-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasferenc
tag
válasz
Bazsesz #7049 üzenetére
Köszönöm a részletes tájékoztatást.
Nekem korábban HP nyomtatóim voltak. Sajnos beszáradt a beépített fej. A szerviz meg nem sok jóval kecsegtetett. Vagyis 80 % esélyt adott a kitisztítás esetén a megjavulásra. Cserélni meg nem cserélik. (A javíttatási költség és a szervízbe való beszállítási költség már egy olcsóbb nyomtató fele árát tette volna ki. Egy négy éves készülékre meg úgy vagyok, annyit már nem érdemes költeni.
Többek közt a költség hatékonyság miatt döntöttem az Epson külső tartályos nyomtató mellett. Kedvező még a három éves garancia és a pénzvisszatérítés is.
Azt néztem, az LCD kijelző nem árt, ha van. Könnyebb így többek közt wifi hálózatra csatlakozni. Én sem értem, miért kell ezért a többletért, illetve a kártya olvasóért 15 ezer Ft-tal többet fizetni?
A HP nyomtató (HP Deskjet Ink Advantage 5525 típusú nyomtatóm, amelynél beszáradt a nyomtató fej (igaz, egy hónapig nem használtam), magas volt a nyomtatási költség. Igaz, háztartási célra használtam.Ha jól értelmeztem, az átlag nyomtatáshoz bármely irodai papír megteszi 200 grammig?
A másik, olvasva a készülék leírását, amely írja, nem szabad a készüléket megdönteni szállítás közben, mivel kifolyhat a tinta, akkor hogy szállítottad be a szervízbe? A futár figyelembe veszi ezt?
A használt festékgyűjtő párna kicserélése amúgy bonyolult műveleteknek tűnik? A készüléket szét kell bontani hozzá? Ez a tintapárna az Epson készülés specialitása?
Amikor a nyomtatót feltöltöm tintával, egy flakon olyankor teljesen kiürül?
Köszönettel: Andrásferenc -
válasz
andrasferenc #7048 üzenetére
Üdv!
Milyen jellegű információra lenne szükség vele kapcsolatban? Bár erről a modellről nincs konkrét tapasztalatom, de nekem van 3 darab színes ITS-es Epsonom (plusz egy mono ITS, illetve a céges is egy színes ITS, tehát összesen 5-öt hajtok), a szerkezet ugyanaz, csak a szolgáltatások mások.
Őszinte leszek: az L386-tal szemben a kártyaolvasóért, és az LCD-ért biztos isten nem fizetném ki a ~15-17k felárat (ez személyes vélemény). Egyedüli értéke, hogy be tudod állítani, hogy hány példányt szeretnél az adott oldalból fénymásolni. Ha utóbbi fontos, akkor mindenképpen jó választás az L486, ha nem igényled, akkor L386 inkább. Mindkettő WiFi Direct-es, tehát akár okostelefonról/tabletről is tudsz nyomtani, tudsz szkennelni az Epson iPrint segítségével.
Eredeti tintát 2000 forint alatt kapsz hozzá darabját, melyből elég sokat tudsz nyomtatni: ezt te is megtapasztalhatod, hiszen a kezdő szettben összesen 6 darab teljes értékű tégelyt kapsz (3 feketét, illetve 1-1 színt).
Szervizigénye minimális. Egyedül amire számítanod kell az kb. 10-15e oldalanként a használt festék gyűjtő párna csere, ez - ha a szerviz nem cseréli ki gariba - akkor kb. 10-15k körüli összeget kóstál (pontosan nem tudom, nekem cserélték gariba minden zokszó nélkül, hétfőn felhívtam a szervizt, csütörtökön már hozta is vissza a futár a nyomtatót).
Papírra icipicit háklis. Ha megveszed az Epson papírokat (hozzáteszem horror áron), akkor nincs probléma. Fotópapírból Colorway, meg a névtelen cuccokat meg se próbáld, nem fogja behúzni (nekem a HP Everyday jött be minőségre, színhőmérsékletre). Fénymásoló papírból 200g-ig mindent megeszik, felette lehetséges kicsit rá kell segíteni (itt meg a Pro Design jött be).
Bármilyen egyéb kérdésed van, és tudok rá válaszolni, szívesen megteszem (ha meg nem akkor kiderítem).
Üdv: Bazsesz
Szerk: illetve most a 3 év plusz gari mellé van pénzvisszatérítési akció is, ez kimaradt.
-
andrasferenc
tag
Nyomtató vásárlás előtt vagyok. Az Epson L486 típust néztem ki.
Van valakinek tapasztalata ezzel a nyomtatóval?
(Korábban HP nyomtatóm volt.) -
djsensore
tag
Sziasztok!
Új EPSON WF-M5690DWF wifis, mono tintasugaras nyomtatót kínálok eladásra. Privátban keressen akit érdekelne kérem, mert itt ritkán frissítek.
Köszi!
-
Szia!
A boltban L355-tel, illetve L310-zel nyomtatok fotókat, itthon L365-tel, minőséggel nincs gond (maga a nyomtató szerkezet ugyan az, csak funkcionalitásban más). Szépek, élesek a képek. Tónusa melegebb, mint a régebbi Epsonoké (valakinek jobban bejön a kékes szín). Egy sor tintával ~1000 darab 10×15-ös képet nyomtatsz ki.
Ha gondolod írj egy címet privátban, natúr levélként küldök Neked szívesen pár mintaképet.
Üdv: Bazsesz
-
gatesz
tag
Sziasztok, Epson L386-os nyomtatórol érdekelnének vélemények. Főleg a fotó nyomtatás minősége érdekelne. 10x15-ben nyomtatnék. Előre is, köszönöm!
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Van itt köztetek valaki, aki Epson F6000 nyomtatót kezel vagy ismer?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
maszekember
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, végül nem szenvedtünk vele hanem vettünk egy usb kábelt hozzá.
Tökéletesen működik, remélem sokáig így is marad .
-
válasz
jozsi252 #7029 üzenetére
Ha az RA Tradet hívtad, ők gyorsak. 1, max 2 hét, és visszakapod. De valszeg az lesz, hogy ők is csinálnak pár fejtisztítást, hátha helyrehozza, de általában nem jellemző. Hirtelen még arra gondoltam volna, hogy a tartály peremével "odaszorítottad" a csöveket a nyomtató oldalához, de az L365-ben ezt már javították (L355-ben előfordulhat).
(#7040) Sakab: L310-re 30k oldal garancia van, L130-ra 15k, az L310-hez összesen 6, az L130-hoz 4 tintapalackot adnak. A nyomtató szerkezete ugyan az, nem lesz se gyorsabb, se lassabb.
(#6975) AngerFîsT: a nyomtató szerkezete kb. ugyan az, mint az úőj ITS vonalé, viszont a patron horror bele, és még utángyártottat egyik nagykerem se forgalmaz.
(#7025) maszekember: Drivereket uninstallláld, Epson M200 oldaláról tölts le a Product Setupot (Támogatás -> Illesztőprogramok), és telepítsd fel. Esetleg ha nem tenné, akkor az Epson Scan-t is telepítsd mellé. Meg kell oldja a problémát.
(#7033) Cha-b: Epson SX235W oldaláról letöltöd a product setupot. Ha nincs csatlakozva van a WiFi-re (wifi led nem világít), a nyomtatót bekapcsolod, 2 másodpercig nyomva tartod rajta a Wifi gombot, majd a routeren megnyomod a QSS/WPS gombot. Ha csatlakozott a hálózatra, akkor a zöld led égve marad, a narancs villog (azt hiszem így van, de rég csatlakoztattam már rá). Ekkor elindítod a Product Setupot, és követed az utasításokat.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, szeretnék rendelni egy tintasugaras epson-t. L130 és L310-et néztem ki. A pénzvisszafizetés miatt a 2 között kb 2 ezer ft különbség van. Viszont néztem róla leírást, de azon kívül, hogy a 310nek nem 50 hanem 100lapos a papír táljáca más különbséget nem láttam. Ezen kívűl van valami?
-
Cha-b
senior tag
Szia!
Felraktam ezt ( EPSON Network Utility ), de így sem működik wifi kapcsolattal.
Tplink beállításoknál (http://192.168.1.1/) bementem a QSS menübe -> add a new device -> Press the button of the new device in two minutes.-> connectKiírta, hogy connected succesfull, de a nyomtatón a LED félig zölden, félig narancs színűen világít.
Vagy mi a menete ennek a Wifi csatlakozásnak, ha nem ez?
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Van egy Epson SX235W nyomtatóm, ami a régi gépen XP-alatt működött Wifi-n keresztűl. Most új gép van Win10 Home-al, és sehogy sem jövök rá, hogy hogyan tudnék Wifin keresztűl nyomtatni, Lan kábellel müxik, de nem szeretnék kábelezgetni.
Előre is köszi a válaszokat!
-
mcll
senior tag
válasz
johnywalker #6955 üzenetére
Igaz még nem telt el 3 hónap, csak a fele, azonban nagyon meg vagyok vele elégedve. Tettszik hogy nem kell USB-n csatlakozni (P50-essel ellentétben ami bedöglött és ezért kellett a csere), hanem megy WiFi-n vagy LAN kábelen. Ezen felül a szkenner része is nagyon jó. További előnyök amiket eddig tapasztaltam: Automatikus be/kikapcsolás, az ajtót automatikusan kinyitja ha be van csukva nyomtatáskor. Gyors. 2 papírtálca, ami nagy előny. Touchscreenes LCD kijelző, mindent mutat, festékszintet is folyamatosan, továbbá itt is be lehet mindent állítani.
A nyomtatásról: Szebb a nyomat mint a P50-en volt, legyen az sima papír, vagy fotópapír. Nem gyári festéket használok hozzá, hanem utántöltő szettem van. Kevesebb festék fogy a P50-hez képest. Igaz a PGBK fekete (amit csak dokumentumokhoz használ) hajlamos a csíkozódásra (ez Canon betegség), mert könnyen lelevegősödik vagy mi, de könnyen orvosolható.
Egyszóval eddig nagyon meg vagyok vele elégedve!Apropó, akit érdekel eladó a hibás Epson P50! Light magenta és Light Cyan döglött meg benne, nem vagy csak hiányosan nyomtat. Más baja nincs. Adom hozzá az auto resetes utántölthető patronokat, meg van még némi festék is a patronokban és a flakonok alján is valamennyi.
Ha kell valakinek így a nyominga, az kérem dobjon egy mailt az "mcll kukac mcll pont hu" boxomba árajánlattal együtt.
-
johnywalker
őstag
válasz
lionshamlet #7030 üzenetére
Csak az első kérdésedre tudok válaszolni: ha kifogy bármelyik szín, akkor nincs fekete-fehér nyomtatás sem...Sajnos ez van!
Illetve patron vásárláshoz egy megbízható bolt: tonerprint -
lionshamlet
senior tag
Udv, epson stylus sx105 nyomtatoval kapcsolatban lenne kerdesem.
- A topikban vhol a 2500. Hozzaszolasnal volt ez inkabb aktualis, de mindegy is -A helyzet meg mindig az, ha kifogy egy szín akkor nem enged fekete feherben nyomtatni?
Illetve mivel hianyzik egy szin, a hibajavitast sem engedi vegigcsinalni.
Ugyanis nem nyomtat a papirlapra semmit, uresen dobja ki a talcara, de a nyomtatofej alatti szivacsretegen all a friss festek.Van esetleg vmi gyors megoldas arra hogy fekete feherben tudjak nyomtatni?
Vagy vegyek patront?
Pesten hol-kitol ajanlott venni, es mennyi az ara?Koszi.
-
jozsi252
veterán
Nemrég írtam hogy egy Epson L365-el olyan gondom van hogy fúvókák el vannak tömődve. A teszt oldalnál csak a fekete részen jön elő. Megcsináltam 1 erőteljes öblítést, semmi.. még rosszabb lett a helyzet. Hívom ügyfélszolgálatot, a hölgy mondja hogy csináljak kettőt egymás után, a köztes időbe ne nyomtassak semmit se vele.
Megtörtént, hát nem javult meg a dolog úgyhogy ma felhívtam ügyfélszolgálatot megint, és mondom akkor legyen szerviz, mert így csak a tintapárna fog megtelni.Volt már valakinek tapasztalata Epson szervizzel hogy mennyi idő alatt csinálták meg? Elvileg futár jön viszi hozza a terméket majd.
-
Newgap
csendes újonc
válasz
maszekember #7025 üzenetére
Nekem hasonló gongom volt egy L365-el.
Valamit elcsesztem a telepítéskor és Wi-fi kapcsolattal nem akart scannelni PC-ről, elindult a scan, de hibával leállt.
Minden más készülékről scannelt, csak pont a PC-vel nem ment. Azóta az USB kábel- PC kapcsolattal scannelek, ha a PC-re kell küldeni valamit. Még szerencse, hogy egymás mellett vannak
Szerintem valami neked is félrement a telepítéskor.
A laptopnak vagy PC-nek mindenképp látnia kell az M200-at, errefelé keresd a hibát. -
Thrawnad
senior tag
válasz
maszekember #7026 üzenetére
Twain módban próbáltad?
-
maszekember
aktív tag
válasz
maszekember #7025 üzenetére
*pontosítanék. A gép amit magának scannel és ki is nyomtat tökéletesen működik, a dokumentum megjelenítése számítógépen a probléma.
-
maszekember
aktív tag
Szép jó napot, és békés karácsonyi ünnepeket előre is!
Vettem egy EPSON M200 multifunkciós készüléket karácsonyra. Beüzemeltük, beletöltöttük a tintát, driver telepítés, ethernet csatlakozás router-re stb.
Szépen nyomtat, működik, semmi baj nincs vele, azt leszámítva, hogy scannelni nem tudunk vele. Fel van telepítve a gépre a legújabb driver, a készülék és a laptop pedig ugyan arra az otthoni hálózatra csatlakozik (előbbi ehternet kábel utóbbi wifi segítségével), a gép pedig látja a nyomtatót, a nyomtató azonban nem érzékeli a gépet.
Próbáltam megkeresni az epson saját programjával (a laptopról a nyomtatót), de az sem találta.
Volt valakinek hasonló problémája, esetleg tippje, hogy mi lehet a megoldás?
Jóllakottságtól szétpukkadós napot kívánok, és előre is köszönöm a segítséget!
-
DuDieHUN
aktív tag
szeretnék venni egy külsőtartályos nyomtatót, L310-et néztem ki, otthoni felhasználásra megfelelő lehet?
USB-n szerintetek rá lehet kötni egy wifi routerre, hogy ne kelljen a géppel összekötni és wifi-n lehessen nyomtatni?
-
AngerFîsT
tag
-
tothjozsi96
addikt
Nagyon alapvető volt a hiba, nem volt feltöltve tintával a nyomtató.....
Most már minden működik tökéletesen.
Mondjuk érdekes dolgot vettem észre, a fekete-fehér dokumentumokat nagyon szépen nyomtatja.
De színes képet egyszerűen nem.... Pedig beállítottam hogy színes kép legyen, és fel is töltöttem. Meg lenyomva tartottam ezt a tintafeltöltés gombot 3 mp-ig és nem szép a színes kép... -
Jarod1
veterán
válasz
tothjozsi96 #7019 üzenetére
jelszót megadtad, a többi gép látja a Nyomtató wifijét?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok.
Van egy ilyen Epson L365-ös nyomtatóm, de nem tudok wifi hálózathoz kapcsolódni vele.
Nyomtam én a WIFI gombot 3 másodpercig, de nem, meg a WPS-el se tudok csatlakozni. -
Thrawnad
senior tag
válasz
Szpilu__25 #7011 üzenetére
Befrissült a firmware. Nem jó bele ez a patron, frissebb kell.
-
Szpilu__25
tag
Akinek kell tegnap vettem próbára, T0711-12-13-14-es Ezprint patronokat, v7.0 chippel, 3eFT plusz 1 fekete ajándékba kaptam.
-
cantus
tag
Erre nincs ötlete továbbra se senkinek?
Ma reggelre már lett is hibaüzenet:
Error
A printer error has occurred. Turn power off and then on again. For details, see your documentation.Most már bekapcsolás után minden ikon villog.
Tipp?
-
Buster17
addikt
válasz
Szpilu__25 #7011 üzenetére
megőrít már! nem bírom össze rakni!!
azt a rohadt kis kábelt is leszedtem és olyan kicsi a hely hogy sehogy se lehet hozzá férni
kivágom az egészet -
Szpilu__25
tag
válasz
Buster17 #7010 üzenetére
én csak a fejet áztattam/a csatlakozót leragasztottam, kb 0,5 cm magas forró vízben volt.
Rólam is egy kicsit: lereseteltem a patronokat/kipróbáltam új patronokkal,de ugyancsak az a helyzet,hogy nem ismeri fel a patronokat,egyesével ige,és látni a tintaszinteket is,ötletek?
-
Buster17
addikt
válasz
Szpilu__25 #7009 üzenetére
na leszedtem. Most ilyenkor áztathatom vagy hogy? úgy látom hogy van benne elektronika is és annak meg nem jó az áztatás
-
Jarod1
veterán
éppen izopropillal akartam volna megöntözni a feketét mert nem volt, előtte egy fejtisztítást nyomtam
és megjött a fekete .ráijsztettem az izopropillal -
Buster17
addikt
válasz
Szpilu__25 #7004 üzenetére
félig megvan a csík... fekete tinta el is fogyott már.
6 év állás az akkor is 6 év állás. (ha nem, több) -
cantus
tag
Teljesen tanácstalan vagyok nagyon kellene a segítség a tapasztaltabbaktól!
Adott egy Epson stylus photo px820fwd CISS rendszerrel amivel napi szinten nyomtatok pár oldalt. Ma reggel is szerettem volna és látszólag dolgozik is a nyomtató, de csak üres lapot ad ki. Semmi hibaüzenet. A nyomtató tartályában oldalt megpillantva, a festékek olyan 70%-on állnak, tehát látszólag minden rendben van. Beszáradva se lehet, hiszen tegnap még ment.
Eddig egyszer volt szervízben, mert a szivacspárna élettartamát elérte és kicseréltettem, de sose volt semmi baja.
Próbáltam vele fénymásolni is, akkor is csak üres lapot ad vissza. Semmi hibát nem ír ki.Találkozott már bárki ilyesmivel? Tippeltem még arra, hogy esetleg elért a számlálója egy bizonyos mennyiséget és emiatt nem nyomtat, de akkor gondolom kéne erről üzenetet írnia...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest