcas helyre!Mind a kettő négyest be kell dugni ugye?Jól csináltam?
Bocsi az amatőr kérdésért! -
gvandor
csendes tag
-
mark0179
csendes tag
sziasztok.. vettem egy fsp epsilon 700w tápot és alaplapi led felvilágít és nem bírom bekapcsolni viszont másik gépbe jó.. de egy hkc650 az meg indítja.. mi a p*cs lehet?
-
csetle
csendes tag
Sziasztok.
A kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint ez a táp elviszi e a következő konfigurációt, vagy érdemes lenne kicserélnem? Most vettem bele a VGA kártyát és beparáztattak, hogy nem biztos, hogy elviszi és tönkrevágja azt.
A táp, amiről szó van: FSP 400-60HLNA gép:
Alaplap: Asus M4A88T-M
Proci: AMD Athlon II X3 445
RAM: 4 GB DDR3
HDD: 1 TB
250 GB
SSD: 64 GB
ODD: DVD-RW
VGA: Ati Radeon HD 6790Köszönöm a segítséget előre is!
-
deadwing
addikt
Tudja valaki, hogy venti ciripelés - kerregés hibával lehet-e gariztatni?
A gépem csendes, pont ezért már az agyamra megy ez a kerregés... 2-3 méterről is hallani.
1-2 éves 1200-as Aurum Pro -
mark0179
csendes tag
sziasztok.. vettem egy fsp epsilon 700w tápot és alaplapi led felvilágít és nem bírom bekapcsolni viszont másik gépbe jó.. de egy hkc650 az meg indítja.. mi a p*cs lehet?
-
MMIX
addikt
FSP Hydro G teszt.
www.hardocp.com
-
Sziasztok!
Nektek hogy bírja a ventilátorotok a tápban?
Nekem 8 hónap után már van hangja...! -
törölt tag
Szétszedtem, rendben lévőnek tűnik, a kiporolás után még halkabb is lett a ventillátor. Egy darabig, mert most elkezdett néha nagyon hangosan zörögni. Szóval lehet mégis csak csere lesz, az FSP ATX-350PNR tápról mi a vélemény. i3 vagy i5 alá lenne, GTX 750 Ti-vel, semmi tuning, egy hdd. Azért még lehet futok egy kört, de azért kinézném, ha mégis venni kell.
-
Sziasztok.FSP aurum 1000w-ról mik a vélemények?Két r9 290x vagy 390x-hez lenne.Azt tudom hogy az fsp jó tàpokat gyàrt.Érdemes megvenni?Előre is köszi.
-
core2trio
tag
Egy gramm változás sincs fogyasztásban szerintem a kettő között (cpu+ram)...
Más:
Talán nem off itt megkérdezni: usb-n alig-alig látja a pendrive-ot vagy külső winyót a gépem, ez lehet táphiba is? (minden más usb megy: egerek, billentyű, DVB-T tuner, scanner)(Többféle cuccot is próbálva kiírja a w7, hogy az eszköz telepítve meg minden okés, de aztán nem látni sehol csak, hogy erőlködik de nem használható/látható a meghajtók között.) Mind az alaplap hátlapi 2.0 mind a PCIe 1x USB 3.0 kártya is ezt produkálja adattárolókkal (többfélével is egy ideje)
Okozhatja ezt táp? (kb 8 éves 400w Chieftec) -
eri
tag
Sziasztok!
Egy FSP CRG-400-as tápom van most elbírja a következőket:
asus p5kpl-am
pentium e6700
2x1gb 800mhz kingston
radeon hd5570csere lenne a következő:
cpu: core 2 duo e8400
ram: 2x2gb 800mhz kingtsonÍgy is menni fog vagy kezdjek aggodni?
(mérő otthon nincs de tudnék szerezni)köszi!
eri
-
Tiszaaa
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ezek között vacilálok:
FSP HEXA+500
FSP HYPER 500
Chieftec CTG500
PClandról rendelném ott mind3 azonos árban van. A különbség, hogy a hyperre 3 ev garanciát adnak, másik 2-re csak kettőt . Ez alapján melyiket mondanátok? -
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy FSP Aurum 500W táp, ez kitudna hajtani egy AMD R9 390/390X VGA-t? (FX 6300 mellett) semmilyen tuningot nem terveznék.
-
tornas
őstag
válasz
Ombre85 #1718 üzenetére
Ki tudnak száradni is anélkül, hogy akár soha sem kapott delejt. És persze ez nem jár púposodással és elég sok ideig tart ez a folyamat. Találkoztam már 20 éves ép elkokkal is, de ez persze kondija válogatja.
A púposodás az a jóval gyorsabban lezajló (mert használatban van) gázosodási folyamat miatt következik be.
-
törölt tag
Sempron 140 volt alatta, kétmagosítva, az idő nagy részében integrált vga-val ment, pár hónapig volt benne egy ati hd5750 azt hiszem, meg most már az új gépbe szánva egy gtx 750TI. Ott egy i3 4170 fog mellé menni, vagy egy pentium g3460, még vacilálok, kell-e nekem i3.
Átnézetni hol vagy kivel lehet?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy kb 5-6 éves fsp 400 60apn tápom, arra mennyire bíznátok rá egy új i3-as configot gtx750Ti-vel? Nem is a teljesítmény miatt, hanem hogy ennyi idő után mennyire féljek attól, hogy elhal, esetleg magával rántva a gépet?
-
mcs
veterán
Na megvan a harmadik FSP tápom egy 400as Hexa és Hexa+ után: Hyper M 700W
Eddig csak abban találtam kifogásolnivalót, hogy a hosszúsága és csatlakozók helye miatt nem fér el az alsó házventillátorom. Ez igazából annyira primitív kontra, hogy nem lett melegebb a vga-m így az alsó venti nélkül.
Minden másban teljesen jó benyomást kelt. Kellő mennyiségű és hosszúságú kábelei vannak. Hangra halk, és az előző Hexa+-al ellenben ez nem is cicereg hidegen indítva és nem is interferál az egérrel. -
deathbird69
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, szeretnék videókártya fronton fejleszteni.
Radeon R7 370, R9 270x vagy R9 380-ban gondolkodom.
A jelenlegi FSP tápom elbírná?Konfig:
- Táp FSP Hexa 400W:
- DVD-RW: SAMSUNG 22x SH-S224BB (SATA,fekete):
- HDD WD 1.0TB Blue/SATA3/7200rpm/64Mb
- 2 db CORSAIR Value DDR3 4GB/1600
- CPU FM2 AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX:
- Alaplap ASRock FM2A75 Pro4-M (mATX) (AMD-FM2)
- SSD Kingston 60Gb SSD V300 Series
- VGA SAPPHIRE HD 7770 1GB GDDR5 OC -
-
joker1220
őstag
Köszönöm a gyors segítséget
Kicsit bizonytalan voltam hogy nem elég hozzá de akkor ezek szerint nem kell tápot cserélni, ez jó hír
Abból indultam ki hogy a 4890 hez alapból 550W tápot ajánlanak a 65nm -es Quad nak meg biztos nagyobb a fogyasztása mint egy 45nm Core2 -nek
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi képen látható táp szerintetek meg tud hajtani egy Intel Q6600 procit illetve egy HD 4870 1GB -os VGA-t? 1db 320-as vinyó van még a gépben illetve egy dvd író.
E7500-as procival eddig gond nélkül működött még furmark alatt is simán ment.
Előre is köszi a választ!
-
MMIX
addikt
fsp-europe.com oldalán a Hyper a Discontinued Models (megszűnt) listán van.
De semmi pánik, Hyper S van helyette, ugyan az, csak ez már egyágas +12V és nem kétágas.
Ventilátor típusát majd akkor lehet majd biztosra tudni, ha valaki egy itt vásároltban megnézi. ( a koreai Sparkle Hyper S képek nem bizonyítanak semmit se).Doboz ugyan az. HP***S
A gyártó oldalán van egy ilyen
Quiet and durable Cooling. Powered by FDB (Fluid Dynamic Bearing) fan with low noise and long-lasting life span. Hiszem, ha látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest