Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PLC programozás
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zimmy88
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Azért gondoltam a számított mezőre, mert meg lehet adni képletet (csak azt nem tudom, hogy ennek milyen korlátai vannak, pl ha-függvényt használhatok-e).
Alaptábla: külső forrásból származik, 10 oszlop és kb ezer sor, minden hónapban megkapom. Ebből kell készítenem egy listát, hogy melyik telephelyen mennyi költség merült fel az adott hónapban.
A probléma, hogy egy településen lehet több telephely is, és az alaptábla csak település bontású. Ahol több telephely van egy településen, ott adott egy felosztási %, ami alapján az adott teleülésen felmerült költségeket osztanom kell. Eddig "manuálisan" csináltam a bontást, tehát ahol nem kellett arányosítani ott a pivotbeli értéket másoltam a végleges táblába, ahol pedig osztani kellett, ott a pivot értékét 3-6felé bontottam a megadott %-ok alapján, és így került a végleges táblába.
Ezen szeretnék egyszerűsíteni, ha lehet.
Ja és '13-as excelt használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest