Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerib
friss újonc
Meg egyszer KOSZONOM MINDENKINEK A SEGITSEGET!!! Azt hiszem Tudor 1929 fekete szamlapos acel szijjal vagy Longines 1832 fekete borszijas lesz. Elobbinel a jarastaralek lehetne picit masszivabb, utobbinal a vizallosag. Bar azt az orat nem viszi az ember a vizbe.
-
rbalint88
addikt
Tenyleg az a legegyszerubb, ha elmesz orauzletekbe nezelodni, probalgatni. Nekem is tbbszor volt mar olyan, hogy kineztem egy orat, aztan felprobalva sehogy nem allt rajtam, kenyelmes se volt, egyszeruen nem ereztem magamenak. Ezt csak eloben megnezve, probalva tudod kiszurni.
-
Kerib
friss újonc
Tulajdonkeppen a Longines-el inditottam csak ezt kovetoen elkanyarodtam egy picit. Na meg ugye a boseg zavara, ezert is kertem segitsegeteket. Nem uszom benne maximum esetenkent viszont nagyon esos/paras tersegben elek es igy talan mar lehet jelentosege a vizallosagnak es szigeteltsegnek hosszabb tavon. Napi szinten hasznalnam, viszont hetvegen nem mindig viselek orat. Esetenkent azert kezzel fel tudom huzni. A 37 mm nekem kicsi lesz, eleg "naddarab"
vagyok es eros a csuklom is. A 40 mm alatti orak egyszeruen "elvesznek" a kezemen.
-
Veron
addikt
Ha nem akarsz úszni az órában, akkor az 50m is elég lehet. Én személy szerint nem mennék már az alá, de az megfelelő lehet.
Longines? Volt szó róla? Az egy tök jó óra, de más stílus, mint a linkeltek.
A Rado 80 óráját a frekvencia csökkentésével érték el, ha jól sejtem. 3 Hz-en kicsit darabosabb a mutató mozgása, ha ez szempont, akkor gondold át azért!
A 38 órás tartalék mondhatni átlagos, rengeteg óra csak ennyit tud. Kérdés milyen gyakran fogod használni.
Kicsit kitolva a limitet, vagy ha esetleg használt is belefér, akkor a Longines Spirit egy elég erős alternatíva: COSC werk, 72h tartalék, 3,5 Hz.
-
Kerib
friss újonc
KOSZONOM MINDENKINEK A TANACSOKAT. A jarastartalek meg a vizallosag miatt (amit tobben irtatok), erosen gondolkodom a Longiness-en is. A Rado nagyon szep, 80 ora elvileg a jarastartalek de csak 5 bar a vizallosaga. A Meistersinger tetszik mert volt ilyen acelfonott szijam es nagyon szerettem, de szinten csak 5bar-t tud. A Tudor tunik meg esetleg befutonak, egyedul a 38 ora jarastartalek zavar ami meglepoen kevesnek tunik. Lehet tenyleg a Longiness Hydroconquest lesz a vege a vizallosag es a valamivel jobb jarastartalek miatt. Arban is picit kedvezobb. Esetleg tudtok meg ebben az arkategoriaban valamit javasolni amire erdemes rapillantani?
-
Kerib
friss újonc
Nagyjabol azonos arban vannak, olyan 6-700 ezer forint korul. Mindegyiket egyszeruen be tudom szerezni, az nem problema. Tudsz esetleg javasolni racionalisabb dontest? Nyitott vagyok mas opciokra is.
Nem a legdragabb es nem is a legolcsobb opciot keresem, egyszeruen egy jo kis ora kell.
-
Azt kell venni amelyik tetszik. Ennyi penzt orara kolteni soha nem lesz racionalis dontes, mindig az erzelmek diktalnak. Egyebkent se irtad melyiket mennyiert tudnad megvenni. Amit en megneznek a helyedben, mar ha fontosak ezek a dolgok neked, az a jarastartalek es pl. a vizallosag. 50m kezmosasra jo maximum vagy arra se, 40 oras jarastartalek meg pont arra, hogy folyton megalljon.
-
Kerib
friss újonc
Sziasztok! Uj vagyok a forumon es az alabbiakban szeretnem segitsegeteket kerni. Tervezem, illetve elhataroztam, hogy eletemben eloszor tovabb lepek a Seiko/Casio szintrol es vasarolok egy igazi mechanikus orat. A kepeken lathato modelleket neztem ki. Esetleg tudna valaki nehany szot irni arrol, hogy melyik tunik ar/ertek aranyban a legjobb opcionak? Semmi extra elvarasom nincs laikuskent, annyi lenne az elkepzeles, hogy egy mindennapi, jol hasznalhato, tartos es megbizhato joszag legyen. Persze sokat olvasgattam mindegyikrol, de a hihetetlen informaciomennyiseget igy laikuskent eleg nehez feldolgozni es ertelmezni. Elore is koszonom mindenki segitseget.
-
Macyke82
tag
Az SBGX szériáról sajnos nincs tapasztalatom, nekem SBGR315-öm van de nekem teljesen elfogadható mind a szíj, mind pedig a csat minősége is, sőt a csat szerintem kifejezetten finom kidolgozású, legalább is az én órámnál.
A Rolex szíjakkal összevetni pedig kár is, hiszen az legalább akkora etalon ezen a területen mint a GS polírozott mutatói. Biztos jó óra a VHP is de azért nem egy polcon vannak a GS-el. Persze a GS-ben meg nincs semmi feature mint a Longi-ba. -
pikkubee
tag
Jól alakult az olasz kiruccanás. Bolognában négy Rolex/Tudor butik van. Az összesben közölték, hogy felejtsem el, várólista van blabla, miközben angol webshopokban simán rendelhető már.
Szerencsére Ravennaban volt egy és még egy komoly travel pouchot is tudtam kunyerálni.
Vicces amúgy, hogy minden második kisvárosban van egy Rolex butik és mindegyik kirakata tele van órával. Mondjuk csevegni nem nagyon tudtam az eladókkal, mert egyik sem beszél angolul 😀
-
1500-ert jo vetel szerintem, ha amugy tetszik az ora. Ha a XI-ben jarsz, meg tudom mutatni valamikor.
Nekem tokeletes a beallitas, de nem is nagyon valtozik a csuklom merete evszakonkent. Egyszer beallitottam es orokre ugy is marad. King seiko 37-es nem tetszik? Az is egy franko ora.
-
Szerintem boven turheto a csat az SBGX-eken. De mondom, nem mindegy mihez kepest nezem. Ha az orat egeszeben nezzuk, akkor pl. egy Longines sehol nincs egy barmilyen GS-hez kepest, egymas melle se erdemes oket tenni. A szamlap, mutatok kidolgozasa meg 2-3 kategoriaval feljebb se nagyon foghato a GS-hez. Ar/ertek aranyban nem tudok jobb orat mint egy quartz GS. 2-3ezer ejroert ilyen minoseget kapni nem fogsz sehol.
A teljes szemek 10mm hosszuak, a kisebbek pedig 6,5mm-esek.
-
Veron
addikt
A pin and collar stifttel semmi bajom, kicsit körülményes az elején, de a végére belejön az ember és gond nélkül cseréli a szemeket. Sőt talán még kevésbé is eshet ki véletlenül, mint a csavaros.
De valóban, az acél SBGX-re csavaros stiftek kerültek, ráadásul dupla csavar fogja a linkeket.A csat érdekes, mert láttam teszteket, ahol ódákat zengenek a szép kidolgozásáról, elegáns megjelenéséről és finom működéséről. Máshol meg egyszerűen gagyinak titulálták. Az SBGX csatja milyen szinvonalat képvisel?
@Flx: a méreteket szívesen veszdn, köszi!
-
WiZARD
addikt
válasz
Aladdin #11475 üzenetére
Olyan gagyi stiftes a Patek Nautilus is
Én nem látom annyira rossznak a stiftet. Talán egyszerűbb is sérülés nélkül állítani. (Az SMPcnél -amit újszerű, sérülésmentes állapotban vettem - a szíjban majdnem az összes csavar feje meg volt gyalázva)
GS szíj nem rossz szerintem. A csat az típus függően van a gyalázatos gagyi és az elmegy között)
-
Aladdin
aktív tag
Engem nem is igazan a szij akasztott ki, hanem a csat. Explorer utan kerult hozzam a Snowflake, az a kotyogos, lotyogos, 20 filleres csat, az nagyon meltatlan volt. A szij, hat az olyan amilyen, nehez volt beallitani, meg ami furcsa volt, hogy stiftes. Fogod, oszt kinyomod. Nem csavaros, mint mondjuk az Aerospace (titan, ugye mindketto). Itt is egy picit olyan komolytalannak erzodott. De maga az ora az nagyon fasza volt
-
Veron
addikt
Most Rolexre gondolsz ugye?
Arra emlékszem, hogy a Tudor szija sokkal jobban megmunkált volt mint a GS-é, amit néztem. De arra már nem emlékszem, hogy úgy általában pocsék lett-e volna a Seiko.
Éppen arra próbálok fényt deríteni, hogy mekkora linkek vannak az SBGX szíjában, de erről sajnos nem találtam adatot. Megfelelően kicsi linkek esetében nem annyira fájó a mikroállítás hiánya. -
Mihez kepest ugye. Ha egy jelenlegi generacios oyster, jubilee, president femszijat teszek melle, akkor azt mondom, hogy nem egy kategoria. Ha ugy osszesegeben nezem, akkor azt mondanam, hogy atlagos. Ami inkabb problema az a finomallitas hianya, de ez sem mindenkinek gond. Ha sikerul felszemekkel jol beallitani, akkor teljesen mindegy ugye, ha nem, akkor viszont szivas van. Kidolgozasban az SBGX-en van a legegyszerubb verzio, automatakon mar 5 szemes es felig tukor poliros a cucc. Szerintem az SBGX szeria arahoz pont jo ez, viszont a 3-4 millios automatakon mar eleg ciki.
-
Veron
addikt
Talán itt a helye ennek a kérdésnek.
Valaki valljon már színt Grand Seiko fémszíj témában pls! Kritikán aluli, nagyszerű, milyen? Mindent is lehet olvasni róla, mi az igazság?
Majdnem rárepültem egy SBGX-re, de a szíj visszatart.
Ha nem GS-t veszek akkor Longines VHP lesz. Azért az árért elnézőbb vagyok. -
Veron
addikt
Akkor idejövök Bretyó kérdéssel.
Mit lehet tudni a Breitling B74 kvarc szerkezetről? Annyit találtam, hogy hőkompenzált, COSC, ETA 955.652 az alapja.
Ráleltem egy NOS Galacticot, ami megtetszett és ez ketyeg benne. -
válasz
vadászcsiga #11456 üzenetére
At kell nevezni flexelos orak-ra, aztan akkor tiszta a dolog.
-
Macyke82
tag
válasz
bigmasterg #11450 üzenetére
Ahogy én tudom illetve látom ezt a csoportot korábban nem azért csinálták a tagok, mert csakis a legfelsőbb kategóriás órákról lehet szó, hanem a másik csoportban már nagyon elment az irány a Seiko, Citizen és egyéb "kevésbé színvonalas" órák vonalon, a közepes,- illetve nagyobb presztizsű órákról már szinte nem is esett nagyon szó. Erre felbuzdulva lett ez a csoport létrehozva azzal a tervvel, hogy itt majd több szó esik ez utóbbi kategóriákról.
Ahogy azért látható, itt jóval kisebb a pörgés ami azért szerintem érthető.A Nivada-hoz pedig gratulálok nálam is betalál ez a típus.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
bigmasterg #11450 üzenetére
Nincs itt belépőszint. Szép darab, gratula hozzá.
-
Macika_MC
tag
válasz
insight #11448 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ, nem hordtam be szaunába, de volt olyan, hogy véletlenül a karomon maradt amikor elmentem szaunázni, és akkor inkább a karomon hagytam, mert ott volt a legnagyobb biztonságba, nem tudtam hova tenni.
Igaz a szaunába láttam 1-2 ember kezén , de ezek olyan 30-40e Ft órák, nem olyan mint a enyém 1,5 - 2 milla közöttiDe tényleg csak egy párszor évi 1-2 alkalommal maradt rajtam.
Köszönöm még egyszer.
-
WiZARD
addikt
válasz
vadászcsiga #11446 üzenetére
Én sose azért vittem be, mert ott lenne rá szükségem, inkább mert nem akartam máshol otthagyni.
Se egy értékmegőrzőnek hívott izében, amiért felelősséget nem vállal senki, se egy szállodai széfben ami jó esetben a bútorlaphoz van rögzítve, de amúgy is csak az nem nyitja ki aki nem akarja... -
insight
aktív tag
válasz
Macika_MC #11436 üzenetére
én is rendszeres szaunázó vagyok, nem hoznék be órát.
objektív indok: ha pár alkalomtól nem is megy tönkre, jelentősen rövidítheti az élettartamát, vízállóságát. A fémek és a tömítőanyagok elég komoly hősokkot kapnak, és ha a tágulási sebességek eltérnek, értelemszerűen feszültség keletkezik, ami növeli a kopást, vagy repedést okozhat. A Rolex oldalán a kondenzációt írják a legnyomósabb indoknak, bár az jó esetben csak átmeneti esztétikai probléma az üveg belső felületén.
szubjektív indok: a szaunában az ember magával (vagy a társaságával) foglalkozik, mentális és biológiai egészségért teszi, az egyetlen időmérőnek a homokórának kellene lennie, kizárva ezzel a külvilág minden nyüzsgését. Egy luxusórát bevinni majdnem olyan ellenszenves flexelésnek tűnik, mintha a Porschém kulcsát tenném a törölközőre - de lehet, hogy csak én vagyok érzékeny ezekre. -
bigmasterg
addikt
válasz
Aladdin #11443 üzenetére
Szaunáztam már mechanikus (régen seiko 5ös), kvarc és garmin sport/okos órával is, egyiknek sem lett baja, de már most inkább oda nem a drágább mecha órát venném fel.
Valóban nem tud átmelegedni fém szíjon sem, a tested lehűti, de akkor is ...
ezért (is) van gshockom is.#11446vadászcsiga:
Szemüveges vagyok és nem látom nélküle hogy hogy áll a homokóra.
Szaunába és merülőbe megint nem túl jó ötlet a szemüveg. Fullra párásodna. -
vadászcsiga
félisten
Egyáltalán minek szaunába karóra? Ott a falon a homokóra.
-
WiZARD
addikt
-
Aladdin
aktív tag
válasz
ServerWorks #11437 üzenetére
En vittem. Semmivel sem volt melegebb, mint egy forro nyari napon, ha kifekszel napozni es eri a napfeny. Az uveg volt melegebb, a tok csak mint a borom.
-
Macika_MC
tag
Egy gyors kérdés, ki használja szaunában a óráját?
Lesz-e baja ?
Nekem egy omega planet ocean 600m órám van, bevigyen vagy nem.
Hogy bírják a órák a 100°C fokot utána meg a hirtelen lehűlést 17°C fokos vízbe.
Rendszeres szaunázó vagyok, heti 3 alkalom. -
Subby8
csendes tag
Nekem jó tapasztalatom van velük: tavaly a S&G Rootbeer BB41 és a szimpla fekete lünettás BB41 miatt is hívtak, amikor megérkezett.
Amikor csak úgy random bementem, tudtam próbálni BB GMT-t is, sőt volt bent az új Ranger is (tavaly nyáron). Ekkor mondták, hogy nem teszik fel a weboldalra, mert mindenki hívogatná őket.Az új Metas BB41-re kb. nyári érkezést mondtak, ami azért érdekes, mert ezek az új, W&W Tudorok már március 27. óta kaphatók...tényleg ennyire messze vagyunk Genftől?! Költői kérdés volt
Egyébként OP41 ügyében semmi így pár hét híján 1 év után sem, de már nem is érdekel.
-
Veron
addikt
A BB36-ot nem kell próbálni, azt ismerem. Mutattam is neked anno az enyém.
ott csak az új csat a kérdés.
A 44mm a BB54 esetében szinte kizárt. Itt valaki megmérte a sajátját. -
A BB36-ot tudod probalni, uaz a tok az S&G mint a steel verzio. Szerintem nagyon jo, en majdnem meg is vettem, de meg remenykedek egy kicsit a Rolex-ben, hatha megjon egyszer a DJ. A BB54-re en is kivancsi lennek, de mivel a 39-es BB-t probaltam, elhiszem, hogy a kisebb pont jo lesz.
Szerintem nem lesz listaar felett a Chrono24-en a cucc.
-
válasz
ServerWorks #11424 üzenetére
Jaja, legalabb nem teljesen ures a vitrin. Altalaban 3-4 Tudor ora van naluk osszesen es semmit nem tudnak rendelni es semmirol nem tudjak, hogy jon-e valaha. Igy nehez ugyfeleket szerezni, megtartani meg foleg. A kiszolgalast meg tenyleg hagyjuk, a sarki ABC-ben kedvesebbek.
-
annan92
friss újonc
-
A BB54 kizart, hogy 46mm hosszu, szerintem 44 az. A WDL-ben elvileg van raktaron egy arany-acel BB36, az ujakrol ne is almodj meg egy fel evig legalabb. Evente alig kapnak par Tudor orat, az is 1 napig van meg naluk kb. Feliratkozni persze semmire nem lehet, szolni nem szolnak, ha jonne barmi, tragedia az az uzlet. Ha random bemesz es pont van valami, akkor megveheted, de ennek az eselye ugye kb. nulla. En mar regota nem idegesitem magamat veluk. Ha lesz BB54 Chrono24-en, majd megrendelem onnan.
-
Veron
addikt
-
Tufa_
aktív tag
válasz
phranxinatra #11418 üzenetére
3861 szij van rajta, Chronoscope csattal. A szij (kompletten) elado ha erdekel..
-
Empsepo
senior tag
Röhöghettek, én simán beszoptam a törött Omegát.
Aztán nem értettem wizard poénját.
( naptár????? )Aztán megértettem!
Lassú vagyok én ehhez... -
válasz
bigmasterg #11407 üzenetére
De csúnyán eltört a lünetta is.
-
@mriya@
őstag
válasz
bigmasterg #11407 üzenetére
Ezt még ki lehet polírozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest