Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Az egeremet (Mionix Naos 5000) tervezem teljes körűen felújítani. Az új talp szettet már sikerült megvenni és a gombok egy részét is, de nem mindet. És cserélni szeretném mindegyik gombot, ha már belefogok, mert egyébként is a fele dupla klikkes már.
A 2 fő gomb kínai omron. A görgő gombja valami TTC márkájú. Mindháromra megfelelő lesz szerintem a Japán Omron amit vettem itt hardverarpón.
A többi gomb már neccesebb, ehhez kéne segítség. Az "előre" és a "vissza" oldalsó gombok is ugyanaz a TTC mint a görgő gombja, de jóval hosszabb lábai vannak. A japán omronnak amit tudok venni, annak meg normál lábai vannak. Kéne valami "hosszú lábút" találni. Továbbá a DPI állító gombok eleve nem is 3 lábúak mint az összes többi, hanem csak 2, illetve ezek méretben is jócskán kisebbek. Totál biankó gombok ... semmi írás nincs rajtuk, csak egy " π " (pi) jel. Ezekre aztán végképp nem találtam alternatívát ebay-en sem.
Nem tudom mire keressek rá ... nem értek annyira hozzá.
Köszi előre is mindenkinek! Az 5. képen igazából (egy képen) látható mindaz, amiben segítség kéne. A többi már megvan.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Razer DeathAdder V2 (2020)-al kapcsolatban. Úgy örültem, mint majom a farkának amikor olvastam, hogy került bele onboard memory, gondoltam végre vége Synapse-os időknek, még a Synapse 2 hagyján ,de a Synapse 3 kegyetlen rossz. Mindegy laptopomra felraktam a Synapse 3-mat, rádugtam az egeret megcsináltam a profilokat, szám szerint kettőt, ugyanazokkal a beállításokkal, csak az egyik sötét a másiknál pedig elvileg Static fehéren kellene világítania (azt, hogy a görgőt és logo-t a 3-ban nem lehet külön kapcsolni azt most hagyjuk
). Majd átdugtam az egeret a gamer gépembe a profilok működnek, de világítás beállítás nem megy, valami színváltós borzadály amit csinál. Tényleg ennyire rossz a Synapse 3, vagy valamit elrontok (laptopon feltelepített Synapse-nál megy profil váltás utána világítás hiba nélkül, de ott nem az onboard memory-ból olvassa ki a beállításokat, hanem Synapse-on keresztül használja), tehát valamiért az onboard memory-ra nem megy helyesen a világítás beállítás. Más is járt már így?
-
Tuhajohn
tag
https://www.youtube.com/watch?v=5H-cTQUbU34
Sziasztok, G502 Hero egerem ugyanezt csinálja, mint a videóban. Most fél éves, ezzel garanciáztatható vagy ez ilyen "funkció"?
-
Thomks
csendes tag
Sziasztok.
A következő egér problémával találkoztam. Nem biztos hogy az egér hanem szoftver de az egér működését befolyásolja, ezért gondoltam hogy ide írok.
Nem csak játékokban hanem az asztalon is a kurzor mozgatása pontatlan/lassú. Próbáltam állítani a dpi-n és/vagy az egérbeállításokat, frissíteni és/vagy másik egér szoftvert, másik usb portban de a probléma nem szűnt meg. Az egér mozgatása után kb fél másodperccel mozdul csak a kurzor a képernyőn. Mintha valamilyen késleltetése lenne. Ugyanaz az egér másik gépen tökéletesen müködik, ki lett próbálva egérpaddal meg nélküle is. Különböző egérrel is ugyan azt csinálja ezért gondolom hogy szoftveres de nem tudok rájönni hogy mi okozhatja. Egy friss windows telepítés után is feljön a probléma.
Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Zowie FK2 egerem, amivel egy olyan probléma lépett fel egy éve kb, hogy nagyjából félóránként egyszer megfagy a kurzor ilyen 2-3másodpercre. Windows szétkapcsolódás hang nincs! Mivel ezt leszámitva nincs gond vele nem váltam meg tőle eddig.
Közületek tudna valaki erre megoldást számomra?
(kitakaritva még nem volt belülről, mert ennél azért komolyabb gondra gyanakodtam, bár én nem értek hozzá)
Köszi előre! -
F-ECT$
titán
Logitech G403 görgő össze-vissza görget, ahogy olvasom ez gyakori hiba. Vállal innen (vagy Bp-en valahol) valaki szerelést, vagy kuka?
-
Vanir
veterán
válasz
estikornel #5288 üzenetére
10-es kell bele. 9-es Alps jó hozzá, ha aláhézagolsz kicsit. És jó hír, hogy messze a legkönnyebben cserélhető encoder, amivel valaha dolgom volt.
-
estikornel
tag
G102-be mekkora meretu gorgo encoder kell? Ugy emlekszem 10 vagy 11 mm-es kell, meg nem szereltem ki belole igy nem tudom lemerni. Ha van esetleg valakinek elfekvoben termeszetesen nem ingyen kerem keressen meg privatban.
Van par elektronikai bolt itt a varosban de pontos megnevezest nem tudok, aztan felek hogy szart adnak.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van 1db Logitech M705 egerem. Teljesen l működött ma délutánig. Majd elvittem egy másik notebook-hoz akartam csatlakoztatni, de már ott sem működött. Ahogy hazaértem, rá akartam csatlakoztatni a saját gépemre, de semmi. Mikor a Unifyng vevőt bedugom a gépbe, akkor hallom a hangot, hogy csatlakozott a géphez, de az egér nem csinál semmit. Cseréltem benne elemeket, akkor sem. Az alján se villog a lézer, tök sötét az egész. Ötlet? Semmi nem történt, csak kihúztam, az enyémből, táskába elvittem és azóta nem működik. Ötlet?
Jaaaa...és volt újraindítás, leállítás, az egeret is elvtávolítottam, de semmi
-
vanRobert
tag
válasz
estikornel #5285 üzenetére
A linkelt cucc is tökéletes lesz.
Ónszippantó helyett inkább szerezz be ónharisnyát. Pl. ilyesmi. -
estikornel
tag
Heló, kissé off javítással kapcsolatban:
Lidl-ös parkside forrasztóval lehet g102-ben (meg úgy általában) görgő encodert cserélni vagy komolyabb szerszám kell? [link] Ónszippantót írtátok gyakran, hogy erősen ajánlott, de ha maga a forrasztó se jó a célre akkor hagyom is a projektet.
-
norby91
tag
Sziasztok!
Roccat KPM-re keresnék talpat, ha van esetleg hazai emberke, aki foglalkozik vele.
Ha nincs, akkor veszem a korábban javasoltat, amit itt találtam. [link]Az a helyzet, hogy ferdén kopott el a teflon talp + már a talp körüli műanyag keret is jócskán megkopott.
Valószinű kapcsolócserekor nem került vissza tökéletesen...Kérdés:
Jelentene bármiféle hátrányt, ha pl kisebb talpat raknék fel? Akár az ebay-est megvágnám.
Nem tudom a szélei mennyire vannak lekerekitve...
Igy a csavarok helye tisztán maradna és nem kellene megbontani egy újabb kapcsolócserénél.Köszi, Norbi.
-
atoka1
tag
Sziasztok! a4tech xl-750bk egérben szeretnék kapcsolókat cserélni, mivel tudnám helyettesíteni a gyári megoldást?
-
(jan)
őstag
Sziasztok! Adott egy eShark MOUSE ESL-M2 SHINAI Egér ami a következőt csinálja:
Miután betölt a win 8.1 mozog a kurzor pár másodpercig aztán szaggat, majd megfagy a kurzor az egérrel nem lehet mozgatni a kurzort. Viszont ha gyors elindítom a cs:go-t akkor nics probléma, ha be van dugva még egy egér a gépbe akkor sincs. Van valakinek ötlete mi a túró lehet a hiba ?
-
Puma K
nagyúr
Volt otthon egy flakonos zsírzó spray amit műanyagokhoz és fémekhez ajánlottak a leírása szerint. Pontosan nem tudom a nevét, mert most nem otthon vagyok.
Kifújtam egy tálkába ahonnan fülpiszkálóval kezdtem el kenegetni-ecsetelgetni a bordázott részét a görgőnek így csak annyit próbáltam bejuttatni amennyi szükséges. Plusz a fém golyót körbekentem.
Azért átmosom és megnézem úgy mit csinál.
Viszont a csavarhúzó mozgatásra harmatosan reagál és azt is csak úgy teszi mintha egy másfél fokozatot görgettem volna. Így nem teljesen megnyugtató a működése
Valahogy ki lehet mérni az érzékelőt, hogy küldi-e a jelet ha valami mozgást érzékel maga előtt?
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom esetleg Budapest Mester utca környékén nem-e ismertek valakit aki megforrasztaná az egerem ?
meg lehet kábelcsere is kellene,
Sajnos én a megfelelő eszközök híján ezt nem tudom megvalósítani.
Egy Logiteth G-303-am van.Előre is köszönöm
-
Vanir
veterán
válasz
jaffa 2843 #5273 üzenetére
Az encoder alatt volt csak eltörve, szóval az nem működött, minden más oké volt vele.
-
-
Vanir
veterán
válasz
jaffa 2843 #5271 üzenetére
A régi ketté van törve, és jelenleg a kukában van, minden menthető alkatrésztől mentesen.
-
-
miki111222
lelkes újonc
Sziasztok!
Mitől lehet az hogy a razer mamba ha nincs rákötve a kábelre akkor random meg-megakadozik a kurzor akár 1-2 másodpercre is időnként, de néha meg teljesen jól működik? Mintha kihagyna a jel vagy nem tudom. Kábelen tökéletes. Razeres egéralátétet használok, aksi fel van tölve.
Razer synapsis verzió: 3.5.0116.010714Köszi előre is a tippeket!
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Egészen előző hét péntekig a G5-ös egérnek a már előzőleg 2015-ben kicserélt kábele megtört... használat közben el-el tűnt az egér mutató majd visszajött... de más hibája nem volt.
Na jó a görgő már megint tisztítást kért, mert pontatlanul működött...
Vissza raktam a gyári kábelt, ami viszont 2 helyen kijött a harisnyázásból. Ezeken a pontokon az anyagot átvágtam így kiegyenesedett a kábel.
Az egér görgőjét kiszereltem áttisztítottam ahogy korábban is tettem, majd megzsíroztam körbe a görgő belső recés belső részét és a kis fémgolyót is.
Viszont összeszerelés után csak a görgőzés nem ment... fogalmam sincs miért... ma próbálgattam ismét és mintha működött volna egyik irányba egy rövid ideig ha pl egy csavarhúzó végét mozgattam az érzékelő előtt... de amúgy nem akar működni.
nem saját kép és ez a első verziós G5, de a görgő rész ugyan azAz érzékelő mind a két kiálló magaslatát kihúzott állapotában 27%-os orvosi alkohollal áttöröltem, de ez sem segített...
Valakinek van valami tippje mi lehet a nyűgje a szenzornak-érzékelőnek ami a görgőzésért felel...?
Ez a Logitech G5 v2-es egér 2007. december 28 óta van meg... csak úgy nem dobnám ki...
-
Vanir
veterán
Megjött a G603 görgő NYÁK. [link]
Másodikán rendeltem, ma itt volt, kb 3 perc volt beszerelni (szétszedéssel és összerakással együtt), forrasztani nem kell. A gyári NYÁK fekete, ez zöld, más a CPI-váltónak a kapcsolója (gyári D2FC-F-7N, ez fekete pöckös Kailh), illetve már nem a gagyi szürke akármilyen (Kailh?) okádmány encoder van rajta, hanem fehér TTC, mint a GPW-ben és a G305-ben, tehát ez nem hal le egy hónap alatt (remélhetőleg). -
Mahdi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Logitech G203-as egér.
Teljesen jól működik rajta minden, kivéve, hogy ugrál a kurzor jele ide-oda,
1-2 cm-res mozgásokat csinál össze vissza, miközben hozzá sem nyúlok. Ha fogom, akkor nincs ilyen gond.Valakinek van ötlete miért lehet ez ?
A gépen win 10 van és ezt más gépeken is csinálja.
köszi!
-
Def26
félisten
Sziasztok!
Van egy Logitech g303 egerem aminek rosszalkodik az egyik gombja, hol érzékel hol nem, folyamatos nyomva tartás mellet el-el enged. Gondolom mikro kapcsoló. Foglalkozik valaki javítással, illetve tudtok javasolni valakit?
-
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy régen fenálló problémám, ami mostmár lassan megörjít. Az alap egerem egy Razer Abyssus Elite. A következő, nehezen megfogalmazható problémát produkálja: néha mintha mouse lag lenne. Alapvetően totálisan jól működik, ez a fura érzés általában akkor jön elő, ha felfele tolom az egeret. Az égvilágon mindent kipróbáltam már: Win-driver reinstall, Linux, vetten egy Logi G102-t hatha az egérnek van baja, de semmi sem segített. Amire én gyanakszok, az asztal. Laptoppal kipróbálva az egereket, hasonló az érzés (talán kicsit kevésbé). Az asztal egy békebeli ebédlőasztal, jó kis fényes felületű, ezert gyanakszom rá. Létezik, hogy a felület miatt visekednek így az egerek vagy esetleg lehet, hogy az alaplapommal van valami (más USB-s eszközze nem volt bajom, PS/2-es egérrel hasonló volt).
Van egy egérpadom (Asus Echelon), azzal talán kicsit jobb, de nem az igazi.
-
Kube
senior tag
válasz
jaffa 2843 #5259 üzenetére
Fú köszönöm a részletes segítséget
Sima G400 barna burkolata nagyon bejött, ránézésre a G400s is olyan, csak kicsit fel van pimpelve
A sima MX518 (ránézésre az újnál is) fényes műanyagot használtak, az annyira nem nyerő valamiért.
Sajnálnék most 20 ezret az újra költeni, ha annyiból kettőt is rendbe rakok...
ezeknek az optikája teljesen jó, egyszerűen sajnálnám kidobni őket.
Azon csodálkozom, hogy a kapcsolók még nem mentek tönkre... lehet, hogy abból is rendelek párat, plusz tappancsokat is. Két felújított egér + alkatrészek csak kibírja még egy 7 évig
-
Ha nagyon fel akarnám pimpelni, akkor én ezeket venném hozzá:
Burkolat
Görgő
Talpak
Extrának még esetleg kábelt.MX518 v1-től G400s-ig teljesen ugyanaz a burkolat. Ránézésre az MX518 Legendary is ugyanannak néz ki belülről, de erre nem esküdnék meg.
Csináltam már ilyen burkolatfelújítást, teljesen jól illeszkedett, gyári burkolat volt ugyanúgy ebayről. -
Kube
senior tag
Sziasztok!
Egy Logitech G400 egeret szeretnék helyrepofozni. 7 éves
- Kábel megtört, azt visszavágnám és "befűzném" újra.
- Illetve házat szeretnék még cserélniEhhez szeretnék segítséget kérni, van aki már rendelt valahonnét G400 házat és hozzávaló tappancsokat (szétszedés után, gondolom újakat kell ragasszak rá). Nem akarok belefutni egy rosszul illeszkedő vagy rossz minőségű alkatrészbe. Szóval, ha akad itt valaki, aki nemrég csinált ilyet, és tudna linkelni megbízható eladót például ebay-ről, azt megköszönném.
Amit még megfigyeltem az egérrel kapcsolatban, hogy a görgő nagyon kattog. Ez kábé megvásárlása óta így van, azt hittem ez a normális. Kiderült, hogy másik G400-nál sokkal halkabb, olyan mint a régit MX518-am. Hasonló gondja volt másnak is?
Van egy MX518 is (v2), annál is lehetne házat cserélni + tappancsokat. Viszont amit megfigyeltem, hogy annál jóval korábban és csúnyábban lekopott a csúszásgátlóréteg a G400-hoz képest. Ezen az MX-en egyébként már volt kábel visszavágás, mert ott is megtört
Ez esetben a mostani 2019-es MX518 ház is jó lehet a régire? Mennyire kompatibilisek ezek? Az is kérdés, hogy a G400-as ház rámegy-e a régi MX518-ra, mert akkor élből azt raknám rá a jobb csúszásgátló bevonat miatt.
-
Ribi
nagyúr
Igen, a szappan az jó jelző
Gondolkoztam már másik egéren, haver vett xtrify m4-et, de annak valamiért a nagyujj tövénél a balra kanyarodó puklija túl nagy és zavaró nekem.
Szóval nem tudom milyen alakú egér lenne jó. Amúgy jó lenne, de amiatt hülyeén fogtam azt az egeret. Meg lukas egeret sem vennék, telemenne mindennel.
Egér középső gombját szinte sose használom, szóval az nem zavar.Van egy icon7 z300 egerem is, aminek a görgője zselés volt és mindegyikben pár hónap alatt megduzzadt és használhatatlan lett. Nekem még most is az van, kiszedtem a zselét és faragtam bele egy műanyag lapból görgőt. Azóta is hibátlan. Bár már a tenyeremnél kopik róla a festék.
Van baj minden egérrel. -
Vanir
veterán
Az 518-ban optikai elven működő görgőmechanika van, az meg szerencsére nem az elromlásról híres.
Cserében nem túl taktilis, számomra gagyi a nyomáspontja, és a görgő felülete x év használat után kirücskösödik, de láttam már olyat, ami a szétfolyás határán volt. Valamit valamiért.
A G102 konkrétan egy szappan, számomra böngészésre tökéletes, de már nem játszanék vele. Pedig az enyémben a kábel, az összes kapcsoló és az encoder is ki van cserélve normálisra. -
manya777
tag
Ht mire végére értem a műtétnek sajnos ez a nyák is majdnem úgy járt... Picit eldeformálódott, ráadásul sikerült ejteni rajta egy apró karcot is. fogalmam nincs ha megjön az új encoder fog e még működni ezzel a meggyötört nyákkal. Azért is rendeltem még egyszer kompletten, biztos ami biztos.
Sajnos hogy a g403nak ilyen típus hibája van arról csak akkor olvastam először mikor már megvolt a baj... -
Vanir
veterán
-
manya777
tag
Még a 20 ezres g403 as egeremben is feladta a görgő a harcot nem kellett hozzá fél év. Akkor az ilyen 3,5 ezres egerekben sem lehet rózsás a helyzet
Fel is vettem a kapcsolatot a logitechel mert a MM oda irányított, vagy 2 hét levelezés után küldtek is garanciába egy másik egeret. A dolog szépséghibája hogy egy g 203 ast... Mert gondolom abban az árban amennyiért akciósan vettem ez adta ki akkor, a g203. Hát menjenek a .....ba. Múltkor nekiálltam kiküszködtem az encodert, de hát közben megsínylette a lap is alatta. Már 2 kiló ónt elszippantottam a lábakról de még akkor sem akarta elengedni. Hetek óta megrendeltem az új encodert, még mindig várom. Közben fedeztem fel a napokban hogy lehet kapni beforrasztva is lappal mindennel... Hát rendeltrem ilyat is, remélem életre tudom még kelteni a g403 at. Jó ez a g203 is, de azért mégsem olyan. https://www.ebay.com/itm/184081165316
-
vanRobert
tag
Háááát, tényleg gagyi. Kiszedtem a jeladót, vagy mi ez. Igen, ott van Eper Úr kezében...
Az "akadós" görgetésért felelős mechanikai "megoldás" pedig ilyen:
A kerék tengelye a "klasszikusan" hatszögletű. Azt vettem észre, hogy némi holtjátékkal mozgatja a belső korona peremes kereket.
Szerencsére volt itthon klónegér, színtén Genius, és felnyitás után ugyanilyen TENSE H11 jeladót találtam benne. Csak ennél komolyabban néz ki. Teljesen zárt, nem is tudtam lefényképezni. A görgető tengelyének a vége pedig szorosan illeszkedik a hatszögletűbe.
Úgyhogy a transzplantáció mellett döntöttem. Most tökéletes a görgetés. Nem ugrál, nem akadozik
Teljesen biztos vagyok abban, hogy a garanciális csereegérben is hasonlóan gagyi lett volna a jeladó. Valahol meg kell spórolni a kinézet árát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest