-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz Delila_1 #17585 üzenetére
Köszönöm a töretlen segítséget
Jelenleg így néz ki:Most az a probléma, hogy nem tudom summázni a napok mellé írt számokat (a képen nincs beírva semmi) mert nem tudni, hogy mettől meddig terjed 1-1 hónap, mivel az a változtatható hónapok napjainak száma alapján más.
Mert most S2:S31-ig terjed március, de kerülhet ide akár február is, akkor meg már a március első napjait is beleszámolná, ráadásul elcsúszna emiatt az egész év is. -
dellfanboy
őstag
egy olyan képletet tudtok mondani ami egy hitelnél azt számolja ki, hogy évi 10% kamattal mennyi lenne a havi törlesztés?
tehát 100ft 12 hónapra 110/12+kezelési ktg ami mondjuk fix 500ft
100ft 24 hónapra 121/24+kezelési ktg ami mondjuk fix 500ft
stb.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Salex1
őstag
Makróban milyen paranccsal lehet a cella értékét másolni?
A sima cell.......copy a képletet hozza át, és nekem csak az érték kellene.
Illetve, hogy lehet formátummal és nélküle másolni?[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz dellfanboy #17605 üzenetére
A státuszsorban látszik a B6 cella képlete.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Salex1 #17606 üzenetére
cells(1,3).copy
range("A5").select
selection.pastespecial paste:=xlvalueEz a 3 sor a C3 cella értékét illeszti be az A5 cellába.
A selection.pastespecial paste:=xlpasteformats a formátumot másolja,
a selection.pastespecial paste:=xlformulas pedig a képletet.cells(1,3).copy cells(5,1) mindent másol.
Szerk.: elkéstem.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
dellfanboy
őstag
válasz Delila_1 #17607 üzenetére
ez jó de én nem látom benne hogy két év esetén 10%-nál magasabb kamattal nem számol ,csak a sztenderd 10%
ezt írtam a ha fv-be, de vmi oknál fogva nem megy...
=HA(B5=1;"B1*(1+B4)/B2+B3";"B1*(1+B4*b5)/B2+B3")eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
alfa20
senior tag
Sziasztok
kis segítséget szeretnék kérni két dologban,
1.) Egy formázatlan alaptáblával kell nyitnom, amit a "Szövegbeolvasó varázsló"-val kell meg nyitnom, makróban ez így néz ki mikor fel vettem a folyamatot:
Workbooks.OpenText Filename:= _
"C:\Users\....\Documents\RND\0405", _
Origin:=1250, StartRow:=1, DataType:=xlDelimited, TextQualifier:= _
xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, Semicolon:=False, _
Comma:=False, Space:=False, Other:=False, FieldInfo:=Array(Array(1, 1), _
Array(2, 1), Array(3, 1), Array(4, 1), Array(5, 1), Array(6, 1), Array(7, 1), Array(8, 1), _
Array(9, 1), Array(10, 1), Array(11, 1), Array(12, 1), Array(13, 1), Array(14, 1), Array(15 _
, 1), Array(16, 1), Array(17, 1), Array(18, 1), Array(19, 1)), ThousandsSeparator:="." _
, TrailingMinusNumbers:=TrueEz szépen működik is míg nem teszem át az eredeti makróba ahol azonban nem hajlandó dolgozni folyton hibát jelez, előbb a ":=" nem tetszik neki, ha át írom "Origin = 1250," akkor a "," nem tetszik neki, ha azt törlőm akkor megy a "StartRow:" a hiba.
E közé kellene behelyeznem, hogy megnyitást követően formázza meg a táblát:
Workbooks.Open Filename:=forras_allnev, UpdateLinks:=False
Range("a1:n1")2.) azt szeretném ha a "G" oszlopban lévő adatok a "=H/F" érték lenne, majd értékkel rögzítené a képletet és a "H=F*G"-vel képlet követné, és ez lemenne teljes oszlopban, ami mindig változik most pl:1614 sor jelenleg így néz ki ez a rész a makróban:
Range("G2").Select
Range("G2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RC[1]/RC[-1]"
Range("G2").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("G2:G1614")
Range("G:G1614").Select
Selection.Style = "Currency [0]"
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("H2").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RC[-2]*RC[-1]"
Range("H2").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("H2:H1614")
Range("H2:H1614").Selectpróbáltam az "& usor"-t, de ott mindig elakadtam hiba miatt...
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
Delila_1
veterán
válasz dellfanboy #17610 üzenetére
A függvényben idézőjelek között adtad meg a számításokat, ezért szövegként kezeli.
Változtass az általam küldött minta B1:B4 tartomány értékein, és meglátod, változik az eredmény is.
A B3 (fix kezelés) értékét is osztom a hónapok számával.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Caipi
tag
sziasztok,
Tegnap este óta valamiért nem tudom megnyitni ezt az oldalt, csak mobilról. A hibaüzenet: 503 - Service unaviable...
Mind a melóban, mind otthon ez fogad.
Valaki találkozott már hasonlóval? -
Delila_1
veterán
válasz alfa20 #17611 üzenetére
2. kérdés
Sub Keplet()
Dim usor%
usor% = Range("F2").End(xlDown).Row
Range("G2:G" & usor%).FormulaR1C1 = "=RC[1]/RC[-1]"
Range("G:G").Select: Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Range("H2:H" & usor%).FormulaR1C1 = "=RC[-2]*RC[-1]"
'********************************************
Range("H:H").Select: Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
'********************************************
Application.CutCopyMode = False
End SubA csillagos sorok közötti rész nem kell, ha a H oszlop képleteit nem kell felülírni az értékeivel.
-
bobsys
veterán
Szeretnek ket cella tartalmat egyesiteni. Az elkeppzeles, hogy van az A1 cellaban egy parancs -usernev es a B1ben pedig User1. Tehat A1 cellaban van egy parancs amiben egy valtozot kene lecserelni e mellette levo cellaban levo aktualis karaktersorozattal
Peldaul:A1
parancs -"valtozo" a szoveg tobbi resze
B1
User1A2
parancs -"valtozo" a szoveg tobbi resze
B2
User2A vegeredmeny meg a C1ben parancs -User1 a szoveg tobbi resze
C2ben pedig parancs -User2 a szoveg tobbi reszeEz igy ertheto?
SUBSTITUTE kell nekem?
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
Melorin
addikt
Miért van az, hogy feltételesen formáznám az adott cellákat, de hiába adom meg, hogy.:
=ÉS(B1>1;B1<31) nem csinál semmit.
Mert bár a B oszlopban 1-31-ig látom a dátumokat, de csak azért, mert dátum szerint van a cellaformázás beállítva a B oszlopra, valójában pedig 41000 meg hasonló számok vannak.
Nem lehet úgy megadni a képletet, hogy a kijelzett számot nézze, ne pedig azt a számot, amit akkor kapnék ha általánosra állítanám a cellaformázást?A másik 2 problémám a feltételes formázással:
Hiába adom meg, hogy a "L" oszlopig bezárólag formázzon, megáll a "C" után.És hiába adom meg a "=ÉS(B1>1;B1<31)" feltételt, csak akkor hajlandó azt tenni amit akarok, ha "=ÉS(A1>1;A1<50000)" adok meg, holott az "A" oszlopban nincs is semmi adat.
Ha B-t adok meg, ahol ténylegesen van az adat, nem színes semmit sehol be. -
Delila_1
veterán
válasz Melorin #17618 üzenetére
Így add meg a feltételt:
=ÉS($A1>DÁTUM(2013;3;2);$A1<DÁTUM(2013;4;3))Az A helyett $A-t írj, mert a következő oszlopban már a B oszlopban figyeli a feltételt, ha nem rögzíted a $ jellel az oszlopot.
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Itt azt mondták a fórumon, hogy háromszínű skálával lehet úgy formázni, hogy egy cella színét egy másik cella értéke alapján feltételesen formázuk.
Ezt hogyan lehet kivitelezni? (Ha tudtok, légyszi egy példa doksit linkeljetek)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz kekkec #17620 üzenetére
A színskálával tudtommal csak a kijelölt tartományon belüli számszaki helyzetük szerint lehet formázni a cellákat, a tartományon kívül eső cellák értékei szerint nem.
-
Delila_1
veterán
válasz dellfanboy #17621 üzenetére
Szivi.
-
bugizozi
őstag
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
kekkec
aktív tag
Köszönöm a próbálkozást!
Nekem olyan megoldás kellene, ami azt csinálja, hogy X cellát Y értéke alapján színez. Jelen esetben a szabályt nyerjük ki más cellákból, de a színt a saját érték határozza, szóval X cella színe X értéke alapján színeződik.
A Te példádon keresztül magyarázva:
Maradjunk az így kialakult szabálynál, érték 1 piros, érték 5 sárga, érték 10 zöld.
Én úgy szeretném, hogy A oszlopban lévő cella értékek alapján lenne színezve a D oszlopban lévő cella párjuk. Szóval a szabály szerint, és az aktuális adatok szerint: D1 piros mert A1-ben 1 van, és fokozatos színátmenet D10-ig amiben zöld, mivel A10-ben 10es érték szerepel.
Mindeközben persze A1-től A10-ig is érvényesíteném a formázást, szóval Ők a saját értékeik alapján kapnák a színüket, ezért gondolkodtam egy makrónk, ami "átmásolja" az aktuális árnyalatot az A oszlopban lévő cellákról a D oszlopi cella pároknak, de ez valamiért nem megy .Ezt szeretném (csak illusztráció, egyesével kiszíneztem ):
Tudom, hogy van olyan lehetőség, hogy "Formázandó cellák képlettel" itt színenként lehetne azt megoldani amit szeretnék, de én egy széles spektrumon szeretnék értékeket összehasonlítani, így színárnyalatokra lebontva egyesével kéne szabályt kreálnom, ami nem jó móka. Ezért gondolkodom ezen a színskála dolgon.
[ Szerkesztve ]
-
Caipi
tag
válasz kekkec #17628 üzenetére
Szia,
Ha segít neked, akkor keress rá a itt fórumon "cella háttérszínre". Voltak régebben hasonló kérdések és válaszok, hátha találsz közte olyat, amelyik segít elindulni. (Rákerestem, találtam jópárat)
Üdv,
CaipiSzerk:ez egész jól hangzik: http://prohardver.hu/tema/excel/hsz_10750-10750.html
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz kekkec #17631 üzenetére
Az a baj, hogy a feltételesen formázott cella színeinek a lekérdezése nem a látható szín kódját adja, hanem a formázás előttit.
Ha pl. a tartomány háttere eredetileg piros, hiába lesz a feltételes formázással halványsárga, lekérdezéskor 3-as colorindexet, vagy RGB 255-öt kapsz.
-
Delila_1
veterán
Mit szólsz ehhez? Csak összedobtam, rendes értékeket kell kitalálni a határoknak, és az RGB elemeinek.
A lap Change eseményéhez kötheted.Sub mnmn()
usor% = Range("A1").End(xlDown).Row
atlag = Application.WorksheetFunction.Average(Range("A1:A" & usor%))
hatar1 = atlag * (1 + 0.1)
hatar2 = atlag * (1 + 0.3)
hatar3 = atlag * (1 - 0.5)
hatar4 = atlag * (1 - 0.7)
hatar5 = atlag * (1 - 0.8)
For sor% = 1 To usor%
Select Case Cells(sor%, 1)
Case Is < hatar5
Range(Cells(sor%, 1), Cells(sor%, 10)).Interior.Color = RGB(0, 0, 250)
Case hatar5 To hatar4
Range(Cells(sor%, 1), Cells(sor%, 10)).Interior.Color = RGB(255, 0, 0)
Case hatar4 To hatar3
Range(Cells(sor%, 1), Cells(sor%, 10)).Interior.Color = RGB(120, 120, 0)
Case hatar3 To hatar2
Range(Cells(sor%, 1), Cells(sor%, 10)).Interior.Color = RGB(100, 200, 80)
Case hatar2 To hatar1
Range(Cells(sor%, 1), Cells(sor%, 10)).Interior.Color = RGB(200, 120, 60)
End Select
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Delila_1 #17635 üzenetére
Reggel rohantam, most egy kicsit módosítottam a makrón. A színek kikavarásához normális értékeket kell írni, hogy jól mutassanak.
Sub mnmn()
usor% = Range("A1").End(xlDown).Row
maxx = Application.WorksheetFunction.Max(Range("A1:A" & usor%))
hatar1 = maxx * 0.2
hatar2 = maxx * 0.4
hatar3 = maxx * 0.6
hatar4 = maxx * 0.8
For sor% = 1 To usor%
szam = Cells(sor%, 1)
If szam < hatar1 Then Range("A" & sor% & ":J" & sor%).Interior.Color = RGB(0, 0, 255)
If szam >= hatar1 And szam < hatar2 Then Range("A" & sor% & ":J" & sor%).Interior.Color = RGB(120, 50, 100)
If szam >= hatar2 And szam < hatar3 Then Range("A" & sor% & ":J" & sor%).Interior.Color = RGB(80, 20, 180)
If szam >= hatar3 And szam < hatar4 Then Range("A" & sor% & ":J" & sor%).Interior.Color = RGB(120, 200, 150)
If szam >= hatar4 Then Range("A" & sor% & ":J" & sor%).Interior.Color = RGB(255, 0, 0)
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Lehet, hogy már nem jössz vissza ide, de feltöltöttem egy fájlt, ami előállítja a csatolt képed szerinti színeket, mikor a lapon változnak az A oszlopban a számok.
Ímé.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Melorin
addikt
válasz Delila_1 #17619 üzenetére
Köszönöm, működik, és megértettem, mire való a $ jel. A MS oldalon eddig nem sikerült úgy elmagyarázniuk, hogy megértsem
Már majdnem kész a project. De van még 1-2 dolog, ami még furcsa.
Például mivel a hónapok napjainap a száma változik, ráadásul az elseje sem mindig Hétfő, stb, a táblázatom le-fel elmozdul jópár cellát. Viszont a beírt értékek ott maradnak ahol voltak, és a táblázat alá-fölé kerülhetnek.
Ezért a hónapok alatt nehezen tudnám összesíteni a napok mellé írt órákat.
Mutatok egy példát. Itt be voltak eredetileg írva a napok mellé az adatok, de aztán változtattam a "hűségidő" kezdetén. Csöppet elcsúsztak az adatok.
Az még haggyán, hogy az adatok elcsúsznak, mert új évkezdésnél lehet/kell is törölni az értékeket, de nem tudom, hogy hová tegyem az összesítőcellát. Az hülyén nézne ki, hogy a legszélsőségesebb esetet véve vagy' 7 cellával lejjebb legyen összesítve.
Nem lehet valami olyan diagrammot vagy akármit beszúrni, ami változtatgatja a helyét, és megadható, hogy mindíg a legalsó érték alá kerüljön? -
Delila_1
veterán
Ennek csak a címe öröknaptár, de igazából nem az. Megadod egy cellában a kezdő dátumot, azzal indul az A oszlop napja.
Van viszont egy másik, ami tényleg az, de tegnap hiába tettem fel bármit a Data.hu-ra, nem engedte letölteni. Elküldjem a címedre?Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
AutoSzűrő-t lehet valahogy testreszabni? (Excel 2003)
Azt szeretném hogy az összes szűrés megjelenjen egyszerre és ne kelljen görgetnem, jelen esetben a 14, 15 kiválasztásához. Megoldható?
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
wjani
tag
válasz paatrick #17645 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy most hülyeség, amit írok neked, de a képen is ott látható a csökkenő és növekvő szöveg.
Ha a keresett adat nagyobb, akkor csak meg kell nyomni a csökkenő módot és akkor közelebb kerül a láthatósági határhoz. A 2007 és a 2010-ben már keresési lehetőség is van.Üdv.
WjaniCoViA Online könyvkereskedés,
-
paatrick
őstag
Félreértetted.
Szóval, megnyomom az autószűrő kis gombját a cella jobb sarkában akkor legördül az amit fent is linkeltem. Ki tudom választani hogy csak a 4-eseket mutassa egy gombnyomással, de ha csak a 15-ösöket akarom látni akkor le kell gördítenem (mellesleg gördíteni nem is tudok csak a csúszkát húzni) és csak utána tudok rányomni a 15-ösre.
Szóval azt akarom hogy az autoszürő legördülője "hosszabb" legyen lefelé és beleférjen 0-15 egyben.csináltam egy képet és akkor jobban látszik mi a vágyam:
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Sajnos nincs, és azóta nézegettem videókat a 2007-es, 2010-es változatról ott tényleg van nagyítási lehetőség az általad említett jobb alsó sarkos módon. Szóval arra a következtetésre jutottam hogy ez a funkció az én 2003-as excelemben még nincs.
Így aztán marad a csúszka húzogatás, de legalább megtudtam hogy a későbbi verziókban van.Köszönöm a segítséget.
Jó éjt6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest