-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz
Turbo73 #59011 üzenetére
Én is túloztam a kicsit, hogy nincs különbség, mert azért van, de sztem használható az mpcvr és elboldogul egy 100ezres PCvel. A madvr tone mapping-ja fejlettebb, jobban konfigurálható. Gamut mappingot is használ ezért jobbak a színek, az mpcvr valóban könnyel clippelhet csúcsfényeknél, mad-nál jobb a highlight kezelés. Ami még könnyen észrevehető az a fókuszon kívüli alakzatok elmosása, madvr-nél szebb a bokeh, mpcvr kockásodhat. De mindez van akinek alig-, vagy nem is zavaró. Ha bírja a gép akkor nem kérdés, hogy melyik a jobb, sztem az a kérdés hogy akinek ezért fejleszteni kell a hardvert annak megéri-e többet költeni a PC-re, vagy teljesen el van mpcvr-el, ami a hardverigényéhez képest egy jó render.
-
Joshi
titán
válasz
Turbo73 #59010 üzenetére
Nekem ami feltűnt, hogy spiky03 fórumtársnak az MPC Video renderer verziószáma 0.9.3.2363, addig a tiéd csak 0.6.7.2013. Azt nem tudom, hogy ez konkrétan minek a verziószáma, meg hogy számít-e egyáltalán valamit.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Turbo73 #58968 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs minőségbeli különbség. Azt mondtam, hogy én nem látok, nekem megfelel az mpcvr. Erős túlzást érzek abban, hogy esélytelen legalább nézhető képet kapni mpcvr-el. Kétségtelen, hogy a madvr egy kiválóan paraméterezhető video renderer, ami szuper képminőséget ad, de sztem túl van értékelve, a felhasználók jelentős részének nincs is rá szüksége, csak az van mondva, hogy csak az a jó. Veszik hozzá az izom gépet, izom gpuval, pörgetik a ventiket meg a villanyórát és sokan nem is vennék észre, ha vki átkapcsolná a lejátszót mpcvr-re (esetleg annyiból, hogy halkabb lett a pc).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Turbo73 #58968 üzenetére
Szerintem sem teljesen okés az MPC konverziója, mondjuk alapból is nagyon sötét, de LUM-al lehet javítani rajta, de sose lesz teljesen olyan, mint az eleve SDR verzió. Ill. végeztem pár tesztet, hogy DaVinci-vel konvertáltam HDR-t SDR-re és úgy már sokkal jobb az eredmény, mint "on the fly" az MPC-vel.
-
spiky03
veterán
válasz
Turbo73 #58959 üzenetére
Hát a rossz lenne akkor a stick meg az Xbox sem kéne, hogy menjen rajta.... Azok mennek rendesen.
@devil-k
Hát most igen mert elszállt a gép.
Eddig nem volt semmi baja amióta megvan.
De ha most összerakok egy számomra elegendő low budget gépet ott vsz majd kérek támogatást a pl a mpc rendes beállítására és akkor nem lesz azzal sem gond.
Kodi az vitte rendesen a filmeket. Meg igaz, hogy főképp streaminget néztem a gépen is Netflix, Max.
De hát ez van a kell a Cavern. -
Joshi
titán
válasz
Turbo73 #58945 üzenetére
A Zidoról a kép a techreviewer.de oldalról való ami nem hivatalos oldal. De ahogy mondtam, nem ez a jellemző, mert a HDMI 2.0a eszközök többnyire még nem tudták a HDR-t. Ha a te Marantz erősítőd tudja annak örülj, mert így nem kell lecserélni mint ahogy én cseréltem le az Onkyo 636-ot egy Marantz 7011-re. Mondjuk ott hangzásban is előrelépés volt, de ez is volt a cél.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Turbo73 #58927 üzenetére
Ezek a dolgok nem egyértelműek, mert a gyakorlatban ez úgy van, hogy a HDMI 2.0a-val rendelkező készülékek (tévék, erősítők stb) még nem képesek a HDR-re. Jó példa erre a korábban említett Sony tévém, vagy az Onkyo 636 erősítő. Ezek már 4K képes eszközök, de HDR-re nem képesek. Valószínű túl későn jött ki a specifikáció, vagy egyszerűen még nem volt fix.
Egyébként kár ezen rugózni, mert az ilyen eszközök már a múlté (szerencsére). Egyébként a nagyon gáz az inkább a SunMount3r által említett Hisense 40A4BG tévé, ami 2022-ben szerintem ultra gáz. A HDR-nek ilyen szinte zérus értelme van, egyszerűen egy parasztvakítás. -
spiky03
veterán
válasz
Turbo73 #58734 üzenetére
Kb az összes
A Netflixhez van kiegészítő a Chromeba és az Edgebe is, hogy 5.1 legyen a hang, ez jól is működik.
A MAX alapból adja a több csatornán, még ha gyengébb minőségben is.
De a Disney+, Skyshowtime és Amazon primeon csak sztereó hang van.
Az Apple Tvt azt még nem próbáltam. Lehet ott sincs 5.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Microsoft Excel topic
- One mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali játékos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Z Flip3 5G - csiki-csuki állapot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest