- Forrmell.enn
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Hali!
Milyen aktív USB hub-ot érdems venni?
Eddig ezek a jelöltek:
Sweex US009
Logitech Premium 4-Port USB Hub
Belkin UBS 2.0 Plus Hub
Belkin Hi-Speed USB 2.0 4-Port Mobile Hub
Pleomax PUH-7000N Crystal USB 2.0 Hub (sajnos nincs közvetlen link a Pleomax oldalainka felépítése miatt)Ami biztosan nem jó az a Trust termékei. Sajnos nem működik együtt a La Fonera 2.0-val az általuk gyártott aktív HUB.
-
róland
veterán
Sajnos én nem vagyok programozó, de valami ilyen megoldás jól jönne az új La Fonera-hoz is:
-
róland
veterán
Változott a La Fonera 2.0 wiki-je: megjelent a torrent csomag! (TRANSMISSION)
-
róland
veterán
Egy hosszabb összefoglaló a La Fonera 2.0-ról: [link].
-
róland
veterán
Kicsit utánanézve a témának, ráleletem Kalóz Imrére az OpenWRT fejlesztői között.
S íme az adatlapja.
S végül a másik magyar OpenWRT fejlesztő, Juhos Gábor.
-
róland
veterán
Egy régi cikk az Index-ről: [link].
-
róland
veterán
S íme a La Fonera 2.0 fejlesztői. Érdemes Kalóz Imre honfitársunk nevét megemlíteni.
-
róland
veterán
Kezdésnek ajánlom figyelmedbe a topic nyitó hozzászólását, melyben a PH! moderátorai összegyűjtötték a topic fontos információit.
Tudtommal nincs területi akadálya Magyarországon La Fonera router üzemeltetésének.
Amennyiben van szélessávú neted, úgy azt megoszthatod egy ilyen router segítségével. A jogi oldalát (internet szolgáltatód szerződési feltételeit) most hagyjuk. (Szvsz nagyon véleményes a szerződészegés egy La Fonera üzemeltetésénél. Szerencsére mindkét SSID jel védett, s nem csatlakozhat hozzá bárki.)Amennyiben tudsz várni még 2 napot, úgy a Fonosfera blog információi alapján valami meglepetés készül:
"We’ve added nice features, fixed most of the known bugs (not all, sorry) and set it ready to accept the nice coming plugins. We will take a short break for Xmas, we deserve it, believe me, and then will come back with great surprises. Because Tantor is our Santa present but in Spain, we also celebrate the coming of the Three Wise Men the 6th of December, so expect new nice things by then." - apró megjegyzés, hogy a Három Királyok ünnepe január 6-án van, így ezután várható a meglepetés.
Pár hozzászólást visszaolvasva, találsz egy lassan hosszabb bemutatót az én La Fonera 2.0 beta-mról, ami a topic kezdő hozzászólásában Liberator-ként említett router.
Mivel ezen van közvetlen UTP port a számítógép felé, így a csomagján/-ban lévő útmutatók alapján egyszerűen beüzemelhető. (Első bekapcsolásnál fontos a dobozon lévő sorrend betartása:
- csatlakoztatás a szélessávú internetre,
- router feszültség alá helyezése,
- 45 perc várakozás a frissítésre (amíg zöldre nem vált a "Power" LED),
- ezután használható számítógéppel.Sajnos a router csak a publikus WiFi-n keresztül aktiválható, tehát kell egy WiFi-s eszköz hozzá.
Firmware frissítését én WUBI-val telepített Ubuntu 8.10 alatt végeztem. A leírás 20 perdcével szemben, majdnem 3/4-ed óráig tartott. Utána párszor újra kellett indítanom a routert, ahogy a funkcióit újra aktiváltam, de ezen kívül nem volt más gond. Ha tudsz angolul, akkor a La Fonera 2.0 Wiki alapján nem lesz gond a frissítéssel.
-
róland
veterán
Január 6-ig pihi a bemutatóban.
Akkorra ígértek valami meglepetést. Remélem, a torrent plugin lesz az, s nem a mostani pepecselős telepítéssel lehet csak felrakni.
-
róland
veterán
Még 2 fotó, működés közben:
-
róland
veterán
Újabb, ezúttal élő, képek:
a Csomag
oldalról
termékjellemzők
doboz kinyitva
a doboz tartalma -
róland
veterán
Most végeztem a firmware frissítésével. Egész jó ez a dashboard-os megjelenés!
-
róland
veterán
Végre aktív a routerem!
Megoldás: a publikus WiFi-n bejelentkezve lehet aktiválni. Se vezetékes neten, se a Privát WiFi-n nem aktiválható a gyárilag szállított firmware-rel.
-
róland
veterán
válasz
ngabor2 #3471 üzenetére
Most épp szenvedek.
Buta módon elkezdtem feltölteni egy ~800 MB-os .avi-t a pendrive-ra, s bizony szörnyű lassú.
S megszakítani se lehet.
Pedig tud elég problémát okozni egy ilyen. Gyönyörű interferenciát a házunk kábeltévés rendszerében, ha ezen keresztül kötöm be a gépemet.
-
róland
veterán
válasz
ngabor2 #3469 üzenetére
Ez engem is érdekelne?! De még csak most kezdtem a tesztelést.
Konfigom az adatlapomon, kis kiegészítés hozzá itt:
- 1 db APC SurgeArrest túlfeszültség védő elosztó, minden azon át kötve (LAN is). AZaz a Fonera-ról ide jön be az UTP kábel és innen megy tovább a gép felé.
Lehet ez a "hiba" oka?
-
róland
veterán
válasz
ngabor2 #3461 üzenetére
WUBI-val dual bott-os a gépem.
Szóval akkor ext2 legyen? Köszönöm a segítséget a pd formázáshoz.
Első tapasztalatok a Liberatorral:
- vezetékes net szépen megy a gyári erősen post-alfa/pre-beta (2.0.1 r1) firmware-rel is;
- pendrive-ot felismerte, mountolta (Kingston DataTraveller 1GB), a router adminisztrációs felületén keresztül elérhető annak tartalma;
- sajnos a fent említett firmware-rel nem lehet vezetékes kapcsolaton keresztül regisztrálni/aktiválni.Minden Házigazda/Moderátor "sapkás" lett?!
-
róland
veterán
válasz
poffsoft #3459 üzenetére
Hali!
Sajnos elakadtam az aktivációnál, mivel vezetékes neten nem megy - ráadásul fogalmam sincs, hogy miért. Talán holnap egyik kollégám notebookjával sikerül aktiválni, s akkor kezdek bele majd a szoftveres tuningba.
Én pendrive-ban gondolkodom, ahhoz nem kell neki külső táp. (A kérdés csak az, hogy lehet-e egy pendrive-ot ext2/3 fájlrendszerre formázni? Még nem néztem utánna, de amennyiben igen úgy tavasszal-nyáron szeretnék venni hozzá egy 32-64 GB-os modellt.)
HDD-hez pedig egy USB-s tápot tudok jelenleg használni, amit tavaly vettem egy MP3 lejátszó töltéséhez.
S boldog karácsonyt még így a végén is!
Természetesen megosztom a tapasztalataimat, remélem már hamarosan.
-
róland
veterán
Korábban már linkeltem a La Fonera 2.0 wikijét, de most nézem, hogy a tegnap még RC2-es firmware mára "Final"-ra változott: 2.2 Final aka Tantor The Elefont.
Azaz karácsonyi ajándékként elkészült a La Fonera 2.0 (leánykori nevén a Liberator).
(Frissítenem kellene itthon, a hét elején megjött routerem firmware-jét!)
Boldog karácsonyt minden Fonero-nak!
-
róland
veterán
Megérkezett a Liberator-om.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3434 üzenetére
Hali!
HDD-t mivel kötötted rá?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3432 üzenetére
Hali!
Most nézegettem, hogy Transmission klienst használnak páran torrentezni.
Érdekelne, hogy miként is lehet ezt telepíteni.
U.i.: Privát is ment.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3434 üzenetére
Azért kérdezem, mert a megrendelésnél megadható kód is.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3432 üzenetére
Promóciós kóddal mennyibe kerül? Mert a FON Shop-ban van lehetőség promóciós kódot megadni.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3430 üzenetére
Ránézek.
Milyen a torrent kliens?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3427 üzenetére
Kösz!
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3425 üzenetére
Írtam privit.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3406 üzenetére
NEkem nem tűnik annyival jobbnak a Linksys NSLU2.
Ráadásul nem tudom az milyen torrentezni. (7/24-es torrentezéshez kellene valami eszköz. La Fonera 2 vagy MSI Wind tetszene.)
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3403 üzenetére
Engem érdekel.
De előbb jó lenne pár felhasználói véleményt, tesztet olvasni.
Gondolom, neked hamarosan lesz egy működő darabod.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3394 üzenetére
Itt a hír is a LaFonera2.0-ról.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3391 üzenetére
Én koncentrálok, de akkor se látom ezen a képen.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3389 üzenetére
A La Fonera+, soha nem volt egyenlő a Liberatorral.
Ez csak annyival tud többet, hogy plusz egy RJ45 csatlakozó van rajta, így nem kell külön vezetékes router a beüzemeléséhez, hanem simán beköthető a meglévő hálózati eszközök közé. -
róland
veterán
Mikor jön végre már a Liberator?
-
róland
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #2800 üzenetére
Igen, ezek egyikét felhasználhatod. Ha mégsem sikerülne, akkor próbálj másik kódot, mert sokan nem jelzik, hogy felhasználtak innen kódot. Vagy kérj egy kódot privátban valakitől.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2549 üzenetére
Mások pedig nem ülnek a babérjaikon: [link].
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2545 üzenetére
Nálunk majd a Liberator-t fogják ennyiért szórni.
-
róland
veterán
válasz
djszido #2543 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor az első hozzászólásban részletesen ott van, hogy melyik mi is.
De, íme:
La Fonera: az alap router
La Fonera+: az alap router kiegészítve egy 2. LAN porttal.
FON Liberator: az Accton MR3303A tipusú routere, azaz 2 LAN port mellé kapunk egy USB portot is, melyre külső adathordozó köthető. Szoftver terén a Liberator tartalmaz FTP és Torrent támogatást is. -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2365 üzenetére
Pedig nagyon jól jönne egy USB-s hordozható HDD-vel összekötve.
-
róland
veterán
Valami hír a Liberatorról?
-
róland
veterán
Úgy látom, kihalóban a FON közösség.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2225 üzenetére
Én csak 1-et szeretnék. 5.000-et rendeljen a FON!
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2226 üzenetére
Nagyon szeretnék egy ilyen routert, s kissé türelmetlenül várom. (Nem fontos, hogy FON-os firmware legyen rajta, gondolom, a torrent és ftp kliens az eredetin is működik.) Ezért kérdeztem, hátha tud valaki lelőhelyet hozzá.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2215 üzenetére
Hol forgalmazzák az Accton MR3203A routert? (Ez lenne maj a FON Liberator.)
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2153 üzenetére
Az elég drága mulatság. Remélem, meghívóval feléért is odaadják!
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2151 üzenetére
Liberator-ról semmi hír?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2017 üzenetére
Karácsony óta. De sajnos még mindig csak 512/128-as netm van otthon. Legutolsó ígéret szerint ebben a hónapban dupláznak.
-
róland
veterán
Megvárom a karácsonyi osztogatást. Remélem akkor újra ingyen adják, s már a Liberatort!
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1893 üzenetére
Ezért várok én is a Fonera Liberatorra.
-
róland
veterán
Ez egyre bosszantóbb. Most néztem meg a FON oldalán Martin Varsavsky videóját, melyben a tervekről beszél, és a La Fonera 2-t csak októberre ígérik.
-
róland
veterán
válasz
Rommel6600 #1657 üzenetére
Gondolom, pontosan nyilvántartják, hogy kinek aktív a routere. Akié nem az majd koppan külföldön, mert visszaminősítik egyszerű Alien felhasználóvá.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Ngabor2:
Kis javítás az első hozzászóláshoz.
A hibás rész:
''La Fonera2: a következő router, ami várhatóan augusztus/szeptember környékén jelenik meg. Alapja egy Accotn MR3202A, 2 portos USB csatolós mini router, melynek szoftvere már beépített FTP és .torrent klienst is tartalmaz.''
Helyesen:
''FON Liberator (a fórumban sokszor La Fonera2): a következő router, ami várhatóan augusztus/szeptember környékén jelenik meg. Alapja egy Accotn MR3203A, 2 portos USB csatolós mini router, melynek szoftvere már beépített FTP és .torrent klienst is tartalmaz.''
Előre is köszönöm a javítást, pontosítást. -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1606 üzenetére
A hír eredeti linkjét meg tudnád adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest