- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szalma
őstag
(Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...
Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
2 fokhagyma, szétnyomva,
1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
2 csipet só.
A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!
Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)
Szeretettel:
Szalma -
rdi
veterán
sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...
vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.
és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
( 1- Befolyásolja, de nem feltétlenül jó irányba. Pl. egy vadhúsból, vagy marhából készülő pörköltet nagy hiba elrontani akármilyen szalonnával. De egy háztáji madárhúsból készülő valóban jobb tud lenni tőle...
1/a- Szalonnáért szerintem nem kár, a paprika kesernyés íze kicsit hiányozni fog, valószínűleg édesebb lesz a hagyma miatt. Tehát sok (nagyon sok!) hagymával más ízhatást lehet elérni. Vegetát ne tegyél bele semmi esetre sem!!! És zsíból jobb ízű pörköltek születnek. (Egy hagymás tipp: vágj jó nagy cikkekre egy fej hagymát és az utolsó 15-20 percre tedd bele a pörköltbe.)
2- Ez egy kicsit rázósabb téma. Ismerek vagy ~5 féle, markánsan különböző babfőzi receptet... De sajnos egyiket sem szeretem...Sárgaborsó hívő vagyok...
Pörkölt tippek:
fűszerezés: babérlevél egészben a végén kivadászva, tárkony, rozmaring, kakukkfű, lestyán (vegeta helyett) és érdemes kipróbálni az őrölt paprika helyett szétnyomott csilipaprikával, főleg a vadhúsokat, vörösbor és viszki minden mennyiségben, fokhagyma, stb...)
Szeretettel:
Szalma -
-
rii
nagyúr
csak gyorsan bevakkantok, mert munka közben vagyok...
1./ a pörkölt izét nagyban befolyásolja, hogyha szalonnát is teszünk bele.
1.a/ a prökölt ize sokban romli, ha a paprika, ill szalonna kimarad? Olaj, vagy zsír való beel? El lehet rontani sok hagymával? Vegeta nagyon kell bele?
2./ hogy kell babfőzeléket készíteni? tidom, recept(PINT)lap(PONT)hu, de mégis, pár szóban
én még ''csak'' ilyen ''alap'' kajákat csinálok -
aDM|RaL^
őstag
én meg lusta voltam bolognai szósz recepetet keresni, úgy érzem majd ma nekiállok, egyébként multkor meg csipszszószt csináltam...
elegem lett hogy 300ft a salsa a boltban, aztán fogtam a paradicsompürémet, egy halom zöldséget (csípőspaprika, hagyma (fok, és lila, vörös, paradicsom, blabla) összecsináltam kicsit híg lett, de sütögettem egy ideig így összesűrült, aztán kész is volt a roxx mártás.
-
busman
veterán
Vagy talán túl jó lett a vacsi!
-
busman
veterán
Upsz!
-
Judyt
tag
Tényleg hogy sikerült?????
-
Sianis
addikt
No elkészültek a nagy művek!
Hmm finomak lettek! Főleg a második! alig bírom megállni, hogy ne kajáljam be előre!
Tuti siker lesz! Rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb otthon darabolni a hagymát a géppel!
No meg aztán fokhagyma prés nélkül elég finom művelet a villával törni a cuccot! De ezt is megoldottam!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. -
Sianis
addikt
Jó reggelt!
No megvolt a nagy bevásárólkörút!
Vettem:
- 2 húskonzerv
- darálthús
- fokhagyma
- vöröshegyma
- só
- bors
amit nem:
-tojás
-uborka
hogy miért? Mert nem volt!
Ezek nélkül is finom lesz? Úgy gondoltam, hogy csinálok darálthúsból is, meg húskonzervből is, hoy megláűssuk melyik a jobb. Vagy ez már túlvarriált? Vagy tojás és uborka nélkül ne is kezdjek hozzá? -
ToBeY
nagyúr
bonduel mexikói konzerv
5 virsli
1 fej vagy kettő hagyma(izlés dolga)
hagymát lepirítod (olajon zsíron ízlés szerint) utánna a virslit bele azt is lepirítod jöhet a konzerv ketchup,csili só bors oregánó.kis paradicsom püré
És kész is a tök finom gyors még is extra mexkió csilis bab -
busman
veterán
Pont az a lényeg ,hogy nyers...
-
illusiON
őstag
szerintem mielőtt megkóstolod kösd meg az életbiztosíításodat 200 %-osan
-
Sianis
addikt
Nem fogom ezt most kipróbálni, de szerintetek milyen lehet, ha megkened a tatárral a kenyeret, aztán egy francia piritósként kicsit megsütögeted? Vagy elrontja az ízét? Én nem akarom most kipróbálni, de vajon milyen lehet?
-
Sianis
addikt
nah mostmár minden tiszta! holnap megyek bevásárolni, aztán ha elkészült a mű írok, meg arról is, hogy leányzónak hogyan ízlett!
köszi a segítséget! -
jakobkacsa
senior tag
ez igy telleg jo, sok bazsalikommal, de sajnos telen enyhen eselytelen az erre megfelelo paradicsom beszerzese...
Admiral: pirits egy kis hagymat, dobalj ra daralt fustolt sonkat vagy parizsit, piritsd eg kicsit, nyers gombat vagj ra, csak 2 percre, hogy ne suljon meg, keverj ki kulon egy kis besamelt (liszt es tejfol kivalo lesz), ontsd fel, oregano es kis kakukkfu
vagy besamel helyett a szokasos fokhagymas paradicsomszosz
bolondithato porehagymaval, brokkolival (ezt elore megparolva - ha szereted)
affene, ehes lettem -
illusiON
őstag
a kedvenc kajám 1szerü, leiroma receptjét
-lementek a boltba és vesztek fél kiló klenyeret, vajat, párizsit
-hazaértek kicsomagoljátok a cuccot, felvágjátok a kenyeret szeletekre megkenitek jó vastagon vajjal kicsit megsózzátok és rádaraboljátok karikákban a párizsit
-vesztek egy pohár tejet, belekevertek 4 kanál (kiskanál, na) kakaóport, ha kell megcukrozzátok
-ínyencek megborsozhatják -
jakobkacsa
senior tag
sot, vaj sokkal jobb - szerintem eleg lesz egy kis 10dkg-os teavaj
2 kozepes gerezd fokhagyma (lehetoleg nyomdkodd szet kessel), egy kisebb fej hagyma (lehet durvara vagva is, rusztikusan, vagy nagyon aprora vagva, hogy fel se tunjon, csak izre), sok mustar, kis ketchup vagy piros arany, so, bors
en szemely szerint uborkat nem raknek bele... -
Den
veterán
válasz
aDM|RaL^ #146 üzenetére
én a bolognait ajánlanám, pontos receptet nem tom fejből, de biztos találsz a neten. Ami a lényeg. csak akkor állj eki ha van időd és türelmed 2-3 órát főzni, és ha tudsz venni, rendes nagyszemű _érett_paradicsomot. Fontos a nagy érett paradicsom, az átlag, félérett teniszlabda méretű narancssárgás paradicsom nem jó erre. Az a hagyományos fajta jó ami bazinagyra megnő
-
aDM|RaL^
őstag
kukorica az jó, énis szeretem.
viszont van egy egyszerű és nagyon jó saláta amit még szoktam csinálni
ilyen paradicsomos azis... meg fokhagyma, meg sajt!
szóval tejföllel(vagy tejszín???) kell elkeverni a kis gerezdekre vágott paradicsomkat, de előrre foghagymával kell a tejfölt (elég a fokhagymakrém is) fűszerezni, beletolni kevés oreganot, meg nagyobblukon reszelt sajttal elkeverni az egészet.... namost ez valami isteni finom, egyszerú, és fincsiiii -
Sianis
addikt
Vegyük át utoljára:
-husika, szétnyomva
-negyed RAMA, vagy vaj is jó?
- 3 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 3 csemegeuborka -
aDM|RaL^
őstag
Halihó
Lassan kezdek rájönni hogy szeretek főzni, ilyen alapkajákat meg is tudok csinálni...
Viszont kellene már valami jó kis paradicsomos/darálthúsos/olaszos spagettiszószrecept, mert a bolti szar, énmeg csak ilyen fura fokhagymás/paradicsomosat toltam eddig. kezdem unni. -
jakobkacsa
senior tag
ez a beszed, batorsag
effektive nem lehet elrontani, ha lassankent adod hozza a fuszereket/mustart/akarmit
ha kicsit enyhebb izt akarsz, rakj bele ketchupot, ha eroteljesebet, piros aranyat a mustar es a bors adja meg a csiposseget - de mindenbol csak egy keveset egyszerre
akkor jo allagu, ha olyan suru/kenheto trutymo, mint mondjuk a toportyukrem -
Sianis
addikt
jahaaaj. Most mosogattam el! Ha én egy ilyen kínainak nekiülök akkor asszony az állomáson fog állni, hogy hol a picsában vagyok, miközben én még a konyhát pucolom!
-
Judyt
tag
szereti a zöldségeket az asszony? mert ha igen akkor:
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tojást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor -
Sianis
addikt
válasz
jakobkacsa #136 üzenetére
Reggel 6-kor go bolt, bevásárolok, mindenből kicsivel töbet, aztán nekiülök kotyvasztani!
-
Sianis
addikt
válasz
jakobkacsa #135 üzenetére
Na ezzel én is így vagyok! Én vagyok a fasírtkóstoló!
Meg én pirulás közben nagyon szeretem a hagymát! -
jakobkacsa
senior tag
rum???
uramatyam... akkor rakjunk bele szezamolajat es szojaszoszt is, de minek?
es nyugodtan vagj bele reggel, hidd el, finom lesz
tobbszor ettem ugy, hogy nem volt elore kikeverve, mas, de ugy is kivalo
azert erdemes talan kikeverni, mert lehet probalgatni, mibolt mennyi kell
folyamatos keveres (gyuras) kozben prankent kell adagolni a fuszereket, amig ugy nem dontesz, hogy neked izlik - osszvissz ennyi a titka -
busman
veterán
válasz
jakobkacsa #131 üzenetére
Az igazinak tényleg kell 1-2 nap hogy összeérjen,ha nincs ennyi időd neki se vágj..
-
Sianis
addikt
válasz
jakobkacsa #131 üzenetére
Inkább megcsinálnám reggel.
Csak a neten pl tesz bele rumot, meg valami kimondhatatlan nevű szószt is. Nem tiszta, hogy miből mennyi kéne. PL mustárból, meg ilyenekből. -
busman
veterán
válasz
jakobkacsa #127 üzenetére
Ettél már ilyet?Mert nagyon meglepődtem az ízén....
Én is nagyon szeretem az igazit,de az amikor egy adag ilyet elém tettek első pillanatban nem is tudtam mit eszek... -
jakobkacsa
senior tag
na megegyszer:
''Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint''
ez szepen csinalva: egy tanyeron kozepen huskupac, kozepebe melyedesben tojassargaja, korulottuk pedig a felkockazott hagyma, fokhagyma, so, bors, es amit az eolbb kihagytam: _mustar_, satobbi
ulto helyetekben villaval osszekveritek, mig keszul a friss piritos, es voila
belekerul kb. 15 perc munkadba, amig felvagod a hagymakat es gusztusosan talalod -
Sianis
addikt
Nah most vagyok a bőség zavarában! Jelenleg olyan kavar van a fejemben, hogy azt sem tudom mit kéne csinálni!
Maradok a húskonzerves megoldásnál, lesz ami lesz, maximum megy a kutyának, mi meg bevágunk egy kiló chipset! -
Sianis
addikt
válasz
jakobkacsa #127 üzenetére
Mester! Nekem holnap ilyenkor már asztaln kéne lennie!
Mint hansúlyoztam nem az a lényeg, hogy elélvezzen az ízétől, hanem az hogy ehető legyen, és meglepődjön, hogy ''főztem''. -
Den
veterán
oké, te vetetted föl
ha szereti a gombát csinálj gombás tojást pl. Fölvágsz hagymát apróra, olajon megpárolod (ha kezdene megégni öntesz alá kis vizet) a gombát megmosod szeletekre vágod rádobod a hgymára, és párolod amíg összeesik és puha lesz. utána sózod borsozod, és tojást ütsz rá mintha rántottát csinálnál, innen már izlás szerinti keményégüre sütöd mint ahogy a rántottát szoktad és kész. díszitásnek megszórhatod a tetejét pirospaprikával -
jakobkacsa
senior tag
szerintem kifejezetten rossz otlet lenne konzerv husimitaciobol csinalni szegeny tatarbifszteket, megolned a lenyeget
rendes marhahusbol, az igen (2x ledaraltatva, vagy inkabb 3x)
Az elkesziteshez: sztem fejenkent 15-20dkg husnak elegnek kell lennie normails esetben (en nem vagyok normalis eset, tetszoleges mennyiseget meg tudok enni belole)
Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint (bar en jobban szeretem ugy 2 nappal elore elkeszitve, szerintem osszerve finomabb, dehat az izles pofon)
A lenyeg: hus, hagyma, fokhagyma, tojassargaja (ebbol adagonkent/fejenkent 1et, ha elore megcsinalod, akar tobbet is, jol osszeall tole, kenhetobb lesz), egy kis vaj, paradicsomszosz (vagy csipos piros arany - hmmm), es tengernyi bors
Gyurd ossze olyan homogenebb masszava, es ket napra hutobe vele. Nyugdtan kostolgathatod, utanafuszerezhetsz, stb.
Persze 23 ember 23felekepen csinalna, en igy... -
busman
veterán
Ez ál (nem igazi) tatár...
Olvassatok vissza egy kicsit hsz#88
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Den
veterán
ja látom már, volt konzerv. hát szvsz az elég messze van a tatárbifsztektől
-
Den
veterán
a google csodája :
Bővebben: link -
Sianis
addikt
JÓ, DE A TATÁRBEAFSTEAKET MILYEN ARÁNYBAN NYOMASSAM KÉT FŐRE?
milánóit majd kicsit később főzök, valszeg nem ez lesz az utolsó ilyen estécske!
Nem valami olcsó bevásárlás, mindent vennem kellno de ezért a lányért, mindent!
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
maradjunk a tatárnál! Az 10-től lazán eláll este hatig nem?
Csak az arányokat mondjátok, mert azt, hogy milyen konzerből gyártsam.
Remélem, hogy a boltban be is tudok vásárolni hozzá.... -
Den
veterán
hát a tatárbifsztek jó ötlet ha szereti, és az télleg elvan a hűtőben csak a pirítóst kel frissen csinálni.
ha melegszendvics, akkor én ezt a hosszú vékony kenyeret venném, mert két előnye is van. A kis szeleteket könnyebb enni,másrészt többféle feltéttel tudsz variálni,és végig tudjátok mind enni, mert nem laktok jól egy szelettől
zsemle kifli szvsz nem jó erre mert megkeményedik nagyon a külseje -
Sianis
addikt
Nah igen, ez tényleg, egy ilyen magamfajta hülyének való recept!
2 személyre vacsoraként hogyan változnak az arányok? Barátnőm nem nagy evős, de én igen!Gondolom, ha délelőtt elkészítm, akkor estig lazán eláll, ha berakom egy szilikon tetős Tupperwareba nem?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
ecsém!
Én életemben nem főztem még magamtól, szóval full hülye vagyok ilyenhez. Nyáron terveztem valami szakácstanfolyamot, de az még messze van!Szóval maradjunk a melegszendvicsnél! Mi is legyen benne?
-
busman
veterán
Tehát! Végy egy Magyaros vagdalthúst(ha nincs bármilyen megteszi)villával nyomkodd péppé.
Kell hozzá egy negyed ráma,3 gerezd fokhagyma,egy fél fej vöröshagyma,3 csemege uborka.
Egy kis piros arany+piros paprika(a színe miatt)só ,bors ízlés szerint.Ezt mind összedolgozod
Majd pirítóssal, vajjal fogyasztod... -
mormota
senior tag
tésztát tudsz főzni?
fogsz egy kis zsírt/olajat kicire kockázott hagymát pirítasz rajta, bele egy kis húskonzerv, felöntöd egy pici vízzel, majd teszel bele paradicsomsürítményt, és felöntöd annyi vízzel, hogy szósz alakja legyen, főzöd egy kicsit. teszel bele egy kis fűszert, amit jónak látsz. és kész a milánói makaróni.
tésztát, sajtot rá, eszitek
remélem jól fog összejöni, mert most találtam ki -
busman
veterán
Ál tatárbeafsteak volt már? Ez 20 perc alatt elkészül...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Gyorssegélyt skacok!
Holnap vacsorát akarok főzni barátnőmnek! Valami főzéshez tök hülye embernek, finom receptet ajánljatok már! Nem akarok beégni valami Maggi porból főzött trutyival, de pl valami finom tésztát azt legyártanék. Ajánlnátok valamit? -
e=mc²
őstag
Mitől függ az ha toját főzök, és ha leszedem a héját, akkor nem ragad rá a fehérje, nem úgy néz ki mint egy óriási megviselt rágógumi, hanem szépen könnyen szép nagy darabokban lejön a héj és sima lesz?
remélem érthető a kérdés -
Judyt
tag
Judyt fajta melegszendvicskrém:
apróra vágott hagyma kis margarin mustár pici tejfől v.natúr joghurt pirosarany összekever.Só bors fokhagymapor mint ízesítés.Megkenni a kenyeret reszeltsajt a tetejére és jól átsütni. -
CsendPenge
őstag
SAJTOS KENYÉR
Egyik kedvenc melegszendóm, tök eccerű.
Szelet kenyér, megvajazva. Csipetnyi (a mennyiség ízlés kérdése) só, bors, paprika, kakukkfű. Ezt be a mikróba, kicsit megmelegíteni. Amikor a vaj megolvadt, szépen letakarni sajtszeletekkel, megint mikro, megolvasztani kicsit, majd a tetejére (ezt már inkább díszitésnek) bors, paprika, kakukkfű, és még egy is mikrózás. Megjegyzem, kakukfű helyett/mellett lehet használni oreganót is. A majorannát hagyjátok ki, sztem iszonyatos! (melegszendón) -
Judyt
tag
vagy egy másik:
sajtleves
evőkanál margarint megmelegítek,összekeverek is teáskanál liszttel és beleöntök 1/2 liter tejet és 2dl vizet.beledobok egy húsleveskockát,vegetával és bazsalikommal ízesítem.Mikor forr a tej egy marék reszeltsjtot beledobok.2 perc után lehet is enni.
dettó ugyanez a kukoricaleves,csak sajt helyett a kukorica megy bele -
Judyt
tag
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tjást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor -
perempe
veterán
Ananászos csirkemell:
Főtt csirkemellet főzés után apró darabokra vágjuk. Az ananászkonzervet felnyitjuk, levétől mexabadulunk. (Ha esetleg a nagyobb darabos, karikás kiszereléssel van dolgunk itt is vagdosunk.) A kettőt összeöntjük, majonézes mártással az egészet összeöntjük.
Finom és tápláló. -
Esmein
nagyúr
Én házihambit szoktam csinálni. Az úgy néz ki, hogy a speizből szerzek 2 szelet kenyeret, ami néha rozs néha fehérkenyér. Tökmindegy. Ebbe pickszalámi/téliszalámi/parizer/rántottcsirke. Kecsap, mustár, majonéz, krémbonzsúr. Erőspista, pirosarany. Jól megsütni, hozzá lehet falatozni körtét, joghrutot, vöröshagymát egészben, túrórudit stb. Kb amit találsz megeszed és sokszor egész jól sikerül
-
_az
senior tag
ez a tészta dolog nem hangzik rosszul...
Amúgy nem tudom, hogy rablóhús-evagy sem, de jó.Mellesleg Dzsémi Olivér főzőműsorát szoktam eccer-eccer elcsípni, abban sok jó kaját csinálnak és abban is volt egyszer valami spanyol finomság, ami kb arról szólt, hogy ami a hűtőben van, azt összefőzöm. Hasonlóan a Lukács-hányáshoz (lásd föntebb). Bár az igényesebbnek hangzott
-
neduddki
nagyúr
HI!
Feldobsz vagy fel kilo tesztat foni, a leszures elott nehany percel masik eszkozben felforrositasz egy adag margarint /egyesek felesbe keverik olivaolajjal/ bele izles szerinti gerezd fokhagyma /5-6 elg szokott lenni/ osszetorve, kicsit piritani, d enem nagyon nehogy mekkeseregyen, felonteni tejszinnel .3-.5l elkeverni... es hozzaadni sok bacsalikomot, lehtoleg friss, es rozmafingot /elhagyhato/ az eppen elkeszult tesztat lezurni es a mar foro martasba nehany percig tuzon forgatni, hogyjol egyesujjenek!
Forron sok sajttal talalni:- ))))
Jo etvagyat
udv
neduddki
p.s. kedvenc docensem talalmanya:- ))) -
perempe
veterán
Tejszínes csirkecomb:
A csirkecombot tojásban megmártjuk, csemlemorzsában megforgatjuk, majd tepsibe tesszük. Ezt töltjük fel tejszínnel, majd sütőben megsütjük. Egyszerű és nagyszerű. -
_az
senior tag
Eccer nálunk nem vót gáz, oszt anyukám a villanyos sütővel kreált ebédet.
Namost az improvizáció kb abból állt, hogy fogta a sertést szeleteket(szerintem bármilyen hús jó lehet benne), megfűszerezte, bele a tepsibe. Elkezdte sütni. Nem tudom, hogy azonnal, bár tán inkább a vége felé( -gondolom azér, hogy ne süljön szét) rakott hozzá felszeletelt krumplit, paradicsimot, paprikát, gombát...
Gyakorlatilag a sütőben össze lett rottyantva a sok cucc, egymás levében sültek.
Namost a végeredmény valami égbekiáltóan jó volt. És gyakorlatilag k*rva eccerű
Trütttyölt ratylival kapcsolatban anyit, hogy én is olvastam azt a Kretén(tm)-t
Annál már csak a zsírfagyi súlyosabb: kell hozzá 3 adag vamiíliafagyi (3 fős család) , 1 porció libazsír(1 vendég). Namost magunk elé kiszadjük a fagyit, a vendég (lehetőleg külföldi) elé a zsírt. Teszünk hozzá kis esernyőt, díszítést. Namost ha a vendég az első falás után nem kér kenyeret, akkor gátlásos. Ha a fele után nem hány, akkor hazudik... -
Esmein
nagyúr
Most csinaltam kajcsit. Egyik kedvenc kajám, kb 100 ftból megvan.
Tetszés szerinti csőtészta mennyiséget bele a vízbe, megsóz, kiskanálnyi olaj bele, megfőz, ki tányérba, rá egy egész doboz tejfől, megsóz, bárminemű sajtot rárak, fogyaszt
Most pl szendvicssajtot találtam, összetépkedtem és rászórtam. -
mormota
senior tag
ha van friss kenyerem, azt csakis és kizárólag olajos hallal eszem
ha van friss zsemle, akkor azt meg parizerrel..
a parizeres zsemle moddingolága:
veszel egy friss zsemlét.
félbevágod.
fogod a kedvenc vajadat, és megkeved vele ízlés szerint.
fogod kedvenc parizeredet, és vágsz neked tetsző vastagságú szeletet.
ráteszed a parizert a zsemlére.
(és itt jön a trükk)
előveszed a hűtőből (mi ott tartjuk) az ecetes tormát, és teszel a parizer tetejére
esetleg inyenceknek:
teszel a tormára ketchupot vagy majonézt, neadjisten mindkettőt
becsukod a szemed, mert ahogy ez kinéz, az nem azonos azzal amit az ízvilága tükröz.
fogyasztod -
rdi
veterán
Az ideges ember receptje:
****
végy egy jénai tálat és vágd le a földre!
Ha nem puhul, vágd a betonfalhoz!
[Szerkesztve] -
mormota
senior tag
na mivan? kifogytatok az ötletekből???
egy kis lelkesedést, és kreativitást kérek -
mormota
senior tag
most láttam jamie oliver főzőcskés műsorát, és ebből:
gombás tészta
15-20 közepes fej csiperkét felvág 2-3ba, forró serpenyőbe 3 evőkanál olajat (oliva) gombát beletesz, só, bors. pirít 10-15 pecig, 3 gerezd foghagymát felkarikáz, beletesz gáz lekapcs. centi vastag vajat felkockáz, beletesz, petrezsejmet felvág beletesz sajtot reszel rátesz. főtt tészta (nem muszály leszűrni) rátesz gombára, összekever, tálal, sajtot reszel a tetejére, petrezsejmet tesz rá, fogyaszt
valahogy így volt asszem
[Szerkesztve] -
BeBe
csendes tag
Íme egy saját találmány:
Fogsz egy kerek jénai tálat. Megpucolsz pár krumplit (igényesebbeknek burgonya), hagymát, majd karikákra vágod mindet. Jénai aljába öntesz egy kis olajat, hogy az alja majd ne kozmáljon le. Raksz egy sor szeletelt krumplit(nyersen), rá egy sor hagymát, majd kolbászkarikákat, kis Erős Pistát, szalonnát, köményt, ki hogy szereti. Aztán kezded az egészet előről, míg el nem fogynak az alapanyagok. A végén még csepegtetsz rá egy kevés oljaat, ráteszed az üveg fedőt és be a mikróba, kb 25 percig úgy 600W-on. Nagyon kafa!
Ja, és kb. 10 perc után már az egész lakásban érezni lehet a mennyei illatot -
mormota
senior tag
létezik magyarországon tengeri algás só
nem tudom mijen néven fut, nekem németből hozták...
majdnem minden húsféléhez finom (csirke, marha, stb) -
KovacsUr
addikt
Úgy látom, itt még nem szerepel a KovacsUr-féle banánturmix receptje:
Hozzávalók:
- 1 db érett banán
- 1/2 liter tej
- no cukor
Jól rázd össze -
mormota
senior tag
piritós modding:
végy egy kész piritóst, és míg meleg, kend meg finoman vajjal, úgy, hogy elolvadjon az, majd vágj fél centi vastag sajtot (szelet) és tedd rá a piritósra, majd tedd vissza a piritóba, addig, amig meg nem olvad a sajt, és jól szét nem folyik a kenyéren.
két kézzel fogyasztható/tömhető szájacskába
simán akár tányérba vagy szendvicssütőbe beteszel centi vastag sajtot, és megpirítod, mig jól megfolyik, és kicsit megpirul, kiveszed, és langyosnál kicsit melegedd állapotban fogyasztod -
Goose-T
veterán
Megaparaszt-reggeli:
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 zacskó mirelit parasztreggeli (SP*R-okban tutira lehet kapni)
- 1 nagy fej hagyma
- tetszés szerint füstölt szalonna/kolbász
- 6-8 tojás
Elkészítés(10-15 perc):
felvágod a hagymád és a szalonnát, kevés zsíron megpirítod. Rávered az egész zacskó parasztreggelit, sütöd, ameddig írja a zacskóján. Ha van kolbász, beleszórod felvágva, átforgatod eccô-kéccô. Majd ráhajintod a felvert tojásokat (minden tojásra egy csipet só!) és készre sütöd. Izesítheted utána még Piros Arannyal, nem fogja elrontani, sôt!
Jó étvágyat! -
azzio
aktív tag
Tüttyölt Ratyli
Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetőleg pöcörgősi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány
és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszín
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd viszzahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk. -
tildy
nagyúr
tildy féle jó kis gombapaprikás
kevéske étolaj
1 kis fej hagyma
25 deka gomba (attól függ emkkora adagot akarunk, lehet több kevesebb...)
1 pohár tejföl
delikát
pirospaprika
só, akinek kell esetleg bors
kevés liszt.
A kis fej hagymát üvegesre pároljuk az olajban, majd rászórjuk a szeletelt gombát.
Amikro már szépen ''összefonnyadt'', akkor rá a pirospaprikát és a sót, delikátot és felöntjük vízzel.Főzzük még egy kicsit,közben tejfölt összekerjük kevés lissztel, majd kb. fél óra után felöntjük ezzela keverékkel.
Kellemes paprikás állagot kell kapni.Jahm és iszonyat finom.
Kaja 2.
Tepsiben sült sültkrumpli fűszeres hallal.
na ezt mirelitből is el lehet készíteni, a halat pedig csak befűszerezni kell és bevágni a sütőbe a krumpli mellé.
Ott lehet nyugodtan hagyni, fél óra és kész is. -
mormota
senior tag
tepsifüles:
hozzávalók:
-1db megnyúzott nyúl /csirke is jó, de originalban nyúlra van irva a program
-4-5szem nagyobb krumpli (ízlés/éhség szerint)
-olaj, vegeta, só, bors, pirosarany, mustár, savanyú uborka, paprika, paradicsom és egyéb füszerek izlés szerint
elkészités:
krumplit megpucol, kb 1.5x1.5cm-es csíkokra felvág (lehet kocka is).
nyuszit/csirkét daravokra szétszed vegetával bedörzsöl, letesz tepsi aljára.
mustár, pirosarany rányom pöttyökbe, borssal megszór, sóval meghint.
egy marék krumplit rátesz, úgy hogy boritsa a tepsit, uborkával spékel,
másik adag krumplit rátesz, olajjal meglocsol, alufóliával letakar, sütőbe
betesz.
akkor lehet levenni a fóliát, ha a krumpli megpuhult. a nyuszi levet fog ereszteni.
addig süt tovább fólia nélkül, amig meg nem barnul a krumpli teteje (bár eddig
nem feltétlenül kell csinálni, ez az én izlésem) célszerü addig csinálni ameddig
a krumpli kicsit meg nem keményedik
maradni fog lé a tepsi alján.. me akarjátok elsütni azt a lét, mert ugyse fog menni
kenyérrel lehet tunkolni (mert azzal finom) -
Gri
tag
Nem semmi...
Hasonloan pihent fozes volt, amikor tobbnapos kempingezes vegen maradt egy rakas hus, ami az ''enni-azert-csak-kell'' elv alapjan x mennyisegu vorosborral kb. 5 oran keresztul rotyogott a bogracsban. A jozanodasnak szentelt napon...
Hazauton egy szondazas erdekes eredmennyel zarult volna... -
LVXXX
tag
Nem tudom ki mennyire szereti a bográcsban készült kajákat!?
Néhány éve kempingezés közben kitaláltuk, hogy fözünk bográcsban madártejet, mivel már untuk a különféle pörkölteket, gulyásokat stb. De mivel hiányzott néhány összetevö és a szaktudásunk is az elkészítéséhez, illetve a kemping környékén éppen érett a szilva; ezért inkább bográcsos szilvásgombócot föztünk. -
mormota
senior tag
nagy örömömre látom, hogy rendesen érkeztek a receptek
ennek örülök nagyon, és tapasztalom, hogy sok kreatív ember van, aki ráadásul szeret főzni (vagy csak rákényszerül?)
nem baj.. az a lényeg, hogy nagyon jó kis recepteket irtok le,.... hajrá igy tovább -
master bud
tag
Hali,
az alábbiakban következik az egyik kedvenc kajám, amit amúgy apámtól tanultam szóval övé az érdem
Töltött tojás
Hozzávalók 4 főre
-16 db tojás
-0.5 doboz tejföl
-250 gramm vaj
-2 db friss, hegyes zöldpaprika, ami NEM csípős
-friss petrezselyem bőven
-0.5 liter tej
-200 gramm liszt
-szerecsendió
-só
Elkészítés
A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk és legalább 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük a forró vizet és hideg víz alatt leszedjük a tojásokról a héjat.
A megpucolt tojásokat kettévágjuk és a remélhetőleg megfőtt sárgáját egy külön tálba gyűjtjük. A kettévágott fehérjéket ugyanígy egy jénaiba helyezzük.
Felaprítjuk NAGYON finomra a petrezselymet és a zöldpaprikát. Az egészet beleszórjuk a sárgája mellé. Vajat olvasztunk (nagy merőkanálban forró víz felett) majd az olvadt vajat a sárgákra öntjük. A fél doboz tejfölt felkeverjük és a sárgákra öntjük azt is. Az így kapott mischungot JÓL elkeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, ez utóbbit gazdagonA lényeg az, hogy a mischung késsel kenhető legyen.
Kivajazzuk a jénait, a tojásfehérjékbe késsel visszatöltjük a sárgájás keveréket. A fehérjéket párjával összetapasztva szépen beültetjük a jénait. A maradék mischungot a tojások tetejére szórjuk, alufóliával lefedjük a jénait és berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, közepes lángon. Akkor lesz jó, ha a maradék sárgája kicsit megbarnul.
20 perc múlva hozzákezdünk a mártáshoz. Serpenyőben jó nagy darab vajat olvasztunk, miután megolvadt beleszórunk lisztet. A liszt be fogja szívni az olvadt vajat ezért egyenletesen adagoljuk addig amíg az egésznek aranysárga színe nem lesz. Ezután már ne rakjunk több lisztet, hanem pirítsuk a lisztet zsemleszínűre.
Öntsünk a megpirult liszthez HIDEG tejet és kezdjük kevergetni intenzíven úgy, hogy csomómentes legyen. Figyeljünk arra, hogy e művelet közben egyre sűrűbb lesz, ezt tejjel kompenzáljuk. A végeredménynek olyan konzisztenciájúnak kell lennie mint egy jó híg méznek.
A tojásokat tányérra rakjuk, egy főre 4 tojás jut, amit leöntünk ezzel a mártással és friss petrezselyem zöldjével díszítünk. Köretnek főleg a spárga jött be.
Jó étvágyat
mb -
TomDog
tag
Hozzávalók:
30 dkg sertés tarja,
1 fej vöröshagyma,
2 fej gomba,
3 szelet bacon szalonna,
1 dl tejföl,
mustár,
gyros fűszerkeverék,
olaj,
sajt.
Elkészitése: (kb.. 20 perc)
A húst vékony csikokra vágjuk, a fűszerkeverék, olaj és mustár keverékébe megforgatjuk. A hagymát és a bacon szalonnát olajban megpiritjuk, a gombát megfőzzük, hámozzuk, szeleteljük. És az egészet összerottyantjuk, ha a hús megpuhult belekeverjük a tejfölt. És tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat! -
simonzé
addikt
Egyébként itt egy jó kis szendvicsféleség:
Szeletelt kenyeret (ne tartósat!) kenj meg májkrémmel, tegyél rá ananász, vagy barackkonzervből pár darabot, és lapokra szeletelt sajttal borítsd be az egészet. Pakold egy tepsibe a szeleteket, és be az előmelegített sütőbe. Kb 5-6 perc múlva a sajt teljesen rálapul. Vedd ki, és edd meg. ISTENI! -
simonzé
addikt
Van valami jó kis receptetek fülemülemájra? Itt egy nagy doboz konzerv, és nemtom, mit kezdjek vele. Van még itthon rigófütty is.
-
rdi
veterán
Neduddki!
A legfimonabb mraookoi étel:
(csak aneréve nem elmészkem, az enyédről katpa anevét))
csirke
fűreszek: sáfrány, kömény, bors, konirader, sózott citrom, ojalbogyó, fahéj, só összeőrölni, egész fahéj később kihevető,
A csirkét pálocjuk a fűreszes olibávan, kbzen sok hamgyát vágunk, jo sok, meg mi még almát.
Ezeket belyehezzük az enyédbe, és megsüssük pálorjuk. 180 fokon. -
vallas
őstag
Hali
Ez itt a lukács hányás recept!
Kollégisták előnyben.
Bemész a koliba a hűtőhöz,kinyitod az összess fakkot,valszeg nem lesz nehéz,mindenhonnan veszel valami kis darabot ki, nem kell nézni mi az,ezután mindent egybesütsz egy kis olajon, és az egészet leöntöd felvert tojással kis sütögetés még , és kész is a lukács hányás.
Nyam Nyam -
gabranek
senior tag
tortellinit eddig reszelt sajttal + ketcuppal ettem, de nem lehet rossz eza tejfolos sem.
es 1 recept:
fogsz annyi kozepes krumplit amennyi jol esik, vagy tobbet. nyersen meghantolod, utana felbevagod es kivagod a kozepet (erre azert van szukseg, hogy legyen benne 1 kis godor, ami be lehet pakolni a tobbi hozzavalot. szal akkora jukat csinalsz amekkorat akarsz). na ebbe a godorbe mehet szalonna, hazi kolbasz de akar sonka is, erre hagyma, bors, so. a feles krumplikat rapakolod 1 tepsire aztan irany a suto. en jol meg szoktam sutni mert ugy szeretem ha mar szinte fekete, de kinek ahogy tetszik.
baromi fuszeres kaja, ugyhogy nem art beterazni nehany uveg sort sem
jo etvagyat -
neduddki
nagyúr
HI!
Hozzavalok:
Fustolt fott boroskaraly from lehel piac
Voroshagyma
Olaj /1/3 oliva 2/3 naprafordo/
Mennyiseg ehsegtol fugg.
A hagymat felig megdinsztelem az olajon, a kockara vagott karajt radobom, majd egyutt elkezdem piritani, ehsegerzettol fuggoen hosszabb, de tobbnyire rovidebb ideig: - ))))
Talalas paradizsom, paprika, teliesebb idoben jofele vizesuborkaval /na jo a ecetes is jo hozza: - ))))/
udv
neduddki
p.s. elvetemultebbek nehany tojast is rauthetnek!!!: - )))) -
master bud
tag
Hozzávalók 2 főre:
-8 db közepes nagyságú burgonya
-300 gramm juhtúró
-500 gramm savanyúkáposzta
-500 gramm szeletelt bacon
-2 üveg sör
Elkészítés:
A 8 krumplit hámozás nélkül, egy fazék vízben felrakod főni. A nagyobbakat néha megbököd villával, ha már simán átmegy a közepén akkor megfőtt. A krumplikról lehúzod a héjat, két centi vastag szeletekre vágod a tányérodban.
Fogsz egy nagy lapostányért, letapétázod kb. tíz centi hosszú bacon csíkokkal, megborsozod gazdagon és berakod a mikróba 2 percre (érdemes letakarni folpackkal, hogy ne frecsegjen).
Fogyasztás:
A főttkrumpliszeleteket megkened gazdagon juhtúróval, ráhelyezel egy bacon csíkot, savanyúkáposztát a tetejére és beépíted a fejedbe, sörrel öblögetsz.
Szerintem nagyon állat
mb -
Gri
tag
Egy ismerosomtol hallottam:
Kenyeret szelsz, majkremet kensz, sajtot reszelsz.
Bevagod a minigrillbe, ha kesz kecsapot meg majonezt nyomatsz ra, oszt megeszed.
Amilyen ecceru olyan finom.
De ha van ra igeny, elmondom, hogy en hogy szoktam csilis babot meg spagettit csinalni. -
#57764352
törölt tag
Jó volt, nagyon, de kiegészíteném a a hozzávalókat hagymával, mustárral( a krémbe), pirosarannyal..
F@sz@ volt.
Nyamm
Mindem elismerésem a bnőmnek és a receptírónak, akik nélkül ez nem jött volna létre! -
mormota
senior tag
bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:
lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
[Szerkesztve] -
mormota
senior tag
arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még)hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja'' -
mormota
senior tag
lássunk valami egyszerűbbet:
hozzávalók:
löncshús konzerv, vöröshagyma, tejföl
elkészítés:
hagyma megpucol, felkockáz nagyon kicsire, löncshús konzervet, meg tejfölt összekever egy tálba, hagyma bele, izlés szerint fűszerezni (bors, só, mustár esetleg)
veszel egy piritós kenyeret, amit még csak kissé sütöttél meg (értsd: világos), és rákensz centi vastagon az előzőleg említett trutyiból, majd visszateszek a pirítóba (ha olyanod van amibe tálcán kell betenni. az a régi osrosz fajta), vagy a sütőbe, és megpirítod izlés szerint...
kivéve lehet rátenni sajtot, kecsápot, mustárt, majonétz is akár... mind mind szigorúan csak ízlés szerint -
azzio
aktív tag
Egyébként miért baj, ha kajaneveket vagy félkész ételeket mondunk? Legtöbbünk számítógépbuzi, dolgozik meg barátnőzik (én éppen utolsó előttivel foglalkozom ''sajnos''), biztos nem sűrűn jut eszünkbe 5 fogásos lakomákat elkészíten. Viszont: boltokban egy csomó olyan dolog kapható, amiről esetleg nem mindentki tud(ja hogy mire való), viszont 2 perc alatt fogyaszthatóvá lehet tenni, és nem mellesleg mén finom is. Pl.: ruszli (gyk.: pácolt hering)
Na jó, ha valaki csak egy ismeretlen ételnevet mond, akkor legaláb azt mondja meg, hol lehet kapni, vagy miből készül -
mormota
senior tag
én nem az étel nevére gondoltam, hanem elkészítésének precíz módozatára (recept)
és a 4 másik topikból kb 2 db normális, és használható recept tűnt ki:
Rakott kenyér
öntet:
Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
szendvics:
Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)
Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.
Lengyel hering olajban :
50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
A hagymát apró kockára vágjuk.
Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani )
Hűtőben összeérleljük.
(Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.) -
Terminátor 4.
tag
Legegyszerübb finom kaja: lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot,majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
ui.: Nöknek nagyon bejön! -
mormota
senior tag
én közel se említettem, hogy használtam a keresőt
de sztem el fog férni a többi mellett -
Den
veterán
valamint: Bővebben: link
-
azzio
aktív tag
Ja! Mégegy: ''töki pompos''
Kell hozzá pizza- vagy kenyértészta (amelyik jobban tetszik, barátnőm bizzatésztát csinált hozzá), amit jó vékonyan be kell pakolni tepsibe, aztán kicsit várni kell, hogy megdagadjon (20-30 perc, meleg helyen). Ezután meg kell kenni tejföllel (ínyencek előtte a tejfölt összekeverhetik borssal, majorannával, atomhulladékkal, amit éppen szeretnek), rá kell rakni jó sok angolszalonnát (kockákra kell vágni előtte) és vörös- meg póréhagymát. Sok hagymát rá lehet rakni, mert nem lesz túl hagymaízű, miután megsült (ja, merthogy meg is kell sütni, kb. 5+15 perc, előmelegítés, sütés) édes lesz rajta a hagyma.
Na ez az ungarische pizza, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban árulták töki pompos néven.
A rosszullétig kajálhatja magát az ember belőle -
azzio
aktív tag
Elmondjam hogy lehet a legfinomabb csilisbabot elkészíteni?
1. Végy 500 forintot.
2. Menj le a boltba.
3. Vegyél l a polcról egy csilisbab konzervet.
4. Menj haza.
5. A doboz tartalmát tedd tányérra, és mikróban melegítsd 3 percig.
6. Borssozd szarrá (ha még nem elég csípős).
7. Jó étvágyat!
8. Ne számíts rá, hogy túl jól fogsz aludni, meg valószínűleg a barátnőd/barátod/kutyád sem...
Na de mondok mégegyet, amit nemtom hogy hívnak, de eszméletlen finom:
Szóval, kell hozzá két konzerv (konzerv, mi más?) tőkehalmáj, mustár, póréhagyma, só, bors.
A tőkehalmájat villával össze kell törni, mustárt bele, meg apróra vágott póréhagymát, sót, borsot, úgy érzéssel, hogy finom legyen, aztán már csak a pirítós hiányzik hozzá...
Ja, nemtom feltűnt-e, de nem vagyok egy konyha-akrobata, nekem a vajaskenyér már főzésnek számít
Majd barátnémtól kérek recepteket, ő nagyon jókat tud és szokott, legnagyobb megelégedésemre -
mormota
senior tag
gondoltam még ilyen nincs...így megnyitom
ide jöhet mindenféle recept (főleg házilag könnyen elkészíthtő, 5perc alatt kész, és nagyon finom kajákat várok)
egyébként meg arra a célra, ha valaki nem tudna mit kitalálni magának/családnak/pasinak/csajnak akkor innen tud ötletet meríteni
kezdeném is a sort: nem saját találmány, de állítólag 10 perc alatt kész van
|c3rN4| féle csilisbab
szal felvagod a sonkat kockakra megpiritod olajon
aztan hozzaontoad a babot 2 konzervvel 2 konzerv kukoricat
es utanna 2 uveg uncle beans mexikoi meg kinai
nagggyon faxa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Interactive Brokers társalgó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest