-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bocsi6
üzenetére
Szia!
No ez az a jelenség, amire szerintem pillanatnyilag nincs normális megoldás.
Próbáld a következőt:
Az excelt nyisd meg egy üres munkafüzettel.
Menj át a VBA nézetbe (Alt+F11 vagy Nézet - makrók - visual basic)
Az immediate ablakba írd be:
application.enableevents=false
Ezután nyisd meg a kérdéses munkafüzetet. Ha előjönnek az activex vezérlők, akkor kapcsold vissza az eseménykezelést: application.enableevents=true
De semmi garancia nincs arra, hogy a következő megnyitáskor nem fog összedőlni az egész excel....Másrészt érdemes lenne megnézni, milyen "references" az amit elér az excel. Azt is a VBA nézetben láthatod. Lehet, hogy kellene egy activex komponesekre hivatkozó MS dll. De erre sem vennék mérget.
Én már több hónapja küzdök ezzel a problémával és nem találtam rá olyan megoldásra, ami garantáltan kiküszöböli.
Nagy eséllyel valamilyen memória kezelési hiba - vagy programozói "hanyagság" - okozza. Ez utóbbit azért tettem idézőjelbe, mert egyébként nem következetes az összeomlás. Van, hogy ugyanaz a program napokig megy hiba nélkül, aztán teljesen váralanul jön a baj, nem indul el, hanem kiakasztja az excelt.Még valami, amit a szerkesztőlécen látsz beágyazként az sajnos már nem activex vezérlő, hanem munkalap vezérlő - valamelyik sorstárs irta, hogy "átalakul az activex vezérlő munkalap vezérlővé".
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Edge 70 Fusion: új renderek, több szín és részletek a specifikációt illetően
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkCentre/ Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50