Új hozzászólás Aktív témák

• zoty314

aktív tag

Na, a 7. félévet, tehát a 4. évet kezdtem el 1 hete a programtervező matematikus szakon, tehát az egyetemi diplomával végződő részét végzem. Gyakorlatilag egyetlen tárggyal van nagyobb problémám, ez az analízis, abból még csak a 2. félévnél tartok. A többi nagyjából rendben, tehát a többi valószínűleg meglesz 5 év alatt, és utolsó két évben csak analozni fogok, vagyis 7 évig fog tartani összesen.

Igen, a prog.mat. nehéz szak, de nem lehetetlen elvégezni, és ha sikerül, akkor garantálom neked, hogy lesz mire büszkének lenned. Kevesen végzik el, mert tényleg kemény, sok problémás tanár is van, de 2 félév után, ill. a felsőbbévesek tapasztalataival nem nehéz értelmes gyakorlatvezető tanárokat találni, akiknél el lehet végezni a gyakorlatokat. A vizsgák meg azért vannak, hogy megcsináld őket. Igen, van 1-2 tárgy, amire nagyon rá kell gyúrni, de mindenkinek más. Az tény, hogy sokan az analízist, a bev.mat.-ot, a logikát, a bev.prog.-ot nem szeretik, de mindenki mást. Nekem pl. az analízissel van bajom (matekból sose voltam hülye, nemzetközi versenyekre jártam), a bev.mat.-ból csak a 3. félévi vizsgával kínlódtam igazán, a logikát lazán megcsináltam (sokan harmadik éve próbálják), a bev.prog.-ot pedig végigcsináltam 3-asokkal. A bev.prog. egy nagyon elvont tárgy, de én a második félév után már láttam, hogy nagyon sokat segít az absztrakt gondolkodásban, programozásban és a többi matektárgynál is, és ez nem vicc.

Gyorsan felsorolok pár programnyelvet is, amiben kínlódtunk:
    C/C++, Ada, Assembly, de a lényeg akkor jön, amikor már te nem leszel ott, vagyis a 4. és 5. évben, ugyanis nálunk ekkor van a szakosodás, és egy csomó más programnyelvet lehet még tanulni: Java, C#, Perl, Ruby, Scriptnyelvek, LISP, Prolog stb. Speciként viszont felveheted ezeket is előre, tehát nem maradsz le semmiről.

Ha gondolod, írj egy mailt és megbeszélhetünk egy találkozót, szívesen mesélek és válaszolok a kérdéseidre.

Új hozzászólás Aktív témák