- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz vitezlejszlo #31299 üzenetére
A hivatalos driver az a fglrx akar lenni? Már nincs rá szükség, a nyílt forrásúval is megy a gyorsított lejátszás.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
törölt tag
válasz Melorin #31304 üzenetére
Akkor Chroma Bicubic75+AR és Image Lanczos3? Nézd meg a rendering ms értékeket 1080p és 720p alatt, kív lennék mit mutatnak. Ha több kisebb felbontású anyagot nézel, kísérletezhetsz különböző párosításokkal, pl inkább Image up mellé teszel AR-t, mint chroma stb. Magyarul a 1080p-re felskálázásnál legyen több kakaó. A végeredményt pedig összehasonlítod mi mivel tetszik.
Ahogy lehet dupla profilt is megadni, tehát 1080p mellé eltérő algoritmust használni 720p-vel szemben.
Az eredeti felállás simán ment még a Kabininek is, ezért gondoltam, hogy a J1900 is megbirkózik vele.
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Természetesen frame dropot is, de az ugye szoros összefüggésben áll a GPU/CPU terheléssel.
(#31309)
Ez jónak tűnik, ha nincs drop OK lesz. Persze tetszés szerint még finomhangolod.
[ Szerkesztve ]
-
-
Melorin
addikt
válasz #75912448 #31312 üzenetére
Á, image up mellé gyilkos bekapcsolni nálam az AR-t. Hiába kapcsolom ki chroma mellett az AR-t, annyit nem hoz, hogy be lehessen kapcsolni image up-nál.
De csináltam profilt, és így szépen váltogatja a beállításokat. Egyelőre csak 2 féle között: kisebb vízszintes felbontás mint 1600 vagy nagyobb. Ha nagyobb, AR be, ha kisebb, AR ki. -
vitezlejszlo
őstag
válasz asanotadanob #31300 üzenetére
Hali
Azert nem xbmcbuntu, mert azzal fekete kepernyot kapok a boot utan, es a forumon azt talaltam, hogy azert fekete, mer xar az amd driver es kesz. Aztan talan masik kernellel jo, de reszelni kell. De ha megerne feltennem, nincs belakva meg az Ubi..
Az nyilt linket koszonom, este kirpobalom...
De akkor ha jol ertem az lenne a normalis, hogy fullhd-be a kodit semmisem akasztatja meg? Egyedul a 4K az, amit nem bir? Tehat addig kuzdjek, amig a most megakado filmek is jok lesznek?
Koszi
laca
-
korcsi
veterán
válasz vitezlejszlo #31315 üzenetére
Ma tettem fel próbára 14.10-es ubuntut, a mellékelt leírás (egy-két dolgot javítani kellett benne) alapján. Most már mindent eszik (killa sample, 20-30Mbit fullhd interlaced anyag stb.) , eddig (14.04-el) mpeg2-re megborult a gép,
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #31319 üzenetére
Leszedtem az AMD hivatalos driverét, most a Kodi szerint is valami 3.x. -es MESA driverrel megy. A jelenség ugyanaz, egy mag 100%-on és szaggat, a többi nem csinál semmit. A gyorsításnál minden VPDAU meg a VAAPI is engedélyezve van. De nem minden videónál bohóckodik. Négyből kettőnél ez van. A másik kettőnél ami jó ott minden mag 10% alatt teker...
Reinstall lesz ebből....megnézem kíváncsiságból az Openelecet is (bár az is fekete képernyős volt a boot végén) meg a xbmcbuntut is a másik kernellel, mert ez a bugzás baromira idegesít. A kodi amúgy a december 23-as
laca
-
vitezlejszlo
őstag
No a killa sample a madaras az is ugyanez, 1 mag 100%-on teker. Csak hogy peldat is tudjak mondani
laca
-
korcsi
veterán
válasz vitezlejszlo #31321 üzenetére
VAAPI-t kapcsold ki, és azokat a beállításokat próbáld, amik a leírásban meg vannak adva.
Lejátszás közben "O" gomb, kiírja az adatokat, mivel dekódol stb.[ Szerkesztve ]
-
neverless
tag
Sziasztok,
Nincs 1 hete, hogy készen lett az új HTPC-m:
CPU: i5-4590S
MOBO: Asus Z97I-PLUS
RAM: 2x4 GB Corsair XMS
HÁZ: Fractal Design 304
CPU hűtő: Zalman FX70 (elég badass megjelenésű )
TÁP: Corsair RM450
SSD: A korábbi HTPCből a régi Crucial c300
HDD: WD RED 3 TB
VGA: Külön VGA direkt nincs, a proci HD 4600-os IGP-jét használom2 TV-t kötöttem rá:
1.) Az alaplap DVI kimenetére egy rééééégi 40es samsung DVI-HDMI kábelen
2.) Az alaplap HDMI kimenetére egy egész új (2014es kiadású) LG TV van kötve HDMI-HDMI kábellel.A filmek lejátszását a
XBMCKodi végzi. A hangot egyelőre mindkét esetben a TV szólaltatja meg.A Kodi érzékeli a hangkimenet beállításoknál az LG tévét és van is hang rajta, ha az be van kapcsolva.
A samsung tévét külön nem érzékeli, fel sem sorolja a hang kimeneteknél, de mégis van rajta hang, de csak ha az LG tévé is be van kapcsolva. Ha kikapcsolom az LG tévét, akkor a samsung tévén megszűnik a hang.Az lenne a kérdés, hogy hol lehet a hiba? Merre induljak el? Kodi szupportot kérdezzek? Vagy magával a HD4600-al lesz gond, tehát az Intelt kérdezzem? Vagy az Asus szupport irányába induljak el? Vagy esetleg a DVI-HDMI kábel helyett próbálkozzak egy Displayport-HDMI kábellel?
Azt szeretném elérni, hogy akármelyik tévét is kapcsolom be, legyen hang, anélkül, hogy a másikat is be kelljen kapcsolnom.
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #31325 üzenetére
Corsair CMX4GX3M2A1600C9
-
windlord
őstag
A segítségeteket szeretném kérni!
(Az erősítős topicban is feltettem ezt a kérdést)Egy laptopról küldök képet és hangot a tévé irányába egy HK AVR255 közbeiktatásával.
Próbálom helyesen beállítani a lejátszást, szórakozni a beállításokkal, mert htpc építésén gondolkodom.A lényeg:
MPC-HC, MadVR párossal adom ki hdmi -n keresztül a cuccost az erősítőnek.
A film lejátszása közben adatokat íratok ki a MPC segítségével, ahol ellenőrizni tudom a kép úgymond helyességét.A probléma a következő:
Nem kadenciahelyes a lejátszás, ha viszont nem az avr -en keresztül megy ki a kép, hang hanem direktbe a laptopról a tévére akkor frankó...
(23.9xx helyet 24Hz -t ír a details).Hogy ez mennyire probléma azt nem tudom, kövezzetek meg érte, de szeretném ha pontos lenne a lejátszás.
Találkoztatok már ilyennel?A tévé felbontása is szebb ha simán laptopról lövöm rá a képet erősítő nélkül...
Habár ugyanúgy 1920*1080Tán fw -t kellene frissítenem az erősítőn?
Találtam fw -t, progit hozzám csak azt nem, hogy mit javít az új fw.
Ha valaki tud segíteni egy kicsit, azt szívesen venném! -
generic
senior tag
Kodi iranyitasahoz hol tudok legolcsobban venni mo-n valami alap taviranyitot?
-
generic
senior tag
Sziasztok, új vagyok HTPC-ben, most vettem az alábbi konfigot:
Asrock E350M1
2 GB ram
16 GB SSD+2 TB WD HDDA kérdés az lenne, hogy mivel érhetném el a legjobb képminőséget 1080p filmek, illetve avi filmeknél?
Elsőként openelec volt rajta, de az nem hozta az általam elvárt minőséget, hiába az itt javasolt beállítások.
Most win 8.1 van rajta KODI-val. Kérdés, hogy most mi a következő lépés? Esetleg külső lejátszó program? -
törölt tag
válasz generic #31329 üzenetére
Az E350 hardveresen nem nyújt túl nagy szabadságot, lévén elég gyengus az integrált grafikai egysége. Pont Kodi és Openelec alá javasolt hardveres gyorsítással. Szvsz mai napig egész jó lehet Kodival, mi nem tetszik benne? Kipróbálhatod külső lejátszóként az MPC-HC+MadVR kombót, de Brazos GPU-val túl nagy számítási teljesítményre ne számíts.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz Froclee #31330 üzenetére
Mert ez egy hdmi -s avr.
Tehát hdmi -n belövöd neki a műsort és ő felskálázza a video tartalmat 1080, az audiot meg értelemszerűen kiküldi a hangfalaknak.Most én csinálhatom azt, hogy hdmi -n a tévének adok képet, optikán, koax -on meg a hangot az erősítőnek, de nem hinném, hogy ennek így kellene működnie...
-
törölt tag
válasz generic #31332 üzenetére
Ha minden OK a W8.1-Kodi kapcsolattal, Brazoson nem erőltetném az MPC/madVR-t. Ettől függetlenül próbáld ki, és a látottak ismeretében döntesz. Ha nagyobb számban nézel 720p vagy kisebb felb. filmeket, felskálázásban jobb lesz a Kodinál, még az erejéből adódóan alacsonyabb minőségű végeredményt biztosító scaling opciókat választva is.
-
törölt tag
válasz generic #31335 üzenetére
Többségében nem lesz jó, hiszen eltérő a hardver és felhasználás, ráadásul találok 1-2 felesleges és körülményes beállítást, amire neked pl semmi szükséged.
Nem jobb 1080p-vel a Kodi, de ha többségében full HD-t nézel, felesleges szegény Brazost kínozni, túl nagy difi nem lesz madvr full HD vs Kodi full HD között.
Inkább ezen fuss végig: How to setup a HTPC, a madVR könnyebb megértéséhez pedig: madVR Guide
Amire nincs szükséged a leírásól, átugrod: ffdshow video és audio.
Reclockra pedig akkor, ha szeretnél audio LPCM/Wasapi kimenetet.
-
generic
senior tag
-
törölt tag
Mindenképpen, de mértéke függ a tévédtől vagy vetítő/vászon minőségétől. Félve megjegyezném, ha nem a Brazos hajtaná a VGA-t. Én egyébként AMD VGA-t vennék, elkerülve ezzel az Nvidia bohóckodást a képkockasebesség finomhangolásával, 3D szenvedését. Egyébként jó választás a GTX 750 is.
Lehet értelmesebb és olcsóbb lenne egy Kabinire váltani, ami filmek alatt Bic75+AR chroma up, Lanczos3+AR image up mellett elfutkorászik (remélem Devil hamarosan kipróbálja a Haswell i3 HD4600 miben több, ami szintén opció lehet). Jinc3+AR mellé pedig Kaveri A8/A10, ennél feljebb VGA.
Mindenképp a megjelenítőhöz, igényekhez párosítanám. Ha pedig marad a DXVA, Intel Bay-trail, i3 Haswell, vagy a Brazos is OK.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy htpc összeállításához, pontosabban csak a hardver kiválasztásához. A cél az lenne, hogy 30GB-os fHD filmekkel is megbirkózzon a gép, de zömében nem ekkora bitrátájú filmekkel lenne használva. Ezen kívül fontos még az analóg 5.1 és örülnék, ha digitális és analóg képkimenet is lenne az eszközön, valamint Sata vagy IDE csatlakozó egy DVD lejátszónak. Mi az a hardver, ami ezeket már tudja? Minél költséghatékonyabb szeretnék lenni, úgyhogy használtan tervezem megvásárolni a komponenseket, szívesen fogadok ajánlatokat is privátban, ha van.Szoftveres kérdés: Van-e olyan megoldás, hogy egy pendrive-ról bootoljon az oprendszer és a hálózat egy másik gépéről vagy akár egy androidos telefonról könnyen át lehessen irányítani rá tartalmat? Tehát nem átmásolni szeretném rá, hanem az adott eszközről lejátszani anélkül, hogy mindenféle megosztott mappákkal kéne kutyulnom. Ez a dolog érdekelne mondjuk youtube videókkal is, szóval a számítógépen nézett videó url-jét szeretném könnyen eljuttatni a htpc-re vagy valami hasonló.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest