- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Kb. 50 ponttal tobbet kaptam 3DMark03ban.
Hat ez nem sok. -
twollah
nagyúr
Felraktam a Z-Tweaked 91.28as ForceWaret, es eddig azt tapasztaltam, hogy 2Dben eleg sokat gyorsult a kindoz.
Most szedem le a 3dMark03at, es meglatom, hogy mennyivel gyorsult a 3Ds resz.
Anno ha jol emlekszem a 81.95os driverrel 4823 pottyot ertem el. -
szasza_1
senior tag
Lenne egy olyan problémám a forceware dirverekkel, hogy ha profilt váltok, akkor az asztalon az ikonokat mindig név szerint újra rendezi. Tudja valaki, hogy ez ellen lehet valamit tenni? Előre is köszi a segítséget.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
<Adamsky> #295 üzenetére
Hali!
Egy 6600GT-m van és ugyan ez a probléma nekem is. De egy furcsaság van benne mert csak a DVD filmeket húzza szét 4:3 arányba mikor Overlay-be kirakom a TV-re.Ha esetleg egy DivX-ed filmet indítok el akkor jól rakja ki az Overlay a TV-re.
Úgyhogy én úgy oldattam(egyenlőre míg nem javítják
) meg hogy a PowerDVD-t(ezt használom
) áthúzom a TV-re és ott indítom el a filmeket. Ilyenkor nem overlay-be rakja ki a képet és ekkor tökéletesen jeleníti meg a 16:9-es filmeket.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tomika111 #288 üzenetére
Én is kipróbáltam. A tesztelgetésig igazából el sem jutottam, mert valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a TV-n (4:3-as) szépen széthúzta a 16:9-es filmeket. Clone üzemmód -> full screen overlay-re pedig a sec. device (TV). Ez eddig szépen működött is, de ennél a driver-nél nekem nem jött össze
-
Gallac
senior tag
az ujabban benne van ez a menüpont a regiben nincsen fene erti ezt...
-
Gallac
senior tag
Ebben a rüszmeteg Forcewareban hol lehet állitani hogy ne 60 Hzen jatszak mar ha tudok 100at is sehogy sem akarja
-
KisApám
addikt
Most már csak az a kérdés, hogy a Z-Tweaked ForceWare-hoz a Coolbits 2.0 használható-e, hogy a 6800GT kártyámat 400/1100-re meg tudjam húzni.
[Szerkesztve] -
tomika111
tag
Sziasztok!
Pár tapasztalat az új Z - Tweaked 91.28 driver-ről
Feltettem a drivert és mit mondjak meglepődtem elég szuperül sikerült ez a driver.
Nekem 6600GT-m van de valami eszméletlen jó
Egy kis összehasonlítási alap:
Aquamark3
Előző driver 82.12 volt azzal 64,456 volt a max
ezzel a 91.28-al pedid 69,600 most a max szerintem elég nagy növekedés
A következő a 3dmark05 hát ott is meglepődtem a 82.12-es driverrel 3900 pötty jött ki
ezzel 4299pötty
A 3dmark06 is hasonló eredménnyel járt a 82.12-es driverrel 1498pötty
ezzel pedig 1801 pötty
Szerintem nagyon jó kis drivert csinált az Nvidia
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
Runner_fxr #285 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy abban lehet állítani a skálát... de már nemtom hol...
-
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a coolbits miért csak 800mhz ig van skálázva a memória frekvencia beállításoknál! 7900GT-m van! Ezt gondolom duplázni kell tehát ha 800 ra húzom akkor 1,6ghz! Csak azért kérdeztem mert szerintem bírna kicsit feljebb is csak már nem tudom hova tolni mert eddig van skálázva!
Köszi! -
kavicssli
addikt
Valaki akit SLI rendszert dolgoztat leirna a velemenyet a legujabb driverrol?
-
Szten Márs
nagyúr
Hidd el nem harap
Szóval nyugodtan betesztelheted, és akkor lesz róla tapasztalatod is, és hidd el a személyes tapasztalat a legjobb
MOD: azért a 3D05 így egymagában lehet hogy keves hogy bármi érdemlegeset mondj.... vmi begyakorlott útvonalas FRAPS mérés meg Aquamark, meg ilyenek feldobhatják.
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Tudom, hogy próba,szerencse.
Gondolom eredeti driver és 3Dmark 2005 teszt,
majd én a Z-Tweaked-re tippelek és azt telepítem fel és megint 3Dmark 2005 teszt.
Lehet, hogy a héten, hétvégén megteszem...
Ha addig senki nem ír róla tapasztalatot, akkor majd próbálkozom... -
KisApám
addikt
Sziasztok!!!
Ismeri-e valaki a Z-Tweaked Nvidia Forceware meghajtókat?
(pl. a Guru3D-ről lekapható [link])
Gondoltam az eredeti Nvidia meghajtókat átcserélem erre,
hogy némi FPS növekedésem legyen.
Valaki már ''dolgozott'' vele?
(Külföldi fórum: [link]; [link] stb.)
Valaki az Xtreme-G [link]-t ajánlja. Melyik jobb???
Elvileg (gyakorlatilag) mind FPS növekedést hoz...
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Ezeket a tuning beállításokat hogyan lehet előhozni,mert collbits-el tuti nem.
A Systen stability és az ntune nincs meg [link] -
Firestormhun
senior tag
ForceWare 91.28
[link] -
DeSanto
őstag
Nagy lépést hoz a Forceware 90
[link] -
B@dsector
aktív tag
válasz
Freddy TNT #266 üzenetére
Innyo3D
oldalán látsz te fent 84.15 WHQL drivert?
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
a hardwired-en olvastam, hogy van 84.15 WHQL nem béta! [link] ami érdekes, hogy ha a főoldalon keresztül keresem a szokásos procedúrával, akkor még mindig a 81.98 a hivatalos driver!?!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
ForceWare 83.60 Win2000/XP [link]
Version: 83.60 beta
Publisher: NVIDIA / Dell
Nekem nem működik a Control Panel
[Szerkesztve] -
dante3
addikt
Forceware 82.65 WHQL,próbálta már valaki?
[link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
forceware 83.10 beta
[link]
[Szerkesztve] -
Zsankee
aktív tag
-
Zsankee
aktív tag
alltalaban a 7800gtx kartyamhoz mindig a legujabb forcewaret rakom fel, amit lehet, de nagyon erdekes dolgokat muvel neha a jatekok alatt. Prince of perzsia 3 peldaul kekhalalozott a legfrisebb driverekkel, a 81 95 el bezarolag. es csak 78 01 el volthajnaldo futni. most nem tudom legujabb driverben orvosoltak e a hibat, mert a documentacioban nem talaltam ra utalast. Viszont ahogy mindig, msot is azt tapasztaltam, hogy a legfrisebb legerosebb kartyak (esetemben a 7800 szeria) minden frissites alkalmaval kap egy kis extra kakaot. Persze ez orom, hisz meg sok ezekszerint a tartalekolt eroforrasa a kartyaknak, de tapasztalatom szerint meg van par jatek, amin nem epp a maximumot hozza.
-
thaler2
senior tag
Sz.tem ti4200-hoz felejtsd el a 7x meg 8xes nvidia driverereket, sz.tem már nem is támogatják a te vga-kártyádat. Mint mondottad, a 6x.xx driverrel működik jól, akkor miért nem azzal használod?
nem lesz gyorsabb az újabb driverekkel. [link] Amúgy itt mindent megtalálsz a kérdéseidre, kapásból az első hsz.ben. Drivert azt meg ne az Abit honlapján keress, hanem inkább a [link] vagy [link] .
[Szerkesztve] -
bladd
tag
up?
-
bladd
tag
Sziasztok
A problémám a következő.Van egy Abit siluro 4200 tv-out-os 64mb-os karim.Ha frissítem valamelyik 7x.xx vagy 8x.xx es driverral akkor a Tv-n lévő video kép alsó fele teljesen homályos és gyakorlatilag nézhetetlen.A problémát egyedül csak a 6x.xx valamelyik driver visszainstallálása oldja meg.Valaki már találkozott ilyennel.Még valami tudom nem új a kártyám, de melyik a legjobb drivere ennek a tipusnak?Az Abit honlapján egyedüli driver a 61.77es, de gondolom ennél azért van újabb is. -
Jocy
aktív tag
Már fent van az nVidia honlapján a legújabb,81.98 as driver!Fel is raktam,semmi gond vele.Első látásra talán picit gyorsabb is.
-
nukewar
tag
Feltettem az inno6600-asomhoz a 81.95-ös forceware drivert és a far cry elég furán nézett ki. Vissza is tettem a régit, igaz nem ment zökkenő nélkül (bele is halt a rendszer).
Patch nem volt fennt hozzá, de így is működnie kellett volna rendesen, szerintem. Csak szólok, hátha valaki tapasztalt hasonlót. -
Klacus69
tag
sziasztok..notimban geforce go6400 van.viszont hivatalos nvidia drivert nem talalok sehol.tud vki segiteni akinek esetleg uilyen kartyaja van?
-
fasyrt
őstag
Hali!
Egy 8x-os GeForce4 mx440-hez melyik a jó forceware? Nem vagyok benne biztos, hogy a legújjabb támogatja őt is... -
Bobbacsi
veterán
A Riva tunerben monitoroznod kéne a frekit ( mert lehet azt is ,nemcsak a höfokot )Ott kellene megnézned a GPU frekije az-e amit beállitottál ,teszt alatt !
Sajnos most nem tudom elmagyarázni hol van ez a funkció ,mert dolgozom
A beállitásoknál az 5.-ik ikon az a monitorozó rész egy monitor + egy nagyitó van ott
A RivaTunert jól tetted fel ,kért ujrainditást ? Mert már jártam én is ugy hogy 1pontot sem nött az eredményem ,és kiderült nem inditottam ujra gépem pedig állitottam a frekit ! De az Everest szerint nem nött 1Hz-et sem
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
válasz
Bobbacsi #237 üzenetére
De miért csinálja ezt. Nem hinném, hogy tulhúznám a kari, mert ramnál olyan 830 körül kezd el szemetelni, GPUnál, meg még 520-nál sem láttam hibát. Szóval én úgy gondolom, hogy amit beállítok a rivatunerbe frekit azt a háttérben nem teszi meg valószínüleg a driver szóval valóságban nem állaít semmit.
Nem tetszik ,hogy az nvidia driverekben így beszabályozzák mostanság a dolgokat!
Én azt szeretném ha húzom a karit és hibázik akkor tudom, hogy ott a vége és nem egy progi szórakozik nekem a háttérbe. -
Bobbacsi
veterán
Akkor valamelyiket túlhúzod valószinüleg
Vagy a GPU-t vagy a memóriát Én is jártam már igy ( Igaz nekem 6600GT-m van ) ha feljebb tettem a GPU frekijét kevesebb pontot kaptam mint alacsonyabb értékkel .Ezzel kisérletezni kell hogy hol vannak a határok ?
Próbáld ki 500/800 -on. Vagy elöször hagyd a GPU-t fixen ,és húzd csak a memóriát
A memória húzás ugyis kevesebbet számit ,mint a GPU húzása.
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
Sziasztok megint
Továbbra sem vagyok kibékülve egy dologgal. A 226-os hozzászólásomban tegnap már kifejtettem, a problémámat és sikerült is kikapcsolni az ellenőrzést és húzni a karimat, de!!!
Alapon 400/700-on megy a kari és optimális frekvenia kérésre olyan 440/780 körül dobb be a driver hogy azon hajtsam. Na most ennek ellenére a kari meg tudom húzni 520/810-ig is rivatunerba letesztelem rendben és mikor mérem 3dmark03 a teljesítményt nem nagyon látom a változást, sőt talán gyengébb pontokat kapok, mintha 440/780-on menne továbbra is a kari.
Szóval olyan érzésem van mintha látszólag húznám a karit, de a háttérbe mintha maradnának a driver szerint optimálisnak mondott értékek.
Mit csináljak vele, mondjatok rá valamit légyszi! A driver szabályoz le valamit?Nektek nincs ilyen problémátok?
Válaszaitok újra előre is köszönöm
[Szerkesztve] -
Digitalis
senior tag
Van már 81.87international is... is[link]
-
westlake
félisten
itten van nektek a legfrissebb beta:
[link]
itt meg a changelog:
- Improved performance and compatibility for CoD2.
- Mixed vendor support for NVIDIA SLI.
- TV-Out/HD-out support for NVIDIA SLI.
- Added support for VSync on Direct3D games when running NVIDIA SLI.
- Performance enhancements for dual-core CPUs.
- PureVideo high definition MPEG-2 de-interlacing support.
- Usability enhancements when connecting to an HDTV.
- Microsoft® DirectX® 9.0c and OpenGL® 2.0 support -
ArmanD.
őstag
Köszönöm uraim a gyors segítséget!
-
CocooN-z
őstag
-
ArmanD.
őstag
Sziasztok.
A következő a problémám van. Egy Inno3d fc5900xt karim van és feltettem hozzá a 77.72-est drivert, majd utána a 81.85-ös drivert. Végülis egyikkel sem lenne gond, csak egy dolog zavar, hogy mikor húzom a karit az a tesztelős korlát nekem nem gyere be, mert nem tudom húzni tőle rendesen a karit!
A kérdésem a következő, hogy ezektől az újabb tesztelős driverektől lefelé melyikben nincs bent ez a tesztelős korlátos feneegyemeg és persze ezen belül is melyik driver passzolna a karimhoz sebességileg is.SZóval melyiket használjam amibe még nincs bent ez a korlát?
Esetleg ki lehet valahogy kapcsolni ezt a dolgot a driverben?
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
Üdv ArmanD -
-
-
Detonator
aktív tag
válasz
Rommel6600 #221 üzenetére
Feltettem a 77.72-es verziót, de a filmek tökre gyagyik lettek tőle!!! Úgyhogy egyből visszaraktam a régit!
-
Detonator
aktív tag
Akkor a 77.77-est keressem?
-
Detonator
aktív tag
válasz
Rommel6600 #217 üzenetére
Mikor kiléptem bizonyos játékokból újraindult az egész gép vagy felraktam a játékot és nem volt hajlandó elindulni, de nem írt ki semmit vagy menet közben lefagyott a játék.
-
Rommel6600
őstag
elnéztem nvidiáék felé de nincs újjabb driver!
marad a jól bevált 77.77
Release Date: June 22, 2005 -
Detonator
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a leghatékonyabb ill. legstabilabb driver a 6800 Gt-hez?
Elég sokat játszok és az eddigi driverekkel egy csomó gondom volt!
Légyszi írjon, akinek van ötlete! -
Rommel6600
őstag
DOT alkalmazásához az msi által kiadott driver kell, vagy jó az nvidiáé is???
-
RpPRO
őstag
válasz
SystemRoot #207 üzenetére
Nekem is csak masfel honapja van nvidiam, de nem sok drivert hsznaltam, eloszor elolvasom a forumokat es eldontom, megeri-e felrakni.
A 77.30-as beta gyors is es problemamentes is. -
ToBeY
nagyúr
Be lehet állítani a színt a 77.722 drivernél,hogy filmeket is tudj normálisan nézni
Color correction-nál Aply color change to alatt ==> Overlay alatta All chanels color profil advenced majd alakalmaz vagy save.
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
válasz
SummerMoris #204 üzenetére
56.72es whql
Bővebben: link <<<ajánlom flash-t 10 szálon -
Conscript
csendes tag
válasz
Nekem is hasonló gondjaim voltak a 77.72-vel. Felraktam a 80.40-est, azzal se jött helyre a videok képe, szal az utolsó 'jól' működő a 77.50-es. Kicsit lassabb, mint az újak, de ez van.
-
Deep
tag
válasz
Hali!
Én is ATI-s voltam régebben, és szerintem is elég gázak az Nvidia driverei, és nem csak VGA hanem alaplap szinten is. Mindegy. Többet a legújabb 8X.XX -ast is kipróbáltam. Ami nagyon bevált (mindent maxra húzva is) az ez: Bővebben: link
Üdv. -
SystemRoot
őstag
Tudna valaki ajánlani valami igazán megbízható drivert ami gyors is egyben. - Najo ez tudom lehetetlen, mert ilyen nincs...
a fenébe-is régen még az R9800Prom idején nem szívtam ennyit driverekkel (sőt egyáltalán nem...). Pedig ''áttérésem'' idején még azzal is bíztatgattak hogy milyen jók az nV driverei... hát a kártyái valóban nagyon jók (GF6+), de a driverei... hát nem méltatnám....
De egyébként az előző 71.89-essel is komoly gondjaim voltak... Pl olyasmit észleltem hogy egyes játékok alatt AA+AF el iszonyat (!) lezuhant a teljesítmény... meg aztán voltak ott még egyéb gondok is... nade hagyjuk ezt...
Remélem valaki tud valami bíztatót mondani...
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
De az! nagyon is...
Nekem is ilyen fehér csíkos pixeles halvány kavalkád az összes video, elösször azt hittem a win media player 10 a szar , de aztán megnéztem Mplayer alatt is (ami mellesleg a legmegbízhatóbb és legjobb lejátszó progi...) és ott is...
Ja és ez még nem minden... Pl az egyik kedvenc játékom a Cossacks (tom régi egy darab de attól még jó!) el sem indul ezzel a driverrel. Ja és Battlefield 2 alatt pedig mostanában olyan furcsa dolog van hogy az egér és billentyűzet időnként nem válaszol pár másodpercre, vagy csak nagyon akadva (a játék különben nem akad...50- 60fps(highon+4xAA)... 6800GT...rulez!!!), és ez megy egyfolytában... iszonyat. Próbáltam egy csomó mindent pl nForce driver install (5.10), átkötni PS/2-re stb stb, de továbbra is jelen van ez az ''enyhén'' szólva idegesítő jelenség... tuti hogy a driver okozza az előzővel nem volt ilyen gond...
-
ToBeY
nagyúr
Nem bugos picit nagyon ez a 77.72 Forceware?Nekem az összes filmnek érdekes lesz a színe sőt a DVD filmeknek is!
-
SummerMoris
tag
Hi!
Szerintetek mi a legjobb driver most Geforce FX5900 XT-hez???
köszi -
SummerMoris
tag
up
-
PuMaa
csendes tag
Mikor szeretném húzni a videó kártyámat akkor a RivaTuner valami felszólítást ír és ha rá nyomok az ok-ra akkor nem húzza fel a memóriát és az órajeletBővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Képszerkesztés általánosságban
- Gumi és felni topik
- Politika
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest