Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• m.zmrzlina

senior tag

Van egy munkafüzetem, amibe két módszerrel szoktak adatot beilleszteni a felhasználók. (kb 1500 sor 15 oszlop) Egy e-mail html szövegtörzsét teszik vagy közvetlenül vagy egy másik excel munkafüzet közbeiktatásával vágólapra. A vágólap tartalmát - némi ellenőrzés elvégzése és formázás után - egy makró teszi a kívánt helyre. (ismét köszönet érte Delilának)

A problémám az, hogy néha - ki tudja milyen okból - "Az egyesített cella része nem módosítható!" hibaüzenettel kiakad a makró. Szerencsére (vagy sajnos) ez a hiba nagyon ritkán fordul elő és ezért nem tudtam még rájönni, hogy mi okozza. Nyilván az új adattábla egyesített cellái valami miatt elcsúsznak a régihez képest. Mivel az eredeti adattábla elég sok egyesített cellát tartalmaz ezért azt találtam ki, hogy a vágólap beillesztése előtt egy Cells.UnMerge sorral megszüntetem a régi munkalap cellaegyesítéseit és csak ezután kezdem el a vágólap beillesztését.

Igen ám de itt a probléma. Ha egyenesen e-mailből megy a vágólapra másolás akkor rendben lefut a makró de ha excelből Ctrl+C-vel akkor úgy viselkedik mintha üres lenne a vágólap. Biztosan ez a sor okozza a problémát mert ha kikommentezem akkor megszűnik a hiba. (Meg természetesen az eredeti hiba kezelése is)

Mit lehet ilyenkor tenni?

Új hozzászólás Aktív témák