Új hozzászólás Aktív témák

• Érd.lány

csendes tag

válasz Superhun #5250 üzenetére

HR diplomám van, alapvetően ezzel szerettem volna foglalkozni, de túltelítettség van a merőpiacon. Nincs lehetőség állást kapni ezen a pályán, ami azt jelenti, hogy a diplomámmal gyakorlatilag kitörölhetem... Ha mégis kapnék állást ebben a szakmában, akkor is csak nagyon hosszú idő után és óriási szerencsével vagy nagy csókkal (ami nekem nincs) érhetnék el olyan pozíciót, ami megfelelne fizetés szempontjából is. Ezzel szemben a prog.infósokat keresik, hamar kapnak jól fizető állásokat és ha ügyesek viszonylag rövid időn belül nagyon szép fizetéseket vihetnek haza. Nem mellesleg, ebben a szakmában külföldön is kiválóak a lehetőségek és persze az sem utolsó szempont, hogy sokan nem szakadnak bele a munkába, viszont baromi jól keresnek. Amikor rájöttem mit ér a diplomám, arra gondoltam, hogy ha valami mást kell csinálnom, akkor az olyan legyen amivel jól lehet keresni és mi az ami viszonylag állandó, lehet benne fejlődni, van rá kereslet és jól fizet... az IT, ez a jövő, muszáj alkalmazkodni a piachoz, nem látok más kiutat ebből a végtelen labirintusból...
    Ezért érdeklődöm és gondolkodom... Vannak aggályaim, de más csaj elvégezte már, ezért reménykedem, hogy nekem is menne...

Új hozzászólás Aktív témák