Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tvamos #14943 üzenetére
Egy átlagos e-book mérete bőven 1MB alatt van, így könnyen kiszámolhatod, h közel tízezer könyv is ráférhet - márpedig annyit sosem fogsz rátenni, szóval ennyi tárhelynek a töredéke, 1-2 GB is teljesen jól használható.
Telefonnak ehhez semmi köze: arra zenéket, videókat, térképeket pakolsz, ott kell a nagy hely. Könyvekhez nem.
Csak akkor lehet szükséges a nagyobb tárhely (de 8 GB bőven elég), ha nem e-bookokhoz, hanem sok képregényhez, vagy scannelt PDF-hez használod.
-
tvamos
nagyúr
Út közben jó a teló, de azért itthon valami nagyobb lenne jó, meg ami nem világít ennyire.
Olyan fura ezt olvasni manapság, hogy 4GB elég, amikor telefonban már a 32GB is kicsi... De abszolút igazad van, így jobban végig gondolva.Még alszom párat erre, lehet, hogy a PW3 is elég, és azért az sokkal olcsóbb.
Köszönöm a segítséget!
(#14945) Apollyon válasza tvamos (#14943) üzenetére
Annyira azért nem jó már a szemem. Sajnos... Elfárad estére.
Neked is köszönöm! -
Apollyon
Korrektor
válasz
tvamos #14943 üzenetére
Attól függ mennyire jó a szemed, én kis betűket olvasok mindig, és nem kell sűrűn lapozni. Remélem a 6 colos Aurám még kibírja egy jó ideig, de következő olvasónak én is Aura One-t vennék, azért az a nagy kijelző elég menő könyvolvasáshoz
Ja a 8GB meg szerintem arra is elég, hogy egy életen át felrakd rá a könyveidet. Jó, nyilván nem PDF-ben, de 8GB-ra elég sok anyag fér. Az enyémben "csak" 4 van, plusz még rakhatok bele SD-t, szerintem a 4-et sem fogom sosem kihasználni (több száz könyv van rajta, és nem foglal 1GB-ot sem).
-
zseko
veterán
válasz
tvamos #14943 üzenetére
Nekem most 83 könyv van a Kindle-n, az foglal ~210MB-ot. Igaz ebből egyik egy képregény pdf-ben, az magában 30MB. Így van még szabadon kb. 2.7GB, szóval szerintem a 8-ra elég sok minden ráfér.
Nekem is felemás érzésem van a pw méretéről, de használtam már a 10-es tabletemet olvasásra. Arra nagyon jó, hurcolni egyáltalán nem. -
tvamos
nagyúr
Nezegettem ezt a Kobo Aura One-t. Azt szeretnem kerdezni, mennyire elegendo manapsag ez a 8GB memoria? Lehet ra konyvet tolteni valahogy mobil telefonrol wifi-n? Vagy csak felhon at?
Kindle-t kicsinek latom mar, ket nap hasznalat utan... -
vatomi
aktív tag
Touch Lux 3-ra belföldön (gyorsan beszerezhető) tokot keresek. Jó lenne, ha valami támasztós megoldás is lenne rajta. Tudtok valamit ajánlani?
-
JamesFinn
senior tag
válasz
totasenior #14939 üzenetére
Frissítés felkerült, szinkronizálás működik. Mégegyszer köszönöm a segítséget!
-
JamesFinn
senior tag
válasz
totasenior #14939 üzenetére
Köszönöm a segítséget, délután megnézem.
-
totasenior
tag
válasz
JamesFinn #14938 üzenetére
Szia!
Szeptember 29-én egy lengyel e-könyv-e-könyvolvasó fórumon jelezte egy olvtárs, hogy ilyen problémája akadt.
Némi ötletelést követően az adott megoldást, hogy a készülék firmware-ét frissítette az 5.14.1225 (2017.07.18) verzióra, azóta működik neki. Ez a verzió letölthető a Pocketbook magyar nyelvű oldaláról.
A megelőző javaslatok között is szerepelt ez a megoldás, de azt állította, hogy a legfrissebb van fent neki, de mint kiderült, az a W626.5.14.1096 (2017-04-12) volt.
Okként felmerült az is, hogy időnként a Dropbox saját magánál állít valamit, és ez megzavarja a szinkronizálást (is). -
JamesFinn
senior tag
PB TL3, tegnap este szinkronizálni akartam pár könyvet a dropboxon keresztül, de hibát ír a szinkronizálás közben. Valaki esetleg tapasztalta ezt a hibát? Az olvasón ki, majd beléptem a dropbox fiókba, de nem szinkronizál.
( Pc- telefon között oda vissza működik a dropbox szinkron) -
zseko
veterán
Mondjuk egy 6 colos kijelző szerintem még elég messze van egy átlagos könyvmérethez
A legtöbb könyvem (mármint valódi) kb. 70-80%-al nagyobbak, mint maga a paperwhite. És akkor a kijelző meg még kisebb. Ettől eltekintve persze én sem gondolom, hogy kellene (sokkal) nagyobb, ez pont jó méret hurcolászni, és kezelni is, vagy maximum egy keretvastagságnyival nagyobb (8 colos kijelző), az még talán elfogadható méret lenne.
-
pjen
félisten
válasz
adamkaa777 #14932 üzenetére
Nem,ez nem úgy világít mint egy tablet,de tényleg ,próbálgasd.
-
pjen
félisten
válasz
adamkaa777 #14930 üzenetére
Kindle PW2-3,de szinte mindegyik amiben van világítás tudja az igéhyeidet.Szerintem menj el például az MM be és próbálgasd a világítósokat.De például a kobók is jók lehetnek.Ahogy én tudom küs hazánkban a letöltés szabad,csak a feltöltés tilos.Tehát ha nem torrent oldalról töltesz az nem warez.
-
törölt tag
Sziasztok!
Koobe Novelbook HD Shine ebook olvasót csatlakoztatom USB portra, elkezd tölteni, viszont nem ajánlja fel a PC-hez csatlakoztatást, és a gép sem ismeri fel, így nem tudok rá könyveket másolni.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
Két usb kábellel is próbáltam, illetve az alábbi variációk lettek lezongorázva:
- kikapcsolat állapotban csatlakoztattam és úgy kapcsoltam be
- bekapcsolt állapotban csatlakoztattam
- bekapcsolt állapotban csatlakoztattam, majd folyamatos csatlakoztatás közben kikapcsoltam és újra be
- gyári beállítások visszaállításra kerültek
- több USB portot és PC-t is próbáltam -
pjen
félisten
válasz
adamkaa777 #14927 üzenetére
Elég sok ilyen könyv van,átlag 6 colos kijelzővel.30-40 K között már több félét kapsz.Az,hogy honnan van a könyv,nem lényeges a formátum annál inkább.A lényeg,hogy ne PDF legyen. Az ingyenes calibre a formátum problémákat megoldja.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok
Elég sokat olvasok átlagban heti szinten egy könyv.Szeretnék áttérni elektronikus formára. Lenne pár buta (?) kérdésem
Olyat vennék ami egy átlagos könyv méretű (sajnos nem tudom mekkora )
Lehet legkevésbé károsítsa a szemem. ( lehessen használni kevés fény viszonnyal , nem tudom a kettő mennyiben ütközik )
Ha gépen van doc és egyéb formátumban könyvben azokat ugyan úgy lehet használni ?
Ár nem számít, ár érték arányban kb. mennyitől lehet ilyen készüléket kapni ha létezik
Üdv.A warez minden formában tiltott a fórumon!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy egy átlag ebook olvasón hogyan használható egy Kaland-Játék-kockázat könyv? (tudjátok, van egy szakasz, a végén ha balra mész, lapozz a 252-re, ha jobbra, akkor lapozz a 435-re)
Eddig tableten olvasgattam ilyeneket, ott a számok egyben hivatkozások is és egyből a megfelelő helyre ugrott. Egy belépő szintű ebook olvasó tud ilyet? Pl. ALCOR Myth -
elistvan
őstag
Milyen olvasót ajánlotok ami háttérvilágításos és 30k alatt van. Van ilyen?
-
Libretom
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #14919 üzenetére
Az a baj, hogy rövid időn belül ez már a második "baki"! Nem is értem: csak megcsinálják és próba nélkül kiadják?
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Libretom #14917 üzenetére
Marad, mert túl optimista voltam, és minden könyvet visszahelyeztem (ahelyett, hogy csak másoltam volna) a belső memóriából az SD kártyára. És nincs kedvem újra másolgatni.
A Kobo tegnap leállította az új firmware kiajánlását a jelentkező hibák miatt, úgyhogy újra a 4.5-ös verzió a legfrissebb hivatalosan.
-
Libretom
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #14915 üzenetére
Downgrade, vagy marad? Köszönöm a "tesztet". Már én is, (mint legtöbben) kivárok frissítés előtt. Most is ez lesz... Pedig az újraindexelési hiba nagyon zavar.
-
vatomi
aktív tag
Holnap a fél áfás árak a MM-ban gondolom e-book olvasókra is vonatkoznak.
Csak az a baj, hogy minél többet olvasom a fórumot, annál jobban elbizonytalanodom. Ami biztos: háttérvilágítás, érintőkijelző, 6-6,8" nem android rendszerű kellene jó szótárral 35-40-ig max. Innen mit javasolnátok?
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
LittleBiG007 #14901 üzenetére
Felraktam a Kobo Aura-mra a 4.6.9960-as fimware-t. Sok az újdonság, de igazából nincs kedvem írni róluk, mert: az olvasó fájón lassú lett. És itt nem 1-2, hanem 5-15 másodperc várakozásokról beszélek! Pl. a bekapcsolásától a menü megjelenéséig eltelt idő a 2-2,5-szeresére nőtt. A kepub újraindexelési hibát viszont kijavították. Habár ez sovány vigasz.
-
Bognárka
újonc
válasz
hampidampi #14913 üzenetére
Köszönöm szépen, ilyen "szájbarágós" tanácsra vágytam, mert így talán sikerülni fog.
Jelentkezni fogok, hogy sikerült-e, de addig is tényleg nagyon köszönöm -
hampidampi
őstag
válasz
Bognárka #14910 üzenetére
Akkor még egyszer, felejtsd el a fájlkezelőből másolgatást.
Ha már egyszer Calibre-t használsz (nagyon helyesen), akkor ez a minimum módszer:
- elindítod a Calibre-t
- usb-re kötöd az olvasót
- megvárod, míg a Calibre felismeri az olvasót (megjelenik egy Eszközön oszlop és egy-két új gomb a gombsoron)
- kijelölöd a küldeni kívánt könyvet/könyveket
- Küldés eszközre gomb
- a megjelenő ablakban kiválasztod a megfelelő formátumot (Kindle-öknél az AZW3 ajánlott)
- OK
- vársz, amíg megjelenik a könyv Eszközön oszlopában a zöld pipa.
- bezárod a Calibre-t
- lecsatlakoztatod az olvasódat és örülsz, hogy a megfelelő formátumban került fel a könyved. Sőt így még oldalszámod is lesz. -
LittleBiG007
Topikgazda
-
Bognárka
újonc
válasz
Degeczi #14904 üzenetére
Sajnálom, ennél jobban nem tudom leírni, hogy ugyanazt a technikát alkalmaztam az e-bookra feltöltéshez, mint , amikor pl. pendrive-ra másolunk. A Calibre-ben átalakított könyveket (az elmentett könyvtárból) átmásoltam az e-bookra.
A számítógépen megnyitva az e-book tartalmát ott vannak a könyvek, ha leveszem a gépről és simán az e-bookot nyitom ki olvasásra, akkor nem mutatja, hogy bármi is fel lenne rá töltve. -
Degeczi
nagyúr
válasz
anonimus25 #14907 üzenetére
Nem a Calibre konverálja át, hanem te, rengeteg kézi munkával, odafigyeléssel. Tapasztalat nélkül felejtsd el, nem egyszerű "mentés másként" kérdése a korrekt eredmény!
Ha népszerű könyv, úgyis beszerezhetó e-book formátumban is. -
Oldman2
nagyúr
válasz
anonimus25 #14907 üzenetére
PDF-től függ, jó eséllyel nem lesz tökéletes.
-
anonimus25
aktív tag
Sziasztok a calibre a pdf formátumot át tudja konvertálni ha szeretném.Az a kérdésem akkor ez e-book olvasón olvasható rendesen ugye?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Bognárka #14903 üzenetére
Ennyiből nagyon nem tiszta, pontosan mit hogyan csináltál, mindenesetre ha már úgyis használsz Calibre-t, a legegyszerűbb abban az "eszözre másolás" gombot használnod, mert az automatikusan a megfelelő mappába, a megfelelő formátumban másolja át a könyveket.
A PDF viszont kezdőként továbbra is kerülendő, csak a nyűg van vele, szerezd be inkább az adott könyvet korrekt, e-book formátumban (MOBI/PRC/AZW a Kindle natív formátuma, de ha használsz Calibre-t, az EPUB is tökéletes, automatikusan átalakítódik) -
Bognárka
újonc
Sziasztok,
Segítséget kérek szépen, lehetőleg egyszerű, "szájbarágós" nyelvezettel
Van egy Kindle Amazon olvasóm, amivel eddig elégedett voltam.
Sikerült a könyvek feltöltése, olvasása.
Nemrégiben feltöltöttem 15 könyvet, de csak kb. 10 jelent meg az olvashatók listájában. A számítógépen megnyitva a Kindle-t, láttam az összes feltöltött könyvet.
Gondoltam, sok neki/más formátumot akar, így letöröltem az e-bookról mindet és a számítógépen is töröltem a Kindle tartalmából őket.
Most viszont azt tapasztalom, hogy hiába másolom át a számítógépről a könyveket. A számítógépen mutatja a Kindle tartalmában a könyveket, az e-book-on azonban már egy sem jelenik meg.
Mit rontok el? Pdf, MOBI, Epub formátumokat próbáltam feltölteni, amiket a Calibre segítségével hoztam létre.
Kizárólag a számítógéphez csatlakoztatva tudom feltölteni a könyveket, más módszert nem ismerek.
Az e-book-kal lehet probléma vagy én nem csinálok valamit jól? Megtenné valaki, hogy lépésről-lépésre leírja (mint a hülye gyereknek), mit tegyek?
Újraindítás is elvégezve, nem változott semmi
Nagyon szépen köszönöm, ha valki segít rajtam.
üdv: Bognárka -
zseko
veterán
válasz
ValoVillam #14900 üzenetére
Persze, egyébként is abból az egy esetből amit tapasztaltam, nem is lehet kijelenteni hogy mind ilyen. Az enyém is úton van már, így én is szurkolok
Egy Kindle Paperwhite-ot rendeltem végül, azt németből hozzák, hétfőn lesz itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest