-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57441 üzenetére
Komolyan azt érzem, hogy
A: Nem akarod megérteni,
B: Nem tudod megérteni,
a feladatot. -
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57436 üzenetére
Mert kérdezted, hogy miért nem jók a parancsikonok.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57432 üzenetére
8 éve Plexet használok. A feleségem is. Lassan a gyerekek is. Ezt tudja a család, ezt szeretik. Szeretnék a lehető legjobb minőségben filmet nézni, ha valami úgy adódik. Közben lett Netflix is. Meg Disney+ is. Meg Hbo is. Mindenes gép kell, és mindenre a maximum minőségben, képre, és hangra is. 2023-ban elvárható felhasználói felülettel.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57420 üzenetére
Egy hót egyszerű program, amibe behívom a netflix parancsikonját, a Disney+ ikonját, a Kodiét, a plexét. És amikor a távirányítón megnyomom a home gombot, erre a lapra térek vissza, és egy mozdulattal átmegyek egy másik progiba. Ezzel már ki lehetne elégíteni engem.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57417 üzenetére
Nem tudom, nem rossz találat. adhatnának valami guit is hozzá.
Nekem ilyenem van:
https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter -
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57414 üzenetére
Nem hiszem el, hogy mindenki aki htpc-t használ, az egy vezeték nélküli billentyűzettel az ölében ül, kiegerészi az MPC-HC-t, betallóza mappából a filmet, és úgy nézi. Vagy ha nem ezt akarja, akkor a Netflix appot nyitja meg. Ez annyira ószövettségi....
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57411 üzenetére
Számomra erről szólna az Android, hogy az megoldja. Egy Androidos Kodinak nem kellene a hw-el foglalkoznia. de ez már teoretikus kérdés. Szóval, nincs rendes HTPC OS ?
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #57407 üzenetére
ok, köszi!
-
Yocee
aktív tag
válasz
bnorci71 #57409 üzenetére
A legtöbb tv nem tud kadenciahelyes lejátszást, és gyenge a hardvere bármiféle képjavításhoz kodi alatt. Pl egy Madvr nincs is. Erről szólt volna a htpc. de ha ezt el is engedem, a legtöbben csak 10/100-as LAN van. De ha ezt is elengedem, az én 4 éves Philipsem Tud Atmos hangot kiküldeni az erősítőre, de csak ha fHD a kép. 4k esetén nem, jön ki az Atmos hang, se kodin, se plexen, és a Netflixnél is vagy ez, vagy az van.
-
Yocee
aktív tag
válasz
stigma #57403 üzenetére
Nagyjából 5 éve szopok a filmlejátszás kérdéskörrel. Éptettem i5-ös htpc-t, ami mindent visz. De mindent csak windows alatt tudtam eddig, külön megnyitott appokkal. így nincs meg az a felhasználói élmény érzés ami kell. Pedig hdmi-cec adaptert is vettem.
Tényleg nincs fullos media player OS?
Aztán rávettem magam egy Minix u9h vásárlásra. Frissen megszüntetett Netflix támogatással, mint megtudtam. De playernak CE/LE -el kiváló volt.
1 hónapja vettem Mi Box s 4k 2nd-t. Streamernak jó. Playernak nem, mert Netflix appon kívül nem játszik True-HD hangot.
Amazon stick nem kapható itthon. tele van reklámmal, és nincs lan rajta, így komolyabb filmekkel már lehet gond.
Az amlogic topickban lévő készülékek egyike sen tud rendes netflixet.
Az Nvidia Shield pro-t állítólag elszúrták a frissítések, és még drága és öreg is. de az mindent tudna.
Most ez a Homatics szimpatikus. 37 oldalas az AVS fórum topicja. majd átrágom magam, de összességében az is egy cukormázas szarnak tűnik. A Ph topicjában is azt írják, hogy jo-jó, de LE/CE (nem tudom, melyik Elec melyik most)-vel az igazi. de akkor bukó a Netflix. Egy előnye van, hogy Alzába van időm visszavinni, ha nem tetszik.
Én örülnék a legjobban, ha Plex kinézetű Kodit használhatnék fullos Netflix támogatással. -
Yocee
aktív tag
válasz
stigma #57397 üzenetére
Tehát egy dologra nagyon jó, de ez megint csak lejátszó, nem jó mindenre. Én beáldoznék egy kis vélt vagy valós minőséget, hogy végre egy jó eszközöm legyen. Egy gépen szeretnék netflix 4k-t nézni atmos hanggal, és ugyan ezen a gépen Plexen 4k filmeket Truehd atmos hanggal.
-
Yocee
aktív tag
Szasztok!
Közületek valaki aki nagyon benne van a htpc-s filmlejátszás rejtelmeiben, nem vállal kiszállást? Bp, XV kerület.
Nem tudom, hogy mi a maximum, ami kihozható a rendszeremből, és hogy az elvárásaim magasak e, de szeretném, ha más is megnézné, a saját szemével a képet nálam, és ha kell módosít valamit.
Windows 10 pc környezet, jó hardware alapok, 4k tv, MPC-HC, és/vagy Kodi lejátszással. -
Yocee
aktív tag
Tegnap végre a kezeim közé került egy Xbox One X. A plexet rögtön beizzítottam rajta, és olyan gyönyörűen megy minden, amit szeretnék, hogy el sem hiszem. 4k/60p, atmos hanggal. Azt hiszem ez lesz a végleges megoldásom a htpc-re...
-
Yocee
aktív tag
És vajon egy ilyen kütyütől, vahy ha lenne újabb, h265 verziója, megtáltosodna a mini pc?
https://m.ebay.com/itm/BCM970012-BCM70012-HD-Decoder-AW-VD904-Mini-PCIE-Card-for-APPLE-TV-Netbooks/253479705587?_mwBanner=1&_rdt=1 -
Yocee
aktív tag
válasz
MasterMark #50716 üzenetére
Kinek mi a jobb. A dedikált távon van subtitle gomb gondolom, a tévé távjával meg oda kell léptetni a Kodiban, de nem kell másik távhoz nyúlni.
-
Yocee
aktív tag
Megérkezett tegnap a Pulseight Hdmi cec adapter!
Hát ez maga a csoda!Volt egy titkos gondolatom, hogy az Xbox One Kodijával is menni fog, de azzal sajnos nem. De sebaj, a Mediapc-hez tökéletes!
-
Yocee
aktív tag
Van egy ilyen gépem:
Lenovo M93p tiny
[link]250gb ssd-vel, 1x4gb rammal, Intel Core i3 4330TE procival. Displayport-hdmi kábellel a tvbe kötve.
Libreelecet telepítettem rá, 17.6-os Kodival.
Elvárhatok tőle 4k lejátszást? Mert durván szaggat, még úgy is, hogy a tv 1080p-t ír ki.. Telepítettem rá win 10-et is, ott még rosszabb a szaggatás.
-
Yocee
aktív tag
válasz
SunMount3r #50603 üzenetére
Köszi, nézem ezt a leírást, de 4k ról még nem sok helyen van szó. Nekem meg a forrás, és a megjelenítés is az lenne.
-
Yocee
aktív tag
Szasztok!
A mindenes gépemen szeretnék 4K HEVC H265 videókat nézegetni, és Atmos hanggal hallgatni, Kodival.
Egy nagyon picit röcög a kép, jobban, mint amennyit elviselnék. Nincs videókártyám, csak az Intel i5-8400 proci uhd 630-a szolgáltatná a képet. Lehet ezzel bármi értelmeset kezdeni, vagy egy külön vga kell neki?
Raktam fel Kodi DSplayer verziót, hogy tanulmányozzam a MadVR-t, de attól csak még jobban szaggatott, gondolom, oda már kell az erőforrás videókártya részről. Egyáltalán megoldás nekem a Madvr, vagy csak erő hiányában küzdök? -
Yocee
aktív tag
válasz
cinemazealot #50303 üzenetére
- A qnap nasra felraktam egy php szervert (vagy szolgáltatást?) (phpeasyprojects).
- Abba beledrótoztam egy magic packetet küldő feületet: ( [link] )És ezt nyomkodom kívülről, ha olyanom van.
-
Yocee
aktív tag
válasz
cinemazealot #50301 üzenetére
Nekem a nason van egy weboldal wol szkriptel. A nast elérem kintről is, és bekapcsolgatom vele a gépeket.
-
Yocee
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, amire hátha tudjátok a választ. Felkonfigoltam egy Lenovo M600 Tiny gépet magamnak Libreelec-el. Plex kliens-szerver, Transmission, és még pár nyalánkság is került rá, és szépen megy, de:
A tévén (samsung ue49h6200) tökéletesen megjelenik a képe. Átdugom az erősítőbe, még akkor is van kép, de újraindítás után már nincs. Ha az Xboxba kötöm be, ott sincs kép, tehát valami hdmi authentikáció gond van, de már bios szinten. A Lenovón 2 display port van, és DP-Hdmi kábeleket használok.Sima DP-DVI kábellel is van kép a monitoron.
Van bárkinek bármi ötlete?
-
Yocee
aktív tag
válasz
MasterMark #50273 üzenetére
Nekem is Jonsbo G3 van. Nagyon szeretem, hogy hifi méret, bár elsőre csalódás volt a kamu kijelző rajta, kidobtam, és tettem a helyére egy lcd kijelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- Fujifilm X
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged