Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- RAM topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na megvettem az Alcor Myth LED-et skacok. Első használat előtt 8 órás töltést ír. Ha nagyon megszívtam majd akkor beírok ide, hogy más okuljon belőle.
Kár, hogy a prc-t nem kezeli.
A géppel való kapcsolat 3-4 próbálkozásra ment, akkor tudta telepíteni a driver-t, Win 7 64bit. Utána jó lett.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
tbogikaa #12394 üzenetére
Nem. Sajnos kuka. Majd tapasztalatok leszűrése: minőségi tok, lehetőleg nem a vékony, bepattintós dizájntok, nagyon ügyelni, hova teszed le (ahol nem eshet le, nem ülhet vagy léphet rá valaki).
Amit én teszek:
1. Soha nem veszek legutolsó modellt. Előnyben az új, kifutott modellek, vagy használt jó állapotúak. (veszteségminimalizálás)
2. Második olvasó (hiányérzetelkerülés, gyorsabb vigasztalódás, költségcsökkentés /nem kell azonnal újat venni/)Külföldről rendelni jó ötlet lehet, habár én meggondolnám.
1. Utána kell járni, valóban van-e külön kijelző ehhez a modellhez.
2. Remélni, azt a modellt kapod, amit kértél.
3. Reménykedni, hogy megfelelően becsomagolták és nem törötten érkezik. (Nagyon sérülékeny!)
4. Találni valakit, aki olcsón beszereli és megbízható.
És ha valahol nem jól sül el a folyamat, akkor csak nő a veszteség. :-( -
Degeczi
nagyúr
válasz
tbogikaa #12394 üzenetére
Hát ha tényleg láthatóan is repedt, akkor semmi esély, hiszen ilyen sérülésre nem vonatkozik a garancia.
Ha kívülről semmi nyoma, hazai szerviz esetén (míg pl. az Amazon ilyenkor is cserélni szokott) sajnos akkor sem jobb a helyzet, mert simán adnak majd egy olyan szakvéleményt, h külső behatás okozta, és nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét.Így leginkább az lehet megoldás, h a típushoz netről beszerezni egy kijelzőt, ami valószínűleg az árajánlat feléért is megoldható.
-
tbogikaa
csendes tag
tegnap írtam.. azóta megkaptam az árajánlatomat. 29 volt a készülék... na a képernyő 24 ezer és 5ezer ft a javítás, vagyis 29ért javítanák meg
fogyasztóvédelemhez érdemes fordulni? lenne esélyem egy repedt kijelzővel megnyerni a dolgot? -
-
zebede
őstag
válasz
Degeczi #12390 üzenetére
Szerintem ugyan azt mondjuk.
Interneten megvásárolod a terméket, de ha te valamiért nem akarod hogy futár hozza ki ráadásul ingyen, akkor megjelölheted átvételi pontnak az üzletet is és befáradhatsz oda átvenni.
Így is él az elállási jog.De szerintem nem ez a lényeg, csak tanácsoltam a kollégának hogy ha ennyire bizonytalan a vásárlással, van ez a lehetőség...
-
Degeczi
nagyúr
-
zebede
őstag
válasz
Degeczi #12388 üzenetére
Nem dolgom az edigitalt reklámozni, de:
" Az elállás joga a szaküzleteinkben történő személyes, illetve a partner pontjainkon történő átvétel esetén is gyakorolható."Tehát megvásárolhatod ugy, hogy neten megveszed, de átvételi modnak az üzletet választod. Így is jár az elállás joga.
-
tbogikaa
csendes tag
sziasztok! szeretnék segítséget kérni mivel teljesen tanácstalan vagyok
karácsonyra kaptam egy bookeen cybook odyssey-t, ami januárra már el is romlott. a képernyő teteje csíkos lett, el lett küldve szervizbe. kiderült, hogy a kijelző megrepedt, garancia erre nem vonatkozik, így visszaadták hibásan. emailben és telefonon próbálom elérni a szervizt, még nem sikerült élőben odajutnom, csak egy körülbelüli árra lennék kíváncsi.szerintetek érdemes javítani, vagy tényleg egy új készülék árába is belekerülhet a képernyő cseréje?
friss tulajdonosként abszolút nem értek ehhez. teljesen el vagyok keseredve már ettől.... 2 hétig tudtam használni. én nem ejtettem le, nem volt táskában hordva, itthon olvastam csak. nem tudom, hogy történhetett. semmi rossz mozdulatra nem emlékszem, egyik napról a másikra így nézett ki.
-
válasz
LittleBiG007 #12384 üzenetére
Igen nagyjából ezek a szempontok. Csak azért nem akarok drágábbat venni mert nem olvasok minden nap de szeretek olvasni. Viszont ha megveszem olcsóbban de aztán csak a baj van vele akkor kidobott pénz az ablakon. Olvasgatom már egy ideje a topikot így látom, hogy mik az ajánlottak márkában és modellben is.
Nem tudom, alszok rá egyet aztán passz.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Narxis #12380 üzenetére
Egy ismerősömnek egy régi Alcor Saga-ja van. Egyszer volt szervizben. Neki nincs rossz tapasztalata. Ja és szereti is, kizárólag olvas rajta.
Ha mindenáron boltból akarod venni, valamint az olvasás mellett a világítás és az olcsóság a két fő szempont, akkor talán érdemes lehet elgondolkodni rajta. Oké, hogy második vonalbeli, de hát nem mindenkinek van pénze drágábbakra.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Narxis #12380 üzenetére
Ha már szervizbe kell küldeni, az nem sok jóval kecsegetetne, mert dícséretet nem igazán olvasni az Alcor szervizhátteréről...
A toknál viszont valamit keverhetsz: PPW-hoz is vehetsz olcsó kapcsosat- ami ettől még lehet "mágneses", mert az nem feltétlenül a zárással van kapcsolatban (bár létezik olyan is), hanem csak arra utal, h a tok fedelében elrejtettek egy pici mágnest, amivel a készülék érzékeli a tok nyitását/csukását, így ezzel egyidőben automatikusan is tud ébredni/aludni.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #12378 üzenetére
Én Android alatt a Moon+ Reader alkalmazásban ezt használom defaultként...
:-) -
LittleBiG007
Topikgazda
Valamikor régebben egyik hozzászólásomban erősen kritizáltam a Paperwhite 3 betűtípusait. Idézem magam:
"- a Bookerly már egy fokkal jobb betűtípus (de még ez is nagyon "diétás"), a többi katasztrófális"Sajnálom, de tévedtem A Bookerly igenis egy nagyon jó betűtípus. Csak Kobo-n kell használni, és a "Weight" csúszkát pár lépéssel jobbra kell tolni
(Az előnye Charis SIL Modified-dal szemben kepub olvasásakor és kis sorköz használatakor érezhető igazán.)@Látnok: Szívesen.
-
Látnok
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #12372 üzenetére
Uraim!
Köszönöm a sok segítséget! Ha meglesz, és elakad a leányzó a program használatával (bár valljuk be a fiatalok sokszor ezekben jobbak mint Én), akkor majd ismét jelentkezem.
Még egyszer köszönöm! Jó volt egy ilyen topicba belépni, ahol ilyen a segítőkészek az olvtársak, és nem egymás oltogatása megy.
-
zebede
őstag
válasz
Látnok #12365 üzenetére
Ha esetleg olcsóbban szeretnéd megúszni, és bevállalós vagy
: Alcor Myth Led
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Látnok #12371 üzenetére
Bizony, hogy megfelelő lehet az is. Hampidampi jól mondta, "Mind a kettő kiváló olvasó. Bármelyiket választod, nem jársz rosszul." Annyi talán, hogy a Kobo-n több a beállítás és (könnyebben vagy nehezebben kivetelezhetően) jobban testreszabható. A Kindle szoftvere egyszerűbb, zártabb, de megbízhatóbb.
-
Látnok
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #12370 üzenetére
Így, hogy a konvertálás nem igényli a kindle-vel való levelezést, a paperwhite 3 is megfelelő lehet.
A fene ebbe az egészbe, fej vagy írás alapon eldöntöm és kész!
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Látnok #12369 üzenetére
Igen, kepub-ra is természetesen, én is arra konvertálok. Azért a Calibre kezelése nem olyan egyszerű, mint ahogy azt egyes kollégák itt a fórumon hirdetik, hiszen mérhetetlen mennyiségű funkciót tartalmaz, és azért szokni kell még az egyszerű feladatok elvégzésének menetét (és egyes funkciók helyének megtalálását) is. De ez ne rettentsen el tőle. A használata azért is fontos, mert a Kobo a könyveket egy speciális módon kezeli, elrejti a felhasználó elől a könyvtárszerkezetet és a fájlneveket. (Sőt, van pár olyan, inkább kényelmi funkció Kobo-n, amit csak a Calibre-vel lehet elvégezni.)
Nekem az előző olvasóim könyvtár-fájlnév alapon kezelték a könyveimet és nagyrészt epub formátumúak voltak. Ebben az esetben simán lehetett élni Calibre nélkül is.
-
Látnok
aktív tag
válasz
Degeczi #12368 üzenetére
Uraim!
Köszönöm a gyors segítséget! Azt tudom, hogy a pdf nem ekönyv formátum, de a gyermekem blackberry-én van valamilyen e-book olvasó program, amit használ, tehát valószínűleg epub, vagy mobi (ha jól írtam) formátumban vannak az általa olvasott könyvek.
A calibre program, ezek szerint mind a kindle, mind a kobo-ra a megfelelő formátumba képes konvertálni a könyveket? Kepub formátumra is?
Az a baj, hogy vidéken nem igazán van bolt, ahol ezeket meg tudnám tapogatni, így webshopos rendelés marad, ezért ez a bizonytalanság. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Látnok #12365 üzenetére
Ahogy Hampidampi mondja: nem érdemes megkerülni az ingyenes Calibre használatát, hiszen az az elektronikus könyvtárad (míg az e-book olvasó csak egy ideiglenes eszköz, amire csak a közeljövőben éppen érdekes könyveket célszerű másolni).
E-book formátumból mindössze két fő család terjedt el, akármelyik típust választod is, ezek valamelyike lesz annak kedvenc formátuma: ez a kettő azonban teljesen jól átjárható automatikusan, bármilyen beavatkozás nélkül is - vagyis a "konvertálás" mindössze annyit jelent, h Calibre-ben megnyomod az "Eszközre másolás" gombot, és az automatikusan elintézi a háttérben az átalakítást, ha szükség van rá (magától el tudja dönteni, mert észleli a gépre kötött e-book olvasó típusát, és tudja annak natív formátumát)
Ezért lényegtelen szempont a formátum.
-
hampidampi
őstag
válasz
Látnok #12365 üzenetére
Mind a kettő kiváló olvasó. Bármelyiket választod, nem jársz rosszul.
Általános tanácsok:
A formátum kérdés nem igazán fontos. Az e-könyv formátumok igen könnyen konvertálhatók.
A jellemző gyakorlat egyébként az, hogy a könyvtárat számítógépen tároljuk, ahonnan csak a szükséges könyveket másoljuk az olvasóra. Erre az ingyenes Calibre szoftver a legelfogadottabb. Ezzel a konvertálást is meg tudod oldani.
És a legfontosabb: a pdf nem e-könyv formátum! -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Látnok #12365 üzenetére
"Szóval a fenti két olvasó megfelelőnek tűnik, méretét, hardveres tudását illetőleg, de melyik a jobb a formátum kezelés tekintetében? Kicsit hajlok a Kobo felé"
Igen, az egy kicsit jobb, mert ismeri az epub-ot is. De igazából a Kobo is a saját formátumában, a kepub-ban tudja megmutatni igazi erejét. Szóval szerintem a konvertálás a PocketBook-ok esetén úszható meg legjobban, a Kindle és a Kobo esetében nem. (Vagyis a Kobo esetében megúszható, vásárolt könyvekkel.)
-
Látnok
aktív tag
Szép napot Uraim!
Tudom, sokan kérdeznek ilyet, és bizonyára már sokatokat zavarnak is ezek a kérdések, de Én most ennek ellenére mégis a segítségeteket kérem. Teszem mindezt azért mert még soha nem volt e-book olvasom, most azonban a lányomnak ballagásra egy ilyen eszközt kívánok ajándékozni, mivel már sem Én nem bírom anyagilag követni a család könyv fogyasztását, sem a könyvtár a heti 2-5 új könyv igényt. Ráadásul a lakás befogadóképessége is korlátozott a jelenlegi kb. ezer kötet elhelyezése is nehézségekbe ütközik már
Két olvasóra szűkítettem a listát, amik közül nem tudok dönteni.
- Kobo GLO HD
- Kindle Paperwhite 3Ami fontos lenne, hogy minél több formátumot tudjon kezelni. Hallottam már a kindle szolgáltatásáról, hogy az e-mailben elküldött könyvet átkonvertálja, de ez csak a saját magad által vásároltakra igaz, vagy a "kölcsön kapott" példányokkal is meg lehet valósítani?
El nem tudom képzelni, hogy működik ez a folyamat, és ismeretségi körömben nincs olyan aki birtokolna e-book olvasót. A gyermekem rengeteg ilyen könyvet olvas, azonban a telefonján, ami valljuk be nem túl szembarát megoldás, viszont vele ezt azért nem kívánnám megbeszélni, mert meglepetésnek szánom ezt az ajándékot. Az bizonyos, hogy az általa olvasott könyveket nem boltban vásárolja, hiszen ennyi zsebpénzt csak Kroiszosz tudna részére biztosítani.
Szóval a fenti két olvasó megfelelőnek tűnik, méretét, hardveres tudását illetőleg, de melyik a jobb a formátum kezelés tekintetében? Kicsit hajlok a Kobo felé (ott a könyvesboltban is láttam vannak magyar nyelvű könyvek), azonban ez annyira ismeretlen terület számomra, hogy nem tudok dönteni, viszont a legjobbat szeretném a pénzemért.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
sublett
tag
válasz
Kövezett #12363 üzenetére
A mindegy-et úgy értettem, hogy bármelyiket próbálom nem megy. Olvastam a hivatalos leírást, ott Ft-tól írnak, nekem meg FB2 van, nem tudom hogy ez probléma-e.
Az, hogy a Coolreaderben nincs, vagy nem találom a beállításokat annak mi lehet az oka? Lehet csak az én lámaságom, ezért előre is bocs :-)
Amire egyébként még tippelek, az az, hogy a reader beállításaiban a nyelvi beállításoknal lehet majd szótárt választani, csak egyelőre ezt nem tudom tesztelni...
-
Kövezett
tag
válasz
sublett #12351 üzenetére
„a gond csak az, hogy ha megcsinálok mindent amit ír és a gyári olvasóban (FB2 reader vagy Adobe reader, mindegy) klikkelek a szóra...”
Nem mindegy:
d) Note: The dictionary function only works if you set the default Epub reader to FB reader in the Settings menu:
Open Settings from the main menu
Select Preferences | Default reader for epub files and choose FBReader
The dictionary does not work for PDF files, but it does for the other supported file formats such as ePub, FB2 etcetera. -
kriszwells
aktív tag
Köszi a válaszokat! Most tervezek venni majd egy ebook olvasót, tudom ez annyira nem fontos infó, az oldalszám, csak mégis ezen elgondolkodtam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kriszwells #12357 üzenetére
Többnyire igen - már ahol van egyáltalán lehetőség ilyen semmitmondó oldalszám kijelzésre (ez pedig eszköztől és könyvtől is függhet)
Ezért gyakoribb az, hogy pl. %-ot, vagy fejezetből hátralévő időt (az eddigi olvasási tempó alapján saccolva) írjanak ki, ami sokkal használhatóbb érték (hiszen amúgy nagyon ritkán lehet szükség arra, h egy nyomtatott változatban épp hanyadik oldalon tartanál)
-
pjen
félisten
válasz
kriszwells #12357 üzenetére
Könyvtől is függ,de általában igen.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az ebook olvasóra felteszünk egy könyvet, ami nyomtatásban mondjuk 320 oldal, akkor az ebook-on, ha változtatom a betűméretet, akkor az oldalszámot automatikusan átméretezi (nagyobb betűvel több oldal stb)???
Valahol olvastam de már nem tudom hol, ahol írták, hogy betűméret változtatás során megtartja az eredeti oldalszámozást. Ez akkor mit jelent? Csak akkor változik az oldalszám ha annyit lapoztunk, hogy eléri az egy oldalnyi szöveget? -
Libretom
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #12350 üzenetére
Köszönöm!
-
vtechun
veterán
Tudtok ajánlani egy kb Kindle Paperwhite kaliberű, de annál testreszabhatóbb és persze olcsóbb, de nem nevenincs olvasót? Azaz a felbontása legyen legalább annyi, illetőleg persze legyen benne háttérvilágítás
ma rámozdultam egy kobo aura készülékre, de elhappolták előlem. Az nem lenne rossz, ugye?
-
sublett
tag
Sziasztok!
Jó régi HSZ-hez kapcsolódik a kérdésem.
Adott egy Icarus Ilumina HD, szótárt szeretném életre kelteni.
Gyári van benne (QuickDic) de nem enged telepíteni semmilyen szótárt (download faild:null hibaüzenet);
Az Icarus honlapján leírják, hogy hogyan kell szótárt telepíteni: http://faq.icarusreader.com/index.php?action=artikel&cat=6&id=164&artlang=en ezzel a gond csak az, hogy ha megcsinálok mindent amit ír és a gyári olvasóban (FB2 reader vagy Adobe reader, mindegy) klikkelek a szóra akkor is a QuickDicet hozza be, ahol kiírja szépen, hogy nincs szótár a gépen (lásd első probléma)
Megoldásképp az idézett HSZ alapján telepítettem a GoldenDictet és a CoolReadert, viszont a CoolReaderben én nem találok beállítások menüt.Fentekben tudtok segíteni, esetleg más tipp hogy angol-magyar esetleg német-magyar klikk szótárat tudjak a készüléken használni?
Illetve CBR olvasót is szeretnék, ami szintén kezeli a szótárt, nem tudom ez mennyire lehetséges.
Előre is köszi a segítséget!
sublett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Bluetooth hangszórók
- EA Sports WRC '23
- Trollok komolyan
- GTA V
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest