-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Egy kis segítség kellene nekem.
Milyen módon tudom automatikusan elindítani az xbmc-t a win indulásával együtt?
Ha az indítópultba helyezem, akkor elindul de a tálca alul megjelenik nem lesz teljes képernyőn, ha a regeditbe turkálok megint elindul de levágja magát a tálcára indulás után, amikor el indítok egy videót feljön, de akkor meg az egér van ott a képen.
Valami ötlet? -
cekkk
veterán
válasz
szabieable #15193 üzenetére
Nem értett téged félre, csak kiszámolta neked a teljesítményét annak amit linkeltél. Akkor mind olyan keres ami 12V 5A az tudja a 60Wot. bár látom pont erre jutottál végül
-
dabadab
titán
válasz
szabieable #15191 üzenetére
12 V x 0,5 A = 6 W.
Ha hat wattnal tobbet fogyaszt a gepet, akkor inkabb valassz valami mast
A masik 15 wattos, az se jo, valami nagyobb teljesitmenyu kellene, a konfigodat elnezve en legalabb 3 ampereset vennek, mar csak a biztonsag kedveert is (amugy az egesz cucc olyan 25 watt tajan fogyaszthat).
-
szabieable
aktív tag
Megérkezett ma adapter.huról a házikóm viszont külső tápforrás hiányzik belőle ( opcionális )
ACDC1206 12V/0,5A
ACDC1215 12V/1,25AMelyiket kellene használni hozzá? Elég a fél amperos?
-
Ed Parker
nagyúr
Mondjuk inkább így, az a jo ebben a htpczésben...
Mert hogy doboz nélkül ótvar kábel katyvasz az egész. Es nem szép.
Pont hogy a szép ház adja meg ívét a dolognak, hogy öröm ránézni.Nekem is csinált egy hasonló trükköt, csak nekem a merevlemezt állította át IDE-ről valami másra, ami után toszott felállni a rendszer.
Fincsi volt megtalálni az okát -
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #15184 üzenetére
Mondjuk egyébként az a szép az egész HTPCzésben, hogy mivel a bele akár bedobozolás nélkül is tökéletesen működik, értsd nincs vele többé szarakodás, ezért a házzal lehet marha sokat vacakolni. Amolyan Pimp-my-HTPC mozgalom keretében.
Vannak olyan elvetemült modderek, akik pl. újrafestik a dobozokat, pl. Marvel Comics témában szuperhősök vannak festve a dobozra, és még sorolhatnánk napestig a film-témákat.(Abyss, Star Wars, Star Trek, stb.)
Más.
Tegnap valamiért kékhalált kezdett dobálni a gép, amire kis tesztelés után rájöttem, hogy miért tette.
Valami oknál fogva a CPU Voltage 0,95V kevés lett neki, amit idáig használt, és feljebb kellett tenni 1,0V-ra ( A8-3870K ), hogy stabilizálódjon a helyzet. Furcsa jelenség, hogy működik 5 hónapig egy adott setupban egy számitógép, aztán egyszer csak úgy dönt, hogy "most már nem elég nekem ez a pici feszültség, aggyá' többet!". -
Ed Parker
nagyúr
-
rbalint88
addikt
pusztán teoretice:
asrock fm2a75m-itx + a4-a6 akármi 6550-nel vagy 7540-nel
vagy
asrock b75m-itx + i3 hd2500-zalmelyik lenne a jobb? árban kb ugyanannyi. (38-40)
tetszős itx-es kuckóból van rogyásig, normális microatx-eset nem nagyon találok.
házból nagyon max 30-ért van kitűnő -
canniball
nagyúr
válasz
slashing #15178 üzenetére
Infra, szóval elvileg jó is lehet. Ha mégsem akkor legfeljebb veszel 2-3k-ért egy "olcsó szutykot" és használod annak a vevőjét.
Pista0001!
Már megnéztem, tényleg nincs rajta. -
slashing
senior tag
válasz
canniball #15175 üzenetére
És az mindegy hogy mondjuk a távirányító infra vagy bluetooth vagy mittudom én min kommunikál a pc-vel?
Nekem van egy asrock itx-em amihez adtak távirányítót amihez van egy ilyen vevőegység ami egy úgy nevezet CIR valamin kommunikál hogy ez infra vagy nem infra vagy mi azt nem tudom, felesbe kell rádugni az alaplapon a cir hídra és usb hídra aztán akkor működik a vevője.... -
canniball
nagyúr
"Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben..."
Nem esküszöm meg rá, de szerintem nincs. Illetve fogalmam sincs elérhető-e a keyboard.xml, ezekre
dabadab tud majd egzakt választ adni.De úgy érzem kicsit túlnőttünk az eredeti kérdésen.
(#15173)
Az Asrocknak van egy hasonló alkalmazása, és igen: úgy tűnik az is csak almára jó...slashing!
Igen jó érted, lévén az csak egy távirányító, tehát egy vevő mindenképp kell mellé.
De az "olcsó szutyok" nem feltétlenül igényel programozást, az enyém pl. alapból kezel jó pár programot (az XBMC-t is) így csak a Harmony szoftverében kellet beállítani hogy van egy ilyen eszköz és működik a dolog. -
slashing
senior tag
Jól gondolom hogy a harmony az végül is "csak" azt tudja vezérelni amihez már alapból van egy távirányító?
Kvázi ha akarom vezérelni a htpc-t akkor előbb kell valami olcsó szutyok amire ráprogramozok mindent aztán ha ez megvan beprogramozom a harmony-t az előbbi vezérlő gombjai segítségével? -
sb
veterán
válasz
canniball #15171 üzenetére
Szerintem csak i-re működik.
Az appok ezt ellenőrizhetik.
Ugyanez van Gigán vagy Asrockon, már nem emlékszem melyiken néztem. Nem kapcsol be ott sem más eszközre. Neten is azt találtam anno róla, hogy Samsung Tab-ra cs*szik bekapcsolni a gyorstöltés, Ipadra meg bekapcsol.Ennyi. Szívatás.
-
sb
veterán
válasz
canniball #15170 üzenetére
Nekem meg még jobb van! (525)
Kb ennyit tudok kezdeni a többi érvvel is.A lényeg: valamit valamiért.
- Távirányítón nem lesz WOL soha.
- Appból nem lesz univerzális távirányító. (hacsak nincs wifi-n távirányítható TV és hangcucc mellette... és egy univerzális app.)
- Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben, csak:
1. el kell odáig scrollozni
2. átírni a keyboard.xml-ben és hozzákötni a kilépést egy táv billhezAz 1-hez nem kell állítgatni, azt megspórolod cserébe két gombnyomást kell tenni a távon.
A 2. verzióval pedig 1 ujjmozdulatra redukálod a kikapcsolást és bekapcsolást, de egyszeri befektetést igényel.Csak választanod kell!
-
canniball
nagyúr
Benéztem a lapom (Asus E35M1-M Pro) Biosába, nem találtam ilyet.
Ami akad: Asmedia USB 3.0 Battery Charging Support ... Enables the Asmedia USB 3.0 battery charging function, bekapcsoltam de nem segített (próbaképp egy pendriveot akasztottam rá, de ahogy kikapcsoltam a gépet azon is kialudt a led). Illetve van még az Asusnak egy Ai charger nevű progija, próba-cseresznye alapon feltettem de ez sem nyert. -
canniball
nagyúr
"...OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC..."
Ugyanazt tudja."És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki."
Nem akarok a menüben matatni."Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz."
Az app jobb híján nem jön rosszul, de nekem van jobb."...odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell."
Lustaság fél egészség...én pedig teljesen egészséges akarok lenni. -
sb
veterán
válasz
canniball #15164 üzenetére
Egyébként HA be van kapcsolva a wifi a telefonodon akkor:
- App elindít
- Wol megnyomMiután elindult a gép és az XBMC az app csatlakozik és azzal távirányítható a cucc.
Ez is több, de kinem mi a kényelmes. Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz.
Én mondjuk univerzálissal nyomom és kikapcsolva úgyhogy odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell. -
sb
veterán
válasz
canniball #15155 üzenetére
Így már értem.
OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC akkor a legegyszerűbb, ha az XBMC kilépés ikonját átállítod, hogy sleep-be küldje a gépet. A wines XBMC-ben beállítható, hogy bezárja a progit, kikapcsolja a gépet, hibernáljon vagy sleep-be küldje.És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki.
szerk: Na most látom, hogy már leírták.
Szerintem nem ránavigál, hanem végrehajtja amit alapértelmezésnek beállítasz. -
canniball
nagyúr
Vágom, próbáltam már én is az XBMC remote alkalmazást, de a korábban említett folyamatban a film indításáig még el sem jutottunk, csak odáig hogy bekapcsoltuk a TV-t, a hifit és a HTPC-t.
Azért köszönöm a javaslatot, de ha még egy eszközhöz kell nyúlni akkor az már nem az a kényelem mint most.dabadab!
Olyanra én is emlékszem hogy van arra opció mi legyen az alapértelmezett kikapcsolási funkció, de az csak annyit csinál hogy amikor ránavigálok a főoldalon a kikapcs. menüpontra (vagy lehet amikor megnyomom a pwr. gombot, erre már nem emlékszem) akkor a felugró menüben azon áll a "kurzor" amit beállítunk neki.
Vagy tévednék/nem erre gondoltál? -
canniball
nagyúr
"De ez kb 1 nyomás..."
A legoptimálisabb helyzetben* is:
1. megnyomom a gombot
2. elhúzom a csúszkát
3. rábökök az ikonra
+1. természetesen távirányítóval indítani kell a TV-t és a hifit is.
Ez a mozdulatok számát tekintve négyszeres növekedés.* Nem veszem kézbe a telefont, már be van kapcsolva a wifi és kint az első képernyőn az app. ikonja.
-
Tonyo
őstag
Ez tényleg nem bonyolult. Eksü meggyőztél
Amint kicsit enged a hifi..
belevágok
Vezetéknélküli bill-ről való indításra van ötleted? Jó volna, ha le tudnám hajtani legalább a laptopom, így viszont minden indításnál fel kell nyitni. Altatni nem akarom, éjszakánként random szerűen felkel a kis buzi
-
slashing
senior tag
Nálam is ez a helyzet vagyis lesz ha minden meglesz a nas már megvan szintén HP micro. Bár azt nem tudom ennél mi fogyaszthat kevesebbet lévén van benne egy 15w tdp-s proci+ a vinyók, maximum a táp hatásfokával lehetne játszani még.... mondjuk nálam nem is megy éjjel nappal mert fölöslegesnek érzem hogy akkor is fogyasszon mikor nem vagyok otthon meg amikor alszok a linux disztrokat meg akkor is tudom seedelni 1-es arányig amikor otthon vagyok és megy a gép....
-
canniball
nagyúr
Van, de erre nem vagyok hajlandó használni.
Azért vettem a Logitech Harmonyt hogy leegyszerűsítsem az életem; ezzel az egész kóceráj egy gombnyomásra indul, számold ki ez hányszorosára nőne egy alkalmazással.
Enszuke, Garold, sb!
Köszönöm, de félreértettétek a dolgot: jelenleg W7+XBMC-t használok egy egyszerű USB-s távval; úgy van beállítva a motyó hogy a távrángató power gombjának lenyomásakor (kikapcsolás helyett) elmegy aludni így az újabb lenyomáskor be is tud kapcsolni. Csakhogy ez úgy lehetséges hogy a windózban állítottam be az "mikor megnyomom a gombot" funkciót készenlétre. A kérdés pedig az volt hogy az említett folyamat megoldható-e OpenElec alatt? Persze tisztán szoftveres úton! Mert én nem találtam rá opciót.lipido!
Kinézetre nem rossz, de nem tűnik egy szellőzés-bajnoknak... -
cekkk
veterán
Mert mi másért tartanék?
Ez erre van kitalálva és nem filmezésreEgyébként meg ronda is szegény
Igen van a szerver, van a htpc, laptop meg van még egy tablet a lakásban. Mind másért és mind a funkciója miatt van kihasználva.
Ha jó szoftver használsz igen, akkor olyan lesz
-
Tonyo
őstag
Csak nas funkciókra tartasz egy ilyen HP-t?
Mellette meg egy kis gépet? Akkor már miért nem a HP--ba tolsz egy jobb vid-karit?
Amúgy tényleg olyan szintű lesz mint egy dedikált nas?
Itt az is szempont, h ne zajongjon. A fogyasztás nem olyan fontos, tisztában vagyok, mennyit fogyaszt a tv-m és a hifim, ahhoz képest hangyabrényi.
-
Tonyo
őstag
Ismerem ezt a Hp-t, csak ez annyit zabál, mint egy brazos gép. Ha lenne nas az 0-24-ben menne.
Parker: Igen luxus, ha azt nézed, hogy 70 k-ból ki lehet hozni egy olyan gépet, amit ugyanazokat a funkciókat ellátja
Más kérdés, hogy akkor még nagyobb luxus lenne, ha a 200 k-s laptop a fiókban pihenne.
Micsoda gondok?!
-
rbalint88
addikt
válasz
lipido #15134 üzenetére
jónak tűnik. mondjuk nekem az eggyel kisebb jobban bejön [link]
100juróért eddig ez tűnik a legjobb vételnek, főleg, hogy táp is van hozzá (és az is szimpatikus, hogy német cég)illetve találtam 2,7cm! magas procihűtőt
totál kínai, ebayről lehet rendelni. pwm-es 8cm venti, réz mag, alu borda. 22juro postával együtt.support INTEL LGA 775/1155/1156.
Parameters:
Product Dimensions:93(L)x86.5(W)x27(H)mm
Weight: 195±5g
Bearing: One Ball
Rated Voltage :12 VDC
Rated Current:0.03-0.13±0.02Amp
Air Flow:12-35 CFM
Noise:16-25 dBA±10%
Fan Speed:1000-2700 RPM ±10%
Life:40,000 Hours -
TwentySix
aktív tag
Ma hirtelen otlettol vezerelve feltelepitettem az openelec-et az asus e450 lapomra, (elotte win7-en volt az XBMC) de nem tudok hangot beallitani. Gyanitom hogy a linuxba kisse melyebben bele kell nyulni, de sajna eziranyu ismereteim kisse hianyosak....
Optikai kimeneten hasznalom (hasznalnam), de a hdmi es az analog beallitasokon is nema a gep.Van valami titkos varazslat a beallitasra? Koszi elore is
-
slashing
senior tag
ez is tök jó lenne ha nem thin mini itx lenne, értem én hogy kicsi legyen de hogy már egy szabvány mini itx-et se lehet belerakni csak annak is az alacsonyabb verzióját az már nonszensz....
-
lipido
senior tag
Erről vélemény?
-
sb
veterán
Látom nagyon komoly ez a ház téma.
Nekem egy kis táppal együtt 12k-s Modecom 202 házam van, de elég jól elvan a helyén. A UPC box mellé is pont illik
és szerintem amúgy sem néz ki rosszul. Eddig nem nagyon volt aki PC-nek nézte volna. Anno én is kerestem egy ideig ezt is úgyhogy tudom, hogy nem könnyű a dolog.
Ilyen árak mellett viszont én inkább rejteném el a boxot vmi zárt szekrényben és meg van oldva a probléma vagy keresnék más működő megoldást. Jóval olcsóbban és könnyebben, minthogy a komplett rendszerhez illeszkedjen árnyalatra, anyagra és milliméterre. (Bár ez egyébként is opció nálam a többi boxra nézve is a hang miatt).
A másik - de ez is részben egyéni preferencia - hogy szerintem ezekkel a vékony házakkal hűtésben is nagyon meg kell küzdeni. Egy kocka ilyen szempontból jobb választás, főleg komolyabb gépnek.A mostani Ion-om elvan a vékony házban, de a következő erősebb konfiggal esetleg több hdd-vel a fentiek alapján valószínűleg kis kockába kerül, lehetőleg rejtve.
Csak gondolatébresztőnek írtam le... ez is egy út.
-
san2000
tag
válasz
hétalvó #15129 üzenetére
Tényleg !
Most látom ,hogy csak 39 cm és nem 43.
Kész vagyok .
Már kezdet örülni ,hogy a ház megvan már legalább.
Azt hiszem elmegyek 11-én a Hiltonba a Hi-fi Show-ra.
Hátha látok valami okosat.
Ott mutatják be a Popcorn A400. -
hétalvó
addikt
-
hétalvó
addikt
válasz
san2000 #15126 üzenetére
Jól néz ki ez is
ebbe még nagyobb matx-es alaplap is befér.
Annyi a lényeg, hogy a cpu hűtő 37mm magas lehet csak. Arra viszont ninncs ötletem miből van ekkora.
azaz találtam egy gelid-et, a lényeg 1u magas lehet csak : gelidegyébként véleményem szerint ez egy hatalmas tepsi, ami pont nem illik be a hifibe a szélességével, ha 43 széles lenne akkor ok lenne nekem is talán.
-
Gabesz26
senior tag
Azért ennél szerencsére jobb a helyzet hűtők terén még AMD vonalon is. Tegnap linkeltem ide egy párat, a lista alapján jelenleg is kb 5-6 hűtő közül lehet már választani. Pl.: Scythe Kozuti, Xigmatek Preaton és Apache II, Titan TTC-NC25 és TTC-NC35, Evercool HPL 815.
A legnagyobb gondom, h egyelőre egy elfekvő mATX konfigot raktam a gépbe, és a régi Asrock lapnál nem igazán sikerül a ventit szabályozni, ami így ~2900 RPM-el pörög, szval ezért is ennyire hangos... (egy E4300-as procit egyébként így kis terhelés/net, zenehallgatás mellett 32 °C-on tart, 21 °C-os szobahőmérséklet mellett)
-
san2000
tag
válasz
hétalvó #15105 üzenetére
Nagyon jó kis gép lesz ez !
Silverstone-ba nekem ezt tetszik.
Szerinted ebbe is beleférne az alaplapod ?
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #15120 üzenetére
Elmondom mi a gyenge láncszem
Nem jó a winfosos HZ beállításod
Állísd 23Hzra a winen belül, mivel amdnél 23Hz=23.976al, xbmcbe meg automatikusra és így nem lesz semmi gondod. Nálam is így oldódott meg. a dolog, annyi a baj, ha megnéztem a filtem vagy sorozatot az xbmc kisebb méretre vált.
-
rudi77
tag
Ma megbolondult az xbmc! (win7)
Elindul de menü nem jelenik meg rendesen.
Menü feliratok helyet csak kric-krac található.
Volt reinstall de nem akar megjavulni.
Ötlet? -
Ed Parker
nagyúr
Van egy olyan gond is hogy nem minden bd 25 vagy 50 fut akadásmentesen.
A hang dts HD Master,az jól szól,de a kép picit szaggat.
Nem tudom mi a gyenge láncszem.
A NAS vagy a Pc?
A NAS popi a300-nak simán tolta a bd50-et HD hanggal,semmit nem akadt.
Akkor lehet ez az A6 5400k-s proci miatt?
Kell a 4 mag? -
NTX
tag
válasz
Gabesz26 #15113 üzenetére
Köszönöm az infot. Én végül is maradok a paneltápos megoldásnál. Hűtőben ha váltani akarsz, a csend kedvéért, nehéz lesz ilyen alacsonyat találni, ahogy nézem ide csak a nemrég megjelent Noctua L9 hűtők férnek be. Intelnél még csendes a Slim X3, amdnél én sem találtam igazán megfelelőt.
-
Ed Parker
nagyúr
Na, össze is raktam a gépet.
Asrock fm2a75 pro
AMD A6 5400K
Kingston hyperx 2400
WD 2,5" 500gbMegy szépen a rendszer,viszont a lap csak 1333-nak látja a ramokat,pedig 2400-ig kellene támogatnia a doboz szerint is.
Van valami tippetek? -
jeni
félisten
tudomásom szerint ezt a BIOS-ban beállítható ,mint a laptopoknál és a PC-s(?) gépeknél,hogy az adott USB kapun folyamatosan legyen meg az 5V-t.
-
sb
veterán
válasz
canniball #15106 üzenetére
Kikapcsolt állapotból olyan USB port kell a távnak, ami ebben az állapotban is aktív.
Plussz mintha azt olvastam volna, hogy spec táv is kell hozzá, bár szerintem a fenti elég kellene, hogy legyen, ha biosban az USB wake up bekapcsolva és kap áramot a port.Androidra van XBMC távirányító app, amiben WOL menüpont is van, én azzal szoktam bekapcsolni, ha messze van a 3m.
-
Gabesz26
senior tag
A hűtő - a hogy a PH-s tesztben is írták - hangos. A tápot önmagában nem tudtam megnézni, mert a hűtő hangja dominál, másik hűtőm pedig, amit zárt háznál is tudnék használni jelenleg még nincs
. (nekem egyelőre így is megfelel. Ahonnan zenét hallgatok, filmet nézek onnan csak akkor hallom, ha csend van a szobában, mert még nem indítottam el a lejátszani kívánt médiafájlt)
-
slashing
senior tag
nekem még xbmc-ben sose sikerült működésre bírni a wake on lan-t hogy bekapcsolja a nas ahogy indul pedig jól írom a mac címet ip címet forwardoltam már 7-es 9-es port is semmi sehogy fel is adtam, mard a kézzel bekapcsolás vagy desktop gépről magic packet sender-el ami meg felébreszti...
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #15101 üzenetére
"...a taviranyitoval nem tudtad felebreszteni sleepbol..."
Nem készenlétből, hanem kikapcsolt állapotból. Mert ha a távirányító power gombját nyomtam akkor nem készenlétbe ment, hanem kikapcsolt. Erre is jöhet ötlet ha van.san2000!
Ha lesz 3D akkor inkább Trinity. Az ATX viszont a ház szempontjából necces, válasz inkább mATX-et*, és hozzá CPU-t*.
Passzív kis táp...az nem lesz olcsó... Hacsak nem házzal együtt veszed mint pl. ez, de itt meg kell nézni az alaplap méretét és a CPU is legyen egy 65W TDP-s példány.* Nem tudom mi a csöcs van de Firefoxban nem jó link, IExplorerben viszont működik.
-
hétalvó
addikt
-
san2000
tag
válasz
canniball #15100 üzenetére
Játszani nem igen.
A későbbiekben fontos lehet a 3D lejátszás ezért jó lenne 1.4 HDMI.
Csak XBMC-re használnám.
A méret nem számít ,de azért jó lenne ha nem lenne nagyobb a szokásos Hi-Fi méretnél.
Ezért gondoltam az ATX-re abból is jó lenne passzív kis táppal és pici SSD-vel gigabytes LAN-al.
Szóval nem egyszerű.
-
dabadab
titán
válasz
san2000 #15099 üzenetére
Ha csak a rendszernek kell, akkor felesleges az SSD, kirakod az openELEC-et egy pendrive-re, aztan arrol elfut.
(#15098) canniball: ezt nem teljesen ertettem, de ha az a gond, hogy a taviranyitoval nem tudtad felebreszteni sleepbol, akkor az erdekes, mert az OS-tol teljesen fuggetlen dolog, a taviranyito meg a BIOS intezi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest