Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Milyen SSD-t vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmcc02
tag
Sziasztok!
Régebb olvasgattam a topicot, majd úgy döntöttem, hogy belevágok az eGPU-zásba.
Adott volt egy Lenovo L540-es, legfrissebb BIOS, Win 10, ExpressCard-os, nincs dGPU. Vettem hozzá egy EXP GDC Beast adaptert, azt hiszen V8.0, tápegység került, VGA kártya is. Össze is dobtam a rendszert.Először egy Radeon HD 6850-essel próbáltam, hotpluggal, driver feltelepül, Code 12. Kis kutatás => Setup 1.30. Kis tutorial/próbálkozás, PCI Compaction 36 bittel, el is indult külső monitoron. Hurrá!

Hirtelen felindulásból bepattintottam a GTX 960-am. De Windows alatt meg sem jelenik az eszközkezelőben, Setup sem látja. Amiket próbáltam: váltogatni Gen 1 és Gen 2 között, Setupban és BIOSban, az adapteren a kapcsolót mindhárom állásban, és egy másik tápegységet is. Semmi eredmény.
Két másik AMD kártya is van kéznél, egy 4650 és egy 5770, azokkal is megy a rendszer...
Ami feltűnt: a felismert kártyákkal, bedugott EC csatival a laptop nem hajlandó bootolni, POST ideje alatt kell csatlakoztatni. Az Nvidiaval pedig gond nélkül indul bedugott csatival is, mintha ott sem lenne. A 960as amúgy desktop gépben kiválóan működik. Sajnos más kátyákkal nem igazán tudom kipróbálni, a cél a 960ast működésre bírni. Olyan, mintha a BIOS (vagy UEFI, picit le vagyok maradva
) egyáltalán nem látna a 960ast.Hasonlóval találkoztatok? Esetleg ötletetek van?
Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Filmvilág
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Napelem
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) egyáltalán nem látna a 960ast.