Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Csicsóka #18502 üzenetére
Köszi az infót.
Akkor inkább veszek eleve paneltápas házat.Úgy tűnik, hogy a végén mégis Intel lesz az alacsonyabb fogyasztás járulékai miatt (elég az átlagos paneltáp, nem kell extra hűtés) GIGABYTE GA-B75N (mert van rajta spdif header) + i3-3220T
Úgy gondolom, hogy ennek vinnie kell mindeféle videót akár 3D-ben is. A CPU meg bőven erősebb, mint a legkisebb Trinity (A4-5300) ami másik választás lett volna. 24p lejátszás már nem gáz, ha jól értettem. 5 percenként egy extra kocka belefér (főleg, ha annyi a különbség, hogy AMD-n ez 8 perc)Az árán kívül szól még valami az Intel ellen, amit nem vettem figyelembe?
-
McSzaby
őstag
válasz Csicsóka #18365 üzenetére
Erről nem is hallottam még. Mondjuk ez nekem nem eleg, kevés lesz szerintem. Egy bővítő hely van csak rajta,ami eleve kevés a hangkari végett. Otthoni szerverbe 2 lan is kell és egy jobb hangkari a rendes hangzásért XBMC-n, szóval ez sajnos nem elég,de köszi az ötletet! Mondjuk a proci elég lenne... Azt hiszem marad a 1155 vs. Fm2..
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
junhum
tag
válasz Csicsóka #11834 üzenetére
Azért gondoltam A6-ar, hogy pár év múlva is elég legyen, a TDP uagyan úgy 65w max.
De fogok még olvasgatni teszteket fogyasztás teljesítmény ügyében!Az Asrock alaplap nem rossz.
Ez a paneltáp eléggé tetszik!
Nem ciripelnek? vagy ez csak akkor áll fent minden tápnál ha nincs/túl nap a terhelés?Enszuke
A TV lapos csak ott a probléma, hogy falon lesz ráadásul kihajtható állványon. Visznot megnézem, hogy van e még így hely mert az IR portot így a TV-re felszerelt géppel jobban megoldható és a szekrényen sem kell sokat gondolkodniKöszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
dabadab
titán
válasz Csicsóka #11671 üzenetére
"Nem a szigetelés a lényeg! Az biztosan jó, hanem az, hogy az erek közti "áthallás" milyen."
Mondjuk pont az UTP ilyen szempontbol idealis, mert azert twisted pair, hogy a vezetekparok kioltsak egymas zajat (es ezert unshielded, mert nincs ra szukseg). Mondjuk ehhez persze nem erenkent, hanem erparonkent kell hasznalni, ugy meg mar nem fer at rajta az 5.1
Az UTP-vel a fo problema az lehet, hogy nagyon vekonyka drotok vannak benne, nem tudom, hogy ezt mennyire viselik jol az audioeszkozok.DRM is theft
-
buca84
őstag
válasz Csicsóka #11541 üzenetére
Köszi!
Sehol nem találok analóg channels.conf-ot. Mindenhol digitális kártyákhoz van csak. Vagy külföldi (angol, német) adók.Vagy esetleg ezzel menni fog?
sudo add-apt-repository ppa:yavdr/stable-vdr
sudo aptitude install vdr vdr-plugin-streamdev-* -y
sudo /etc/init.d/vdr stop
sudo apt-get install w-scan
sudo chmod 777 -R /etc/vdr/ /var/lib/vdr/
sudo rm /etc/vdr/channels.conf /var/lib/vdr/channels.conf
w_scan -ft -c AU -o7 >> /etc/vdr/channels.conf
sudo cp /etc/vdr/channels.conf /var/lib/vdr/
sudo /etc/init.d/vdr startAz "AU" helyére ha HU-t írok?
[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
-
tomy_cz
senior tag
válasz Csicsóka #11287 üzenetére
Dettó ugyanezt a lapot néztem, plussz ajánlották a g620-at, sőt a g620t változatot, ami még kevesebbet eszik. Jó lenne váltani..
Nekem xbmc SD tvzés közben: 60-61W
Mondjuk ahogy elnézem, nem is olyan sok ez, ahhoz képest, hogy nekem van benne még egy vinyó + technisat tuner + imon és egyelőre nincs paneltáp. Volt egy panel kölcsönbe, azzal kb 50W-ot mértem ugyanezen felállás mellett.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Honkydoo
őstag
válasz Csicsóka #11277 üzenetére
Köszi!
Mondjuk jobban örültem volna neki, ha 4W lenne a nyugalmi de nembaj.
Írtátok, hogy az XBMC támogatni fogja a tv tunereket. Ez mikorra várható? Lehet majd felvenni is, meg HD műsorokat nézni?Szerk.:
Amúgy szerintem nem olyan vészes az a 20W, mikor kezdtem keresgélni videó kártya után, hasonló árkategóriában találkoztam 50W-os fogyasztással is. Az azért már nekem is sok volt.Szerk2: Bár ha tudtok hasonló árban kevesebbet fogyasztó linux kompatibilis HDMI portos videó kártyát ne habozzatok megosztani az információt.
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
válasz Csicsóka #11269 üzenetére
Ez nagyon jó hír!
Főként filmnézésre, zenehallgatásra, és böngészésre használnám az X felületet.
Létezik olyan x felület ami kényelmes kezelést biztosít TV-ről, vagy használjam ehhez például a Lubuntu-t és az XBMC-t?[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
tomy_cz
senior tag
válasz Csicsóka #11114 üzenetére
Okés, jó lett. Hatalmas köszönet!
Nekem az alábbiak vannak a by-id-ben:
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-15c2_ffdc-event-if00 -> ../event5
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-15c2_ffdc-event-mouse -> ../event3
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-15c2_ffdc-mouse -> ../mouse0
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-Areson_USB_Device-event-mouse -> ../event4
lrwxrwxrwx 1 root root 9 2011-12-04 11:16 usb-Areson_USB_Device-mouse -> ../mouse1De lényegét tekintve gondolom mindegy, az elsőt kiválasztva már működik az irw.
Megcsináltam az irrecordot, elvileg a lircd.conf-ba rögzíti a kódokat? Nem került oda semmi sem.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
tomy_cz
senior tag
válasz Csicsóka #10894 üzenetére
Nagy bőszen graf felületen átírtam nem ment...
terminálba átírva meg kapásból működik. Nem is értem miért nem próbáltam ki úgy.Ott tartok, hogy scanneltem a csatornákat, betettem a channels.confot az etc/vdr-be, xbmc szépen be is olvassa, és le is játsza őket...már majdnem készen vagyok.
Nagyon köszi a segítséget!
-
tomy_cz
senior tag
válasz Csicsóka #10880 üzenetére
Ezekkel a repokkal nem telepíti. Hiába hozzáadom őket, már az apt-get update hozza, hogy: W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/lars-opdenkamp/xbmc-pvr/ubuntu/dists/oneiric/main/source/Sources 404 Not Found
Próbáltam ezzel a scriptel is, de ugyanaz a helyzet.
Egyetlen szkriptet találtam amivel felmegy az xbmc, de az nem tudja a LiveTV funkciót.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
tomy_cz
senior tag
válasz Csicsóka #10880 üzenetére
Most találtam ezt a magyar oldalt: [link]
Ez alapján már feltettem a vdr-t összes pluginnal együtt...röhejes, de nem tudom indítani a vdr-t. grafikus felületen nincs a programok között, terminálban pedig a runvdr parancsra vdr: unknown user: 'vdruser' hibát dob.megint mástészta, hogy a digitális skystar hd2 tunerhez szintén a fenti oldalon szereplő drivert tettem fel, de próbáltam Kaffein-el scannelni, ámde "unknow device"-t ír.
szóval még szövevényes, de próbálkozok vele...
-
tomy_cz
senior tag
-
tomy_cz
senior tag
válasz Csicsóka #10877 üzenetére
milyen tunered van?
jelenleg az analóg Leadtek Winfast2000 Global kártyámat próbálom működésre bírni, de nem sikerül...a skystar hd2, úgy látom egyelőre nem 100% compatible with linux :S
erről a VDR és VNSI-ről írhatnál bővebben, hogy átlássam
-
Osibaa
senior tag
válasz Csicsóka #10826 üzenetére
Köszi!
Szerk: a fórumban egyébként találtam leírást, hogyan lehet betenni új wifi drivert, de mint említettem, nem értek a linuxhoz, nekem nem mond semmit
[ Szerkesztve ]
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Osibaa
senior tag
válasz Csicsóka #10823 üzenetére
Szia!
Most nézegetem az OpenELEC-et, kipróbálnám én is egy ION-os gépre... kérdés, fel lehet tenni valahogy erre Edimax wifi drivert? (A honlapjuk szerint csak D-Link, TP-Link és még valami gyártó driverei vannak benne a telepítő csomagban.) Láma vagyok a linuxhoz.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
DaeMonS
tag
válasz Csicsóka #10640 üzenetére
vilagos, koszonom
esetleg nem lenne kedved egy "hazi telepito" csomag osszeallitasaban segedkezni?
volna par elkepzelesem, amit egy scripttel meglehetne csinalni, csak kellene hozza egy nalam jobban kepzett scriptelesben jaratos linuxos emberke
elkepzeles szerint, egy sima ubuntu v lubuntu telepitese utan lefuttathato scriptre gondolok, ami felteszi az xbmct, beallitja a konfig filokat, sambat, torrentet, beallitasokat beszurja a konfig filokba, belinkeli 1 konyvtarba a conf filokat, log filokat...stb
pl most elakadtam:
- a samba beallitassal, w7 mindig hozzaferest ker
-transmission futtatasa, milyen user,miylen groupkent lenne jo, a konyvtarak jogosutlsaga?(ezt mind beallitanam a scriptben 1-2 kattintassal)
-
freddirty
senior tag
válasz Csicsóka #10562 üzenetére
"Nálam a hálózaton jön a DVB-T TV stream, egy Intel D945GSEJT alapú home szerverről."
Erről írhatnál pár sort, nekem is gsejt van home servernek, ubuntuval. Egyszer már nekifogtam hogy megoldjam a streamelést rajta, de elhalt a próbálkozásom. sgs2 mobilra streamelnék dvb-t-t.fred
-
DaeMonS
tag
válasz Csicsóka #10612 üzenetére
tegnap kiprobaltam openelec-et,de igazabol inkabb valami teljeserteku linuxnak jobban orulnek..egyelore
kiprobaltam az ubuntu desktopot is--kozben irtatok a lubuntut--igy atpartoltam arra.
lubuntu- feltelepitettem, frissitesek, majd driverek keresesenel nvidia van ket lehetoseg, elsot aktivalva, ujraidnul, hasznalja is a gput...viszont olyan mintha a felbontas jo lenne de a font 4x5x nagyobb
lubuntu-nekem nem sikerul az xbmc wiki alapjan telepitenem...leirnad hogy a lubuntu ala hogyan teszed fel, illetve frissited a teljes verzios xbmc-t?
talaltam egy "noobakarmi" weboldalt, ahol egy scriptet letoltve telepiti fel az xbmc-t es sok mas libraryt, de 1 nem tetszik a latatlan megoldas, 2 az xmb-bol valami mas verziot tesz fel, mert pl eltunik az add source lehetoseg.
lubuntunal is megvan a gondom, wifi csatlakozas-1 felugrik az xbmc ele a jobb sarokban h csatlakozik v megszakad...a lubuntu teljes erteku ubuntu, minden csomagot hasznalhatok vele? csak a grafika es eroforrasigenyes elemek lettek kigyomlalva? ( ertem ezalatt pl: transmission daemons, testdisk, stb)
tovabba meg az erdekelne, h hova,milyen parameterekkel tudok meghivni scriptet inditasnal,es leallasnal?
summa: tetszik a lubuntu megoldas, mar csak szepen egyenre kell szabni.
-
DaeMonS
tag
válasz Csicsóka #10562 üzenetére
koszi
hasnos javaslatok
tehat, kapjam le az xbmclive-ot, es tegyek fel egy lubuntut?
majd tegyem fole az xbmc-t?
meg nem neztem,de erre van leiras vagy valami wiki oldal? csak mert pl sim ubuntura a leirasokkal ellentetben nehezen megy fel az xbmc app, repobol..es az unstable raadasul.ez a lirc 5 conf fileal hihetetlenul nem szimpatikus nekem , pj77 azthiszem valamelyik forumon keszitett egy kernel modult amiben van egy file amit modositasz h melyik gomb milyen valtozot ad at a rendszernek, ez pl szimpatikusabb, mert ugye igy csak 1 conf file..(de lehet h megkell szokni csak)
idle cpu hasznalatra olvastam mar a dirty dolgot, az majd jon decemberben-atnezve jonak tunik -
sb
veterán
válasz Csicsóka #9728 üzenetére
Igen, az Atom másra kevés... néha az XBMC+uTorrent kombóra is... persze valószínűleg linux alatt más a helyzet. Oda meg az AMD vga nem túl jó, ez is igaz. Ebből látszik, hogy lenne még hova fejlődnie ennek a szegmensnek, nincs sok (életképes) alternatíva.
Ha már ion+xbmc szóba került... feltettem már a kérdést, de még nem jött válasz, hátha most itt lesz: Rengeteget szenvedtem a 24p frame-drop mentes lejátszásával, most úgy tűnik, hogy sikerült belőni úgy a felbontást/frissítést custom mode-dal, hogy ne dobálja a frame-eket. (azért csak úgy tűnik, mert a filmek egy részében még most is van 1-2frame drop, de nem mindben és folyamatosan, mint régen.) Viszont ettől még előjön néha 1-2 "mikro"-akadás. Látszik, hogy nincs drop, nem ugrik meg a kép nagyon, csak egy picit beremeg pl. egy pásztázásnál, miközben előtte utána teljesen sima (100Hz-es TV-n). Ez mitől lehet?
A másik HD4250-es gépen semmi hasonló nem volt alapból sem, kezdem szegény ion-t megutálni...
-
-
veterán
-
dabadab
titán
válasz Csicsóka #9552 üzenetére
Ha már tvheadend: a mythtv-backenddel van az a nyűg, hogy ugyan meg lehet mondani neki, hogy mennyit vegyen fel egy-egy műsor előtt meg után pluszban (ellensúlyozandó a magyar adók legendás pontosságát), de ha pl. dupla epizódoknál ezek egybe lógnak, akkor conflictot dob és csak az egyiket veszi fel - a tvheadend hogy kezeli ezt a problémát?
DRM is theft
-
tigipuf
senior tag
válasz Csicsóka #9388 üzenetére
Szia!
Igen valamikor mértem,és én is meglepődtem mennyire keveset eszik.
Nem akarok hazudni,de az intel eist-et bekapcsolva biosba,általában 1200 mhz környékén ketyeg,filmnézés közben is a grafikus gyorsítás miatt.:
Volt amd-s rendszerem integrált ati igp-vel,többet evett jóval mint a p35-ös lap+cerka+gt210-es trió.
Persze most nem mérem meg a fogyasztást,mivel van egy wlan,és egy hangkártya is a gépben,ez is csak dob rajta.
De azért egy brazos rendszerre lecserélném,de ha nem is a gt210 helyére mindenképpen 6450-es kerül[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
frescho
addikt
válasz Csicsóka #9342 üzenetére
A heten a hajamat teptem, amikor a kepernyoovedo-fglrx-energy saving trio veletlenszeruen kirugta maga alol a samlit. Egyszeruen tobb napot toltottem el, mire kisakkoztam, hogy mi mivel akadhat. Az NV meg tenyleg par kattintas.
Pedig raktam mar ossze 3 disztrobol magamnak sajatot, amiben tobb volt a forrasbol forditott, mint a gyari csomag.
https://frescho.hu
-
GerykO
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest