- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitchins
őstag
Epson sx 510 nyomtatot hasznalok.
Korabban eredeti tontaval de most kiprobaltam az utangyartottat (ez print)
Az elejen minden ok volt de mosr kiirta hogy patron nem ismerheto fel. Mi lehet a gond? Patron meg legalabb 1/3ig van festek. -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Mit rontok el? Új gép, nyomtatás megy wifiről, de a szkennelés nem. Epson L386-os nyomtató. USB-ről megy, de az nem nyerő. Az előző gépen ment simán.
-
atala
Topikgazda
Tegnap nálam is elő jött az Epson L szériások betegsége. Sajnos egy idő után be levegősödik a patron.
Egyik nap még szépen nyomtatott, a másik nap, csíkozott. Hiába nyomtam rá 5-6 tisztítást, nem hogy javult volna, még rosszabb lett.Ilyenkor vagy kell csinálni egy teljes átöblítést, vagy ki kell szedni a patronokat és ki kell szívni a levegőt a patronokból.
EBBEN a videóban 3 perc környékén látszik miről van szó. Annyit tennék még hozzá, hogy felül legyen a nyílás, és úgy kell kiszívni, így az összes levegőt ki lehet szedni.
Utána kell még neki egy-két fej tisztítás, és újra a régi a nyomtató.Majd beírom ezt az összefoglalóba is.
-
atala
Topikgazda
válasz
Stefano1 #7806 üzenetére
A ciss helyett én inkább tölthető patront tennék bele.
[link]
Vegyél bele eredeti L805-höz való tintát, és azzal töltsd meg. Így gazdaságos is lesz, és eredeti tintával tudsz nyomtatni.
Arra kell figyelni, hogy mindig legyen a patronban tinta, mert a szint jelzés nem biztos, hogy megbízható lesz. -
-
ocscsaba
tag
válasz
Stefano1 #7804 üzenetére
Az x960-as szerintem több funkciót tud, és A3-at is nyomtat, viszont a hátránya, hogy sokkal drágább lesz bele patront venni, mint az L860-ba. A Canon G1400-nál egy év múlva visszahozták nekem is a fotókat, kifakultak, nem akartam elhinni, most, hogy más is mondja, már elhiszem.
-
Stefano1
újonc
Ezt a két nyomtatót találtam ami szerintem jó minőségü képet tud nyomtatni, 6 színnel dolgozik és scannelésre is tudom használni :
Epson Expression Photo XP-960
Epson L850Nekem az Epson Expression Photo XP-960 szimpatikusabb mert lehet vele duplex-be nyomtatni,jobb a scannelője,és A3-ast is tud,bár nem tudom hogy mennyire jó a UV állósága a képeknek ?
Néha előfordult a Canonnál hogy 1év után el színeződtek a képek.Ha valakinek van valami tapasztalata,vagy tudna jobb típust ajánlani szívesen venném !
Köszi !
-
Stefano1
újonc
Nem volt gondom a beszáradással,csak egyik napról a másikra nem lehetett bekapcsolni (Ez egy Canon MG7100, ezeknek érintőgombos a kapcsolójuk)
és sajnos nem tápegység gondja volt.
A szervizbe azt mondták hogy ezeket a típusokat nem érdemes javítani mert nagyon drága az alkatrész hozzájuk.
Szerinted egy lézernyomtatóval tudok olyan jó képeket nyomtatni mint egy Epson L850,vagy Epson Expression Photo XP-960-al ?
Nem tudom hogy az XP-960 van e olyan jó mint az L850, vagy esetleg tudsz valami mást ajánlani amivel jó képeket tudok nyomtatni labor minőségbe ?
Tudom sok múlik a jó tintán (de ez az Epsonnál meg van ) és a Fotópapiron.Köszönöm !
-
atala
Topikgazda
válasz
Stefano1 #7800 üzenetére
Az L850 gyárilag Ciss rendszerű, és nagyon olcsó bele a gyári tinta. Ezért drága a nyomtató. Nekem egy L805 van már 2 éve, és lekopogjam kifogástalanul működik. Masszív, strapabíró egy darab.
Ha más nyomtatót alakítasz át tartályosra, csak a szívás lesz vele.
Egyébként nem azért kellett kidobnod a nyomtatókat mert beszáradt? Azt írod, nem sokat használtad. Akár milyen tintát nyomtatót veszel, ha nem használod beszárad.. Én napi rendszerességgel nyomtatok, de legalább hetente kell vele nyomtatni, hogy ne száradjon be.
Ha ennél kevesebbszer használod, akkor meg lézerest vegyél. -
Stefano1
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni nyomtató vásárlással kapcsolatban mivel az utóbbi 5 évben 2 Canon nyomtatótól sikerült búcsút vennem, annak ellenére hogy nem sokat használtam őket.
Nem szeretnék még egyszer melléfogni,mert legalább 6-8 évre terveznék.
Úgy látom hogy a megoldást talán az Epson nyomtató jelentené.
A nyomtatót otthoni használatra szánom,főleg fényképek,dokumentumok,számlák nyomtatására és scannelésére.
Én ezekre a típusokra gondoltam:Epson L-850
Epson Expression Photo XP-960
Epson Expression Photo XP-8500Vagy esetleg valami hasonló minőségüre.
Ha az Epson Expressiont választanám,akkor azt szeretném átalakítani külső tartályosra mivel úgy tudom van rá megoldás az interneten.
Sajnos nem tudom hogy az Epson L850 mért olyan drága,vagy mennyivel tud többet,annak ellenére hogy 2015 -ös kiadás.
Szerintem ti jobban tudjátok rá a megoldást mivel nagy mágusok vagytok ebben a témában!
Köszönöm segítségeteket !
-
phain
tag
Sziasztok !
Munkahelyre keresünk egy új konfigurációt és az Epson L3050 - re godoltam. Sok dokumenátciót nyomtatunk főként feketébe, színesbe viszont keveset, valamint egy jó scanner se ártana, így 3 dolog helyett vennénk egy olyat ami mondhárom helyen megállja a helyét.
A fontossági sorrend :
1. fekete-fehér nyomtatás
2. scanner ( scannelési sebesség )
3. színes nyomtatásFeketéből átlagban kb heti : 800-1000 oldalt nyomtatunk ( persze van amikor többet pl a dupláját )
scannelni napi : 10-15 oldal max
színes : jelentéktelenül kevés kb heti 20 oldalEddigi konfig :
Egy HP P1102 es nyomtato ( kb 1200 oldalt 4.000 Ft ből nyomtattunk )
Színes ősrégi HP nyomtató (HP 310XL t hasznaltunk ( 5.000 Ft környékén kb. ), valamint egyben scanner is volt.Kérdés a legelején említett Epson nyomtató költséghatékonyabb választás ? Képes lecserélni mindkét ( plusz scanner ) nyomtatót ?
Ha esetleg lenne más jobb ötlet szívesen venném.
Előre is köszönöm aki veszi a fáradtságot és segít ! -
Kisfundy
aktív tag
válasz
kenyerr #7796 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy epson l210-es nyomtató,ma egy használat után elkezdett elől a piros (talán tinta szint) led villogni,ellenőriztem a szinteket ,nem voltak nagyon kifogyva,bár így is fullra töltöttem.
Azóta nem nagyon akarja elkezdeni a nyomtatást folyamatosan azt írja hogy ellenőrizzem a szinteket,ha kinyomok egy nyomtatási sort a fekete nem nagyon akar működni!
mit tudok csinálni lehet ezt valahogy törölni?
-
kenyerr
tag
17-én amikor írtam akkor volt egy fejtisztitas majd erőteljes öblítés, azóta nem értem rá folytatni de majd talán holnap megnézek még egy két fejtisztítást esetleg fecskendős módszerrel csak a feketét óvatosan tisztítani. Aztán lehet hogy a magas minőség marad végül.
-
-
Varshi
aktív tag
válasz
kenyerr #7791 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem a kommunikáció a ludas.
Csinálj rajta egymás után 3-4 fejtisztítást, és ha ez se nyert, akkor erőteljes öblítést, majd pihi másnapig. Akkor fejtisztítás, és próba.Nekem volt, hogy semmi se segített, de Magas minőségben már elfogadható volt (a csík ott volt, de nem vállalhatatlan). Pár hónapig így nyomtattam, és javult a helyzet magától!
-
atala
Topikgazda
válasz
kenyerr #7789 üzenetére
Ha nem működnek a fúvókák, normál minőségnél sokkal jobban csíkoz. Ha átállítod a legjobb minőségre, kevésbé lehet észre venni a csíkozást.
A fúvóka teszt alapján kb igazolja is a nyomtatást, viszont érthetetlen, hogy status lap miért jó. Már egy fúvóka eltömődés is látszik a nyomatban. Egyre tudok gondolni, hogy van ahol nem a feketéből nyomtat, hanem a három színből keveri ki a feketét. Vagy magas minőségben nyomtatja aki a status lapot. -
kenyerr
tag
válasz
kenyerr #7776 üzenetére
Kiderült, hogy egy biztosíték miatt volt minden. Szóval ha valakinek üres lapokat "nyomtat", akkor ez is lehet egy hibaforrás. Nézzétek meg az F1 jelzésű kis biztosítékot ami a képen is jelölve van.
Azóta már nyomtat viszont fejtisztítással kapcsolatban lenne érdekesség:
- Az infó gombot megnyomva az "epson status sheet" gyönyörűen csíkmentes.
- Fejtisztítás mintánál a fekete fele hiányzik.
- Normál minőségben nagy csíkokat kihagy.
- Magas minőségben is látható 1-2 apróbb hiba.Lehet hogy van valami gubanc a gép -> nyomtató kommunikációban?
Ilyen sorrendben a képek:
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7787 üzenetére
Én 2 héten belül visszavittem egy ilyet, mikor pár nap után már csinálta.
-
Varshi
aktív tag
válasz
nünüke1975 #7784 üzenetére
Garis még?
-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Epson l386 nyomtatót használok.
Nyomtatáskor a lap egyik sarkába fekete "paca" van 1cm hosszan és kb 3 mm szélesen.
Tudja valaki mitől lehet ez? -
wiew1987
csendes tag
Köszönöm!
Megcsináltam ezt az erős öblítést, most várom, hogy 12 óra múlva kipróbálhassam (legalábbis ezt írta a kézikönyv). A színekkel nem az volt elsősorban a bajom, hogy nem olyan, mint a monitoron, hanem hogy uaz a dokumentum kinyomtatva az előző Canon-ommal teljesen más színeket eredményezett, mint most az Epsonnal, ráadásul úgy, hogy 3 különböző szín az Epsonnal nyomtatva szinte teljesen egyforma (vmi barnás) lett. Amúgy a Canonom szinte uolyanra nyomta, mint amilyennek a monitor megjelenítette.
Majd meglátjuk javított-e ez a végeredményen. -
atala
Topikgazda
válasz
wiew1987 #7779 üzenetére
A fekete nem jó. Amennyiben akár csak 1 fúvóka nem működik, már csíkozni fog. Nálad hiányzik van 4-5.
Ha a fej tisztítás nem segített, akkor egyik este csinálj egy teljes átöblítést, és hagyjad állni reggelig. Utána próbáld ki. Esetleg még egy fejtisztítás reggel. ha akkor sem jó, akkor csak fej cserével lehet megoldani. -
Varshi
aktív tag
válasz
wiew1987 #7777 üzenetére
Csíkozás: sajnos csak a sokszori öblítés és tisztítás segíthet, vagy ha az se jön be, akkor a fejcsere. Nekem sikerült egy olyan állapotot elírni, ahol Magas minőségnél már szinte észrevétlen volt a csíkozás.
Színek: szerintem amit tudsz tenni, az az, hogy kipróbálsz egy csomó színt, hogy kábé miből mi lesz végül a nyomtatásnál. Photoshopban a szaturáció túlhúzása alapvető, mert másként nagyon élettelen lesz a kép.
Megjegyzem, hogy a monitorok legtöbbje távolról sem színhelyes. Eleve mikor van benne Game, Mild, Movie és egyéb színbeállítási mód, hát a fene se tudja, mi az és mihez szokott hozzá a szemem. Nekem pl. két munkamonitorom van. Az egyiken olvashatatlan a sárgás háttér előtt előtt írt szöveg. A másikon hibátlan...
Próbálgatok elég sokszor. Szerencsére a tinta olcsó. -
wiew1987
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam ajándékba egy használt (1 éves) L565-ös Epsont. Előtte egy Canon MG3650-em volt. Főleg színes (de nem fénykép) nyomtatásra szeretném használni, de már most problémákba ütköztem. Az egyik, hogy ami a Canon nyomatnál (és a monitoron is) bordó (burgundi) volt, az az Epsonnal kb. középbarna lett, a világos barna uez a középbarna, a sötétlila pedig olyan sötétbarna, hogy szinte fekete. A másik, hogy a fekete is fakóbbnak tűnik színes nyomtatásnál. Mindezek magas minőség választása mellett, 250g-os direkt színes tintasugaras nyomtatásra szánt papírra.
Ami még furcsa, hogy hagyományos fekete-fehér excel táblázat nyomtatásnál (normál papírra, automatikus minőség választása mellett) kb. 2,5 centinként lesz egy fehér csík, és olyan 7-8 centinként a sima fekete vízszintes vonalból lesz egy vastagabb, elmosódottabb szürke.A használatit végigböngésztem, és az alábbiakat próbáltam: fúvókák ellenőrzése és tisztítása (kb. 5x), nyomtatófej tisztítása és állítása. Amit kinyomtat próba annak a használati szerint ferde, de egyenes összefüggő vonalaknak kellene lennie, de nálam összefüggő, de "lépcsős", nem folytonos vonal, de bármit csinálok ez nem javul.
Tinta bőven van benne, szinte napi használatban volt a gép, szóval nem lehet az a gond, hogy nem volt használva egy ideje...
Ha valakinek van bármi ötlete, szívesen veszem a tanácsokat, különben marad az Epson ügyf.szolgálata.
-
kenyerr
tag
Sziasztok!
Az előzmény röviden: Csináltam többszöri (fecskendős) fejtszitítás-t és egyre szebb is lett a nyomtatás aztán az utolsó tisztítás óta már nem nyomtat (a fej mozog szépen csak nem lövi a tintát).
Azt hittem, hogy a fejben romlott el valami ezért rendeltem egyet innen. Be is szereltem illetve az "Epson adjustment programmal" (egy ilyen) át is állítottam a head id-t az újra; viszont még mindig ugyanazt csinálja mint a régivel.
Van ötlet, hogy mi lehet a baja? Az alaplapra azért nem gyanakodtam, mert egyik pillanatról a másikra ment szét két fejtisztítás között, tehát szerintem ott semmi baja nem lehet. Már egyébként az alapról a fejbe menő kábelt is megnéztem és nem kontaktos egyik vezeték sem rajta. Teljes öblítés/fejtisztítás természetesen volt már azóta több is.
-
Speeedfire
félisten
Köszi mindenkinek.
-
atala
Topikgazda
válasz
Speeedfire #7770 üzenetére
Kifogyott a cián, azért nem nyomtat. Lehetőleg ne keverd az utángyártott, és az eredeti patront. Nem a tinta miatt, hanem a különböző chippek gondot okozhatnak.
-
Nagya21
addikt
válasz
Speeedfire #7772 üzenetére
HAli!!
Valamennyit fogyaszt a többiből is, mert fejet tisztít.
Ha az egyik UGY patron, akkor a többinek is annak kell lennie, máskülönben meghülyül......
Üdv Nagya -
-
TigerDzsó
tag
válasz
Speeedfire #7770 üzenetére
Szia!
Nekem egy Epson XP-645-ös nyomtatóm van. Csak akkor tud nyomtatni, ha az összes tintából rendelkezésre áll valamennyi. Ha kiürül valamelyik, akkor nem nyomtat, akkor se, ha van fekete tintád és csak fekete-fehéret szeretnél nyomtatni.
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Hol tudom megtekinteni az eddigi nyomtatott oldalak (lapok) számát ? Kíváncsi lennék rá. L-386
-
Jarod1
veterán
válasz
TigerDzsó #7762 üzenetére
a nyomtatógyártók a patronokból élnek nem a nyomtatóból.. ezért kerül 4 ezerbe egy szín,
Nekünk a családban van 2 epson amibe utángyártottakat vettünk, fényképek azzal is szépek
sima nyomat is jó.
csak vigyázz vele hogy utángyártott és eredeti egyszerre ne legyen benne.Te döntesz
-
TigerDzsó
tag
Sziasztok!
Egy Epson XP-645-ös nyomtatóm van. Tegnap kifogyott belőle a tinta, ezért rendeltem hozzá eredetit, de az ára miatt elgondolkoztam, hogy legközelebb utángyártottat vegyek.
Valakinek van tapasztalata ilyenekkel? Vannak bevált márkák? Vagy ne nyafogjak és vegyek bele eredetit? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
WF-5620-ra vonatkozik a következő kérdésem: mi lehet az oka annak, hogyha az autómatikus lapadagolóval szkenelek, akkor van minden beolvasott lapon egy fekete függőleges vonal? Ha a "lapossal" olvasom, akkor nincs ilyen hiba.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Jarod1
veterán
érdemes a nyomtatóval cserélni, de nem kellene hogy probléma legyen
nyugodtan cserélhetsz csak egyet hisz ez a lényege hogy ne az összeset kelljen cserélni.
Chip resettert mindenképp vegyél, mert akad hogy néha nem ismeri fel egyik másik patront
és arra figyelj ha egy patront ressetelsz akkor utána a nyomtató telinek fogja látni, akkor is ha fele
tinta hiányzik. tehát az elektronika csak saccolja a tintaszintet.. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
T0711-T0714 patronokkal (utángyártott) és ezekhez illő nyomtatókkal kapcoslatosan lenne kérdésem. Epson DX8450 és Stylus SX200.Patroncserét inkább windows-on keresztül csináljam vagy anélkül (csak a nyomtatóval)? Korábban mintha olvastam volna valami olyasmit, hogy az utángyártott patronok esetében probléma lehet belőle?!
Most rendeltem 8 pakkot. Ha kifogy az egyik szín akkor nyugodtan cserélhetek csak 1 db-ot, nem kell az egészet? Ismerősöm említette, hogy neki ez az opció nem sikerült.
Mivel ezek nagyobb kapacitásúak így elgondolkoztam 1 chip reseter vásárlásán. Mennyire javasolt és melyik fajtát kellene vásárolnom? Gondolom itt figyelni kell arra ha teljesen "kinullázom" akkor rögtön cseréljek patront, hogy nehogy beszáradjon.
Minden hasznos infót szívesen fogadnék.
(Tudom ősrégi nyomtatók már de amíg működnek és egy pakk patron megvan 600 Ft-ból addig használnánk. Én ritkábban mert fekete-fehérre HP LaserJet 1018-ast használom)
-
atala
Topikgazda
válasz
geza844 #7755 üzenetére
A te nyomtatódnál nincs öblítés, vagy erős fejtisztítás funkció. Az csak az l szériásoknál van. Az Ink Charge ami teljesen átöblíti az egész rendszert, de nagyon sok tintát használ, mert a te nyomtatódban sok tinta van a rendszerben.
De ha jól emlékszem ezt már megtetted. Ezek után esetleg pár sima fejtisztítás. Ha azután sem jön rendbe, akkor csak a szerviz tud segíteni. -
-
Varshi
aktív tag
válasz
geza844 #7752 üzenetére
Van a sima fejtisztítás, meg ami ennél durvább. Verziótól és szoftvertől függ, mi a neve.
Nekem simán Windows alól a nyomtató saját szoftverével is indítható, de a szivacs-resetelő progival is lehet.
A Te nyomtatódon nem tudom, mi látszik a menüben, sajnos belefutottunk itt már abba, hogy kicsit más a hasonló korú, de más típusú Epsonok karbantartási menüje. -
doe2
tag
Sziasztok!
Most akciós, 52-ért van az l3050 - es típus.
Szerintetek megéri?
Van jobb, újabb ebben az árkategóriában?Ez a 3 év regisztrációs garancia olyan, hogy futár viszi, hozza ingyen a az esetleg hibás terméket?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest