Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Meglévő mindenes gépemet szeretném frissíteni úgy, hogy ne okozzon problémát a 4K HDR 10bit tartalom lejátszása. Erre szeretném kérni az ajánlásotokat, hogy melyik GPU-t szabad megvenni. Szeretném a GPU teljesítményét munkára is használni. CAD/CAM nem profi szinten ezért nem is gondolkodom Quadro kártyában.
Jelenleg 5500xt, 5600xt, GTX1650, GTX1660, GTX1660super, GTX1660Ti néztem ami árban számomra jelenleg belefér a keretbe. ˜100.000FtRacionálisan gondolkodva melyik GPU lenne a legjobb megoldás?
Köszönöm előre is a választ és a segítséget.
-
sulu1701
aktív tag
Köszönöm Szépen mindenkinek a segítő szándékot és az információkat!
A gépen Win 10 fut legújabb frissétesekkel telepítve. Az Intel update Utility szerint a legfrissebb a driver is, próbáltam MPC HC, VLC, filmek+tv, de mindegyiknél akadozgatnak a filmek, sorozatok.
Megnézem a beállításokat, ellenőrizni, amit linkeltél és változtatni rajta amennyiben kell.
Jelenleg nem otthon vagyok, így kipróbálni nem tudom, de jelentkezek, ha sikerült, ha nem.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Van egy letöltő gépem, ami 0-24 működik ami HTPC-nek is van nevezve. Megérkezett a 4K TV a minap és a G4560 integrált GPU elég (nagyon) nehézkesen birkózik meg a letöltött 2160p tartalmakkal. (sorozat, filmek, feltört UHDBD) Visszaolvasva láttam, hogy többször ajánlottátok már a GeForce GT 1030 GPU-t mint megoldást az akadás mentes 10-bit HEVC h265 tartalom lejátszására.
- Kérdezni szeretném, hogy ez videokártya valóban a leggazdaságosabb/jobb megoldás erre a problémára?
- Ha igen akkor van esetleg ajánlott típus? (venti zaj nem akadály)
Köszi a válaszokat előre is!
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HTPC/Letöltő gépem, amit cserélni szándékozom, mert végre ideért a magentások optikai fejlesztése és a 120-as netnél szegény AM1 Athlon 5350 APU 95-100% körül pörög és nem is éri el a max letöltési sebességet.
Tudnátok ajánlani egy új belsőt, ami már az 1000-es netnél sem hagy cserben?A gépet, mint írtam HTPC nek is használom a Plex segítségével. Okos eszközökről is szoktam nézni a tartalmat, de akkor "átkódolja" (nem tudom, hogy ez a legmegfelelőbb szó rá) alacsonyabb minőségre. Ilyenkor már most is többször jön az üzenet, hogy nem elég erős a masina a folyamatos filmezésre.
Netflix win 10-es appot is használom.Fontos volna a JÓ fogyasztása "alapjáraton" a gépnek mivel 24/7- ben működik.
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv: sulu1701
*alapjárat: torrent 300-350 db a listában és nincs más GPU a gépben
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Próbálnám a 4K videólejátszáshoz a HEVC dekódert telepíteni de CMD-be a következő hibaüzenet fogad:
Error: The system was unable to find the specified registry key or valueezután 3x felugrik egy kis ablak amiben van egy OK gomb ezekre mind nyomok egyet.
Keresném a MPchc x64 szűrő hozzáadása listában a megadott elemet de nem találom.
Esetleg van valami ötletetek?
AMD Athlon 5350- en próbálom
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
1. Köszönöm a választ (gery2123) és meg is van a nyertes (AMD)
2. Volna egy olyan kérdésem ha megépítem a HTPC-t + letöltőgépet amit pár Hozzászólással ezelőtt kérdeztem azt elraknám egy olyan helyre a lakásban ami messze van a TV-től. Volna egy lehetőségem hogy a padló alatt lévő gégecsőbe behúzzam a kábelt,de a hdmi nem fér bele. Nézegettem ezeket a hdmi-utp átalakítókat de nem jutok előre mert van olyan ami áramot is kér de van olyan is ami egyszerűnek tűnő átalakító, így természetesen árban is elég nagy a szórás.
Szóval esetleg valaki tud ajánlani valamilyen terméket,vagy segítséget melyik volna számomra a jó?
Max 10 métert kéne áthidalnom.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek egy kis segítségét,tanácsot.
Feltettem a NAS-omra (zyxel nsa-325-v2) a Plex media servert de amikor videót próbáltam volna indítani hibaüzenetet kaptam ,hogy nem elég erős a "vas" a kódoláshoz .Így elgondolkodtam egy alternatív megoldáson, egy laptop vagy egy HTPC-ben. Mostanság nem vagyok képben ,hogy milyen APU birkózik meg a feladattal ,hogy röccenés nélkül is menjenek a Full BD , mp4, mkv,wmv filmek is.
Szóval tanács kéne mire érdemes költséghatékonyan ám de kompromisszum nélkül építeni egy HTPC.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest