Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kojak007

    csendes tag

    Üdv a szakértőknek!

    jó pár évvel ezelőtt már kacsintgattam a HTPC építése felé, kaptam is sok sok hasznos segítséget itt Tőletek, de akkor háttérbe kényszerült a beruházás más fontosabb szükségletek miatt :((( .

    Most viszont úgy látom, h 1-2 hónapon belül megynyomnám a start gombot, h a rendszert megépítsem. Ahhoz kérném a segítségeteket, h a jelenleg korszerű elemekből a lehető legjobb combót találjam meg. Anno az AMD-s alaplapokat ajánlottátok azt hiszem 780G-s+ xxxxe-s CPU val. Mostanra már tuti jobb megoldások vannak.

    Lényeges szempontok:
    1. Ebbe a házba férjen el az összeállítás: [link]

    2. Passzív hűtés!!!

    3. Ha lehet két alternatíva egy AMD és egy inteles is... az inteles core i3-mal szemezgetek nagyon, vagy nem jó az HTPC-hez? Amit ovasgattam, h az atom/ion megoldások még mindíg gyengék egy stabil erős HTPC-hez. Az fontos lenne számomra, h ne legyen sose akadás, sok gondolkodás akár film nézése, akár egy erős gépigényű XBMC menű rendszerben való lépegetés, adatbázis keresés stb között...

    4. OS Win 7 lenne, front end XBMC.

    5. Valahogy az utóbbi időben az nVidia felé húz a szívem, az ATI-s kártyákkal mostanában több fronton is összeakasztottam a bajszom, az nvidiával még nem szívtam sosem, persze lehet h szerencsém volt.

    6. RAM 4GB-ra gondoltam.

    7. HTPC feladata: egy NAS-ról filmek sorozatok, zenék lejátszása. A filmek 80 %-ban 1080p-s HD-k.

    8. keret: max. 100k nettóban

    9. ami fontos, h a legszebb képet adja gördülékenyen szaggatás mentesen gyorsan stabilan ééés zajmentesen :DDD

    Amit én összeállítgattam laikusként:
    psile ház
    GIGABYTE GA-H55N-USB3 alaplap
    i3 540 CPU
    VGA?? na ebből nagyon sok van :F és nem tudtam megfelelőt választani kb 20k nettóért már tuti lehet válogatni, vagy nem?
    Kingston 4GB DDr3 1333Mhz kit
    ez kb nekem kijött 100k alá picivel.

    Ez vajon jó combo? vagy fölösleges? Inkább az AMD? Maximálisan meggyőzhető vagyok ész érvekkel :DD és ha még olcsóbból ki hozható akkor annak csak örülök, CSAK legyen stabil, ne legyen szívás ha összeakad vmi két periféria miatt stb.

    Segítségeteket előre is köszönöm :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák