- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Teljes megelégedéssel használok egy Samsung QN90B-t. Nézek rajta tv-t, sok filmet a különböző streaming appon és játszom Playstation 5-n, Xbox Series X-en.
Remek tv és eszemben sincs Oled tv-t venni.
Sem game módban nincs problémám sem a filmek felirataival. Annyit és úgy használom ahogy nekem tetszik. A hímes tojás elég Húsvétkor, köszönöm.Nevetséges ahogy ti Oled szektások rögeszmésen fikázzàtok a Qled-et.
Nekem pl. már a távirányító miatt nem kéne LG Oled, szerintem borzalmas a magic remote. De nem járok minden Oled hírhez vagy a topicba és írkálom ezt le ezerszer. Vagy egyebet.
Szemben pl. veled aki kulaledezel meg 0. percben ótvar a képe stb.
Használom a tv-m, örülök neki. Neked meg az oled tetszik. Ennyi Peace. 🙂
-
Giles74
csendes tag
Plazma után én is féltem az lcd-től. 13 évig csodaszép homogén képe és természetes színei voltak. Bíztam a miniled lcd-ben és azt kell mondajam, feketében jobb, mint a plazma volt. A homogenitása is jó, bár nem annyira, mint a plazmának volt. Kissé sötétebb a kép a tévé szélein, de ez csak egy színű tartalomnál vehető észre. Plazma után zavart eleinte, de már megszoktam, nem vészes.
-
Sinesol
veterán
Az OLED-nél is van probléma a homogenitással, ez már csak azert is fura, mert elvileg egyedileg vezérelhetőek a pixelek, ott van továbbá WOLED-ek relativ gyengesége szintelitettség terén, ott a black crush jelenség, amikor a finom részletek összemosódnak. Aztán a mozgásmegjelenités sincs mindig a top-on, plusz ugye a fényerő terén is csak a G széria tud korrekt szintet hozni HDR-hez, vagy egy világos nappalihoz. Szóval lehet itt fogást találni bőven, az OLED ugyanugy nem tökéletes, mint eddig bármi. Szvsz a felső kategóriás Qledeknek is bőven van még létjogosultságuk. Nyilván tökéletes feketét nem tudnak, plusz van némi blooming, de egy átlagos megvilágitású nappaliban nem igazán lesz feltűnő.
A QD-OLED orvosol pár problémát, de ott meg a kék ledek használata miatt gyanús, hogy érzékeny a beégésre, ha jól emlékszem már talán cikk is volt a témában, biztos nem véletlen, hogy az LG sok probalkozás után végül a WOLED mellett kötött ki. -
BusinessGuy
őstag
Mindezt egy normálisabb oledhez képest azonos méretben közel 1.5X áron, mert ami filmek alatt (és kizárólag filmek alatt) többezer zónával néha képes hozni az oled szintet az egyedül az évenkénti 9X-es csúcsszéria. Az alatt megközelitőleg se.... A samsung féle 6-os szériák vicc kategóriák, a 7-esek minimal upgrade-ek a 8-asok átmenet a 7 és 9 között képminőségben ami talán megéri ha az ár nagyon lent van. De a 9-es szériákon kivül egyik sem közeliti még csak kicsit sem a legalapabb több éves oledek képvilágát. És akkor még mindig csak filmet néz rajta az ember, ha már a játék is előkerül akkor a 9-es széria is kuka az oledekhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat Mini LED háttérvilágítású QLED tévéinek németországi árai már ismertek, ami jó támpontot adhat a hazai árakkal kapcsolatban.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- Bluetooth hangszórók
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest