- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Léghűtés topik
- SSD kibeszélő
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
Ez nem semmi:
BevProg 2 gyakonn mondja a gyakvez
Fóthi tanár úr üzeni, hogy akinek nincsen jegye BevProg 1 EA-ból, az legyen szíves leadni az ETR-ben a BevProg 2-t. Csak azért mondta, mert a csoportjában 2 embernek nem volt jegye EA vizsgából és egynek még a gyakjegye se volt meg.
Erre mit lehet mondani? -
-
-
bbazsy
őstag
felsőbbévesek, tanács kéne!
logika 1 gyak, bene v lászló? v mind1? -
peterszky
őstag
Rájöttem, hogy miért nem volt jó, hogy felvettem első félévben a külsős tesit
A sok barom mindenféle egyéni szocproblémával küldözgeti a kurzusmaileketEgy nap alatt kaptam vagy 10-et.
Na mindegy, ha kötelező is a tesi a mostani félévben meglesz a második félév is és megmenekülök ezektől az ésszlényektől. -
bbazsy
őstag
hát nemtomm, első félévre sikerült egy egész emberi órarendet csinálnom, végére mégsem jártam be előadásokra... egyszerűen nem érzem, h az annyi plusszt adna, h megérje. helyette inkább elmegyek úszni v nemtomm.. haza
2. félévbe jön az analízis, elemi program, meg logika, ami új, ezekre lehet benézek -
tomazin
veterán
-
-
-
peterszky
őstag
ETR enyhén le van terhelve
-
peterszky
őstag
Sok értelme tényleg nem volt, de ha már egyetemre járok, akkor miért ne?
LinAlg: Szalay vicces ember, folyton időhiányban szenved
BevMat: csak ennyit akarok hozzáfűzni [link]
BevProg: csakis Fóthi poénjai miatt voltam benn, második sor rulz
ProgKör: hát igen, ez tényleg elég szar volt. Maulis viszont jó arc. -
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #275 üzenetére
nemtomm jártál-e, de pl én sok értelmét nem láttam.
szalait végigröhögtük, m fogalmam se volt, miről beszél..
kovácsnál szintén nem igazán voltam képbe, meg túl korán volt
fóthi elmondta ugyanazt gyakon+akkor ment a vonatom
progkör?! minek?
és láss csodát, levizsgáztam, kettesem se lett
bár tény, h a legjobb az volt, h csizmaziát nem tudtam melyik, mikor mentem aláiratni
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
-
bbazsy
őstag
rohadék mázli...
se szili, se fóthi nincs meg egyelőre...:'(
pedig csak őket akartam biztosan! -
peterszky
őstag
válasz
EchoNorbi #268 üzenetére
Néha elég hangulatfüggő a dolog Fóthinál
pl egy ismerősöm kicsit hibázott piroskeretesnél, de utána 2 progtételt is hibátlanul leírt és mégis megbukott
vagy itt vagyok én, aki nem hibázott a piroskeretesben + hibátlan progtétel és mégis kettes
de az a lényeg, hogy megvan -
EchoNorbi
tag
válasz
sghc_toma #269 üzenetére
Az meg csak hab a tortán, hogy az etr-be 2-es került. Mehettem reklamálni, hogy én már pedig 3-ast kaptam.
Azt kiderült, hogy aznap vizsgázott egy másik diák is ugyan olyan vezetéknévvel mint az enyém. Ő kapott 2-est. Még jó, hogy mem 1-est.
Persze ha neki lett beírva a 3-as az etr-ben akkor szívott. -
peterszky
őstag
hát nem
az utolsó kimaradt ''def'' is eszembe jutott ma reggel:
- Jelölje meg a megszámlálható halmazokat az alábbiakból:
Q X Q ( Q kereszt Q )
R^n ( R ad n )
p(N) (N hatványhalmaza)
U(n->végtelen)N^n (unió n tart végtelenbe N ad n)
szalontai: az ETRben van ez a kredites átlag. A hagyományos pedig 3.3.
sghc_toma: idén 106 pont volt a határ, ami igen alacsony ( előző évben 119 )
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
azt tudja vmelyikőtök, hogy a proginfo bsc-re hány pont körül lehet bekerülni? ttk-n vagyok informatikus vegyészként, de rá kellett jönnöm, hogy a kémia nagyon nem az én világom... most úgy néz ki, felvételizek ik-ra..
más: láttam, többször felmerült a topicban a Mester neve.. első félévben jártam bevprogra.. nem nagyon voltam bent órákon, gyakorlatokon próbáltam megérteni a dolgot.. gyak 3-as lett, vizsgán meg majdnem lefordultam a székről:
rontottam a piroskeretes tételek közül, a kidolgozott tételeimben is volt egy hiba.. már vártam, hogy mondja, hogy uv-n találkozunk, erre 3-ast adott... én bírom -
peterszky
őstag
Én is végeztem végre
Minimál pontos ( 10 ) 2-es lettNincs is ennél szebb jegy, csak nagyobb.
A defek elég szivatósak voltak, 6-ból 5 lett jó. Kb ezek voltak:
- Euler tétel - 1 pont
- lexiografikus rendezés ( így kell írni??? ) - nem is emlékszem, hogy lett volna a jegyzetben
- ism permutáció def + száma - 1 pont
- maradékos osztás def - 1 pont
- 3. egységgyökök szorzata
- Halmazelméletben a De Morgan törvények - 1 pont
- kanonikus alak, módosított kanonikus alak - 1 pont
Tételek:
- ism nélküli variáció - 1pont
- euklideszi algoritmus - 4 pont
Szumma: 10 pont és ez a lényeg
Minden tágyam meglett. 23/23 kredit. 3.13 ( majdnem pi) kredites átlag.
Jöhet a második félév -
peterszky
őstag
Most indulok BevMat-ra
Szurkoljatok.
Úgy érzem, hogy meglesz, de minden lehetséges... -
tomazin
veterán
VÉGEZTEM!!
és minden meglett,amit meg akartam csinálni,és kreditcsúcsot döntöttem
-
tomazin
veterán
nos:2 félév.Egy darab könyvet kell elsajátítani,aminek a nyelvezete könnyű.De ha bejársz órákra,és figyelsz,akkor meglesz.Az órák nem unalmasak,de fárasztóak,mert az első 3-4hétben nincs belőle tanítás.Aztán meg esténként 3óra egyhuzamban,azaz van 1db 5perces pisiszünet.Amúgy nagyon jó ember,és korrekt is azzal aki korrekt vele...viszont be kell járni.Szvsz érdemes megcsinálni,mondjuk engem érdekelt is ez az alapközgé.
Nincs kereszt én is úgy tudom.
Peterszky:Igen meg kellene lennie,de majd csak félév végén lesz meg remélem.Azaz i hope 4 év alatt meglesz a 3 év. -
Solad
addikt
válasz
peterszky #247 üzenetére
neki ne mondd az eletkort
egy satorban voltunk golyataborban
kiszallas. kisse keson jottem ra hogy nem nekem valo. nem annyira a tananyag nehezsege miatt, mint inkabb azert, mert rajottem hogy nem akarok programozassal foglalkozni
szalontai: nem emlekszel pankanak mi volt a teljes neve? -
Solad
addikt
tovabbi jo mokat mindnkinek, en most szallok ki
-
bbazsy
őstag
vaccsdisz:
IP-cKGIE/1 Közgazdasági alapismeretek (mikro- és makroökonómia) EA (C) IK Inf. Rendszerek Tsz. kollokvium Vígh; 2 2 109/150
IP-cKGIG/1 Közgazdasági alapismeretek (mikro- és makroökonómia) GY (C) IK Inf. Rendszerek Tsz. gyakorlati jegy Vígh; 2 2 83/75
itt ilyen van, előadás meg gyak..
namind1, holnap amúgy is fel kell hívnom TO -t, majd megkérdezem! -
-
peterszky
őstag
Fóthi tényleg elég rendes, egyik kedvencem. Vizsgán se volt rosszindulatú, sőt... Előadásain mindig benn voltam, poénjait imádom
A BevMat tanár pedig lassan kibővíthetné a helyeket mert lázadás lesz
Sokan az utolsó előtti időpontban vizsgáznak elöszőr, pedig megmondták, hogy ott csak UV lesz. Most vagy beszívták vagy rendes lesz a tanár. Majd kiderül -
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #226 üzenetére
hehe, matalp az lol volt pedig, főleg 2. zh, sztem elsők közt távoztam..
bevprog gyakuv az kb olyan, h +/- -ra az összes definíció(kit. tételek, minden...), kérdésekre meg lehetnek ezek közül is feladatok, szal olyanok, amik órán nem nagyon voltakmondta is gyakon, h ott azért nem nagyon szoktak átmenni, és gúnyos kacaj..;)
fóthi meg a lehető legjobb tanár, elmondd mindet és lassú, fel lehet fogni, és ha látja, h nem megy, akkor addig mondja, míg menni fog. komolyan, fóthi for prezident.
4es lettem nála, de ha nem vagyok idióta, simán lehetett volna 5 is -
peterszky
őstag
UV-t bepróbálom, ha lesz hely
Pont ma mondta nekem valaki, hogy kivágták BevProg GyakUV-ról. Ilyen nehéz lett volna?
Én is néztem a tiédet, szintén nem tudom, hogy láttalak-e
Azt láttam, hogy te is Krebsznél voltál MatAlapon, de másik napon + Fried LinAlg gyak szintén más napon. És hadd rázzam meg virtuálisan a kezedet, hogy Fóthinál voltál BevProg gyakon, nem lehetett egyszerű.
Poén: MatAlap is keresztféléves lett és már felvették előzetesben 20an. Most nem bántásból írom, de aki azt nem tudta megcsinálni az mi a f*szt keres itt??? -
tomazin
veterán
válasz
peterszky #219 üzenetére
Hát erről van szó vazze.És hogyha leosztja az ember őket,hogy ne legyél már ökör,akkor meg jajj mit szólsz be,meg:''Ez egy szabad ország,szólásszabadság van,és mindenki azt ir ide a fórumba,amit akar''
nem nevezem meg a személyt elég baj neki az,hogyha ezt valaki olvasta... -
peterszky
őstag
Volt Euler tétel ( kongruenciák ) és valami megszámlálható v megszámlálhatatlan, nem emlékszem
Defek: Moivre azonosság, Ism nélküli variáció, Mikor azonos két halmaz számossága
(nem B => nem A) => (A => B)- tétel-e ez, indokolja. stb...
Az volt a baj, hogy nem nagyon voltak haverokkezdésnél az összes körülöttem ülő elpályázott
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
BevMat 3 a progmatosok kiváltsága
Nekünk egy részét belesűrítették a BevMat 2-be, kb úgy, mint LinAlg 1-2-t, mert abból is csak egy van
.
Kurzusfórum:
egy mondatban: nagy az isten állatkertje
BevMat: kb 200 hozzászólás arról, hogy kűd má el a jegyzetet bazz.
Külsős tesi: 500 hsz: hova kell vinni aláiratni + 500 kurzusmail!!! ugyanebben a témában
SzámArch ( a kedvencem):
Ilyenkor gondolkozom el azon, hogy jó helyen vagyok-e
egyébként majdnem beírtam neki egy csúnyát, de visszafogtam magamat
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
beleolvastam bevmat kurzusfórumba, hát jó kis nevetés igy estére a hasbaszurim után
-
tomazin
veterán
válasz
peterszky #215 üzenetére
örülök neki,hogy itt mbeszélitek meg ezeket a dolgokat,és nem kurva kurzusfórumon....sok barom olyanokat beir oda,hogy leszaítanám a töküket...igy ültett,so igy üljetek ti is..aztán aki meg utána megy az meg szopik...jajj istenem annyi buta ember van ezen a szakon,hogy..áááá
amúgy meg a bevmat3 az igazán fincsi -
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #210 üzenetére
közismereti tárgyak a hálózatok világábant is felveheted, nem kell megszakadni, és ha utánaolvasol(én nem jártam be, azért), akkor elég érdekes is a téma + jó előadó
bevmatra meg -sztem- polinominális tételt + ism. kombinációkat tudd nagyon, ugyanis ezek maradtak eddig ki a kombinatorika témakör nehezebb kérdéseiből( én úgy mentem el most 17.én, h vagy ism. perm, vagy polinominális lesz, be is jött)
definíciókat meg nagyon tudd, most pl elemi számelméletből volt 4-5 kérdés azt hiszem, azokat nem is nagyon tudtam.
üdv:
bébé -
tomazin
veterán
válasz
peterszky #210 üzenetére
én közgé 1-2.-t csináltam meg Kurtán apánknál.Ezek a nagyon tetszetős nevek néha veszélyesek!Pl.
elvettem a filozófia a sci-fiben...hát biztos jó lesz ha már sci-fi...hát a tököm kivolt a sok okoskodó birkával.Nem is jártam be,és nem is csináltam meg
Elvileg a filozófia a filmekben is fasza,én ha lesz ebben a félévben majd felveszem,mert még csak az a 2db van meg. -
peterszky
őstag
Közismereti tárgynak mit érdemes felvenni?
Most láttam pár érdekeset ( a címe az):
- Az atombomba története
- Számítógép és az agy
Egyéb javaslatok? -
Jucus87
tag
Ahoj minden kedves ELTE-IK-snak!
-
peterszky
őstag
[link]
itt található egy elég durva kép mindenki kedvencéről( F a névsorban
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Légies iPhone halvány színei
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1 humoros
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest