Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Főleg az enyémhez.
Ment és nem ment, nem szokta partícionálni naponta, de volt már jópárhoz közöm, és furcsáltam, amit kiírt log-ot, hogy milyen módosításokat akar, soknak és feleslegesnek találtam, eddig eljutottam ( itt jegyezném meg, hogy a fedora telepítője egyszerű, ami zseniális, viszont ez a particios rész nagyon bugyúta, hogy a "next" gomb a "done" gomb... mire erre rájöttem.)
Igazából a migration changing-et sosem hajotta végre a fedora, mintha csak szimulálta volna, 2-ik nekifutásnál vettem észre, hogy hiában írja ki, hogy mit csináljs, és apply-lom a változtatást, végül is nem csinálta meg.
Aztán valamiért előkaptam az Ubuntu pendrive-ot, az letudta formázni, amit kellett, megcsináltam vele, és onnan működött a telepítés.
Kíváncsiságból megnéztem, az Ubuntu meg a Fedorás partíciót nem tudja kezelni, letörölni, ezek egymást nem tudják letörölni, hiba, hiba, hiba... nekem erre nem volt időm, és ami volt rajta original annak az installerével szedtem le.Az Ubuntu a formázást nem kezdi meg, mert hibával elszáll, hogy nem tudja kezelni a (Fedóra) partíciót.
A Fedóra, elméletben megcsinálja, gyakorlatilag nem, mert a formázás előtt és után is 1MB szabadhelyet jelzet a volt Ubis partícióra.Úgy tűnik, ezek ketten vagy nem tudják, vagy nem akarják a másik partícióját piszkálni.
Valszeg ezért lehetett az, hogy a Grub-ot feltolta, de a rendszert már nem...
Fedóra.
Most már értem, hogy miért van olyan kemény magja, rajongó tábora. Meg kell hagyni, egész pöpec, de amikor a legutóbbi Fedóra használat után (Fedóra 15) kiderült, hogy már nem yum van, hanem valami más dnf, hát elküldtem másokat máshova. Stabilabb, mint az Ubuntu, a Gnome is jóval stabilabb és simábban megy, akadásmentesen. Viszont lassabb, mint az Ubuntu, a frissítés nagyon lassú, folyon megáll a töltés, beletesz egy félperces szünetet, meg látszik, hogy a programok is lassabban indulnak el.
Na de az, hogy a Kernel, milyen egyszerűen frissül, az valami csoda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest