Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elég volt régen a 386 (DOS) gép időből a parancs soros gépezés, már akkor is utáltam
Azzal, hogy ezt az okos mondatot leírtad, meg is győztél.
Mi köze a Linuxnak a parancssoros gépezéshez? Egyszerűen sok dolog végrehajtása egyszerűbb, átláthatóbb, követhetőbb terminalból, mint GUI-ból, de a linekben is volt GUI-s teszt módszer, kb itt is látsz olyat a hsz végén, ha azt tudod mással tesztelni, szólj léci. cache disabled
Azt hittem, komolyan gondolod, hogy teszteled az SSD-det.
Linuxból elég annyi hogy hoznak egy laptopot hogy takarítsam már le azt a valamit és tegyek rá egy wint
És ebből Te tudod is, mi az a Linux? Meg kell hajolnom a zsenialitásod és experimentális látóasszonyságod előtt!
-
Lewzke
őstag
Részletes ön teszt és felület teszt (Lemez felületének újrainicializálása) is legyen , ha már van jó Sentineled. Az újrainicializálásos dolog után már nem kell formázás, mert az már elvileg ír is.Kezd a felületessel, majd a részletes önteszt. Vagy mehet előtte és utána is önteszt.
HD sentinel szerint a felület teszt: A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel, majd törlést hajt végre. A teszt így felülírja a tárolt adatokat, majd a szektorokat visszaolvasva ellenőrzi azok olvashatóságát és épségét. Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (ez a művelet a regeneráció). -
Lewzke
őstag
Hát ha még meg akarod próbálni játéknak, akkor ments róla mindent el: megnézni van e újabb firmware rá. Ha nincs, akkor kellene egy sima TRIM és ellenőrizni, hogy mikor volt utoljára TRIM-elve és egy hosszú önteszt Sentinelben csak a fizetősben lehet, de pl az Adata SSD toolboxja ingyenesen tudja. Nem tudom, ha a Kingstonban van hosszú, talán a 64 bites újabb tooljukban vannak tesztek. De az Adata programja működik más SSD-vel is. Ha az lefutott s úgy sincs hiba, és nem emelkedik az újra allokált szektorok száma, akkor esetleg egy nem gyors formázást, de ugye ezzel írsz rá (viszont így kihullhatnak a rossz szektorok, amiket leselejtez a vezérlő). Ezzel gyilkolod, de legalább megmarad az, ami még életképes benne.
-
-
Bodor
veterán
Így jó lenne tudni hogy milyen programmal ellenőrzik garanciális ügyintézés során
Az imént linkelték is, de a garanciális feltételekben is benne van, csak tudni kell használni az internet adta lehetőségeket, a keresőt.
-
xuldar
addikt
Hát igen. Elég gáz, hogy a jelenlegihasználattal már csak kicsit több mint 32 évig bírja...
-
xuldar
addikt
Nem a legújabb SSDOK-t használod, pedig az SSD-d típusa elég új. Nem lehet elvárni egy régebbi verziótól, hogy támogassa a legújabb darabokat is.
Az eredményeid tipikus SATA2 eredmények. Nem néztem utána, az Intel ICH8 milyen sávszélességet kínál, de egyáltalán nem magától értetődő, hogy SATA3-nak kellene lenni benne. A gyártók a legkülönbözőbb helyeken spórolnak. -
bul07
nagyúr
Laptopom most jött vissza garanciából(alaplap csere) Lenovo Z510 visszaraktam bele a SSD-t (Intel 530) de valami megváltozott mert böngészőbe hibát kaptam az óra rossz szinkronizációja miatt, így újratelepítés lett a vége
Előző telepítés adatai sebességgel
Csakhogy valami nem jó mert sebességben nem hozza azt amit a múltkor
Ugyan azok a driverek lettek feltéveÉs ezt a sebességet mértem most , a régihez képest furcsa
Létezne hogy hogy a 8 hónap használat és az új alaplap ezt okozhatja?
Vagy láttok valamit a képeken ami a sebesség csökkenés okára utalna? -
Kernel
nagyúr
Van olyan eljárás is, amit XP használata esetére olvastam, hogy az SSD gyártójának programjával időnként le kell futtatni az optimalizálást.
Samsung esetében a Samsung Magician tud ilyet állítólag, Intelnél a Toolboxban látok ilyen gombot, ütemezni is lehet. Hogy USB-n keresztül is elvégzi-e, azt nem tudom.
A partícióeltolást is ellenőrizni kell.
-
-
Az AMD nem rossz vezérlő, csak nem lehet kihajtani a gyártók által megadott sebességeket, mert azokat bivalyerős és Intel SATA vezérlőkkel felvértezett masinákon mérik. Az viszont teljesen lényegtelen az OS szempontjából, hogy az AMD-n 10-15% kisebb sebességet mérsz, érezni semmit nem fogsz belőle.
-
törölt tag
Köszönöm, de már több éve használok SSD-t, tisztában vagyok nagyjából mindennel, ami vele kapcsolatos, a kérdés nem az, hogy melyiket vegyem, mert ezt szeretném amit linkeltem, csak kíváncsi voltam, nincs-e vele valami bibi/széria hiba, stb.
Amúgy a 60-as bőven elég nekem, jelen pillanatban 55GB-os Vertex2 van a gépben, 20 GB-nál kevesebb hely még sosem volt rajta
Az árajánlást is köszönöm, de van egy kis ismeretség az általam linkelt boltban, és úgy nem a drágább árat kell néznem -
bul07
nagyúr
Még egy dolog
Hard Disk Sentinel-be láttok egy ilyet , sima HDD esetén tudom hogy nem jó jel, de SSD esetén nem tudom hogy mit gondoljak
Szerintetek?Na elég volt mára , holnap és belakom a win7-et és megnézem hogy fut majd a bf4 SSD-vel megtámogatva
Kíváncsian várom hogy a képek alapján mi a véleményetek -
LógaGéza
veterán
Elvileg a S.M.A.R.T alapból engedélyezve van. Ha mégsem, és a első portba dugtad, akkor a SATAII_1 mellett kírja az SSD-d nevét.
roli1979
AS SSD más mérési technikát használ, és az eredményei nem relevánsak - ezt több helyen is így láttam. Ha a CDM jó értékeket ad, akkor fogadd el, és örülj neki
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest