Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogtunder

nagyúr

sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni macro írásban, sajnos visual basic-ben eléggé nulla vagyok, alapszinten tudok kódot értelmezni, de az most nem sokat ér sajnos.

adott egy táblázat, amiben a sorok termékeket, az oszlopok ezek heti értékesítéseit tartalmazzák. az A oszlop tartalmazza a termékek cikkódját, ez alapján szoktam fkeressel áthúzni egy reportból az értékesítési adatokat minden héten, ezt szeretném automatizálni. a táblázat időnként bővül plusz sorokkal, szóval a range sem fix.

szóval, amit a makrónak csinálni kellene:

- a harmadik sorban megkeresi az első üres cellát
    - beilleszti ezt a képletet: =IFERROR(VLOOKUP(A3;Stock_Movements_Coverage'!A:AC;17;0);0)
    - ezt a képletet autofill segítségével másolja lefelé
    - kijelöli az imént szerkesztett oszlopot és visszamásolja bele a képlet végeredményét értékként

találtam egy megoldást, amivel sikerült megoldani, de az minden sorban elvégzi az első üres cella megkeresését és a képlet beillesztését egyenként, és lassabb, mint ahogy megírom a függvényt minden hétfőn.

a bónusz, hogy az Excellel felvett makró megbukik az autofill részen, szerinte hibás a range. tud valaki valami egyszerű megoldást erre?

köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák