Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz csemege86 #2862 üzenetére

    Az is egy járható út, ha gipszkartonossal csináltatsz egy "médiafalat", lényegében egy másik gipszkarton falat a mostani elé. Ezt már eleve úgy fogja megtervezni, hogy erősebb profilból, állványnak megfelelő profiltávolsággal. Ez teljesen biztonságos megoldás, de ez se feltétlenül szükséges, a gipszkartonos szaki tudni fogja, mit csinál, szerintem a meglévő faladra is meg tudná oldani. Az Abel által írt megerősítés is járható út, ha biztosra akarsz menni.
    Nekem keresztapám gipszkartonos vállakozó, olyan, hogy " felelősségvállalási nyilatkozat" nem nagyon létezik, és felesleges is, ha számlát kapsz a szerelésről, arra vonatkozik a garancia. Én magam villanyszerelő vagyok, én például akár évekre visszamenőleg is elszámoltatható vagyok, ha a munkám miatt valakit baleset ér. Azt viszont ő is ajánlotta nekem, mikor anyumnak rakattam most fel asztalossal egy 55 colos tv-t, hogy azért legalább félévente tessék levenni egy ekkora súlyú és méretű tv-t a falról, és leellenőrizni a csavarok feszességét, általában nem is a tipli miatt fordul ki a falból, hanem évek alatt meglazul a csavar a már felettem leírt erőhatások miatt, ami így már nem fogja úgy tartani, mint ahogyan kellene. De ez nem percek, hanem hónapok alatt, szóval időben lehet észlelni a problémát. Ha forgatható, faltól ellállítható állványt veszel, akkor még levenni sem kell a tv-t ehhez a művelethez.

    Szerintem ezt a rögzítést bármelyik jobbnevű gipszkartonos megoldja neked pesten, nem csak te veszel ekkora tv-t, keresztapám se egy 75 colos tv-t rögzített már gipszkarton falra. Sőt, ez még semmiség ahhoz képest, amikor többtonnás, ipari légkezelő elemeket rögzítenek mennyezeti profilra vagy tetőgerendára, és ezek az emberek foglalkoznak ilyennel is, vagy ennek előkészítésével. Ha valaki egy ilyen munkát meg tud oldani, akkor valószínű egy 20-25 kilós tv se fog rajta kifogni. Szóval szerintem annyira nem kell ettől félni.

Új hozzászólás Aktív témák