- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dm1970
aktív tag
Szia!
Köszi a gyors infót!
Próbálgattam én is ezzel a V78-l, de ahogy írod nem megy. Majdnem megörültem, mert ez alapján rátaláltam erre: [link] ahol a V93 is beillesztés, de azzal sem megy. A focus a beviteli mezőn, az nem azt jelenti, hogy az a cella, ahová be szeretnék illeszteni az kisárgul és villog a kurzor az elején? Mert ez meg van, s még sem megy.
A vágólap változás, amiatt gond, hogy egy makró összedobál bizonyos adatokat egy mlapra, azt a vlapra másolja, majd az SAP-ban elindít egy tranzakciót és be kellene illeszteni a vlap adatait. Tehát minden futtatáskor más adatokat kellene beilleszteni.
Akkor marad az, hogy a tranzakció megnyitás után én nyomom a CTRL-V.
Így működik.Csak ekkor meg az a baj, hogy az excellben ott marad a kijelölés. Az meg gondolom nem megoldható, hogy késleltessem a makró futását.
-
dm1970
aktív tag
Szia!
Azért Neked címzem, mert SAP-makró kombóban Te segítettél. Persze ha másnak is van ötlete megköszönöm.
Sokat, sokáig keresgéltem, s arra jutottam, hogy hogy nincs megoldás, de hátha.
Egy excelben kijelölt részt szeretnék beilleszteni az SAP-ba. Ez a CTRL-C, majd a megfelelő részre álva az SAPban CTRL-V-vel tökéletesen működik. Meg lehet-e csinálni ugyan ezt makróval, tehát egy scriptbe be írni, hogy a vágólap tartalmát illessze be az SAP-ba. Felvettem a folyamatot rögzítővel, de nem a billentyűkombinációt veszi fel, hanem egyesével, hogy melyik sorba, oszlopba milyen tartalmat illeszt. Ez azért nem jó, mert a vágólap tartalma folyamatosan változik. Tehát a lényeg a CTRL+V-nek van-e megfelelője az SAP-ban.K dm
-
RAiN91
őstag
Még annyit szeretnék beállítani, hogy az azonos "Id"-val rendelkező sorokban a rangsorban pl. az 1. és 2. sorok értékei össze legyenek hasonlítva. Pl. HA 2. rangsor értéke > 1. rangsor értéke *2, akkor legyen egy IGEN eredménye. Ez már komplexebb és nem lehet soronként vizsgálni?
-
ny.janos
tag
Szia Mutt!
Nos mivel annyira közel sem vagyok otthon a PQ-ben, mint te magad, ezért végül kerülő megoldásként azt csináltam, hogy mind a jobban, mind a gyengébben teljesítő játékosok eredményét betöltöttem munkalapra, majd onnan újra beolvastam. Így sikerült elérnem azt, amit te sokkal egyszerűbb és nagyszerűbb módon oldottál meg. Le is fogom cserélni a bonyolult és időigényesebb megoldást az általad javasoltra.Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a felvetésemmel, érdemes lesz megjegyeznem a módszert. Az M kódot külön köszönöm, anélkül nem fogtam fel, hogy miről írtál, de azzal igen.
Sokáig azt hittem, hogy tuti én rontottam el valamit, de ezúttal megerősítést kaptam tőled, hogy nem én szerencsétlenkedtem, hanem tényleg nem várt működés lépett fel.
A legbosszantóbb az egészben, hogy van egy olyan megoldandó feladatrészem is, ahol az egymás mellett figyelembeveendő eredmény nem fix kettő versenyzőtől, hanem többtől jön össze úgy, hogy csak a kettő legjobb eredmény veendő figyelembe. Az eredeti módszerem szerint hiába távolítottam el a 2-nél nagyobb értékeket a sorba rendezés után, a kibontást követően azt a harmadik legjobb eredményt is sikerül kibontani, amit elvileg korábbi lépésben már kizártam. Szóval valami nagyon nem működik jól.
-
p5quser
tag
Üdv!
Köszönöm Neked is.
E megoldás felé sandítanék, mivel kiderült időközben hogy 100+ csoport (oszlop) alá vezetnek fel tételeket. Már küzdök hogy struktúráljuk át az adatokat. Viszont addig eljátszanék a megoldásoddal, de a "col"-t nem tudom értelmezni. Ez vmi változó? Ha igen, hol-hogy definiálom? Vagy csak elírás?
Előre is köszi! -
dm1970
aktív tag
Szia!
Köszi Neked is a segítséget!
Nem a script futtatása közben kell(ene) a felugró ablakokban OK-ézni, hanem a VBS fájl futtatása addig nem indul el, amíg nem OK-zom egy SCRIPT megkísérel hozzáférni a SAPGUI-hoz... ablakot. De ezt hiába lehetne megoldani, sajnos az lesz a gond, hogy biztonsági okokból maga a rendszer nem enged makróval fájlt futtatni. Hozzárendeltem egy gombhoz az mm02-t és a minta makrót is. Mindkettő egyből leáll ugyanazzal a hibaüzenettel: nem érhető el vagy le van tiltva a makró a munkafüzetben. Több makró is fut a fájlban, azokkal nincs gond, ebből gondolom a tiltást.Fferi50
A fenti a Shell parancsra is igaz.Köszi még egyszer mindkettőtöknek!
-
RAiN91
őstag
Köszönöm, akkor nem tudni mi a valós sorrend
Még egy olyan kérdésem van, hogy szeretém, hogy valami történjen, ha az egyik cella értéke megváltozott. Ezt sikerült is így összehozni:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Address = "$D$6" Then MsgBox "You changed cell D6" End If End Sub
Viszont akkor nem működik, ha D6 cellában egy Excel funkció van, egészen egyszerűen példaképp ez: =F6. Ha F6 cella értékék manuálisan változtatom, a D6 cella értéke is változik, azonban ilyenkor nem jön fel a "You changed cell D6".Ezt hogyan lehetne megoldani?
-
-
BagyiAti
tag
Szia,
"SAP"-s okosságok engem is érdekelnek, topikot nem találtam hozzá itt, esetleg tudnál adni pár linket hol nézelődjek, BI, Power Query stb ügyben teljesen alapoktól kezdve? BI-os lekérdezések vannak nálunk is, illetve olyat excel táblák/lekérdezések amik "SAP Analysis for Microsoft Office"-s bővitménnyel működnek. Illetve scripting is érdekelne, szintén alapokról. HA lenne ezekről jó anyag/videó (angolul ok) azt megköszönném.
Ahogy a keresőben találtam egy SAP-s hozzászólást, én is (többek között) SAP-ból kiszedett adatokat masszirozgatok management felé napi/heti/havi szinten.
-
Mutt
senior tag
Hibát vétettem, amikor az O1:O37-es tartományt 3 sorra és 12 oszlopra kellett bontani.
Az OSZLOPOK($A:A)*SOROK($1:1) nem jó eredményt ad a második és harmadik sorban.
A helyes képlet OSZLOPOK($A:A)+12*(SOROK($1:1)-1).A lenti képen látható, hogy az elsőnél nincs minden szám 36-ig felsorolva, míg a másiknál már van.
Aki pedig MS365-öt használ, annak pedig a SORSZÁMLISTA (SEQUENCE) függvény javasolt. -
törölt tag
Szia! Köszi, hogy időd szántál rá.
Az 1-es képlet működik!
Viszont kitudnád még egészíteni a függvényt vagy valami más ötleted van arra, hogy a "csapat legkorábbi mérkőzése az utolsó ötből dátum" az a hazai gól és vendég gól oszlopoktól is függjön?
Meg lehet oldani, hogy a kiszámolt dátum az legyen ahová már megtörtént a gólos oszlopokba az adatbevitel, az ottani üres cellákat viszont még ne vegye figyelembe?
Azért lenne szuper valami megoldás, mivel a menetrend végig előre van beírva táblázatba. Egy-két táblázatnál még megoldanám, hogy kitöltöm mindig az új adatokkal (a dátumot és mérkőzés párosítást), de valójában 100-nál is több hasonló táblázatnál kellene ezt megoldanom.Bocsi, tényleg kezdő szinten vagyok, és nem könnyű amit kérek.
-
ben11
őstag
Wow, azt hiszem most elmegyek tanulmányi szabadságra egy hétre, hogy ezt megértsem
Köszi szépen! Kipróbálom, hogy működik-e jól az aktuális táblázaton.
Abba esetleg be tudsz avatni, hogy mi alapján működik a tartományok elkülönítése?
Illetve a tartományra a sorrendhez is szükség van, mert tartományonként kell ellenőrizni. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Szerintem egyáltalán nem kell a billentyűvizsgálat hozzá, a ComoBox maga is kezeli ezt. Annyi kell csak, hogy az Inicializálásnál vagy a fókuszba kerülésnél be kell állítani a ListIndexet a ListCount-1 értékre.
Én biztosan nem foglalkoznék itt a KeyDown, KeyUp eseményekkel.
Pl:Private Sub UserForm_Initialize()
With Me.ComboBox1
.AddItem "Géza"
.AddItem "Paula"
.AddItem "Kriszta"
.AddItem "Aladár"
.AddItem "Blöki"
.AddItem "Maffia"
.AddItem "Mz/X"
.AddItem "Máris szomszéd"
.ListIndex = .ListCount - 1
End With
End Sub
Ha a Textbox1ből kilépünk és azt szeretnénk, hogy az utolsóra ugorjon:Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
With Me.ComboBox1
.ListIndex = .ListCount - 1
End With
End Sub
Bármelyik listaelemet be lehet ezzel a módszerrel állítani szerintem.
Üdv. -
föccer
nagyúr
Jó volna PBI-is foglalkozni. Még nem szántam rá magamat, h rászánlam az időmet. Illetve a kritikus rendszerekhez nem is adnak még olvasási jogot sem, hogy direkt felcsatlakozzam az adatbázis szerverre. Mondjok ezt az excel is meg tudná csinálni, de nem eröltetem.
üdv, föccer
-
spe88
senior tag
Köszi szépen, kipróbálom.
Sztem, amúgy wwhy-nak nem erre van szüksége, hanem, hogy az adott rendszámból a 4 út közül melyik volt a leghosszabb út, tehát úgymond a kilométeróra-állásokból ki kell vonogatni az előzőeket, szóval kicsit bonyolultabb. Persze, lehet hogy én értettem félre.
-
psg5
veterán
Nos köszönöm!
Ez egészen jo. Valamiért keves beallitasom van, marmint csak kordiagramot tudok. Nekem elegendő lenne sima kituzes, de egy terkepen kétféle vagyis egyik település kituzom pirossal hogy rendben egyasikat is kituzok zolddel hogy nincs rendben.Most nézem hogy nem jott elo power menu, csak a Bing maps. Illetve lehet hogy az már regota ott volt. De ebben nincs beallitas.
-
13128814
tag
Szia!
Kipróbáltam, működik! Eszembe nem jutott volna ez a probléma, nagyon szépen köszönöm a segítséged! Egy teljes vasárnapom ment el erre.
Utánanézek neki, köszi a tippet! Mert most az a célom, hogy összetákoljak egy működő kódot VBA-ban ahogy tudok (stackoverflow, Chat GPT, gyakorikérdések, stb.), majd ezt "optimalizálni" (értsd: legyen szebb, logikusabb, gyorsabb), aztán megcsinálni más platformon mint pl. python csak a móka kedvéért. De eddig erről a Power Query-ről nem is hallottam még, szóval utánanézek.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
-
föccer
nagyúr
Szia!
Köszönöm. Gondolkodtam én is, hogy hogyan lehetne megkerülni ezeket a fv-eket.
A legszebb része az, hogy az egyedi, sorba rendezett tömböt betolom egy legördíthető listába (indirekttel vágom meg a lista tömbjét, mert előre nem tudom, hogy az aktuális lista mennyit eredményt ad. Egymás alatt több lista van, és az első listában kiválasztott érték alapján szűrőm az adatokat, amiből kiszedem az egyedieket és azt rakom be a köv legördíthetőbe, így egyre szűkül a legördíthető lista. Pont mint az autoszűrőnél.
Bármelyik legördíthetőben lehet +ba választani az Összes pontot, amire törli az adott szűrő feltéltet. Ugyan ez van, ha üresen hagyjuk a legördíthetőt.
A legördíthetőkben választottak szerint szűri az adatokat a szűrő()
szóval marad az autoszűrő
üdv, föccer
-
TillaT
tag
Igen, köszönöm. Számomra tényleg ez a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás, és tökéletesen működik.
(Amikor lappy hozzászólását olvastam, a "feltételes formázással kiemelni" felvetése bennem -tévesen- az érintett cellák színének megváltoztatását jelentette. Ez meg nem volt cél, mert a színekkel való -feltételekhez kötött- megkülönböztetés más okok miatt már rajta van a cellatartományon.) -
TillaT
tag
Szia!
Nagyon köszönöm, az egyéni számformátumos megoldásod részben jó megoldás a kínomra. Ezt kerestem.
Annyi szépséghibája van, hogy ez a formázás azokba a cellákba is tesz X-et, ahol a cellában lévő képletek eredménye nem tartalmaz X-et. Azaz az üres cellákba is. Ahogyan ezt már Delila is jelezte.Első gondolatra -segédoszlopok használata helyett- most egyszerűbbnek tűnik nekem írni egy eseménykezelő makrót, ami a figyeli a cellák változását és a makróval megvizsgálni a megváltozott cellatartalmat, és csak a nem üres cellákra ráküldeni az általad mutatott egyéni számformátumot.
Köszönöm szépen Mindegyikőtöknek (Delila, lappy, Fferi) a válaszokat, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel. Megint tanultam Tőletek.
-
botond2225
csendes tag
Szia,
A SZUMHATÖBB-ben szeretnék olyan feltétellel/kritériummal keresni, hogy a cikkszám alapján előforduló legkisebb összeget dobja vissza.
Ezt mivel tudom elérni?
Ahogy beírtam, nem csak a cikkszámhoz tartozó legalacsonyabb értéket adta vissza, hanem a minden-re kiterjesztette a keresést.Köszi.
-
botond2225
csendes tag
Köszi szépen, kipróbáltam, működik ez a része, szuper.
Azt szeretném még, hogy az alábbi feltétel alapján írja ki az eredményt (akkori árat kell odaraknia), hogy:
egy táblában vagy másik fülön lévő cikkszám és dátum alapján (egy sorban szerepelnek) keresse meg, hogy a példában lévő "Munka1" fülön az oszlopokban lévő dátumok és a sorokban lévő cikkszámok metszéspontját adja vissza eredményül, ahol egyezés van mindkét feltétellel.
Tehát hogy egy rendelési listában az adott cikkszámú termék amit xy napon rendeltek, a Munka1 fülön lévő táblából olvassa ki, hogy az ott szereplő (Munka1 fül) cikkszám (sorok)és a dátum (oszlopok) alapján milyen áron szerepel ezen Munka1 fülön. Ezt kellene odatenni.
Ezt mivel lehetne összehozni?
Köszi szépen.
-
föccer
nagyúr
Szia!
Köszönöm, azt gondolom, hogy értem.
(jó cucc)
Viszont az index nem akarja kibontani csak az első oszlopot, nem tudom rávenni, hogy az összes, eredeti tömbben lévő összes oszlopot megadja. (sőt, nem tudom az általad mutatott {1,3} trükkel sem rávenni, hogy több oszlopot adjon vissza. Utóbbi esetben egymás alá sorolja a különböző oszlop elemeit, ahogy a sequence kijelölte a cél tömbböt. Ugyanakkor a a sequence-ben megadom az oszlopoknak a számát, akkor vízszintesen kezdi feltölteni a sequence tartományát az eredeti tömb első oszlopának adataival, amíg az a szűrő eredmény vektorában talál adatot, a tömb többi elemére HIV hibád ad.
-
föccer
nagyúr
Imádom a natív tömbfüggvényeket. Eddig az INDEX-et csak 1 bizonyos elem kiszedésére alkalmaztam (tipikusan HOL.VAN-al beágyzva), de asszem értem, hogy hogy működik. A lényege, hogy a SORSZÁMLISTA megnyit egy tömböt (példában 5 sor). Ezzel az INDEX-nek a sorszámára nem 1 bizonyos értéket adok, hanem egy üres tömbböt, ahová ő úgy érzi, hogy mindent bele kell pakolnia, ami csak belefér.
Jelen esetben a sorszámlista az útszéli lotyó, ki szétrakja, míg az index a kuncsaft, aki addig tölti, amíg meg nem telik
-
eszgé100
őstag
"return eredmenyt" hasznaltam, mert kellenek a hibas beolvasasok is, sot igazabol az a lenyeg, hogyha hibas akkor ki legyen emelve.
fenti peldadbol kiindulva, ha 20 kulonbozo formatumu beolvasast akarok ellenorizni, akkor letre kell hoznom mindegyiknek egy-egy segedoszlopot, ahova a fenti keplet modositott verziojat beirom vagy van valamilyen kifinomultabb lehetoseg, pl nested if keplet, amit hasznalhatnek?
-
-
-
föccer
nagyúr
Szia!
A kiértékelés függvény működött, szépen vissza is adta amit kértem tőle (egy egyszerű HA függvénnyel teszteltem) kezelte a külső cellákat, megtalálta és helyesen is tért vissza. Viszont ha módosul a forrás cella (példában a C3), akkor azt nem követi le a G15-ben meghívott függvény.
Az eredeti problémakört nagyjából meg tudtam oldani. Kellett hozzá csinálnom 3 különböző segédtáblát, amit gyakorlatilag memóriaként használtam.
Első lépésként ellenőríztem, hogy az adott recept bele tartozik-e a megelőző bármelyik részhalmazba. Ha nem, és az adott részhalmaznak sincs eleme akkor első elemként van definiálva.
Második lépésként listáztam az összes részhalmaz első elemét
Harmadik lépésként minden egyes sort összehasonlítottam az meghatározott első részhalmaz elemek kiemelt (feltételnek szabott) tulajdonságaival. Ha egyezőség van, akkor besorolást ad neki.
Az összes részhalmaz fel van sorolva egymás mellett, és minden recept minden részhalmazra elleőzízve van. Ha beletartozik kap egy 1-est, ha nem, akkor 0-t. Ez után már a szűrő le tudja gyűjteni, részhalmazonként az összes bele tartozó elemet.
Hátrány, hogy nem dinamikus sem a részhalmazok száma, sem a feltétel kezelése. De az elsőre jó ez. Majd a paraméterezhetőséggel elbíbelődök. Lehet, hogy előre definiálok 5-6 feltételt, amire olyan teltételt lehet szabni, hogy nincs feltétele (hu, ezt leírva milyen hülyén hangzik. Technikailag ha az adott feltétel nincs beállítva, akkor csak 1-el megszorzom a korábbi feltételeket, így az részhalmazba sorolás értéke nem változik.
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót útközben sikerült megoldani, de nem írtam be ide neked, ezért sorry.
Youtube videot nam találom mi alapján csináltam, de leírom gyorsan.Mappa elérési útvonala tegyük fel a A2-es cellában van, amiből a Sharepoint alatt az adatokat beolvassa a makró.
- A2-es cellánaka névtartományát elneveztem ,,mappa"-nak
- Kattingatós módszerrel csináltam a sharepoint mappából egy fájlkeresést, majd a kódját az alábbi pár sorral módosítottam a PowerQuery-ben:let
mappa = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="mappa"]}[Content]{0}[Column1],
Forrás = SharePoint.Files(mappa, [ApiVersion = 15]),
- Ezek után egy munkalapra ezeket a fájlokat kilistáztam ahogy mondtad/írtad.
És ugye az általad írt kóddal kellett volna mennie tökéletesen, ami ment is de ha mappát váloztatok a frissítés nem midnig tökéletes:
ActiveWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").Refresh
Erre ez volt a megoldás, amivel már 100%-ra működik:
With ThisWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").OLEDBConnection
bRfresh = .BackgroundQuery
.BackgroundQuery = False
.Refresh
.BackgroundQuery = bRfresh
End With
Ez lefutáskor frissíti az adatokat tökéletesen, és így már nincs az, hogy ha átírom a mappanevet néha a régi fájlnevek jönnek be.
Most egy picit még szívok a sharepoint-os elérési úttal- de megoldom
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Tehát mondjuk ilyesmik lennének az elérési utak amik fixek:
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa1
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa2Itt a Powerquery-ben replace-el kicserélm a space-t "%20"-ra de nem működik, viszont a megoldásom az lett, hogy az elérési utat ezzel vizsgálom ( https://sharepoint.com/) majd egy másik oszlopban ahol a Folder-t listázza, ott szűröm, hogy a "mappa1" vagy "mappa2" bennelegyen és így már életképes a megoldás.
-
stigma
addikt
Hi, köszi, igen eddig így csináltam, viszont van egy érdekesség amire nem jövök rá mi lehet a gond.
Refresh utána táblázat aktualizálódik, viszont, ha elérési úton változtatok egy másik mappára, akkor nem mindig frissül a táblázat (Képletek /Számolási beállítás /automatikusan van) és a régi elérési utakat dobja bele.
Application.wait-et is tettem bele, de minden 2. futtatás után jön elő a hiba, mikor mappát váltok.A fájlokat egy tömbbe töltöm bele, ami tökéletes, mert eddig nem igazán kellett ezen kívül változtatnom a makrón hála istennek.
A többire guglizok, mert szerintem valamit én rontok el. Köszi az eddigi segítséget.
-
Troy.
addikt
Köszönöm a választ!
Csodát nem várok, nem professzionális szintre kellene eljutni, csak hogy alkalmazni tudjam a munkám során (egyszerűsíteni dolgokat). Volna egy konkrét megoldandó feladat (különben nem túl összetett, leginkább formázások, cella tartalmához pluszban hozzáfőzni azonosítót stb.), amihez nem hiszem, hogy elég a makró rögzítő. Lényegében ezért szeretnék kicsit jobban elmélyülni benne.
A linken sajnos már nem érhető el a könyv: [link]
Megköszönném, ha valaki megosztaná a szerző által feltöltött verziót. Üdv.
-
stigma
addikt
Hi, köszi szépen, ma nekiálltam és sikerült megcsinálni és az általad írt VBA kód is megy.
Elboldogulok már szerintem vele, lényeg a fájlkeresés volt a lényeg, mert a struktúra így néz ki:
https:\\valami.sharepoint.com\sites\rootmappa
|->https:\\valami.sharepoint.com\sites\rootmappa\Mappa1
|->Makrós Excel ami fájlokat keres és hivatkozásokat ír a munkalapokra
|->https:\\valami.sharepoint.com\sites\rootmappa\Mappa2
|->Makrós Excel ami fájlokat keres és hivatkozásokat ír a munkalapokraItt ugye minden Excel külön más más mappában van(Mappa1,Mappa2) ezért a Sharepoint foldernek a rootmappát adtam be, viszont az mind a Mappa1 és Mappa2-ben keres, ezért több fájlt talál meg a kelleténél.
Ezeket majd leprogramozom neki, hogy egy cellába beírt mappaneveket pl: csak Mappa1 keressen csak a fájlnevekbe és azt adja csak vissza eredményül.
Ez már nekem így nagy segítség volt, ezer hála.
-
bozsozso
őstag
Szia,
Úgy látom nagyon otthon vagy ebben a PQ-ben. Még egy hasonló problémám lenne mint az előző ez is egy kis "automatikus" feltöltés lenne.
Eddig eljutottam:
Minden oszlop1 adat mellé oszlop hozzáadással megcsináltam ezt:
Oszlop1 Egyéni
1001927 1464832
1001927 1165245
1002246 1464832
1002246 1165245
1005867 1464832
1005867 1165245
1004732 1464832
1004732 1165245Viszont azt szeretném egy új oszlopban, hogy az egyéni oszlopban található azonos kódok esetén ugyanaz a szám kerüljön.
Valahogy így:
Oszlop1 Egyéni
1001927 1464832 40
1001927 1165245 30
1002246 1464832 40
1002246 1165245 30
1005867 1464832 40
1005867 1165245 30
1004732 1464832 40
1004732 1165245 30Az oszlop hozzáadásnál valahogy meg tudom határozni, hogy már ne többszörözze a sorokat?
Jelenleg egy fkeressel már excelben megoldom, de ha lenne valami hasonló módszer az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm.
-
-
-
andreas49
senior tag
-
Delila_1
veterán
Írtam én is egy makrót – sok magyarázattal –, ami létrehozza a tartalomjegyzék lapot, és az egyes lapokra a visszaugrás csatolást.
Sub Tartalomjegyzek()
'A makró egy tetszőleges nevű munkalapot szúr be a meglévők elé.
'Erre a munkalapra egy tartalomjegyzéket készít a többi munkalapot listázva,
'hivatkozást is elhelyezve, amik az egyes munkalapok egy megadott cellájára mutatnak.
'A lapokra vissza logikájú linket helyez el kérésre, egy megadott cellába.
Dim TartalomLapnev As String, VisszaSzovege As String, VisszaHelye
Dim aktiv As Integer, Vissza As Integer
'Megkérdezi a felhasználótól, mi legyen a tartalomjegyzék munkalapjának a neve
TartalomLapnev = InputBox("Mi legyen a tartalomjegyzék munkalapjának neve?", "Tartalomjegyzék munkalapjának neve")
'Megkérdezi, szeretnénk-e vissza gombot elhelyezni a munkalapokon?
Vissza = MsgBox("Legyen-e egy vissza logikájú link a munkalapokon?", 4, "Vissza logikájú link")
'Ha igen, kérdezze meg, mi legyen a szöveg? pl. 0171:«
'és hol legyen az egyes lapokon
If Vissza = 6 Then
VisszaHelye = InputBox("Hova kerüljön a vissza logikájú link a lapokon?" & vbLf & "Pl.: A1", "Vissza logikájú link helye")
VisszaSzovege = InputBox("Mi legyen a vissza logikájú link felirata?" & vbLf & "Pl. « (bal Alt+0171), vagy Vissza", "Vissza logikájú link felirata")
End If
'Szúrjon be egy új munkalapot a meglévők elé a legelső helyre.
ActiveWorkbook.Sheets.Add Before:=Worksheets(1)
'Adja az új munkalapnak a felhasználó által megadott nevet
Worksheets(1).Name = TartalomLapnev
Range("B1") = TartalomLapnev
Range("B1").Font.Size = 14
'Menjen végig a munkalapokon ...
For aktiv = 2 To ActiveWorkbook.Sheets.Count
'Írjon sorszámot.
Worksheets(1).Cells(aktiv, 1).Value = aktiv - 1 'sorszám
'Adjon linket a lapokhoz
With Worksheets(1)
.Hyperlinks.Add Anchor:=.Cells(aktiv, 2), Address:="", _
SubAddress:="'" & Worksheets(aktiv).Name & "'!" & VisszaHelye, TextToDisplay:=Worksheets(aktiv).Name
End With
'Ha kértünk Vissza linket, hozza létre a vissza logikájú linket a megadott cellába
If Vissza = 6 Then
With Worksheets(aktiv) 'itt adjuk meg, hogy a Vissza link melyik cellára álljon az első lapon
.Hyperlinks.Add Anchor:=.Range(VisszaHelye), Address:="", _
SubAddress:="'" & TartalomLapnev & "'!B" & aktiv, TextToDisplay:=VisszaSzovege
.Range(VisszaHelye).Font.Bold = True
End With
End If
Next aktiv
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest