Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ery
tag
Sziasztok,
van egy kb. 6,5 kb-os 27" LG monitorom VESA 100x100 szabvánnyal. Sajnos nagyon sok helyet vesz el az asztalon ezért fel szeretném tenni a falra. Mivel monitorról van szó amit az éppen aktuális üléspozíciómhoz szoktam állítani ezért olyan tartót szeretnék ami minőségi, stabil és jól pozícionálható. Értékhatár kb. 15.000-20.000 ft. Tudnátok ilyet ajánlani?
köszi
-
Tengri
senior tag
-
FordOEM
újonc
Sziasztok,
55" (vesa 300x300) TV - t lehet csak 2 csavarral rögzíteni?
(Egyszerűen függőleges falra történő felhelyezes esetén)
Sajnos az adott szituáció nem engedi, hogy mind a négyet használjam.
Köszi -
Tengri
senior tag
válasz
mizsemizse #2541 üzenetére
Szia!
A gázszilikát tégla a porózus beton egyik fajtája és az ilyen falaknál a normál dűbel is elég nagy terhelést elbír.
Fisher Sx dübellel felrakhatod.
Nagyon leszűkíti a lehetőségeket a 90°-os elfordítás, mert a legtöbb kétkarú konzol nem tudja csak +/- 60°-ot.
Egy robosztus kialakítású egykarút ajánlanék (igaz, hogy 50" fölé nem szeretek egykarút ajánlani):
Stell SHO 1005
Ahol jelenleg itthon kapni. -
mizsemizse
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy, Hitachi 55HK5601 típusú tv-hez egy olyan konzolt amit a falhoz képest 90°-al is el lehet forgatni. Mi lenne az ideális megoldás? Kinézete nem érdekel. Úgyse látnám csak addig amíg felrakom
Szilikát fal.
Ha jól látom VESA 200x200-as szabvány. 13,9 Kg.
Köszönöm a segítséget. -
Tengri
senior tag
válasz
tibe0309 #2536 üzenetére
Szia!
Stell SHO 3610 MK2 egy nagyon jó konzol ha árban belefér akkor az egy nagyon jó választás. A Maclean MC-710-nél fordult már elő 65"-os TV-nél, hogy elment a vízszintje mozgatásoknál (olvastam, hogy 55-ös a TV-d, de ha nagyobbra váltanál, már problémásabb lenne).
A Maclean MC-804 egy kifejezetten LG OLED TV-hez készített konzol, amire persze fel lehet rakni nem OLED TV-t is. Az általad választott TV-nek is tökéletesen megfelelne, hiszen a VESA rögzítési pontjai a TV hátuljának alsó harmadában vannak.
-
Tengri
senior tag
válasz
pupuka76 #2535 üzenetére
Ami a megadott árba belefér:
HAMA 118127 (általában 16-17k-ért lehet kapni, de most 12k-ért is)
Stell SHO 2050
Stell SHO 7600Ha az árba még egy ötös belefér akkor a a faltól való maximális távolsága miatt a Stell SHO 1005 B nagyon jó választás lehetne.
-
tibe0309
tag
Sziasztok!
Két fali konzol között vacilálok (TCL 55C715 tv-hez):
Maclean MC-804
Stell SHO 3610 MK2Ahogy olvastam a Maclean-t nagyon szeretik az LG OLED TV tulajok, de más felhasználóknak is jobb mint a Stell vagy nekik mindegy?
Kicsit lejjebbi kategóriában is nézelődtem (Maclean MC-710), van valami hozzáadott értékük a fentieknek az olcsóbbhoz képest?Köszi, Ábel
-
pupuka76
tag
43-ast néztem, az fér el a kiválasztott helyre. Az ágy melletti falra tudom feltenni a tv-t, szembe sajnos nem, ezért kell mozgatni majd: ez a falra történő visszahajtást (kikapcsoláskor) és onnan kihajtást jelenti (TV nézéskor). Már ha egyáltalán van olyan konzol, ami ezt a mozgatást tartósan kibírja.
Köszönöm,
P.
-
pupuka76
tag
Sziasztok!
Korábban kaptam javaslatot már itt fali konzolra, de közben változott a TV
, ezért azt tippelem, azok ehhez nem jók (VESA 200x200). Ez a modell 100x100-as, a súlya cca 7 kg. Továbbra is az a feltétel, hogy gyakran mozgatjuk majd, szóval olyat szeretnék, ami ezt bírja.10-15e Ft körül szeretnénk rá költeni.
Javaslatotokat előre is köszönöm.P.
-
Tengri
senior tag
Elvileg jobb ha fent van, mert az erőt nagyobb felületen ossza szét, és eközben kíméli a készüléket is az anyaga miatt.
Gratula a konzolhoz! Szolgáljon sokáig megelégedéssel.
(U.I: még egyszer leírom a biztonság kedvéért, hogy a TV megfelelő manuális beállítását ne a kijelzőpanelnál történő megfogással tedd!) -
nnandi
csendes tag
-
Tengri
senior tag
válasz
tunkiih #2525 üzenetére
Szia!
Általában Hama, Stell, Maclean-közül szoktam ajánlgatni mindenkinek. Mindhárom gyártóval és szupportjával volt dolgom. Nem szokott lenni velük probléma.
Többnyire olyan konzolt ajánlanék amely egy esetleges nagyobb készülékre való váltás esetén is megállná a helyét. A TV-nél is ha nincs helyhiány akkor felfelé vált az ember.
A teljesség igénye nélkül:
Hama 118125
Stell SHO 3610
Stell SHO 3610 MK2 Slim
Maclean MC-710
A HAma-hoz időnként már 16k-ért is hozzá lehet jutni. A két Stell nagyon népszerű most, a Maclean a legolcsóbb (és volt már panasz amikor egy nehezebb 65"-os TV-t teljesen kihúzott állapotban tartottak rajta huzamosabb ideig, hogy a vízszintes tartása nem az igazi) de szerintem a Stell a legjobb ár/érték arányú. -
tunkiih
őstag
Sziasztok! Vásárolnék a közeljövőben egy Samsung QE55Q70TA TV-t! (55" QLED)
Amennyire utánajártam, Vesa 200x200 lenne az ideális falikonzol hozzá. Ár/érték arányban érdeklődnék, mi az amiben már gondolkodhatok?
Mindenképp legyen dönthető, a forgathatóság nem feltétel, persze előny!
Köszönöm.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egy 27”-os monitorhoz vásároltam asztali tartót az Alza-tól (saját márkás). Azért írok csak hogy aki esetleg szeretne ugyanilyen saját márkás tartót annak nyugodtan merem ajánlani! A kidolgozottság a minőség minden tökéletes rajta. Nem gondoltam volna hogy a saját márkás tartója ennyire jó lesz!
https://www.alza.hu/alzaergo-ergoarm-s35b-d5626011.htm
És az a jó bennük hogy rengeteg féle variációba kapható. Ez amit linkeltem úgy is fel lehet fogatni hogy az asztal random ponton át van fúrva, és oda van felfogatva az állvány. Jár hozzá ilyen kit is. -
Tengri
senior tag
Szia!
Monitor mérete, monitor típusa (súly és VESA szabványa), illetve a fali tartónak a faltól való maximális távolsága ami neked megfelel.
Az Alza Ergo-ról nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy olyan fali-tartót futtatna a neve alatt a zöldmanós bolt, hogy az használhatatlan lenne. Illetve ha nem hozná az általad elvárt szintet akkor még mindig visszaviheted és elállhatsz a szerződéstől 14 napon belül. -
Mcleod
tag
Sziasztok!
[Erről] valakinek van tapasztalata? Home office-ba plusz 1 monitorhoz lenne rá szükség. Ha volna valami extra hosszú fali tartó az is jó lenne, de max 47 centiset láttam, de sokkal hosszabb kellene ha falra teszem.
Köszönöm! -
Tengri
senior tag
válasz
galbi1972 #2518 üzenetére
50" fölé már nem nagyon ajánlgatnék egykarú tartót (bármennyire erős a specifikációja annak a Stell-nek). A Stell SHO 3610 MK2 egy jó konzol, de az általad választott TV nagyon szép a talpán állva is pár napig
(én megvárnám a Maclean MC-804-et).
-
galbi1972
tag
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos a várakozás nem az erősségem. A TV elvileg hétfőn érkezik
( LG OLED55CX3LA )... Viszont lenne két kiválasztott, ami gyorsan elérhető lenne :1. Stell SHO 1005 B
2. Stell SHO 3610 MK2 SlimA kettő közül melyik lenne jobb választás a TV-hez?
(A későbbiekben lehet váltunk majd 65"-ra szintén Oled) -
-
nnandi
csendes tag
Tégla!
-
Tengri
senior tag
A Maclean egy megbízható márka. Nekem is otthon van egy használatban (a monitoromat tartja évek óta).
Itt a topikban legutóbb egy fórum társnak ajánlottam és ő üzembe is helyezett egy Maclean MC-804-et.
Sajnos nagyon gyorsan elkapkodják, így jelenleg csak külföldről lehet beszerezni (itt vagy itt)
Itthon néha-néha feltünik de már nem 16-20k áron hanem a többszörösén.
Amire ügyelni kell beszerzése esetén. A hozzáadott dübelek helyett a faladnak megfelelő Fisher dübeleket vegyél, illetve ha felszerelted a konzolt és rá a TV-t akkor a mozgatását ne a TV kijelző panelját fogva tedd. -
Tengri
senior tag
Szia!
Vegyünk egy példát, hogy szemléltessem.
Maclean MC-804
Kifejezetten az LG OLED TV-re formázták a konzolt:
Kialakítás:
A konzolon a szerelőlemez úgy van elhelyezve, hogy a súlyelosztás megfelelő legyen. A TV-n a VESA szabványnak megfelelő furataival így ideális magasságban van a konzolon:
Emellett kapott a TV kímélése végett a szerelőlemezen egy speciális bevonatott amely kíméli a TV-t:
Sajnos itthon már alig lehet kapni, mert viszik mint a cukrot az LG OLED tulajok... -
nnandi
csendes tag
Amúgy mi a különbség egy "normál" TV-hez gyártott tartó és egy OLED TV-hez gyártott közt?
Btw, én is épp keresek egy remek tartót LG CX 55 -höz -
Tengri
senior tag
válasz
tibbike01 #2501 üzenetére
A Fix fali tartóknak megvannak az előnyei és a hátrányai ugyanúgy. Fix fali tartó a legtöbbször minden igényt kielégít, DE (!!!) ha valamit módosítani akarsz, csatlakoztatni meghajtót, kábeleket variálni akkor már az egyszerűségében rejlő "szépség" igen nagy hátránnyá válhat. Nálam egy Stell SHO 3620-as konzol tartja a TV-t. És attól hogy ténylegesen minden irányban mozgatható a konzol a beállítás után már 4-szer lett mozgatva amiatt, hogy cserélgessek ez-azt, de a feladatát egy pozícióban látja el nap mint nap, mint egy "fix" konzol. A TV-hez való csatlakoztatást, vagy egyéb műveleteket könnyedén, mérgelődések nélkül végre lehetett hajtani. Fix fali tartón ez már jóval nagyobb feladatt lenne. Erre jön még az hogy a TV nem egy szokványos LCD...Egy OLED-el szinte úgy kell bánni, mint egy hímes tojással. Maga a konzollal történő mozgatása is több odafigyelést igényel. Emiatt van, hogy a Vogel's DesignMount NEXT 7355 már egy olyan konzol amin a TV-t nem manuálisan, hanem távvezérléssel állíthatjuk be a kívánt pozícióba. Persze a konzolra való fel, illetve levétele manuális és több emberes feladat.
-
Tengri
senior tag
válasz
Wellin9 #2499 üzenetére
Persze fel lehet rakni OLED TV-t is "normál" fali konzolra. Szerintem egy +400k TV megérdemel egy kifejezetten neki gyártott konzolt.
Egy nagyon jó barátom fogalmazta ezt meg jól (neki OLED65E9PLA-e van): "hogy nézz már az ki, hogy alkalmi ruhához futócipőt veszel fel".
Mozgatható fali tartónál 20k körüli áron a Stell SHO 3610 vagy a Stell SHO 3610 MK2 egy jó konzol. A hozzáadott dübelek helyett a faladhoz való Fisher dübeleket vegyél.
Fix fali tartónál jóval kevesebből meg lehet úszni:
Stell SHO 3300
Stell SHO 3300 MK2 -
tibbike01
őstag
Ha az az igény, hogy a TV felkerüljön a falra és ott maradjon (nem akarom hajlítgatni, csatlakozókat dugdosni...stb), akkor ez az 5ezer ft-os Stell is tökéletes választás. Szerintem. Nekem is ez van, ugyanekkora TV-vel, patika! Sőőt nekem az is cél volt, hogy slim legyen (minél közelebb kerüljön a TV a falhoz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest