Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Azért sem értettem először, hogy hogyan hoztatok ki az enyémnél ennyivel egyszerűbb függvényeket, aztán néztem, hogy mit is csinálnak...
Mindenesetre abban is van kihívás, hogy a ti értelmezésetek alapján hogyan lehetne beépített függvények használatával minél kisebb gépigénnyel végrehajtani a műveletet.Ez is egy megoldás, de ha megvan a képlet, akkor szerintem egyszerűbbnek nem egyszerűbb. Pláne, ha új elemeket is szeretne néha felvenni a listára.
A megoldásom alapvetően jó, akkor van baj, ha hosszú (vagy hosszú lesz) a lista - mondjuk pár ezer sor -, mert így eléggé számításigényessé válik (amikor felfedeztem őket, tisztára "beleszerelmesedtem" a tömbképletekbe, de mostanra rájöttem, hogy sok mindenre, amire használható, van sokkal gyorsabb gyári függvény (pl. SZUMHATÖBB(), vagy elegáns, de nem jól bővíthető, ugyanakkor jelentősen növelheti a számításigényt. Erre a feladatra azért jól jönnek, legalábbis kisebb adatmennyiségnél...). Ilyenkor már inkább szóba jöhet a szűrő, vagy valami makró.
bozsozso: Egy kicsit még lehet tovább egyszerűsíteni:
=HA(A2=0;"";SZUM(($A$2:$A$11<=A2)-($A$2:$A$11=0)))
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mindenesetre abban is van kihívás, hogy a ti értelmezésetek alapján hogyan lehetne beépített függvények használatával minél kisebb gépigénnyel végrehajtani a műveletet.
Fferi50