Új hozzászólás Aktív témák

• proof88

addikt

Bukó kell és pont. A fejed elég nehéz kontrollálni, mikor esel. A járdán vagy bringaúton is keveredhetsz egy járókelővel vagy egy hosszú pórázos (vagy póráz nélküli) kutyával kalandba, vagy el is bénázhatsz valamit, legszebb esetben durrdefekt. Ha a fejed sebes lesz, ott folyik a vér rendesen, mert sok ér van arrafelé. Még ha nem is veszélyes, ijesztő és rossz, a bukó meg megvéd. A koponya törés meg társai, még rosszabbak.
    Ha helyesen van beállítva a bukó, akkor ihatsz is közben, kicsatolás nélkül. Nem kell a legdrágábbat megvenni, az olcsóbbak is jól védenek, általában az árak az áramvonalasság, a szellőzés és valami extra (pl rovarháló) függvényében nőnek. A fejed ennyit megér.
    A másik, hogy inkább bringaúton menj, a járda veszélyes, főleg házak közelében, ahol kapualjból is eléd léphet valaki, vagy boltból. Ha nem jó a járda szerinted, mert sok a gyalogos vagy mert nem tudsz elég gyorsan menni a veszélyeztetésük nélkül, akkor menj az úttesten. Az autók nem ütnek el, ha betartod a KRESZ-t, ellenben látnak és számolnak veled. Persze szokás azt mondani, hogy a bicikliseket nem lehet látni, hát persze csak figyelni kéne. Mondjuk sok esetben látják, csak az autósok egy része nem akarja elismerni őket, mint az úttesten szabályosan közlekedő jármű. Velük szembe kevésbé tartják be a szabályokat. Mondjuk pár hónap autók közötti tekeréssel már tudod, hogy ki fog figyelni rád és ki nem. Engem is majdnem elcsapott egyszer egy fiatal nőci, de tudtam, hogy nem figyel, pedig nekem volt elsőbbségem, ezért óvatosan haladtam felé, aztán befékezett rám... mondjuk rajta látszott, hogy ő tényleg nem is látott, pedig szembe jöttem vele, ő meg csak balra-jobbra figyelt... Ha baleset van, akkor meg rendőrt kell hívni és mentőt, mert egyrészt az esetek többségében akkor derül ki a sérülés nagysága, mikor hazaérsz és rájösz, hogy a francba, most mehetsz a balesetire, másrészt meg anyagi kár... és sokszor nem akarják elismerni az igazad, ha szabályos voltál... ehhez kell a rendőr, aki kijön és elmagyarázza az autósnak, hogy a macisajt elsőbbségadás kötelezőt jelent, ennyi.
    Ha nem akarjátok, hogy centizve előzzenek, főleg buszok, akkor a KRESZ-t megszegve, nem a külső sáv jobb szélén, hanem a közepén kell menni.

Új hozzászólás Aktív témák