-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magga
aktív tag
válasz
Melorin #30731 üzenetére
A Plex két részből áll, van egy szerver és van valamilyen kliens része. A szerver fut a windows indításától a háttérben, így ha a gép megy mindig van megosztás. Nekem ez praktikusabb megoldásnak tűnik, mint a Kodit futtatni, asztalra tenni, ha éppen mást is akarok csinálni...
Lehet azért is, mert szinte a kezdetektől Plex-et használok, de én jobban a saját elképzelésemre tudtam szabni, mint a Kodi-t! -
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #30192 üzenetére
Azt hiszem hagyom a szenvedést openeleccel.
Win 8.1 alatt gyönyörűen futnak a filmek! Semmi röccenés. OE alatt 15mp-ként ugrott a kép.
Szerintem valami a monitor kezelésével lehet baj, mert ha frekit váltok 24Hz-ről 23.976-ra, nem villog a monitor mint amikor frekit vált, el sem sötétül egy pillanatra sem. Szóval sztem 24Hz-el játszotta a 23.976 filmeket, azért lehetett röccenés.
És míg OE alatt egy 19mbps film nézhetetlen volt addig ugyanez a film win alatt 5% cpu terheléssel megy.
És megjelent win alatt a DXVA is. -
canniball
nagyúr
válasz
Melorin #30135 üzenetére
"...átteszem egy másik gépbe...használhatatlan lesz mint egy windows?"
FM2 gépből tettem át a W7-t J1900-hoz és gond nélkül működik."Sajnos filmnézés közben bizonyos időközönként ugrik egyet a képkocka."
Win és OE alatt is? Másik lejátszóval próbáltad?RetepNyaraB!
"A grandia GD04 az elég magas a 15 centijével, meg nevetségesen drága is..."
Miért, a GD09 olcsóbb?"...marad a ház hátulján egy nagy luk a táp helyén, amit be kellene tömni a zaj és légáramlás miatt."
Teljesen felesleges betömni, nem oszt nem szoroz."...akinek ez a Q1900-ITX lapja van mondja már milyen ramot használ..."
Én ebből vettem hozzá kettőt."...ha kodi-t vagy hogy híjjákot akarok használni, ahhoz nem kell windows is?"
Ahogy a kollégák is írták: fut linuxon is és ott az OpenElec is mint célrendszer. -
Dave™
nagyúr
válasz
Melorin #30215 üzenetére
Próbálj ki egy Win 8.1-es tabletet és egyből rájössz
Ugyanaz a koncepció, mint Windows Phone-on. A statikus - vagy többnyire statikus - ikonok helyett dinamikus tartalmat jelenítenek meg, pl. az időjárás csempe folyamatosan mutatja az aktuális időjárást, a levelezés mutatja a bejött levél feladóját, tárgyát, a zenelejátszó az albumborítót, előadót, az ebayes csempe az aktuális ajánlatokat stb.
XBMC alatt az Xperience1080 skin mutatja az új filmeket, az ajánlott tartalmakat (pl. időközönként felajánl random 10 albumot a médiatárból) stb. Szerintem hasznos, könnyen áttekinthető és szép.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Melorin #30192 üzenetére
Nekem semmi problémám a géppel.
Az előző (AMD) konfig folyamatosan, látványosan szaggatott, miközben 0 drop és 0 skip volt. Rém idegesítő volt.
Itt most látom, hogy a skip növekszik (apránként), de egy mikronyi rezdülést nem látok a képen.
Nagyon élvezem, örülök, hogy váltottam.Egyébként MS-Tech házakkal van bárkinek bármi tapasztalata, infója?
Ez eléggé megtetszett
Bár egy bluray meghajtót majd szeretnék - de akkor lehet, hogy azt érdemesebb lenne külsőként?
Vagy inkább egy dedikált BD lejátszót?(#30213) Dave™ válasza _Smooth (#30212) üzenetére
Az a skin jól hangzik, kipróbálom majd. Én amúgy nagyon megszerettem PC-n is a csempéket - sőt a HTPC (igen, nem csak kizárólag erre használjuk, de mondjuk túlnyomó többségben igen) örülnék, ha az asztalt teljesen el is tudnám tűntetni.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Melorin #30006 üzenetére
Szigorúan szvsz: a boot lehet pár másodperccel lassabb lesz, de ha már felállt a rendszer nem hiszem hogy éreznéd a különbséget; a fogyasztás szintén boot alatt némileg nagyobb difi, de működés közben pár W.
Szerintem nyugodtan vedd meg a HDD-t és telepíts arra, aztán ha lesz pénzed SSD-re akkor majd átteszed arra. -
-
BullZeye
veterán
válasz
Melorin #29881 üzenetére
Mivel jobb amúgy a port.hu mint a universal? Port.hu-t egyszer próbáltam ki még a legelején, de akkor eltántorított, hogy minden filmet kézileg kellett hozzáadni, mert pontatlan volt, míg az unversal csak lefut és 95%ban megtalál mindent. A szövegek ugyanúgy magyarok hozzá..és mindenhonnan szedi a fanartokat.
-
canniball
nagyúr
válasz
Melorin #29849 üzenetére
"Nekem egyelőre egy TV-be épített mplayernél kell többet produkálnia..."
Azt nem lesz nehéz túlszárnyalni."Már csak azon filózom, hogy win8-xbmc vagy openelec legyen első nekifutásra."
Az OE egy pendriveról is elfut, úgyhogy akár mindkettőt is próbálgathatod egyszerre. -
válasz
Melorin #29836 üzenetére
Itt most a részletekbe nem mennék bele. A lényeg az, hogy minél több proci idő jut adott feladatra, annál pontosabb lesz az eredmény. Ez kép esetén nem olyan szembetűnő, mint mondjuk hangnál, de ugye minél feljebb megyünk minőségben, annál jobban számít minden kis apróság.
(#29838) Melorin:
Igen, a dedikált HTPC is egy kompromisszum, amikor is az adott eszközt csak arra fogod használni, amire szánod. Csak - és itt van az előnye a gyári médialejátszókkal szemben - sokkal jobb kép- és hangminőséget kapsz kb. ugyan olyan árért. Más részről ezeket a céleszközöket könnyebb frissíteni, újrakonfigolni, új dolgokat kipróbálni velük, míg gyári eszközöknél nem tud az ember így belenyúlni, ilyen szinten.
De ismétlem magamat: amire neked kell most a cucc, azon nem lesz gond a filmezés és a torrent meg a kis NAS funkció egyben. Hajrá!
-
törölt tag
válasz
Melorin #29840 üzenetére
Szerintem minden további nélkül megoldható kényelmesen, amit szeretnél, 1 eszközön belül is. Pont olyan fórumtársaktól kaptál véleményt, akik szélsőségesen szigorúan az elérhető legjobb minőségre törekednek. Olyantól várj választ, aki Openelec témában otthonosabban mozog, illetve helyette mást ajánl.
VGA: van jogosultsága, pl ha óriási GPU számítási teljesítményre van szükség (pl renderer maxon kihasználva, vagy szélsőséges minőségi elvárások, vagy csak kéznél van, esetleg hardveres 4k), de egy XBMC-s gépen, főleg DXVA-val abszolút felesleges, nincs képminőségbeli vagy egyéb hátrány. Főleg ha úgy nézem, hogy egy GT 6x vagy GT730-nál a Kaveri modernebb multimédiában, nem is kevéssel. Kodival 5% CPU és 10-20% GPU-val elmegy, Haswell szintúgy, de a Kabini sem eszik sokkal többet. Ha van is hang és kép difi itt-ott különböző VGA, IGP-k között, szoftverrel, táppal, kábellel stb sokkal többet hozunk. Egy ventilátorral zajosított fos kondikkal (ami még fizikai zajt is okozhat) szerelt VGA, akár rosszabb is lehet IGP-s megoldásoknál.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Melorin #29838 üzenetére
Szerintem nem.
Nekem volt eddig 4 médialejátszóm, ebből a legutolsó a Popcorn A400. Mindegyiknél volt ám kompromisszum rendesen, még a Popinál is, amit a mai napig szeretek ettől függetlenül. Viszont másképp működik, mint egy jól kialakított HTPC, mások a korlátok, a lehetőségek is.
Egy nagyon egyszerű példa: A Popcornon beállítható 2 féle Jukebox (ebből 1 csak "mókolással"), addig a HTPC-n (XBMC) kapásból 5-6 témánként...
Egyébként sok vita szokott menni az "all in one" eszközökről számos topikban és kevesen értik meg azt, hogy pl. a TV gyártóknak sem érdekük, hogy egy a TV beépített lejátszója tökéletes legyen... Na, de már másik vizeken járunk.
-
válasz
Melorin #29832 üzenetére
Egy bizonyos minőségi szint felett elkerülhetetlen lépés, hogy céleszközöket használjon az ember minden feladatra.
Az esetedben szerintem ez még nem számít annyira, persze csak akkor, ha nem akarsz elmenni a PC optimalizálás irányába, a minél jobb kép- és hangminőség miatt. Ugyanis lehet ezt is csinálni, de pont az optimalizálás miatt ezek az egyénileg épített gépek nem is alkalmasak másra, mert minden felesleges programot és szolgáltatást "kiírt" róluk az optimalizálás folyamata.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Melorin #29830 üzenetére
A játék az teljesen más, ne vegyük ide. Gondolom nem 0-24 óráig játszik valaki egy HTPC-n, nem?
Illetve nem játszik és filmezik egyszerre, ugye?
A NAS-nak pedig a funkciója, hogy 0-24 óráig megy a torrent, seedelés, bármikor bárhol elérés stb, ez a lényege, erre találták ki.
"egy megosztás, miért nem összeegyeztethető "
Azzal semmi baj nincs ha Samba vagy NFS megosztás megy a háttérben amikor filmezel/játszol...stb.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Melorin #29586 üzenetére
Én is sokat rugóztam a kérdésen, végül a sima lap lett egy 200W-os FSP SFX tápegységgel. Az pont egy tízes volt, és az integrált verzióhoz kellett volna még egy külső adapter. Amit érdemes megfontolni: milyen házba mennek (van ahova be sem fér egy ATX/SFX tápegység), ha tönkremegy az alaplapi DC rész akkor kuka az egész alaplap tápostól mindenestül, ez a DC rész melegedik is, és mivel a CPU is passzív, ezért már kicsit sok dolog termel hőt, míg az ATX/SFX tápok többnyire aktív hűtésűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 2042
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest