- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Most adtam el először ebayen. A vevő fizetett, az ebay visszatartja 21 napig azt írja. ilyenkor küldjem el a cuccot és majd ha a vevő mindent rendben talál, értékel, akkor kapok pénzt?
mi ebbe a rizikó?
Paypalon fizetett, amcsiba kell küldenem. (Nyilván nincs amcsi címem......)Köszi!
-
válasz
janaman01 #81796 üzenetére
Igen, semmit és majdnem mindent. Júniusnál korábban nem igazán érdemes vele foglalkozni mert folyamatban vannak a dolgok. Néhányszor már beszéltünk a lehetőségekről.
De ami eddig ismert a harmadik országból megvásárolt termékek esetén (harmadik ország [3] = nem Magyarország [1] és nem EU [2]).
1. On-line vámoltatja mindenki egy NAV-VÁM által magánszemélyek által is elérhetővé tett felületen ( már most is működik csak vállakozásoknak), amikor megkapod az értesítést a szállítótól hogy EU-n kívülről küldeményed érkezett, akkor feltöltöd az adatokat, kiszámolják a fizetni valót és akár rögtön is kifizeted, ezután a szállító eljuttatja neked a csomagot.2. Megbízod a vámolással a szállítási szolgáltatót, akkor az kérni fog eljárási költséget, a posta most 3500 Ft-ot, ha most a Posta esetén nem őket bízod meg, hanem te intézed a vámolást akkor most is csak 1100 Ft-ot kérnek. Futárcég az mindig kéri a 4500-7400 Ft-ot és mindig ők vámoltatják, nem lehet mást megbízni.
3. Az adott web-es kereskedő eleve beszedi az Áfá-t, ezt az AliExpress is meg tudja csinálni, csak egy EU-s adószám és a hozzájárulása az EU vámszerveknek kell hozzá.
Itt már lényegében működik az a módszer hogy az eBay szedi be az áfát eleve fizetéskor, az import charges tétellel.
Kifizeted és jön a csomag neked itthon nincs tennivalód. Jelenleg az USA és UK oldalon és eladónál találkozol vele, amikor itt lesz ideje akkor kiterjesztik az összes eladóra.A jelenleg élő kedvezmény a 10 €-ot el nem érő Áfa elengedése is megszűnik.
-
janaman01
addikt
Sziasztok . Arról lehet tudni már valamit hogy júliustól megszűnik a 22 eurós áfa határ és mindenre fizetni kell áfát?
-
parkr
őstag
vajon az mennyire reális mostanában hogy egy hónap alatt egy sima levél nem ér oda görögországba?
kedves vevő panaszkodik hogy 03.09. dátumot írt az ebay neki, de még nem ért da. -
válasz
PROTRON #81793 üzenetére
Megnéztem egy ilyen számút nem egészen ugyanezek a bejegyzések de a 3 napon belül hozta a postás amikor az volt beírva hogy valami itteni megérkezés, vámolás történt.
Ha az eladó nem állítja be hogy kéri a vevő telefonszámát akkor a rendszer nem adja át ezt az információt, így rá sem kerül a címkére. Szerintem erről nem kapsz információt a postától. -
PROTRON
addikt
Köszi az infót.
Nekem is hasonló küldeményem van úton. Legutolsó bejegyzés hogy "Arrived at transit hub", mivel előtte Kong szerepel, így gondolom az ottani kikötőbe.Másiknak mostanában mennyi idő alatt ment tovább a küldemény a kövi pontra?
Elvileg 22-ére már idehaza(országban) kéne lennie, amivel kapcsolatban nem távolodik az időpont egyelőre, szal csak érdeklődöm.Van tipped hogy majd a postánál hogyan tudom megérdeklődni hogy megkapták-e a telefonszámomat? Előző ebayes rendelésnél nem kapták meg az "hiperszupermindentuti" Eboy-tól automatán ezt az adatot, szerencsére aznap rájuk telefonáltam és korrigáltunk.
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Várok egy csomagot, ebayen az utolsó bejegyzés március 4: a csomag megérkezett a célországba, következő nap fogjuk kiszállítani.
Azóta sincs semmi.
EE10013352748910001010003B0N
Mashol is ezt írják.Kinél érdeklődjek?
Köszönöm
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
UPDATE
Január 29-én küldtem ugye a csomagot Ciprusba. 01.31 - 03:08 között semmiféle új információt nem "kaptam" tracking alapján. Na de tegnap megérkezett a célországba és ma már történt 1 sikertelen kézbesítés. A vevő nyitottam rám 1 Case-t (Már 2 hete írtam neki, hogy valami nem okés a csomaggal és elkezdtem a nemzetközi kerestetést, csatoltam a dokumentumot neki) aminek ma jár le a válaszadási ideje. Mivel nem volt még ilyen esetem és esetemben (ma próbálták neki kézbesíteni és a nyomkövetési információk is ezt támasszák alá az ebay felületén megadott tracking alapján is) elegendő a válaszadást választani a vevő felé és nyomatékosítani hogy a mai napon már kézbesítési kísérlet történt? Mi a legjobb megoldás a legpozitívabb kimenetel elérése érdekében? Mit javasoltok?
V/ igen már infóznom kellett volna hogy a csomag "hol veszett el" de mostanság semmi időm nincs sajna. A postától még választ nem kaptam. Ebben a szituban mennyi értelme van a kártérítési igénynek? Mit javasolnál? -
válasz
khron78 #81785 üzenetére
Nem kellene most ezt állítani. Várjuk meg hogy mi lesz az EU-s fiók tulajdonosok eBay.UK-s regisztrációjával. A számla az a a regisztrációs oldal devizájában készül, nem igazán van jelentősége, a kereszt árfolyam eltérése nem komoly.
Viszont megváltozott a Seller Hub és ez is okozhat gondot. Mondjuk nekik UK-s PayPal kell. Csak találgatok. -
khron78
őstag
Nem árfolyam, hülyeséget beszélek. Eggyel továbbgondoltam. A valutát lehet állítani. Nekem a UK oldalon GBP-ben van, ahogy a PayPal-nál is ez az alap van beálítva. Van e valami jelentősége ezt állítani, ha a global-on adok el, hogy mondjuk dollár legyen a jutalék. Viszont, akkor feltételezem a PP-t is át kéne állítanom dollárra.
-
válasz
khron78 #81782 üzenetére
Rákerestem erre a hibaüzenetre, kb úgy néz ki hogy senki sem tudja mi ez.
Nem tudom konkrétan mire érted az árfolyamot, mert akár naponta is változik, az eBay napi ötször frissíti azt az árfolyamot amin az árak kiírását átszámítja, szóval nem sok értelme lenen éves értéket állítani. -
khron78
őstag
válasz
GameKeeper #81768 üzenetére
Ezen az oldalon több infót találsz:
[link]
Látható, hogy a csomagod úton van. Lehet, hogy még spanyol földön. -
khron78
őstag
Úgy indultam neki, hogy a Payments alatt látnom kell minden oldalon vagy a PayPal-t és/vagy a kreditkártya regisztrációját, mert akkor tudok csak eladni. De akkor ez a vevő oldali kifizetéseket jelenti csak. Meg vagyok kavarodva kissé. De most már tisztul a kép. Tulajdonképpen ez csak egy jelzés arra vonatkozóan, hogy az eredeti account alatt állítsam be a payments-et. De itt már megbeszéltük, hogy nem is kell mit állítani, mert a PayPal hozzá van rendelve, a credit kártyát meg hozzá tudom adni külön a checkout-nál. Tehát tényleg nem kellett volna ezen fennakadnom. Viszont legalább már megértettem a folyamatot. Még egyet kérdeznék. Évente lehet állítani az árfolyamot. Ennek van jelentősége? Mibe érdemes használni? Köszi a sok segítséget!
-
válasz
khron78 #81780 üzenetére
Megnéztem nem lehet a rádió gombot sem választani így nem is tudod hozzáadni = nem kell hozzáadni. Nekem sem megy az eBay.com oldalon, de nem is kell hozzáadni.
Az eBay.uk oldalon nekem is az hibaüzenet jön a piros kerettel.
Please update your wallet on the eBay site where your account is registered.
Szóval megint elbaltáztak valamit, mert én bizony itt regisztráltam.
De biztos is hogy ők rontottak el valamit mert be vagyok lépve és újból beléptetne amikor a menüben kiválasztok egy másik linket. Pl Personal information 3-szor semmi, csak kéri a belépést most meg 4. próbára siker.
És gondold el van itt egy ilyen:
Payment options View and manage your payment settings. a View-re kattintva előjön az az Financial Information oldal a PayPal fizetéssel, ez nem egészen itt volt.Megnézve oké, a PayPal van beállítva, de akkor ezt is frissítem hogy az a szöveg eltűnik-e.De miért is akarsz itt a Paymentsnél bármit megjegyeztetni? Ez semmit nem befolyásol.
-
khron78
őstag
Megcsináltam, ugyan ez a helyzet. Töröltem a kreditkártyát is. A Payment-nél nem is tudom hozáadni a PayPalt, mert szürke a mező. Unlink, majd előzmények törlése, global oldal belép, PP link. Payment, ugyan ez az üzenet.
Nem volt? Régen valami félig magyarított felületű Ebay-re emlékszem. Lehet a global-nak volt valami verziója?
-
válasz
khron78 #81778 üzenetére
Soha nem volt magyar oldal, ha angol nyelvet akartad akkor csak a ebay.com, eBay.uk, eBay.au vagy eBay.ca jöhetett szóba, Európaiként a UK lehetett a választásod.
A Payment-hez nem kell hozzáadnod a PayPal-t, én is törlöm mindig ha véletlenül fizetéskor hozzáteszi, szerintem ez védelmi hiba. Nálam most sincs, ez a gyors fizetés új fajta módja.
De eleve nálad ott van, törölnöd kellene mindkettőt, szerintem ez a jó kinézet:Én így használom folyamatosan.
-
khron78
őstag
Rendben, megpróbálom. Közben megnéztem, a német oldalon is ezt írja. Olyan gondolatom van, hogy lehet annak idején még a magyar oldalon regisztráltam? Az meg viszont már nincs. Mondjuk akkor a UK oldalon se tudnék Payments-et állítani, mert ott is hibaüzenet várna. Azt vajon valahol meg lehet nézni, hogy hova tartozik a regisztrációm?
-
válasz
khron78 #81776 üzenetére
Annyit tegyél már még meg hogy megint törlöd a linkelést. Ezután kilépsz az Ebay-ről és a böngésző gyorsítótárban törlöd az összes eBay kezdetű (tehát a com és uk és stb. is) és a PayPal sütiket, ezután a böngésző gyorsítótárat.
Az eBay.com-on belépve kezd a PayPal fiók összerendelést, úgy hogy a végén tényleg az gomb visszavigyen az eBay-re. -
válasz
GameKeeper #81772 üzenetére
Nem repülőgéppel szállítják, ha ránézel a térképre lehet látni hogy hány határ van érintve és mindegyiken visszaállítva az ellenőrzés. Van ahol komolyan veszik, van ahol nem de késedelmi időtényező és a postai szállítás másodrangú a teherforgalomban. Persze ez is függ az adott országtól.
-
GameKeeper
újonc
Kedves Topikgazda!
A postai ügyintézést írásban jelezte, nem tudom, hogy jelenleg ott milyen a helyzet. A február végi feladáskor 6 - 7 napot mondtak neki, ezért nem érti ő sem. Türelmetlen nem vagyok csak nem értem az egészet. Reméljük, hogy tényleg csak a Covid rúgott alá a megszokott menetrendnek. Amúgy az eladó nagyon kedves és segítőkész.
Várok türelemmel, nagyon köszönöm a válaszod!
Üdv;
-
válasz
khron78 #81770 üzenetére
A jutalékos rész az oké.
A fizetéshez összerendelés az máshol van.
Bal oldalt a nevedre állva Account settings
A Payments-nél a PayPal Account
A megjelenő képernyőn a Buying and selling on eBay alatt aBuying on eBay: Your eBay account is linked to this PayPal account for purchases: itt vagy az hogy Link vagy a PP e-mail azonosítód és a bontás link
a...9@gmail.com Unlink accounts.
Azt gondolom hogy még ez az oldal képe ha nincs összelinkelve:
Ha ez utóbbin akkor szétkapcsolni és újból linkelni, mert néha megkavarodik a rendszer.
Ezzel még a második képeden nem fog megjelenni, de ott nem is kellene hozzáadni, mert akkor fizetéskor kikerüli a PayPal 2 lépcsős belépési védelmét és gyorsfizetéssel fogsz fizetni, ez nem gond ha az eBay-en is be van aktiválva a 2 lépcsős belépési védelem, mert egyébként ha hozzáférnek az eBay fiókodhoz és a PayPal fizetőeszközén van pénz akkor tudnak vásárolni. -
válasz
GameKeeper #81768 üzenetére
Ma március 9 van és március 2-án indították el ide, volt egy hétvége közben és még mindig befolyásolja a szállítást a COVID helyzet, gondolhatod hogy 5 munkanap alatt nem fog ideérni, postával küldik nem futárszolgálat, jelenleg 10-14 nap is lehet a spanyol postai szállítás. Türelem, szállítás alatt van.
Ne küldesd a postára, mert náluk is kijárási korlátozás van, de nem a magyar light verzió. -
GameKeeper
újonc
Kedves Fórumtársak!
Tudna esetleg valaki abban segíteni, hogy ez a Spanyolországból küldött csomag merre kódoroghat? Ma felhívtam a Magyar Királyi Posta ügyfélszolgálatát, ahol némi billentyűzetkopogtatás egy nagyon segítőkész leány azt mondta, hogy bizony ő is ezt látja amit én, de eddig ez be sem érkezett Magyarországra. Írtam az eladónak, ő sem érti a dolgot, de ígérete szerint a mai napon beballag a Spanyol Postához érdeklődni. Az utolsó bejegyzés március 2, azóta se kép - se hang. Ez így olyan, mintha valamiféle "senki földjén" bolyongana, sehol nem találok róla több információt.
A csomag száma: RF224088444ES
Íme az aktuális állapot:
Az esetleges segítséget előre is köszönöm!
-
PitLee
őstag
Hogy ne kapjak szinte minden nap ebay ajánlatokat azt hol tudom kikapcsolni ?
Erre tippelek link -
-
válasz
PitLee #81761 üzenetére
A Shipping résznél írják és ahol most nézted ott kell lenni a pénzes résznél az import charges szövegnek.
Az eBay.uk-ra érvényesebb amit írtam, a te által linkelt hirdetés az eBay.com-on van feladva.
Ennél nem kell fizetned semmit annak ellenére hogy nem GSP-s, mert március hónapra -az Összefoglalóban a vámos pontnál, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat leírva- hogy 32,27 £-ig nincs áfa fizetés. -
válasz
Fred23 #81759 üzenetére
EU-n kívüli ország így Áfa, vám nincs a kereskedelmi egyezmény szerint ha onnan származik, ott lett vásárolva az árú.
Azok a feltételek ami az Összefoglalóban a 19. pontnál.
Az eBay azoknál az eladóknál akik a Global Shipping Programot használják, eleve beállították az import charges tételt, vásárláskor kifizeted az Áfá-t és így itthon nem kell semmit sem fizetni, a szállító aki kézbesíti az sem fog kérni vámeljárási költséget.
Viszont nem kell megijedni a fizetés elszámolással, a PayPal-on 2 tételre bontódik az összeg a szállítási költségből egy keveset kap az eladó, a többit és az import charges a Pitney Bowes céghez kerül aki intézi a szállítást és a vámolást, áfázást. -
15k szállítással egy apróság UK-ból, mi most a helyzet vámmal, áfával, egyebekkel?
Köszi előre is! -
MagicT
csendes tag
Sziasztok Uraim!
Van köztetek olyan tag aki aktív eladó eBay en?
Pl túl van 200+ eladáson?Komoly gyűjtemény t szeretnék eBay en árulni, és pár információra lenne szükségem, limitek el kapcsolatban, esetleges buktatók stb.
Aki tudna rám szánni néhány percet, annak nagyon hálás lennék !
Köszönöm előre is!
-
somnia
senior tag
válasz
Tomika86 #81752 üzenetére
06.03.2021 04:24Magyar Posta
Belföldi feldolgozásra továbbítvaHungary (HU8210)
..melyik oldalon nézed?...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GTA VI
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Yettel topik
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Update 05.16 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest