Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
elvileg a playnite appot kis időráfordítással be lehet fogni HTPC feladatokra is (én még nem próbáltam). PC gaming vonalon abszolút hozza egy konzolos launcher használhatóságát.
az más kérdés, hogy a streaming windowsos appjai (már amihez van egyáltalán) nincsenek távirányítóra optimalizálva, gyötrelem őket használni.
-
KBL001
tag
Ne haragudj,de én se értem,hogy mi a baj akkor.
Pc-ről a kodi,netflix,hbo,disney,plex mind van.Légegérrel simán működhet.
De amúgy meg tényleg beleférne egy ilyen rendszer mellé egy dedikált lejátszó + vmi android stick,ami hivatalos.
Max lenne két távirányító. A gyerekek pillanatok alatt megtanulnák használni az biztos,de szerintem ti is. -
-
-
bnorci71
addikt
kadencia helyes nem érdekel különösebben, nem fétisem
képjavítás minek? 4K anyag HDR vagy DV azon nekem egy szoftver na javítgasson amire a rendező azt mondta OK.
Lan? Wifi. Elmegy rajta minden 5Ghz-nnem tudom mit tud egy 4éves ez egy 1,5éves Oled706
úgy érzem Svájci bicskát keresel az meg mindenre jó kicsit, de semmire se igazán.
De nem vagyok a téma szakértője.#57415Yocee
na látod ezért is 1pont a Tv-s lejátszásnak, 1táv és ott van minden nem kel egerészni.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
SunMount3r
nagyúr
Egy USB-s légegérrel/távirányítóval miben különbözik ez egy dedikált media player használatától?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Én ezt fejlesztettem a probléma ellen.
De van kontrollerrel vezérelhető egér is.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
SunMount3r
nagyúr
Az Android-al épp aza baj, hogy azt is előbb az adott hardverhez kell optimalizálni. Aztán meg nincs két ugyan olyan Android rendszer, hiába ugyan az az alapjuk, ezek csak nagyon távoli testvérei egymásnak, sok a módosítás, egyedi változtások. Nincs két olyan eltérő készülék, amin ugyan az az Android rendszer futna. Ezért sem lehet olyan finomhangolásokat könnyen elvégezni, ami a Kodi-t jó lejátszóvá tenné rajtuk.
HTPC OS-nek ott a Windows, vagy a LibreElec / CoreElec. A CoreElec nagy előnye például, hogy csak bizonyos SOC-okra (Amlogic) kell optimalizálni, mert csak az felelős a videó és hang lejátszási képességekért.
-
stigma
addikt
Hi, hát megint nincs annyira igazad => megint csak lejátszó, nem jó mindenre.
Lentebb OFF-ba teszem és leírom, hol érdemes nézelődni szerintem és kérdezni.
Amiket javasolok, én mint fórum olvasója írom, de konkrétan ha az általam javasolt fórumban a nevekre rákeresel tömérdeknyi hozzászolást találsz róluk.HTPC topicban szemeltelni nem akarok, inkább itt kérdezz rá egy általad a topicjában légyszi.
Amlogic S905, S912 processzoros készülékekCoreelec(CE) helyett ezeken a boxokon Android fut, ahol szintugy megvan mindened ami kell, Kodi és Plex is és köztes megoldás is (Kodiba integrált Plex --> Plexkodiconnect addon)
Homatics Box R 4k Plus ami jelenleg mindent is tud, de topicban segítenek a fórumtársak, csak írd le pontosan mit akarsz.
Ezenkívól a Xiaomi TV box S 2nd is jó lehet meg lehet ajánlanak Amazon Firestick 4k Max-ot is.[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, több fajra Khadas VIM létezik (VIM3, VIM3L, VIM3, stb), de a fullos Kodi-ra igen a válasz, a Netflix-re és egyéb streaming appokra NEM a válasz.
Én megjelenés óta használok VIM3L-et, Coreleccel (linux rendszer, amin Kodi fut), erősítő+5.1-em van és a Doby Vision-ön kívül mindent frankón tud ami nekem kell.
(4K-s BR Remux tökéltes lejátszás, HD Passthought, stb)
Ez egy prémiumabb lejátszó, nem műanyagos hatású, ugyanazt tudja mint más Amlogic box csak jobb hűtése van kb és nekem esztétikusabban néz ki.Netflix és társait csak azok a boxok tudják tökéletes minőségben, amikre van tanusítvány, vagy látod a "logóját" a hivatalos honlapon.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bnorci71
addikt
én amatőr vagyok de lehet itt lesz a bibi
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
SunMount3r
nagyúr
4K HEVC, HDR ezeket mind vinni kell annak az IGP-nek. MadVR-el már a beállításoktól függ, mert az erősebb képjavításhoz biztos kevés lesz az IGP, de ahogy olvastam itt eddig azért alap dolgokat (pl. felskálázás) rá lehet bízni. A beállítások a kulcsszó, pl. hogy kadenciahelyes legyen és ne toljon rá túl erős dolgokat a MadVR. Az MPCHC + MadVR beállításai a itt az összefoglalóban vannak. DSPayer-el is lehet be kell állítani egy-két dolgot.
Szerk: mondjuk a HDR nem biztos, mert ahhoz HDMI 2.0a-a alaplap is kell, az meg még manapság is ritka.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk