Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• balage81

csendes tag

válasz wlf #657 üzenetére

Üdv wlf!

Nem értek egyet az aksi kérdéssel, egyrész napi 10-15%-otnem vehetle a BIOS aksija, főleg, hogy nekem 5 napig benne sem volt az aksi a gépben mégsem felejtett el semmit, inenntől nem tudom hova tűnne a plusz leszívott energia.

Másrészt az aksi kivétel után is ugyanúgy merül. Kipróbáltam.

Magam részéről amit tudtam leteszteltem, viszem vissza hétfőn az ASUS-nak a gépet kérem vissza az árát. Jópofa gép, de ilyen hibával nem tartom meg.

• balage81

csendes tag

válasz tortaur2006 #624 üzenetére

hát nézd megmondom őszintén ez gyári hiba, vagy valami hardver szívja az aksit kikapcs után is, ami elég gáz, vagy csak az aksi magától szar, ami szintén.

nyugodtan vissza lehet adni a zsét, ez kb olyan, mint autót eladni futómű nélkül... még jó, hogy hordozható gépről van szó :D

• balage81

csendes tag

Üdv All!

Nekem is aksigondom van. Amikor megvettem még ment KB 2-3 órát, aztán egyszer csak azt vettem észre, kb 3. kisütés után, hogy hamar lemerül 1 óra és vége. ezek után még egy érdekesség, hogy feltöltöm 100%-ra, majd kikapcsolom, elteszem a fiókba és 3 nap múlva 7%on van a töltöttsége.

10 éve van notim, de ilyet még nem láttam, van másnak hasonló gondja? Viszem vissza a szervízbe ha nem tudják megoldani jöhet vissza az eredeti ára, de gyorsan.

;-) uff

• balage81

csendes tag

válasz adomok #302 üzenetére

3ó 42 percnél otthagytam a gépet és eltéptem tusolni, így lehet, hogy csak 3ó 5x perc az aksi :)))

Én most is ezt használom 08:58 óta és még 31% delej van benne.

Más:

Mellesleg a 901 gondolom jóval drágább is lesz majd,mint ezeka gépek.

• balage81

csendes tag

válasz piqla #287 üzenetére

fémzsáner valóban. (reméljük nem csak egy műanyag zsánert letakaró fémlapocsak ;-)) mellesleg szerintem a záródást is csak fémpánttal tudnák rendesen megoldani és azzal nincs gond a 900-asnál.

901-es tuti nem ennyibe fog mellesleg kerülni, tehát nem érdemes egy lapon említeni a 7x és 900 kivitellel... ;)

p.s.: Aki kérdezte, látja a BIOS a cardreadert a 3rdBoot device-ként nálam, de hogy bootol-e róla ténylegesen nem tudtam letesztelni, nem volt windows install méretű sd kártyám éppen. :U

• balage81

csendes tag

válasz Onnen #261 üzenetére

4400 mAh úgy emlékszem, de megnézem ma délután és ha nem, akkor írok. :))

Terhelés: állandó wifi, kb 30 perc filmnézést, amúgy végig szoftvertelepítgetés, és általános szövegszerkesztői, webes használat.

• balage81

csendes tag

válasz Magnum_ #243 üzenetére

100.000 HUF minden oprendszer, minden színnel a MM-ban, csak a linuxos esetében 20 GB SSD a Windowsosnál meg 12 GB SSD van benne recovery CD-vel együtt.

Nekem mivel nem privát gép lett jobban megérte a 12 GB és az XP mivel SD kártáyval felbővítem lazán az integrált foglalatban, de másnak talán jobb a linux.

Persze aki linuxosat vesz és mégis XP-vel használná jó, ha előre kitalálja hogy optikai meghajtó hiányában hogy telepíti fel az oprendszert. (bootolható USB stickről pl)

• balage81

csendes tag

Nos én kb egy hete vettem meg a Media Marktban az EEE900 modelt az alábbi paraméterekkel:

Kijelző: 8.9" (1024x600)
    Intel Mobile ATOM CPU & chipset 900 Mhz
    Windows XP Home magyar
    Kommonikáció : 10/100 Mbps Ethernet
    WLAN : WiFi 802.11b/g
    Memória : 1024MB, DDR2
    Merevlemez : 12GB S.S.D. (Solid-State Disk)
    Web-Cam : 1.3 Mega Pixel Video camera
    Hang : Hi-Definition audio CODEC, beépített sztereó hangszóró, beépített mikrofon
    Bővíthetőség: 3 x USB ports
    Akkumulátorros üzemidő : 4 óra (4 cellás)
    Méret és súly : 22.5 × 16.4 × 2.15~3.5 cm, kevesebb mint 1kg
    1 év garancia

A géppel kapcsolatos általános tapasztalataim pozitívak voltak, erős akkumlátor (zavaró, hogy a Homa nem írja ki mennyia hátralévő idő csak 10%-onként csökkenti) A fekete szín kellemesen férfias, kinyitva és csukott állapotában sem látszik igénytelen kivitelezésnek.

Mivel a negatívumból van kevesebb kezdem velük:

HÁTRÁNYOK

1. Billentyűzet elrendezés és méret:

Szokni kell rajta a gépelést, különösen fiúknak (van olyan gomb, ami kisebb,mint az ujjam) plusz a billentyűzetkiosztása sem teljes. A 0 szám a numerikus pad felett az ESC mellett kapott helyett, a Home, End, Pgdn, PgUp) gombok csak Fn kombinációban érhetőek el) Persze a windoes és pause gomb ki van rakva, amit én speciel kb sosem használok, szemben az end és home gombokkal.

2. Billentyűzet anyagminőség:

Szintén a billentyűzet az, ahol először érezhető a gép ára, érintéskor száraz, vékony műanyag hangja van a gomboknak, ami közül pár (főleg a kisebbek: alt, ctrl) olyan hatást kelt, mintha bármikor leeshetne. Ennek ellenére azt kell mondja a strapát bírja, de a kopásérzékenysége szerintem magas lesz. Szintén ide írnám, hogy bizony nem mindig veszi be a finom leütéseket, mint pl egy Dell gép, így külön rá kellett állnom arra, hogy keményebb ujjmozgással gépeljek rajta. Ettől úgy érzem még inkább csökken a gép eleganciája, mivel ha már mobil viszi az ember kávézóba, utazni ide-oda és elég barbárul hangzik és tűnik egy kis gép fölött tornyosuló férfiember, aki izomból kalapálja a billentyűzetet. Ez amúgy megszokható kis gyakorlással nem erőből, hanem hosszabb nyomási úttal.

3. Hűtés:

Sajnos ez a gép egyetlen nem szerethető megoldása, mivel a belső hűtésre, feltehetően helyhiány miatt olyan pici ventillátort tettek, ami a megfelelő hőmozgást kis méretét ellensúlyozandó nagy sebességgel tudja csak elérni, ami persze jelentős hanghatással is jár. Főleg érzékeny erre a hangra az ember, az amúgy teljesen hangtalan gép esetében. Sajnos a melegedés ilyen formában hamar jelentkezik, a gép bekapcsolását követő 20 percben mindenképpen felbőgnek a ventimotorok (légkondig irodában, asztalon, netezés közben)

4. Picit furcsáltam, hogy az XP Home nem engedte az asztali ikonokat kicsinyíteni, így a kis felbontás és amúgy abszolút elegánssá tehető belső felületen ott éktelenkedett a 3-5 nagy ikon. Én felskinneltem az asztalt és így megoldódott.

ELŐNYÖK:

- Igényes külső és belső kivitel, ránézésre minimális, vagy nem látható elrétés az 500.000 HUF modellekkel
    - Hangtalan működés, leszámítva a ventillátorzajt.
    - Nagyon jó és főleg hangos beépített hangfalak.
    - Megfelelő fényerejű és jó minőségű kijelző, a felbontása ennek már teljesen elég a középerős igényű embereknek.
    - Ultrahordozható, a 4 órás akku üzemidőnek és a méretének is köszönhetően. Jár hozzá egy állítólag bőr, gyakorlatilag valami más anyagból készül elegáns tok, amibe a gépen kívül semmi más nem fér.
    - 3 db usb port teljesen korrekt, Wifi jól működik, mondhatni erős antennája van, LAN és monitor kimeet portokkal szerelve.
    - átlagos sebességű windows indulás, gyors shutdown.
    - Ára és a felszereltsége ennek a gépnek már megfelelő. Én a 12GB SSD plusz XP Home verziót vettem meg és fogok nagykerben tolni bele egy 8GB SD kártyát, így 20GB HDD mellett jogtiszta (céges gép lett) az oprendszere is.
    - jópár előretelepített szoftver általános igényű felhasználóknak, ami az ASUS bőkezűségét mutatja, én speciel a StarOffice kivételével mindent töröltem, de kinek a pap, kinek a papné :)

Általános véleményként én elégedett vagyok, egy teljesen magyar billentyűzetes, magyar oprendszeres ultrahordozható gépet kaptam minimális kompromisszumokkal egy éves hazai garanciával nettó 85.000 HUF áron. Az 1GB memória bőségesen elég a 900 Mhz ATOM processzor pedig meglepően jól teljesít (MP3 és AVI nézés közben még scriptet konvertáltattam vele és nem is akadt meg sem a zene sem a videó). Kíváncsiságból megnéztem a Photoshop, AutoCAd is megy vele.

Még annyit, hogy ezt én második gépnek egy Dell D630 mellett használom, állandó használatot nem próbáltam, de ez talán megszokás kérdése. Mondjuk szakdolgozatot nem gépelnék be rajta szívesen.

sok sikert, remélem hasznos volt ez a pár gondolat a döntés előtt állóknak...

Új hozzászólás Aktív témák