- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoty314
aktív tag
Na, a 7. félévet, tehát a 4. évet kezdtem el 1 hete a programtervező matematikus szakon, tehát az egyetemi diplomával végződő részét végzem. Gyakorlatilag egyetlen tárggyal van nagyobb problémám, ez az analízis, abból még csak a 2. félévnél tartok. A többi nagyjából rendben, tehát a többi valószínűleg meglesz 5 év alatt, és utolsó két évben csak analozni fogok, vagyis 7 évig fog tartani összesen.
Igen, a prog.mat. nehéz szak, de nem lehetetlen elvégezni, és ha sikerül, akkor garantálom neked, hogy lesz mire büszkének lenned. Kevesen végzik el, mert tényleg kemény, sok problémás tanár is van, de 2 félév után, ill. a felsőbbévesek tapasztalataival nem nehéz értelmes gyakorlatvezető tanárokat találni, akiknél el lehet végezni a gyakorlatokat. A vizsgák meg azért vannak, hogy megcsináld őket. Igen, van 1-2 tárgy, amire nagyon rá kell gyúrni, de mindenkinek más. Az tény, hogy sokan az analízist, a bev.mat.-ot, a logikát, a bev.prog.-ot nem szeretik, de mindenki mást. Nekem pl. az analízissel van bajom (matekból sose voltam hülye, nemzetközi versenyekre jártam), a bev.mat.-ból csak a 3. félévi vizsgával kínlódtam igazán, a logikát lazán megcsináltam (sokan harmadik éve próbálják), a bev.prog.-ot pedig végigcsináltam 3-asokkal. A bev.prog. egy nagyon elvont tárgy, de én a második félév után már láttam, hogy nagyon sokat segít az absztrakt gondolkodásban, programozásban és a többi matektárgynál is, és ez nem vicc.
Gyorsan felsorolok pár programnyelvet is, amiben kínlódtunk:
C/C++, Ada, Assembly, de a lényeg akkor jön, amikor már te nem leszel ott, vagyis a 4. és 5. évben, ugyanis nálunk ekkor van a szakosodás, és egy csomó más programnyelvet lehet még tanulni: Java, C#, Perl, Ruby, Scriptnyelvek, LISP, Prolog stb. Speciként viszont felveheted ezeket is előre, tehát nem maradsz le semmiről.
Ha gondolod, írj egy mailt és megbeszélhetünk egy találkozót, szívesen mesélek és válaszolok a kérdéseidre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- iPhone 15 128gb független, makulátlan
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest