Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
Helló!
Van még valaki itt a phn aki foglalkozik egér javítással? Már kétszer is volt hogy "javítani" kellett az egerem, a bal klikk kapcsolója kezdett megint vacakolni, és évekkel ezelőtt volt itt segítségem akihez elvittem és 15 perc alatt kicserélte omronokra. Nagyon megköszönném ha akadna még jelentkező aki foglalkozik ezzel, Budapesten.
-
tyuli76
tag
Sziasztok!
A fiam kért a szülinapjára drag clikkes egeret.Ne is tudtam,h mi az
Néztem videókat és megvettem neki a mediából a red dragon m711 fps egeret,de nem sikerül ezzel se a drag klik.Azért írom,h ezzel se mert,már eggyett vissza vittem,az is red dragon m711 volt,csak fps nélkül.Ezt már nem tudom vissza vinni,mert kibontásnál széttépte a dobozt.
Az illesztő program le lett töltve.
Kérdésem,h ez az egér tudja azt a fránya drag clikket,vagy tudtok olyat ajánlani,ami biztos tudja?
Köszi -
BMS
őstag
válasz
AeSDé Team #5996 üzenetére
Valószínűleg a szerviz is ragasztani fogja?
-
Zaied
addikt
válasz
AeSDé Team #5996 üzenetére
Na ezt soha ne csináljátok, mert odafolyhat az illesztésekhez és nem bírod szétszedni az egeret. Rengeteg ilyen volt nálam javításba, hogy szét se bírtam szedni.
3M kétoldali ragasztó rá, előzőt lemosod, a gumiról egérről is és rárakod az újat.
Különben árulnak hozzá cserét is.
-
BMS
őstag
Hali
SS 310 egér jobb oldaláról a gumi markolat lejött. Szerintetek így vissza lehet küldeni garanciával?
-
obliviondes
újonc
válasz
obliviondes #5987 üzenetére
Na senki?
Elviszem meg fizetek érte -
Zaied
addikt
válasz
bajnokpityu #5991 üzenetére
Ez a japán omron, azért mondtam így, mert ezt hívjuk japán omronnnak: [link]
Vagy kínából rendesz Kailh GM4.0, GM8.0-át. -
Zaied
addikt
válasz
bajnokpityu #5989 üzenetére
Japán omron, aprón találsz párba 500Ft postával, kiforraszt, beforrazst, boldogság.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #5986 üzenetére
Légyszi segítsetek!
-
Tajrexi
tag
Sziasztok!
A 3 hónapja vásárolt Viper Minim görgője 2 napja visszaugrál néha, amikor görgetek. Ha megfújom erősen, akkor utána órákig jó, majd megint elkezd szórakozni. Ez döglődő encodernek a jele, vagy csak mindig koszos lesz?
-
obliviondes
újonc
Sziasztok,
Valaki Budapesten vállalná két Omron kapcsoló cseréjét egy MX Master 2S egérben? Már megvannak a csere kapcsolók, csak nem merem én forrasztani és megfelelő csavarzúzóm sincs hozzá. -
bajnokpityu
félisten
Egy razer abyssus meg egy Logi g102gombja kezd hektikusan viselkedni. Milyen típust vegyek bele? Javítani kiforrasztas beforrasztassal lehet?
-
looser
addikt
Sziasztok!
Logtech M310 bt egérkémben a kerék-klikk nem működik. Megnéztem live oprendszerrel is, ott sem működik, így hardveres hibára gyanakszom. Egy videóban ezt a mikrokapcsolót említik, hogy a cseréjével megoldható a probléma. Valaki csinált már ilyet és valóban működik?
Üdv
-
gaben22
senior tag
Azért ez sokrétű kérdés. Mielőtt röviden leírnám a véleményem esetleg hívj fel valami háztartási gépszerelőt, laptop szervizt... hátha. Egyszer egy vidéki haveromnak billentyűzetével volt baja (drágább régi mechanikus IBM), neki kerestem a városában egy audió szakit, aki mindenféle erősítőt építget idestova 30-40 éve, mert a másik opció az lett volna, hogy feljön hozzám Pestre....
Szóval a gond, hogy nem mindenki vesz drága egeret így a piac szűk. Azok közül akik vesznek soknak eszébe se jut, hogy amúgy a tipikus hibák könnyen javíthatóak. Meg ott van, hogy új "élményt" kap, ha vesz újat. Ha valaki ezzel foglalkozna, egy bizonyos területet tudna csak lefedni, ami a szűk piac miatt lehet még akár egy Pest méretű városban is kevés lenne. Adóznia kell, bérelnie kell magának üzlethelyiséget, garancia a munkájára, b*szakodni a hülye ügyfelekkel, raktároznia kéne mindenféle kapcsolót (meg akkor már új teflon talpakat is), kitermelni az eszközeinek az árát (forrasztópáka stb...).
Én speciel ha üzletszerűen csinálnám ezt, akkor egy sima kapcsolócserének lehet nem állnék neki 3000 alatt (de lehet inkább 4000). A te egered, ha jól látom 10k HUF, ha 4-et rá kéne költened inkább újat vennél. Nyilván egy haveromnak/ismerős ismerősének kb. ingyen is megcsinálok egy ilyet, de azt is csak addig, amíg eseti jellegű. Egy idegennek meg pénzért se, mert nem érné meg az időmet erre elb*szni azért az 1000-1500 HUF-ért, amit elkérhetnék érte (és ugye szerintem adóznom kéne utána még magánszemélyként is).
-
Land
veterán
-
olle
senior tag
Sziasztok adott egy Steelseries Rival 3 Wireless idegesítő probléma vele hogy megakad a kurzor. Mintha ott lenne a képernyő széle. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
Land
veterán
Sziasztok!
Van 2 db duplán kattintó egerem. Nyilván a csavarok a szétszedéshez a csuszkák alatt vannak. Van ajánlott szaki, aki megjavítaná ezeket Pesten?
1. Dream Machines DM2 Comfy S: A középső görgő kattintásnál duplán kattint. Pl. 2x nyitja meg ugyanazt a weboldalt. (Scroll: TTC 20.000.000 clicks)
2. Razer Deathadder Chroma: A bal klikk kattint duplán, nem tudok vele hatékonyan dolgozni.Ha nem nehéz otthon megcsinálni, akkor én is megpróbálom. Mit és hol vegyek hozzájuk? Nehéz úgy felszedni a talpakat, hogy ne görbüljenek el és újra visszarakáskor ujra jók legyenek?
-
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team #5613 üzenetére
Sziasztok!
Foglalkozik valaki SteelSeries egér görgő javítással?
Van nálam két példány, egy Rival 310 és egy Sensei 310, mind a kettő össze-vissza fel-le érzékel amikor a görgőt használnám.
-
alpihun
senior tag
Sziasztok.
A G603-asom görgője duplán klikkel (pl böngészőben linkekre 2, néha 3 tab nyílik meg). Az a baj hogy rengeteget használom ezt a gombot, van erre valami megoldás, vagy dobhatom ki s más egér után kellene néznem? Nem garis.
-
Cry0
őstag
Sziasztok! nem tudom jó helyre irok-e.
van egy problámám. Adott egy Hama Urage egér ezt multkorában szét szedtem megtakaritani mert már szegény nagyon csúnya állapotban volt, mióta össze raktam viszont mintha nem mindig azt akarná amit én, furán viselkedik. szét szedtem majd ismét össze raktam de szintén fent áll a hiba. mit ronthattam el az össze rakásnál? -
Easytest
friss újonc
The mouse cursor did not appear during startup this morning, and the mouse was not lit either. I had to change the usb channel to recover. Any suggestions?
-
Smitiz
csendes tag
Sziasztok
Van egy Logitech G9Xem, cseréltem már benne görgőt és kábelt is (Ebay), de most elkezdett egy olyat csinálni, hogy magától görget, weboldalakon oldalra! Sajátgép böngészőben a bal oldali kis sávot fel/le görgeti, olyan mintha beakadt volt, már szétszedtem teljesen, kipucoltam, de még mindig csinálja
-
Fred23
nagyúr
Köszi, azt hittem, legalább az egyik az rgb-hez tartozik (külön adat)!
Szerk.: házinyúl megrágta a vezetéket, kivágtam a rossz részt, és úgy forrasztanám már, hogy nem kell az rgb. De ezek szerint mehet az összes szál. Tápok vezetékeit forrasztottam már, de egérét még sose.
-
Zaied
addikt
-
gabro0
őstag
Sajnos ezek ilyen egyszer használatos miniatürizált alkatrészek, ha javítható is lenne, nem érné meg valószínűleg.
Hasznos skill a forrasztás, jó kis kezdő DIY projekt megjavítani pl. egy egeret
Megannyi esetről hallottam mostanában, hogy apró például elpukkant kondi, elszakadt tápkábel miatt dobtak ki az egyébként kifogástalan és drága cuccokat emberek. Ezzel is persze az jár jól, aki észreveszi és/vagy ért hozzá, mert fillérekért pottyan az ölébe egy értékes használati eszköz.
-
gabro0
őstag
Ezt évekig játszottam, az idő múltával kikopik a lemezen az érintkező pöcök és csak egyre rosszabb lesz. Járható út, de nem olyan tartós, mint a csere és a "klikk" érzése is sokkal lágyabb lesz a lemez formaváltozása miatt a kapcsolónak.
Enkódert is hasonló módon lehet javítani, de ott meg az egészet összetartó pöckök törnek le a sokadik szétszedés után. Ezt is megpróbálhatja, aki nem akar forrasztani vagy csak nem akar szórakozni vele és úgyis mindegy alapon hátha mégis jó lesz.
-
MageRG
addikt
-
kirusz1
őstag
Hello.Olyan gondom lenne hogy az egeremen a görgetö nem müködik rendesen tekerném de csak oda-vissza ugrál nem görgeti a lapot.probáltam a windowsban állitani de nem lett jó
Lenne valakinek ötlete mit lehetn kezdeni vele?vagykuka?
köszi előre is Logitech m 150 az alany -
Troy.
addikt
Sziasztok,
Adott egy Logitech G203 egér és az a probléma, hogy van mikor egy kattintásra kettőt kattint.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Nem sokat van használva, játékra meg főleg nem. -
Zaied
addikt
válasz
DeathAdder #5959 üzenetére
Ha magas hőfokot használsz sokáig, túl tudsz rajta dolgokat melegíteni.
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok. DA 2013 egeremben kicseréltettem a görgő alatti kapcsolót, azóta pedig valahogy nem jó az érzékelője, van hogy mozgatom egy irányba és a kurzor nem mozog.
Megtisztítottam az érzékelőt fültisztító pálcával, de nem segített, levettem az új teflon talpakat, hátha túl vastagok, de az sem segített.
Lehetséges hogy a kapcsoló cseréjekor megsérült az érzékelő? Valami tipp esetleg, hogy mit lehetne még kipróbálni?
-
gekkoXT
senior tag
Napokban cseréltem mikrokapcsolót MX620 egérben. A szétszedés kicsit macerás volt, mert az akkuk háza csak akkor volt kiszedhető, ha leforrasztottam a tápkábelt. A mikrokapcsolók leforrasztása csak azért bolt nehéz mert a lyukban pont passzolva van a mikrokapcsoló lapos lába, így hiába szívom ki az ónt, mimimális még fogja, ezért kicsit erőből kellett kimozgatni amikor már csak kicsi fogta. Azóta tökéletesen működik. Aki kicsit is tud forrasztani, de inkább forrasztást eltávolítani, az nyugodtan fogjon bele.
-
athomi
veterán
Sziasztok!
Logitech G203-mas egeremben a hétvégén Omront cseréltem duplaklikk miatt.
A probléma, hogy az egér alján a burkolat szétszerelésekor az alsó csavar elforgott, nem tudtam kivenni, csak miután a két felsőt kivettem. Összeszereléskor ugyanezen csavar szintén elforgott, de míg szétszerelés előtt a burkolat stabil volt, addig most nyeklik-nyaklik az egér a kezemben.
Hogyan lehet ezt javítani? -
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy G305 egér (kb. 1 év 6 hónapos), amely többször a szimpla bal kattintást dupla kattintásnak érzékeli. Ma felhívtam az angol support-ot és néhány kérdés megválaszolása után írták, hogy küldenek egy vadiújat, a régit nem kell számukra vissza küldenem. A kérdés, hogy mi lesz, ha az új egérben lévő mikrokapcsoló (szerintem ez f*sta össze magát) sem fogja bírni? A mall.hu egyébként 1 év jótállást vállalt, még szerencse, hogy élt a gyártói garancia. Azon gondolkodom, hogy a régiben kicserélem ezt a kapcsolót és kap egy teflon talpat is. Esetleg valaki tudna ajánlani megfelelő mikrokapcsolót? Egyébként az "angol" support előtt le a kalappal. -
Attila0
őstag
Reggel a szokásos gépindításkor nem jelent meg az egérkurzor, és az egér sem világított. Meg kellett mozgatnom az usb csatit hogy magához térjen. Valami tipp?
-
gaben22
senior tag
válasz
Voice24 #5953 üzenetére
Olcsó egerekkel sok a gond. Jobb egereknél általában a csúszótalp alá teszik a csavarokat (mondjuk a "jobb" szót leírni ugyanebben a mondatban fáj, ez sajna gyártói hülyeség szerintem, hogy a csavarokat odateszik), így talp megölése nélkül elég nehéz szétszedni azokat, lehet ennél is ott vannak a csavarok.
Esetedben esetleg szétszedés, majd szilikonspray, nagy viszkozitású kenőzsír vékony rétegben... vagy ha beazonosítható hol súrlódik és ha az csiszolható akkor csiszold meg, hogy ne érjenek össze.
Ha esetleg egyik se megoldható és hajlandó vagy többet fizetni egérért, akkor egeres topikban találsz segítséget.
-
Voice24
őstag
Hali!
Nem egetverő a problémán, nem is drága cuccról van szó ( erről ), de mégis zavar. Egy hete vásároltam ezt a Canyon egeret, és feltűnt a használat közben valami nyikorgáshoz hasonló hang. Mondom mi ez, optikai egér, görgő nincs benne, mégis mi nyikoroghat? Addig-addig próbálgattam, míg sikerült megtalálnom a hang forrását: nos, a bal gomb adja ki ezt a nyikorgáshoz hasonló hangot, amikor finoman mozgatva van, de még nem érte el a kattanási pozícióját. Tényleges kattintásnál is jön néha (persze még a kattanás előtt), meg sima egérmozgatásnál is, amikor a bal gombon pihenő ujjamnak változik a nyomáspontja. Nem állandóan van a hang, változó, hogy mikor jön, de idegesítő tud lenni.
Lehet ezzel valamit házilag buherálni? Csavarok nincsenek, így valószínűleg szét kellene pattintani. Vagy valami spray esetleg segítene?
Visszaküldeni nem szeretném, az alacsony ára miatt a küldözgetéssel mindenképpen rosszul jönnék ki. -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Valamiért nem hajlandó elindulni a Steelseries GG szoftver, ennek megfelelően a különböző egérbeállítások/profilok automatikus (vagy manuális) beállítása sem lehetséges. Ma délelőtt még működött rendesen, indult automatikusan, ahogy kell, most viszont se a start menüből, se a telepítési mappájából nem indítható. A Steelseries honlapján van ennek orvoslására vonatkozó "tipp", de az se működik (feladatkezelőből a Steelseries GG leállítása, majd újraindítása rendszergazdaként).
Javítható ez valahogyan? A szoftver újratelepítése valószínűleg megoldaná a problémát, de ha esetleg valahogy helyrehozható a mostani, akkor nem szeretném elbukni a beállításokat.Köszönöm!
-
Padree.c2
tag
Sziasztok!
Adott Logitech MX Anywhere 2S szeretett egerem.
Pár dolog, amire remélem, hogy van megoldás.
1. - Bluetooth-szal használom, de pár napja azt tapasztalom, hogy a 10-15 mp-enként 1x, mintha elveszítené a jelet 3 mp-re és addig sem mozgási, sem kattintási, görgetési impulzusra nem reagál, Win 10 Pro-t használok, jogtiszta, frissítéseket is felteszem. (Laptop ThinkPad T570)
2. - A végtelenített görgetés funkciót gyorsan használva a szabadon futás csak nagyon rövid ideig működik, utána mintha a görgő megbillenne és hozzáérne valamihez, ami a szabadon futást egy gyorsabb fékezéses stádiumába billentené át. Ennek hangja is van, kb mintha valamelyik pörgő műanyag alkatrésznek, ami a görgőn van, ütemesen hozzáérne valami másik műanyag egység. Az egeret szétszedve látható sérülést nem találtam egyik alkatrészen sem és mivel a görgővel oldal irányú 'görgetés' is lehetséges nem tudom, mennyire kell szorosan állnia a görgőnek a helyén.
3. - A következő szétszedés után több, mint valószínű, hogy új talpakra lesz szükségem. Kérlek ajánljatok valakit, aki teflon talpakkal foglalkozik. Régen is itt vettem mindegyik egeremhez, de most az aprón nem találom az illetőt.
Köszi előre is a segítségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest