Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joshi

titán

válasz SunMount3r #58919 üzenetére

A Wikipedia nem hivatalos oldal. Verziószámmal csak aktív eszközt nevezünk meg. A kábel ha passzív (létezik aktív is) akkor az egy rézdrót nem több. Annak a keresztmetszete és szigetelésétől függ hogy milyen adatátvitelre képes.

Az a gond, hogy amikor még Full HD felbontású tévék voltak, akkor a HDR még nem létezett. Mivel nem írtad le hogy milyen tévéd van, ezért nem tudom hogy a tévéd képes fogadni a HDR-t HDMI-n keresztül. Szerintem nem, max a tévé belső lejátszójával tudnál ilyen forrást lejátszani. A másik meg az, hogy ritka a Full HD HDR tartalom, azt is valószínű a 4K verzióból butítják vissza. Egyébként fura, hogy 2025-ben kérdezel ilyeneket. Eddig se tudtál lejátszani azzal a tévével HDR tartalmat? Gondolom nem mai darab az a tévé.

A tévének HDMI 2.0b képesnek kell lennie, mert onnantól van HDR is. Ha nem ilyen HDMI van a tévén, akkor biztosan nem fog menni. Nekem volt egy Sony 49X8505B tévém ami már 4K felbontású volt, de csak HDMI 2.0a volt rajta így nem is tudta a HDR-t. Itt is látszik hogy fordítva van ez inkább, tehát amelyik tévé tudja a HDR-t, az szinte biztos hogy már 4K felbontású.

Új hozzászólás Aktív témák