Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz lanszelot #9033 üzenetére

"Annyira sok a változó, hogy kiszámolhatatlan.
    Ezért a kalória számolás egyenlő az éheztetessel. Ennyi, semmi tudomány nincs mögötte (már). Ezért nem használják.
    A lusták ajánlják. Egyél x kalóriát és fogyni fogsz. Kész, következő."

Én többször írtam itt arról, hogy a fogyás nem szimpla matek, és hogy figyelembe kell venni azt is, hogy miből és mikor viszed be az adott kalóriamennyiséget, az egyéni eltérésekről nem is beszélve. Kisebb-nagyobb vitáim is voltak itt ez ügyben (visszakereshető). DE: nem igaz, hogy a kalóriaszámlálás egyenlő az éheztetéssel. A kalóriaszámlálás egy jó alap, amit követve az ember megfigyelheti az egyéni sajátosságait, személyre szabhatja az étrendjét, és már magától a számolástól fegyelmezettebbé válhat. Persze csak akkor, ha nem kúraszerűen csinálja, hanem hajlandó életmódot váltani. Én pl. azt figyeltem meg magamon, hogy rendszeres edzés nélkül maximum a súlyom szinten tartására tudom használni, ergo ha fogyni akarok, akkor edzenem kell.

"Nincs szuper fogyás. Rengeteg féle módszer van. Ezt a személyhez kell igazítani. Rengeteg dolgot kell figyelembe venni.
    A klienseimnel van hogy 1 órát konzultálok mielőtt mind a ketten rábólintunk."

Van, hogy akár 1 egész órát konzultáltok? És ezt komolyabbnak tartod, mint a kalóriaszámlálást? Hát ha azt írtad volna, hogy komplett életmód- és vérképelemzés előzi meg a minimum 5x1 órás, hetente/kéthetente ismétlődő, folyamatos visszacsatolást biztosító konzultációt, akkor elgondolkoztam volna rajta, hogy tényleg komolyan lehet-e venni az általad írtakat, de így esélytelen. Mire bólintatok rá 1 óra alatt, ami jobb, mint a kalóriabevitelre történő odafigyelés? És ha 1 óra alatt EGYÉRTELMŰEN többet tudsz adni a klienseidnek, mint a kalóriaszámlálás módszere, akkor vajon mi akadályoz meg abban, hogy ezt meggyőző formában elénk tárd? Az autószerelős példát ne ismételd meg, kérlek... Arra vagyok kíváncsi, hogy mire/mikre tértek ki ebben a 60 perces időkeretben, és hogy a kapott infók alapján milyen tanácsokat adsz a hozzád fordulóknak: edzésterv, étkezési tanácsadás, egyéb?

Új hozzászólás Aktív témák