- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #26802 üzenetére
Ezekbe a munkafüzetekbe előszeretettel illesztenek be webes felületről esetleg pdf-ből Ctrl+C-Ctrl+V-vel kisebb nagyobb adatmennyiségeket.
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #26803 üzenetére
Irányított ugrással (Ctrl+g) az utolsó cellát a H1048457-nek írja. A DARAB és DARAB2 függvény viszont az
A1:H1048457 tartományban nulla darabszámot ad.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #26805 üzenetére
Az 5,34 MB helyett.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #26805 üzenetére
Hogy jöttél rá, hogy a C oszlop a bibis?
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #26808 üzenetére
Volt egyszer egy ilyen túlméretes fájlom, ott a Ctrl+nyilakkal sikerült megtalálnom a hibás cellát. 2000 körüli sorszámnál a első 1000-ben valahol állt meg a Ctrl+le A1-ből indítva. Egy halom különleges karakter volt a cellában. Fogalmam sincs, hogy kerültek oda, de a kitörlésük után nem volt baj.
Míg ott voltak, a függvények nem látták az alatta lévő sorokat.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Delila_1 #26809 üzenetére
Gyanítom, hogy ez valami hibás mentés eredménye lehet.
A hibás oszlopban ugyanis (mint alaposabban megnézve kiderült) egy szűrés eredményét látom de úgy hogy a sorok sorszámozása teljesen folyamatos nem a szűréskor megszokott -"csak a látható sorok sorszámai követik egymást" mintájú.
Ráadásul a C oszlop Szűrés menüjét lenyitva nem is szüntethető meg a szűrés, hogy a teljes adatot lássam.
Ahogy elnézem itt jelentős adatvesztés is van, le kell gyártani a munkafüzetet újra.Köszi a segítséget!
-
Delila_1
veterán
válasz m.zmrzlina #26810 üzenetére
A küldött füzetben lévő lap látszólag teljesen üres volt.
Nem én segítettem, magadtól jöttél rá, hogy a C oszlopban van valami rendellenesség.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Segitseget kernek.
Adott egy Gantt chartom, ahol egy cellaban kivalaszthatom hogy milyen nezetben szeretnem latni a feladatokat.
Napi, heti, havi, vagy negyedeves.
Ennek megfeleloen a az idoskalanak valtoznia kellene, napot, hetet, honapot vagy negyedevet mutatva.
A havi rendben van, de se a napi, se a heti, se a negyedevesnel nem latom a datumokat az idoskalan.Itt a keplet ami benne van, ranezne valaki, hogy mi lehet a gond?
Koszonom=IFERROR(
IF(F1="Week";
TEXT(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1)+(8-WEEKDAY(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1);2))+(7*VALUE(H2)-14);Settings!C8);IF($F$1="Month";CHOOSE(MOD(H2;12)+1;"Dec";"Jan";"Feb";"Mar";"Apr";"May";"Jun";"Jul";"Aug";"Sep";"Oct";"Nov")&"-"&RIGHT(YEAR(MIN(Actions[Start]));2);
IF($F$1="Quarter";"Q"&CHOOSE(MOD(H2;4)+1;4;1;2;3)&"-"&
IF(MATCH(Q1Start;Months;0)=1;
YEAR(EDATE(MIN(Actions[Start]);$H$1*3));
RIGHT(YEAR(EDATE(MIN(Actions[Start]);$H$1*3));2)&"/"&RIGHT(YEAR(EDATE(MIN(Actions[Start]);$H$1*3));2)+1);
H2)));
"")
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
sedyke
tag
Sziasztok!!!
Elkovettem egy hibat, azthiszem valami ismeretlen billentyukombinaciot alkalmaztam veletlenul, aminek a kovetkezmenyekeppen az egesz munkafuzetben (nem csak az adott munkalapon) rengeteg ertek datum formatumma valtozott. A legbosszantobb, hogy logikat sem latok benne, hogy mi alapjan tortent a valtozas ugyanis a kulonbozo munkalapokon, kulonbozo helyeken valtoztak meg.
Oriasi munka lenne egyesevel visszaformazgatni. Sajnos mar mentesre is kerult.Van barmi megoldas, hogy visszaallitsam?
Koszonom!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz m.zmrzlina #26810 üzenetére
Szia!
Az xml -t megnézve 8 oszlop (A:H) összes cellájának jónéhány paramétere van benne (csak az értéke nincs éppen...)
Üdv.
-
bara17
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a B oszlop soraiban vannak értékeim. Az egyes sorokhoz tartozik egy eredmény az E oszlopban, melyet a B oszlop hozzá tartozó sorából, függvénnyel határozok meg. A célom az, hogy minimalizáljam az E oszlop egyes sorait a hozzá tartozó B változtatásával.
leírva pl: E1 min legyen B1 esetén, E2 min legyen B2 esetén stb.
Ezt Solverrel szeretném megoldani, de maceráns mindig egyes adatsor esetén ráklikkelni a Solver ikonra. Makróval is próbálokoztam, de valahogy nem indult el. Hogy lehetne ezt megoldani?
Köszi szépen!
-
sedyke
tag
Sziasztok!!!
Segitsegre lenne szuksegem. Azthiszem valami ismeretlen billentyukombinaciot alkalmaztam veletlenul, aminek a kovetkezmenyekeppen az egesz munkafuzetben (nem csak az adott munkalapon) rengeteg ertek datum formatumuva valtozott. A legbosszantobb, hogy logikat sem latok benne, hogy mi alapjan tortent a valtozas ugyanis a kulonbozo munkalapokon, kulonbozo helyeken valtoztak meg.
Oriasi munka lenne egyesevel visszaformazgatni. Sajnos mar mentesre is kerult.Van barmi megoldas, hogy visszaallitsam?
Koszonom!
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #26812 üzenetére
Szia
A havi rendben.
A hetiben sem látok problémát, bár nem értem, miért alakítod a végén szöveg formátummá.
A negyedéveshez tudni kéne, mi van a Q1Start-ban, és a Months-ban, de a képlet egyébként kicsit túlbonyolítottnak tűnik, összefoglalnád tömören, hogy mit szeretnél pontosan ebben az esetben, és hogy mi volt az gondolatmenetes/algoritmusod?
Egyébként a legjobb az lenne, ha ilyen kérdéseknél fellőnéd valahova a filet, így megkönnyítenéd a "debuggolásban" a dolgát annak, aki esetleg segíteni szeretne, te pedig valszleg hamarabb választ kapnál a problémádra
Ha üzletileg kritikus info-t tartalmaz, akkor írd felül az értékeket.
-
azopi74
addikt
válasz sedyke #26820 üzenetére
Hát akkor nincs más hátra, mint visszaállítgatni egyesével.
Vagy ha van valami logika/törvényszerűség abban, hogy miket kell átállítanod, (mi állítódtak el) akkor használhatsz feltételes formázást is. De neked is csak azt tudom mondani, hogy vakon nehéz jó tanácsot adni, az is lehet, hogy pofonegyszerűen, pár kattintással vissza lehetne állítani, csak ahhoz látni kéne a file-t....
Annál is inkább gyanús, mert azt mondtad, hogy véletlenül állítottad át, valami billenytűzetkombinációval... -
kőbaltazár
tag
Sziasztok
Excel 2007-ben hogyan tudok másolni, vagy áthelyezni egy oszlopot, hogy csak a cellaértékek kerüljenek át, és a benne levő képlet ne?
KösziÜdv: Kőbaltazár
-
Fferi50
Topikgazda
válasz kőbaltazár #26823 üzenetére
Szia!
Másolás után az új hely első cellájánál
(Jobb egérgomb, vagy menü - beillesztés) - Irányított beillesztés - értékek.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
Hi,
Hol van az a beállítások között hogy ha "leenterezem" a cellát akkor ne vegye át a szomszédos cella tulajdonságait. Melóhelyen valami/valaki elrontott valamit és roppant idegesítő hogy egyik másik cella átveszi a másik formázását... nem feltételes formázásról van szó....
Valaki belefutott már hasonlóba?
-
looser
addikt
Sziasztok! Hogyan tudom megoldani Excel 2010-ben, hogy van egy két oszlopos táblám (beszállító azonosító (numerikus) és beszállító megnevezés (alfanumerikus)), amelyből utóbbi kellene egy másik táblába behelyeznem (szerződések), ahol viszont csak előbbi tábla első mezője szerepel. Tehát mondjuk az 1-es, amelyet X Bt.-re kellene cserélni, vagyis megvizsgálja a célcellát s ha annak értéke 1, akkor a másik fül második mezőjéből az 1-es mellett lévő értéket visszaírja. De igazából az is megfelelne, ha egy új oszlopba készítené el, mert akkor ezután manuálisan is vissza lehetne másolni. Hm? :-)
Köszönet
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
vamzi
senior tag
Sziasztok,
A D2:G2 cellákba szeretném kiszámolni, hogy Cég A-B összesen mekkora területen van jelen. Megvan adva az irodák mérete(B3:B7) és kapacitása(C3:C7). És meg van adva, hogy melyik cég hány fővel van jelen (C3:G7).
Irodánként kiszámolva és összeadva megtudom oldani a feladatot, de ezt automatizálni szeretném, hogy több száz soros excelnél is működjön. Tudtok segíteni?Itt a táblázat:
http://1drv.ms/1QpWQPkKöszönöm,
Ádám.[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
Ja, oszoponként kéred a megoldást? MErt te aztr írtad, hogy A és B cégek összesen
Akkor még egyszerűbb (beraktam az A sorba)
A cégre pédául:
=SUMPRODUCT(Table1[Cég A]/Table1[Kapacitás (fő)],Table1[Méret (m2)])
(bocs, de táblázattá alakítottam a tartományod, mert úgy szebb, de ha akarod visszaalakíthatod Range-dszé
-
azopi74
addikt
válasz looser #26836 üzenetére
Ha igazra van állítva, akkor teljesen máshogy működik: nem az adott értéket keresi, hanem felülről lefelé haladva sorban az utolsó találatot, ami nem nagyobb a keresett értéknél. Ebből adódóan ezt értelemszerűen csak rendezett értéksorban való kereséskor van értelme használni.
Ha HAMIS-ra van állítva, akkor pontos találatot keres (az elsőt). Neked a HAMIS verzió a barátod ebben az esetben
-
gyga
senior tag
Üdv.
Kellene egy figyelmeztető ablakot kreálni ha egy bizonyos lapra megyek Pl: kiválasztom alul a munka1 lapot akkor lépjen rá de dobjon egy üzit, hogy óvattal módosítsd az itt lévő adatokat.
helpA kisebbség is számíít, teszkó.
-
alfa20
senior tag
Szia!
ALT+F11: A Project - VBAProject ablakban klikkelj kettőt a kiválasztott mappanévre (pl: Munka1),
majd a jobb oldalon lévő legördítő sávból válasdt az elsőből a: Worksheet-et a másodikból az Activate-tés így változtasd meg:
Private Sub Worksheet_Activate()
MsgBox "Ovatossan Módosítsd!"
End SubAz idéző jelek közé tedd a szöveget!
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
gyga
senior tag
Köszi siker.
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Adott egy Macbook, erre van telepítve Excel. Windows is fut, erre egy másik excel van telepítve. Eddig teljesen jól működött a windowson lévő excel (64 bit). Töröltem mert nem hivatalos volt, felraktam újra, ez már hivatalos forrásból származik. Viszont az a gondom, hogy most már a windowson lévő excel nem nyitja meg az excel fileokat win alatt:
Mit tudok csinálni? Tudom, hogy hülyeség két excelt feltelepíteni, megszoktam és a 2010-es jobban fekszik mint az OS X alatt a 365 típus.
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom az FKERES függvénnyel.
Adott egy táblázat, az A oszlopban lévő adatokhoz keresek értéket egy másik tábla (A2:B275 ) területéről a B oszlopba.
Igy nez ki a függvényem: =FKERES(A2;Munka4!A$2:B$272;2)
És a következő dolog történik, miután lemásolom: egyszerűen rossz értékeket talál meg. Egyik-másiknál stimmel, de sokszor rossz eredményt ad. Egyszerűen nem értem, mi lehet a hiba.
Van esetleg valakinek ötlete? Itt van a szemem előtt csak nem szúrja ki ?
[ Szerkesztve ]
the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS
-
umek7
őstag
Üdv!
Szükségem lenne egy kis segítségre, a következőt kellene összehoznom, viszont a megvalósításba mindig hiba csúszik, feladtam...
A cél az lenne, hogy vizsgáljuk meg az azon1 értékét, és ha egyezik valamelyik azon2-vel, akkor a helyes oszlopban írja ki a megegyező azon2-es számát. Szóval az 1-et hasonlítom a 2-höz, csak oda, vissza már nem. Mellé írtam milyen értéket lenne a helyes. Ha több is van, pl. folytassuk a listát ezerig, akkor írjon több értéket is. Előre is köszi.
szám azon1 azon2 helyes
1 111222 111555 <-- érték: 4
2 111333 111000 üres
3 111222 111111 <-- érték: 4
4 111444 111222 üres
5 111555 111999 <-- érték: 1[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
Arra gondoltam, hogy az azon1-ben van pl. a 111222, ami akár többször is előfordulhat majd az azon2-ben, ekkor ne csak egy egyezésnek a számát írja ki, hanem az összesét. Példánál maradva az első sorban nem csak egyedül 4 lesz az érték, hanem pl 5, 12, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest