- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragonblood
csendes tag
Sziasztok,
Kicsit on, kicsit off topic, de információkat szeretnék kérni Qn90B, C2, illetve S95B tulajoktól (ha jár valaki erre). Jelenleg egy KS8000-es (EU) TV-t használok, nincs vele bajom, de megérett már a cserére, filmnézés és gaming (jelenleg ps4pro, hamarosan ps5 lenne rákötve) amire használva van, SD adás semmi.
Tavaly november óta nézegetem a piacot, Qn90B / C2 /S95B vonalon. Rengeteg tesztet végigolvastam, YT videókat néztem, személyesen is megtekintettem a készülékeket nem egyszer...viszont ár értékben nézelődöm. Tudom hogy nincs tökéletes TV, mindegyiknek megvan a maga pro és kontra oldala.. De sajnos minél több tesztet olvasok, annál nehezebb a választás. Ráadásul most költözöm, igaz csak kb 1 évig leszek a jelenlegi helyen, ott pedig délután éri a nap a TV falat (igaz van redőny..), de ez is be tud határolni egysmást. Filmek kapcsán DV vagy HDR+...Gyengébb vagy magasabb fényerő (gaming).
Illetve van még valami, ami lehet marketing fogás, de szeretnék egy egész normális atmos soundbart, ami jelen esetben egy Samu 930B lenne és azt sajnos nem tudom, a q-symphony mennyire bullshit vagy valós élményt tud adni.
Mai árak alapján a 65 C2 elérhető 600K-ért, a QN90B 505K-530K között. Az S95B ára most felment (nincs még akcióban - 685K-700K, de hiába QD-OLED, első generációs és ahogy olvastam, a legutóbbi firmware update agyoncsapott elég sok mindent benne.. illetve ez most elég drága számomra)
Mint említettem, a C2 képe is tetszik (főleg hogy nincs blooming), A QN90B képe sem rossz, és most lényegesen olcsóbb. Illetve a több hangszóróval rendelkezik, mint a C2, kérdés egy samu soundbar kihasználja e a TV dedikált "atmos" hangszórit vagy azt lekapcsolja. Az LG C2 hangszórói számomra meglepően jók még úgy is, hogy nincs benne dedikált magassági, hanem AI imitálja az élményt.
Ha lesz is most vétel, mindenképp kalibrálva lenne, szakember által.
Mivel a KS8000-et is életciklusa végén vásároltam, ezért ha most nem veszek 2022-es TV-t, akkor a köv leghamarabbi alkalom 2023 BF lehet, amikor a 2023-as TV-k kezdenek elérhető árban lenni.
Minden információt előre is köszönök.
Ha rossz helyre írtam a kommentet, az adminoktól elnézést kérek.
-
válasz
#28047104 #85 üzenetére
nincs peace!!!444
nekem azon túl, h nekem oledem van, fontos lenne, hogy az LCD-ről leszálljon végre minden gyártó és legyen valódi verseny, mindenféle modern technológia közt (ez a QD Oleddel el is kezdődhet)
nincs azzal gond, hogy te beéred az lcd-vel game módban, ha nem írod mellé, hogy ez ugyan olyan jó, mint egy oled game módban
...nekem meg sokminden másban nincsenek magas igényeim
QN90B-hoz az a párgombos kis táv van? világszara... (ks7000-hez is ilyen volt, rettenet hogy nincs elég gomb a gyorsgombokra, menükben kell mászkálni mindenért, az ergonómia pedig nulla vs. sokgombos magic remote + "légegér")
-
Csabis
aktív tag
Nekem 2 éve van TU7100 Seria: UE55TU7102K szerencsére nincs bajom vele. Maximum annyi hogy nem elég HDMI-t raktak rá..(2db) igy azzal kell beérnem ami van ..
Vettem hozzá egy Q6T 5.1Soundbar-t igy részemről oké is..
Bár HDMI-Arc oké lenne de kevéske HDMI miatt nem tudom használni igy BT van vagy optikai. bár a 2 nem ugyan az .. legalább is hangzásban ..pici eltérést hallani nem ugyan olyan. hallkabb az egyik.. -
Giles74
csendes tag
válasz
#28047104 #85 üzenetére
Én is a QN90B-t választottam. Nekem extrán világos a szoba, 11-től egész naplementéig telibesüti a nap, ezért is döntöttem inkább egy nagyobb fényerejű tévénél, de este a teljesen sötét szobában sincs gondom vele. Tervben volt oled is, de ezt egész jó áron meg tudtam szerezni, szóval eldőlt.
Egy kérdésem is lenne: A suondbar késleltetés lehetősége nem aktív. Azt írja, hogy csak SPDIF kimetre csatlakoztatva használható. Az az optikai csatlakozó nem? Nekem azzal van csatlakoztatva, mégsem aktív. Tévéadásnál nincs is gond, szinkronban van, de youtubenál, illetve pc-ről filmet nézve csúszik egy picit a hang. -
törölt tag
Teljes megelégedéssel használok egy Samsung QN90B-t. Nézek rajta tv-t, sok filmet a különböző streaming appon és játszom Playstation 5-n, Xbox Series X-en.
Remek tv és eszemben sincs Oled tv-t venni.
Sem game módban nincs problémám sem a filmek felirataival. Annyit és úgy használom ahogy nekem tetszik. A hímes tojás elég Húsvétkor, köszönöm.Nevetséges ahogy ti Oled szektások rögeszmésen fikázzàtok a Qled-et.
Nekem pl. már a távirányító miatt nem kéne LG Oled, szerintem borzalmas a magic remote. De nem járok minden Oled hírhez vagy a topicba és írkálom ezt le ezerszer. Vagy egyebet.
Szemben pl. veled aki kulaledezel meg 0. percben ótvar a képe stb.
Használom a tv-m, örülök neki. Neked meg az oled tetszik. Ennyi Peace. 🙂
-
sajna hallottam pont nemrég rémtörténetet 55CX tulajtól (beégés 30as oled fény melletti statik PC képével) és ellentétben az átlagfelhasználókkal, ezesetben tudom biztosra, hogy nem tehetett róla...
a te lcd-d is simán lehet, hogy jó lesz 10 év múlva, de lehet h sárgul és felhősödik majd a panel... és még azt se biztos, hogy látod normál képpel, szóval "kitérdekel?"
mindannyian "lottózunk", megtettük a tétjeinket....
nekem sok-sok-sok év lcd után jött a plazma és pár év után kétségbe voltam esve: a plazmának vége volt már, oled kvázi még nem volt, de lcd-re már akkor tudtam, hogy nem tudnék visszamenni
szerencsére a mai napig megy a panaG30 apámnál (és a PV80 anyósnál), így kibekkeltem az időt, mire az oled beérett...
---
Bestwick
csak nem savanykás lett a szőlő? (gondolom félszemmel megláttál egy oledet és leesett a tantusz?
)
-
Giles74
csendes tag
Plazma után én is féltem az lcd-től. 13 évig csodaszép homogén képe és természetes színei voltak. Bíztam a miniled lcd-ben és azt kell mondajam, feketében jobb, mint a plazma volt. A homogenitása is jó, bár nem annyira, mint a plazmának volt. Kissé sötétebb a kép a tévé szélein, de ez csak egy színű tartalomnál vehető észre. Plazma után zavart eleinte, de már megszoktam, nem vészes.
-
törölt tag
Nagyon nevetségesek ezek az oled szekta tagok.
-
persze, hogy van homogenitási hiba, de messze nem olyan, mint amit 1-1 befelhősödött lcd tud produkálni (azaz amit már akár élő képen is észreveszel és ha egyszer láttad, örökre látod
)
aki elcédéről vált, annak aligha lesz színtelítettséggel gondja, így is megkapom sokaktól, hogy "túl erősek a színek", túlszínezett (lg oled, filmmaker módban) - 1:1 qdoled mellett biztosan látszik és a műszerek sem hazudnak, nyilván van "lemaradás"
ugyanez black crushra.... van, tény, de ritkán látod (vagyis nem látod).nem, szerintem felső (ár)kategóriában az elcédének NINCS létjogosultsága - ha felirattal nézel filmet, ha game módban játszol, akkor pláne igaz ez. és mára a samsungfanok is vehetnek samsungot, lcd-tech nélkül, szóval hállelúja
(meglátjuk mit bír a qdoled, így első 1-2 generációst venni mindenből rizikó, az rtings teszt sok jóval nem kecsegtet...)
-
Sinesol
veterán
Az OLED-nél is van probléma a homogenitással, ez már csak azert is fura, mert elvileg egyedileg vezérelhetőek a pixelek, ott van továbbá WOLED-ek relativ gyengesége szintelitettség terén, ott a black crush jelenség, amikor a finom részletek összemosódnak. Aztán a mozgásmegjelenités sincs mindig a top-on, plusz ugye a fényerő terén is csak a G széria tud korrekt szintet hozni HDR-hez, vagy egy világos nappalihoz. Szóval lehet itt fogást találni bőven, az OLED ugyanugy nem tökéletes, mint eddig bármi. Szvsz a felső kategóriás Qledeknek is bőven van még létjogosultságuk. Nyilván tökéletes feketét nem tudnak, plusz van némi blooming, de egy átlagos megvilágitású nappaliban nem igazán lesz feltűnő.
A QD-OLED orvosol pár problémát, de ott meg a kék ledek használata miatt gyanús, hogy érzékeny a beégésre, ha jól emlékszem már talán cikk is volt a témában, biztos nem véletlen, hogy az LG sok probalkozás után végül a WOLED mellett kötött ki. -
hardverlog
aktív tag
Samsung 65KS8000 (EU)/KS9000 (USA) tévénk van 2016 ősze óta...munkanap átlag 4-5 órát, más napokon olyan 8-10 órát megy egy nap...azaz átlag napi 6-7 órával simán számolhatunk, az 6,5 év alatt olyan 15 ezer óra üzemidő alsó jangon benne van.
Semmi baja...4K is megy szépen rajta.
-
BusinessGuy
őstag
Mindezt egy normálisabb oledhez képest azonos méretben közel 1.5X áron, mert ami filmek alatt (és kizárólag filmek alatt) többezer zónával néha képes hozni az oled szintet az egyedül az évenkénti 9X-es csúcsszéria. Az alatt megközelitőleg se.... A samsung féle 6-os szériák vicc kategóriák, a 7-esek minimal upgrade-ek a 8-asok átmenet a 7 és 9 között képminőségben ami talán megéri ha az ár nagyon lent van. De a 9-es szériákon kivül egyik sem közeliti még csak kicsit sem a legalapabb több éves oledek képvilágát. És akkor még mindig csak filmet néz rajta az ember, ha már a játék is előkerül akkor a 9-es széria is kuka az oledekhez képest.
-
Ami igazán vicces, az a saját vásárlását mindenáron IGAZOLÓ kulaledes
ő DIREKT volt olyan okos, hogy nem vett beégős oledet és a FÉNYERŐ és a ... FEKETE.... mindenben szuper a 30 éves toldozott, foltozott elcédéteknó.
(akinek volt hosszabb ideig lcdje, tudja, hogy az is öregszik, egyre kevésbé homogén, stb - de tény, hogy mivel már 0. percben ótvar a képe, ezt kevésbé veszed észre később
)
-
Giles74
csendes tag
Két hete vettem egy QN90B-t, ami a tavalyi megfelelője ezeknek. 360 ezerért sikerült beszereznem. Jó, hogy nem vártam az ideiekre, ennyiért nem éri meg.
Amúgy én plazmáról váltottam, ami 13 évig tökéletesen tette a dolgát és izgultam is nagyon, hogy lesz-e ennek olyan szép, homogén és természetes képe, mint a plazmának volt. Vegyes a kép. Van, amiben szebb, van, amiben nem, de összességében elégedett vagyok vele. -
BusinessGuy
őstag
válasz
kakuk.tamas #71 üzenetére
Csak nem ég be. Maximum durva user errorral.
A többi meg igaz bármely tévére. De ez a dolog hogy mi van mi nincs már csak találgatás. Hagyjuk mar ezt a beégés marhaságot, reg nem állja meg a helyet, évekkel ezelőtt kínozta ezert az oledeket az rtings,durvan hosszú napokig hetekig hogy legyen beégeés azóta meg csak fejlődtek a oled gyartok.
De majd futok eladni a 3 éves monitorként hasznalt hibatlan oled tévémet mert üzemidőben mar egy átlagos user 5-10 éves tévéjének felel meg... -
kakuk.tamas
addikt
válasz
BusinessGuy #62 üzenetére
Ha észreveszed a beégést vagy egyéb problémát a panellel, akkor már eladni se tudod (hacsak nem találsz egy palimadarat). És kétlem, hogy 5(-10)éves paneleket tárolnának a raktárban, és egy 5(-10)éves tv-be az új panel nem jó több okból se.
-
-
JulianSinulf
őstag
Durva árak. Ennyiért tényleg kérdéses, hogy ki veszi meg, mikor OLED-et is kaphat.
A fényerőt még mindig nem tudom hova tenni. Folyamat ezen megy a nyavajgás, de eddig nem jöttem rá, hogy miért kellene több, mint amit az OLED TV-m, monitorom tud. És még azokon sincs teljesen feltolva. Lehet, hogy az én szememmel van a baj és elég neki a kevesebb fény is.Arra lennék kíváncsi, hogy vajon ez a Neo QLED sem bántja úgy a szemet?
LCD, LED TV-knél, monitoroknál rendszeres volt a vörös, száraz, fáradt szem. Mióta OLED-et használok, azóta nincs ilyen gondom. Monitor esetén a durva beégés elleni védelem viszont nagyon zavaró. Úgy visszaveszi a fényerőt, hogy az már tényleg zavar és olyankor erőlködik is a szem. És sajnos ez szinten minden nem játék vagy nem film esetén így van. Fórum olvasás, szövegszerkesztés, 3D tervezés, stb.Sajnos az LG TV tényleg nem írja ki, hogy épp karbantart. Ellenben a 48" monitor mindig kiírja.
Illetve egyszer valamit kiírt a TV, de én nem láttam, a barátnőm meg hirtelen nem tudta olyan gyorsan elolvasni, ahogy eltűnt. Sosem áramtalanítom egyiket sem. Nem csak a karbantartás miatt, hanem amúgy is minek. Az kevés teljesítményfelvétel nem fogja a földhöz vágni a büdzsét. A használat alatt sokkal többet elfogyaszt, hogy számottevő legyen kikapcsolva a fogyasztása. Mondjuk nálunk sokat is megy. Erről szól a zene is.A Samsung TV után az LG már nem kapott netet, nehogy betolja a reklámokat. A start képernyőt is ki lehetett kapcsolni. Amúgy is PC-re van kötve. Meg PS-re. Élő adással sem találkozott még, azt sem tudom, hogy a benne lévő tuner jó e, mert nem próbáltam ki.
Samsung-nál sajnos hiába kapcsoltam le a netet, az utolsó filmes ajánlatok még ott voltak.
Az ilyen funkcióknak pont az a legnagyobb hibája, mint sok más netes eszköznek/alkalmazásnak. Nem a nyelvbeállításokat nézik, hanem IP alapján a régiót. És engem baromira nem érdekelnek a filmek németül. Egyéb reklámokat nem tolt. Hülyét is kaptam volna.
Sajnos lekapcsolt hálózattal az olyan funkciók sem elérhetőek, mint a telefon "képernyőmegosztása", ami nagyon hasznos mondjuk nyaralós képek mutogatásánál. -
niof
veterán
Ezért mondtam én már mikor ez az egész okosmizéria beindult, hogy ez egy f@..ság, nincs jövője. A media playerek tudása a mai napig korlátolt, a böngészés erősen korlátolt (pláne távirányítóval), az okosrendszerbe integrálhatóság megoldott, de a TV-k saját korlátai miatt minek. Előre programozott, user által nem definiálható funkciók, és most még a reklámok is jönnek. Bocs, az online tartalomfogyasztóktól, de titeket speciel a TV-kel átb@sztak.
Egyébként a streaming is pont abba az irányba megy, amit pár éve fejtegettem egy topikban (pl netficc reklámosítás), de hagyjuk is. Egy lyukas forintot nem ér egyik sem.
-
pigster
senior tag
Nem gondoltam, hogy olcsó vacakot veszek, amikor qe65q70-t vásároltam. Valahogy nem tűnt olyan olcsóságnak, hogy elfogadjam a beépített és kikapcsolhatatlan reklámokat.
A reklámokat nyilván internet-kapcsolattal szedi le, persze, ha azt kikapcsolod, akkor a fene nagy okosság is eltűnik a tv-ből, ami "okosság" a különféle lejátszók formájában gyakorlatilag ki is merül. -
Chriss745
tag
Hát a pontos típusra nem emlékszem, az biztos hogy 55-ös és valamilyen B-s, két év után készült az a fotó, ez már két éve, most már középen szinte semmilyen piros nincs benne, pedig azóta ha 20 órát ment összesen. Pont garancia idő lejárat után vettük észre egy focimeccs alatt. Persze, áramtalaítás, firmware frissítés, többszöri pixel refresh, de semmi nem segített rajta.
-
niof
veterán
Előbb utóbb valószínűleg mindegyikbe belekerül. Kiváltképp az olcsó modellekbe. Majd azt fogják mondani, hogy vedd meg a prémium TV-t, abban kevesebb lesz, az olcsó TV azért lesz olcsó, mert több reklámot tolnak a felületén.
Amúgy kérdem én, ha offline használom a TV-t, akkor van benne "beépített" reklám is? Mert akkor kell a halálnak! -
pigster
senior tag
Tessék mondani, ezekben a Samsung tv-kben is lesz kéretlen, kikapcsolhatatlan reklám?
Lásd még: https://itcafe.hu/hir/gvh_samsung_reklam_megegyezes.html -
BusinessGuy
őstag
válasz
kakuk.tamas #60 üzenetére
Miért kéne az oledet 4-5 évente eladni? Netto bullshit.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
kakuk.tamas #60 üzenetére
A másik meg hogy mivel a Qled nem tud beégni így az a "10év beégés elleni garancia" egyenlő a semmivel, mert csak marketingfogás.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Roland861010 #7 üzenetére
“10év beégés elleni garanciát kaptam rá.”
Az is hülye, aki ezt benyeli…
10 év múlva (de már szerintem most is) nem lesz bele való panel. Állandóan variálnak a gyártók valamit, nehogy kompatibilis legyen egymással a régi és az új.
A komplett cserével meg szarabbul fogsz járni, mert értékben nézve gyengébb tv-t fogsz kapni. Az OLED-et 4-5 évente el kell adni és venni másikat. Szívjon vele az, aki ilyen idős tv-t vesz… -
tibaimp
nagyúr
OK, azt nem tudtam, hogy monitorra gondoltál
.
Ezekkel az árakkal, meg nem feltétlen kishazánk a célpiac, sőt...
A 8k, mint írtam fentebb, esetleg a 75-85 colos TV-knél már indokolt is lehet, mert ott a 4k-s pixelsűrűség már kicsi, bár azt csak én gondolom így. Én magamnak egy 65-os TV-t szeretnék majd venni valamikor. -
Chriss745
tag
Persze, azóta is mutogatom az elrettentő példát, hogy mire fizettem ki fél millió forintot. Mielőtt azzal jön valaki, hogy biztos állókép volt rajta, nem, nem volt, csak film és TV műsor ment rajta, filmet soha nem állítottunk meg félve nehogy beégjen, ennyit ért...
Sokak szerint a kijelző bal oldalán az a fehér folt az az amikor az LG mutatja be a középső újját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat Mini LED háttérvilágítású QLED tévéinek németországi árai már ismertek, ami jó támpontot adhat a hazai árakkal kapcsolatban.
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest