- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
tikadani
csendes tag
Sziasztok!
Már egyszer felvetettem ezt a kérdést, de nem kaptam rá jó választ.És nem is igazán témába vágó.
Van egy Sony Slv-D910-es típusú Asztali dvd-video combo lejátszóm.
Az lenne a probléma, hogy az írott -R és +R és lemezeket nem tudja egészen lejátszani. Amikor legelőször rakom az olvasóba a lemezt, akkor teljesen lejátsza, de ha 2x, 3x-orra akarom lejátszani, ez történik:
- beolvassa
- elkezdi lejátszani
-Megáll a lejátszás a film közben/ ez mindig eltérő/, és nem lehet tovább nézni. Egyetlen dolog amit lehet vele tenni, az hogy kiveszem a lemezt/eject/.
A lemezek nem mondhatóak rossznak: Verbatim DVD-R/W, Arita 4* dvd-r, Princo/ez nem annyira jó/, Eurodata...
Egyébként nem lehet ennek a lejátszónak valamely alkatrészét egy másik márkájúra?
Az az érdekes még, hogy ezt a dolgot csak 3-4 hónapja csinálja. 1 éve van meg.
Bárki tud segíteni nekem, annak hálás leszek. -
Balli
őstag
Mi a különbség a CMC és az MMC alap között? Illetve melyik a jobb/biztonságosabb, melyiket ajánlanátok?
A pio 108-as és a NEC2510-es tud DVD-RAM lemezt olvasni/irni?Athens 2004
-
Batman2
őstag
Sziasztok
Szerintetek mi értelme, illetveelőnye van az LG újabb DVD írójának a 4160-asnak a 4120-ashoz képest, azon túl, hogy a firware-re esetleg újabb. Igaz, hogy a +-os lemezeket 16x-an írja állítólag, viszont nem ír DVD-RAM-ot egyáltalán. A régebbi 12x-esen írja a +-r-t (olyan lemezzel sem találkoztam még, nem hogy 16x-ssal), viszont Ír DVD-RAM-ot is, méghozzá ötszörösen. Egyébként mindkettő ír DL-DVD-t is.
??????????Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
törölt tag
Dodi72 ???
-
neduddki
nagyúr
válasz #00809728 #1092 üzenetére
HI!
Dodi az egyik csomag 8*irhato +r-ben 10 db -r volt:- ))) nem gonf csak azutan vettem eszre hogy visszakaoptam oket megirva:- ))) a masikat is megnezem...
De ako rvan mar g05-s lemezem is, a samsung935 ugy tunik szereti oket...
udv
neduddki
p.s. mongyuk nem veszek ra merget, hogy tenyleg +-os volt-e a csomagolas, de az besztos hogy +-ost rendeletm, de gond egy szal se...:- )))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
törölt tag
Uppika
-
törölt tag
Up
-
Balli
őstag
Senki
Olivér, itt van Dodinak a fóruma, ott van mindig friss árlista, s tudsz érdeklődni, rendelni:
Bővebben: linkAthens 2004
-
Olivér 83
csendes tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom itt az okosságokat, mert most állok én is dvd-író vásár előtt.
Dodi72 tudsz nekem küldeni e-mailben dvd lemez árlistát. Meg hogy kb. a postai költség mennyibe kerül, mert én Pécsi vagyok.
A címem: oliver.19@freemail.hu -
Balli
őstag
A haverom adott nekem egy DVD-t amit egyszerűen nem tud beolvasni az LG DVD olvasóm. Miért? Neki simán beolvasta. Sztem nem a dvd-vel lehet probléma, mivel az egy újrairható *4-es TDK dvd.
Mi lehet a baj?Athens 2004
-
törölt tag
Ha filmet tárolsz rajta akkor a + lemezt ajánlanám.
-
ugri21
tag
A Ridata 4x -r és +R között mi a különbség.
Nekem Onkyo/Panasonic/Samsung asztali lejátszókba kellene, hogy jó legyen.
Eddig -Rest használtam de gondolkodom a +Ren. (+R be melyik az eredeti? Az amelyik halványkék és van benne egy nyílszerűség? Help plz
A 8x Ridatakról ki tud valamit?
THX!MSI p55-gd85, Intel i7 875K, Sapphire 5850 Toxic,Corsair Dominator Gt 4GB, Intel SSD 80GB, 2db Samsung 1TB,
-
Legolas
senior tag
CD-ből és DVD-ből melyik a legolcsóbb márka, ami már 100%-osan megbízható minőség?
Traxdata milyen?Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571
-
fokukac
nagyúr
nekünk pana asztalink van, és a traxdata +R és TDK +R lemezeket szereti, pedig nincs a specifikációban. viszont a primedisk DVD+R-t nem komálja. illetve fel sem ismeri.
ugyanígy a TDK 4x DVD+RW-t is csont nélkül megeszi,
ellenben a kicsit régebbi, 2,4x Verbatim DVD+RW-t nem ismeri fel.
de azért jó kis lejátszó, a +R +RW szabvány egyáltalán nincs a specifikációjában, és mégis!Pleased to meet you - hope you guess my name
-
TrollBalint
addikt
válasz #00809728 #1072 üzenetére
Hát akkor ugrott a buli, mert arra felé még ismerősök sem igazán vannak, én meg nem szoktam több mindent venni. Ha itt veszek kóterbe DVD-t azt is csak kis mennyiségbe (értsd: eddig 5 db volt a legtöbb,amit vettem egyszerre )
azért köszihttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
törölt tag
válasz TrollBalint #1069 üzenetére
Szfvár-Bp között gyakran.
Ha esetleg tőbb minden kell akkor megoldható valamiféle elszállítás!! -
törölt tag
Szerintem igen megeszi!!
-
drpele
senior tag
válasz #00809728 #1027 üzenetére
Csak egy kérdés lett volna, de megtaláltam rá a választ
És még1 kérdés: nem tudja valaki a panasonic asztali lejátszó megeszi a +R lemezeket? Nincs ben a specifikációk között a +R, de hátha.
Egész pontosan: Panasonic SC DT310
[Szerkesztve]"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
törölt tag
Szfvár
-
fokukac
nagyúr
nagyon bekeményítettek a fiúk....
''A vám- és pénzügyőrség nyomozói több mint 400 ezer írható, hologramos matrica nélküli DVD- és CD-lemezt találtak Tatabányán. Az adathordozók belföldi értéke körülbelül 100 millió forint.
A vámnyomozók egy tatabányai székhelyű gazdasági társaságnál tartottak ellenőrzést, melynek során a raktárban 105 ezer TDK márkajelzésű DVD- és 310 ezer CD-lemezt találtak, melyekre a szerzői jogdíj megfizetését igazoló hologramos matrica nem volt felhelyezve. A Szerzői Jogvédő Iroda szerint a tatabányai cég tőlük igazoló matricát nem igényelt, így a termékek után járó jogdíjat sem fizette be. A helyszínen tartózkodó alkalmazottak a szállítmány eredetét nem tudták igazolni.
A közel 30 millió forint számlaértékű adathordozókat - melyek belföldi értéke mintegy 100 millió forint - a pénzügyőrök lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint csempészet bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.
[origo]''Pleased to meet you - hope you guess my name
-
DonLeo
senior tag
Nem tudom szerepelt-e eddig, de egyet mondhatok SKY márkájú és ZERO DEFEX típusú (DVD-R) lemezt ne használjon senki, kb 1 éve vettünk úgy összesen 10 db-ot, de mára egyik sem olvasható.
Valamelyik kb fél éve még jó volt.''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
breetai
aktív tag
Hali!
Tudja valaki, hogy hová sorólható be a Bulkpaq DVD+R 4X????? Milyen a minősége? Volt-e már valakinek, nagyon negatív tapasztalata vele??? Tényleg!? Akkor mi is a ''legjobb'' DVD+R a piacon??? Fujifilm ill. TDK -t mondták nekem!? Ez igaz, vagy tud valaki, valami még ennél is finomabbat!? JA!!! Honnan/Kitől, és mennyiért szerezhetnék ilyet, vagy esetleg azt a ''jobbat''????"Értem én, mert értem, hogy gőzgép. De mitől megy!?" XBL: Breetai HUN
-
fokukac
nagyúr
válasz TrollBalint #1060 üzenetére
+R TRaxdata 140 Ft-ért elég baráti (Dodinál) Bővebben: link
s ha ki akarsz rúgni a hámból, vehetsz -R TDK-t 200-ért, v. +R VErbatimot szintén 200-ért...
igazából a princonál bármi jobb.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
TrollBalint
addikt
válasz Batman2 #1056 üzenetére
DVD-nél is van DAO, de nekem még nem sikerült túl írnom Igaz csak egyszer-kétszer probálkoztam.
szerk: ajánlanátok nekem valami jó dvd-t? Eddig princot használtam, eddig még mindig vissza tudtam/tudtuk olvasni amit írtam rá, de túl sokan szídják ahhoz, hogy ne kételkedjek benne
[Szerkesztve]https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Batman2
őstag
Még egy kérdés merült fel bennem: A 90 és 99 perces CD-k esetében az adatok sűrübben vannak felírva a lemezre, vagy ,hogy van ez megoldva és képes e egyáltalán az író arra, hogy sűrübben írjon az alapállapotnál. Bár másképp nehezen tudom elképzelni, mivel ezen korongogk mérete is azonos a normál CD-ével.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Batman2
őstag
Sziasztok
A CD ugyan nem teljesen ide tartozik, de szerintem belefér és ugyanez lenne a kérdésem DVD-nél is.
A CD-knél pl. egy 700Mb-osat meddig lehet túlírni. A NERO 82 percre van beállítva, de azt írja, hogy ez nem meghatározott lehet több is, ki kell próbálni. Nos próbálgatta e valaki. Nekem egy Verbatim újraírhatóra 81 perc 5x másodperc már nem ment rá hibátlanul az 720 Mb volt, de 707Mb még igen. A DVD lemezeknél ugyanilyen beállításokkal lehet e túlírást végezni, bár azt még nem néztem meg, hogy van e ugyanúgy Dic-at-Once beállítás ebben az esetben. A külömböző írók, mind CD, mind DVD esetében befolyásolják e a túlírhatósági értékeket. Egy MITSUMI CR485 ETE íróm van, meg egy LG 4120B DVD író.
Köszi a válaszokat!Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
lkalmi
csendes tag
üdv.
lehet, hogy ezeket a márkákat már megbeszéltétek, nem olvastam végig a témát.
na mindegy.
öt fajta lemezre írtam idáig. (pio 107d)
budget
princo
arita
rivision.
kb 70 lemezből (vegyesen) mind sikerült.
a budget lemez ára bruttó 65 ft.!!!
és jó!!! asztali lejátszó a négyszeresen írt filmet simán játszotta! -
erdoke
titán
válasz batmanism11 #1045 üzenetére
Ha még nincs asztali játékosod, akkor mind1, milyen lemezre írsz, egy ideje már mindkét formátumot szeretik. Így bitsettingre semmi szükség.
Az esetlegesen meglévő asztalit pedig le kell tesztelni +R-re, a legtöbbnek semmi gondja vele.A legjobb aláírás a héten
-
neduddki
nagyúr
válasz batmanism11 #1041 üzenetére
HI!
Hirdet itten vmi Dodi nevezetuje embor osztan szokott hozni trax+8 lemezeket osztan azokat folotteb szeressek a dvd-k:- )))))
udv
neduddki
p.s. kiveve a pana irom, da hat ugye az ugy van a +-val mint ordog a kereszrvizzel: - ))))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
fokukac
nagyúr
válasz batmanism11 #1045 üzenetére
pio 107-tel nem működik a bitsetter progi, legalábbis PPeter ezt mondta.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
Nézd én is forgalmaztam platinum lemezeket de sajnos a többihez képest drágább.
Nem tudom mennyiért vennél egy platinum lemezt /180ft/ én a helyedben inkább vennék 4* lemezt valami über jóból.PLd verba,trax data,fuji -
fokukac
nagyúr
nézd meg ezt :
Bővebben: link
a 3. hozzászólást kell elovasni ahhoz, hogy expert legyél Te is.
meg PPeter további hozzászólásait is megnézhetedPleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz batmanism11 #1038 üzenetére
A - lemez olyan mintha cd írnál csak kicsit tovább tart.Tehát a formátum ua
de ha + lemezt írsz teljesen másképpen írja meg!!!!Vastagabb az alapanyaga is!!! -
törölt tag
válasz batmanism11 #1034 üzenetére
Arita,ridata,trax data.De van philips dvd-m is.
-
-
batmanism11
csendes tag
-
TexT-BoY
addikt
Tapasztalat:
25db Traxdatábol:
-0hiba
-25jó mind megy Sony Házimozival yeee
köszönöm mindenkinek aki a Pajo 107D-t ajánlotta és Dodinak(meg csazsolnak) akiktöl a jókis trax vanHAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
g@bo
nagyúr
CMC MAG. AE1
Supported Write Speeds: 4x; 6x; 8x; 12x
ez philips, 8* elemez, 25-ös csomiban, milyen ez a cmc? -
JohnnyB
csendes tag
Felteszem mégegyszer a kérdést:
Valaki tud nekem mondani tapasztalatokat a Samsung DVD-kkel kapcsolatban? Érdemes ilyet venni??? -
-
törölt tag
Új tipusok jőttek-jó árakon
-trax data 4* 150ft/db
-Arita 8* 140ft/db
-Verbatim 4* 180ft/db /MCC alap./
-trax 8* 10db/henger 170ft/db
-memorex 4* 180ft/db /MCC alap./
-Ridata 4* 135ft/db 10db-os hengerben is!!!
-TDK 4* 200ft/db
-Philips 8* 170ft/db /Ricoh alap./
-Prodye Movie 4* 140ft/db / Sentinel alap./ :.C
+ Arita 8* 150ft/db
+ Ridata 4* 150ft/db
+ Memorex 4* 180ft/db /MCC alap./
+ Memorex 8* 180ft/db /CMC alap./
+ Verbatim 4* 200ft/db /MMC alap./
+ Trax data 4* 150ft/db
+ trax data 8* 10db/henger 170ft/db
+ Fuji 8* 300ft/db /TAIYO YUDEN alap/
+ Prodye Movie 4* 140ft/db / sentinel alap./
Verbatim ill trax data DL lemez 2400ft/db
DVD-RW Trax data /vastagtokos/ 2* 360ft/db
DVD+RW Verbatim /vastagtokos/ 4* 550ft/db
DVD+RW Trax data /vastagtokos/ 4* 400ft/db
DVD-RAM Lemez 4,7 Gb 1299ft/db
DVD-RAM Lemez 9.4 Gb 1890ft/db
DVD TOK nagy fekete 45ft/db
DVD TOK nagy fekete /dupla/65ft/db
DVD TOK nagy átlátszó 55ft/db
CD:
Philips slim tokos 52* 80perces 100ft/db
Verbatim slim tokos 52* 80perces 100ft/db
Ridata 52* 80perces 25db/henger 55ft/db
trax data 52* 80 perces 100db/hengeres 6000ft
Plextor CD-R80 50db/hengeres alapanyag: Taiyo Yuden 6000ft
Papirzacsi /ablakos/ 8ft/db
Minimum rendelés 10/db-tól RW lemezekre nem vonatkozik!!!!!
Csak e-mailban rendelj+telefonszámmal.
A dvd lemezek + ill - 25db/hengeres kivitelben kaphatok -
JohnnyB
csendes tag
Valaki tud nekem mondani tapasztalatokat a Samsung DVD-kkel kapcsolatban? Érdemes ilyet venni??? -
törölt tag
-trax data 4* 150ft/db
-Arita 8* 140ft/db
-Verbatim 4* 180ft/db /MCC alap./
-trax 8* 10db/henger 170ft/db
-memorex 4* 180ft/db /MCC alap./
-Ridata 4* 135ft/db 10db-os hengerben is!!!
-TDK 4* 200ft/db
-Philips 8* 170ft/db /Ricoh alap./
-Prodye Movie 4* 140ft/db / Sentinel alap./
+ Arita 8* 150ft/db
+ Ridata 4* 150ft/db
+ Memorex 4* 180ft/db /MCC alap./
+ Memorex 8* 180ft/db /CMC alap./
+ Verbatim 4* 200ft/db /MMC alap./
+ Trax data 4* 150ft/db
+ trax data 8* 10db/henger 170ft/db
+ Fuji 8* 300ft/db /TAIYO YUDEN alap/
+ Prodye Movie 4* 140ft/db / sentinel alap./
Verbatim ill trax data DL lemez 2400ft/db
DVD-RW Trax data /vastagtokos/ 2* 360ft/db
DVD+RW Verbatim /vastagtokos/ 4* 550ft/db
DVD+RW Trax data /vastagtokos/ 4* 400ft/db
DVD-RAM Lemez 4,7 Gb 1299ft/db
DVD-RAM Lemez 9.4 Gb 1890ft/db
DVD TOK nagy fekete 45ft/db
DVD TOK nagy fekete /dupla/65ft/db
DVD TOK nagy átlátszó 55ft/db
CD:
Philips slim tokos 52* 80perces 100ft/db
Verbatim slim tokos 52* 80perces 100ft/db
Ridata 52* 80perces 25db/henger 55ft/db
trax data 52* 80 perces 100db/hengeres 6000ft
Plextor CD-R80 50db/hengeres alapanyag: Taiyo Yuden 6000ft
Papirzacsi /ablakos/ 8ft/db
Minimum rendelés 10/db-tól RW lemezekre nem vonatkozik!!!!!
Csak e-mailban rendelj+telefonszámmal.
A dvd lemezek + ill - 25db/hengeres kivitelben kaphatok -
törölt tag
válasz batmanism11 #1021 üzenetére
''Tehát van a Ridata, az Arita és a lila Ritek, amik az okés termékek igaz? ''Ez ilyen formában nem igaz!!!Sajnos sokan árulnak minden félét amit tudok,hogy 50 és 100 hengerben azok nem valami jó áruk.
A ritek most olyant csinált,hogy a lemez közepén található átlátszó müanyagra ráirta a lemez tipusát pld ritek és adott neki egy osztályzatot pld A .Hát ,hogy ez meddig lesz és mikortól fogják hamísitani.......
Arita és ridata ??
Ridata jobbnak tünik a ricoh alapanyagával.De a mostani arita ami 8* az állítolag elég jóra sikerült!!!
A lényeg, vegyél minnél kisebb kiszerelében és akkor ha esetleg rosszat veszel akkor pár pénzed bánja. -
levi23
csendes tag
Toshiba DVD-Rom SD-R5002 író
Imation DVD-RW lemez-t próbáltam most. 1.1-es verziót
Hogy milyen firmware van hozzá azt nem tudom. Hol lehet megnézni? Csak azt találtam hogy Firmware Revision: 1033
Köszi -
levi23
csendes tag
Hello!
Már több újraírható DVD-t vettem, az első kettőt egyáltalán nem tudta érzékelni az íróm, most a harmadikkal meg úgy jártam, hogy egyszer sikerült faszára megírni, aztán próbáltam törölni, meg újraírni és nem tudta letörölni teljesen. Se a Nero-val, se az Ulead MovieFactory-val nem tudtam törölni. Mit lehet ezzel csinálni? Van rá valami módszer, hogy mégis tudjam törölni a lemezt és újra tudjak rá írni?
Köszi -
törölt tag
A philips is megkezdte a dvd lemezeit árulni.Kicsi későn jőtt ki velük de azért a 8* lemez elég fincsi árú!!!
-
konrad
aktív tag
válasz #00809728 #1015 üzenetére
NEC,ASUS,TRAXDATA: AZ íróik nem saját fejlesztésűek, hanem valamelyik gyárral gyártatják.
Szerintem a NEC saját fejlesztésű meghajtókat dob a piacra.
Bővebben: link
Ez innen van ugye?Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
törölt tag
Piacra került az Arita SE verzió. Ez ''A'' osztályos egyszer printelt lemez más printeléssel. Az ára a Ridata árával azonos. Érdekesség : A Ritek gyár felemelte a szitázatlan lemezek árát a hamisítások elkarülése végett. A Ridata áránál magasabb ár nem teszi lehetővé az illegális printelésekett
2004-06-25
VIGYÁZAT HAMISÍTVÁNY:
Piacra került több GO4 Disk ID-val ellátott DVDR lemez különbözo márkanevek alatt. Ezek NEM Ritek termékek, könnyu megkülönböztetni a lemez alsó felének színérol. Az eredeti Ritek lemezek bíbor szinuek míg a hamisítványok a Princo kék szinében pompáznak. Ukrán forrásból származnak és feltehetoen a bulgár Princo gyárban készülnek. Ez nem Ritek minoség és ezért nincs is garancia rájuk.
Forgalomba került több ''eredeti'' Ritek termék. Ami az alapanyagot tekintve valóban Ritek csak a különbség az, hogy nem a Ritek printeli a feliratot a lemezre. Ezeket a termékeket printeletlen ''B'' osztályos lemezként vásárolják és a bevezetett márkanevekre printelik a nagyobb haszon érdekében. Ez sajnos minoségromlást eredményez mert egy becsomagolt terméket kicsomagolnak-printelnek-újracsomagolnak ezáltal több hibaforrás léphet fel. Mivel a lemezek már eleve B osztályosak így semmilyen garancia nem vonatkozik rájuk. Csomagolási egység az eredeti Ritek termékeknél 10-25-100db/csomag míg az ''újracsomagoltak'' 50db-os csomagokban vannak. Ez is Ritek de azért nem az igazi, érdemes elgondolkozni, 10-15ft spórolás megér-e ennyit.
Az eredeti Ritek termékeken minden csomagon szerepel a Ritek neve és logoja, és a kartonon a Conrexx felirat ami a Ritek Europai igazgatóságára utal.
A Ritek gyár hivatalos termékei : Ridata - Arita - Traxdata - szitázatlan GO4
Hamisítvány : Ritek feliratos DVDR. A lemez az E-net Corp. Skóciai telephelyén készül, ''B'' osztályos szitázatlan GO4 lemezekbol. (A Ritek Corp már perli az E-Net Corp-ot jogtalan névhasználat miatt) Az E-Net Corporation hivatalos márkaneve : Ridisc
Június 1 után készülo lemezeket a Ritek színkóddal látja el, így megkülönböztethetové válnak a különbözo minoségek.
Arita márkanév alatt két termékcsalád fut : Normál printed és a Re-Printed.
A Re-Printed lemezek Ridata-nak vagy Traxdata-nak készültek, de nyomdai hiba miatt nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, ezért újra printelik Aritának. Ez az ''A'' osztályos Arita.
Normál Printed (egyszer printelt) ''B'' osztályos minoség
Princo Hírek : Az Europai Unió és a Philips megelégelte a Princo Corp. ártöréseit és a Philips felé felhalmozott jogdíjfizetési hiányt (240M USD) és 2004,április 1-jei hatállyal kitiltották a DVD-R lemezeit az EU-ból. A bentlévo készleteket lehet értékesíteni, de új tételekre Nem lehet Vámengedélyt kapni az EU teljes területén. 2004. június 1-je után a nyugati országokban felszólítják a kereskedoket záros határidon belül (max 3 hónap) szabaduljanak meg a készleteiktol, mert büntetést szabnak ki rájuk. Jelenleg ezért ilyen olcsó ma Magyarországon a Princo, mivel minden nyugati kereskedo a felhalmozott készleteket kelet europába értékesíti. A Ritek a Philips és az EU közös szerzodése értelmében 2004, szeptember 1-je után minden Princo DVD-R lemez törvényileg lefoglaható az EU eloírásai alapján mivel legálisan importálni nem lehet, így csempészett terméknek minosül és azonnali elkobzással jár.
Fibra Hírek : Piacra került az SKC media kóddal ellátott Fibra DVDR lemez az LG írókhoz.
Az Írók (DVD-RW Writer)
Pioneer család: Jelenleg a legjobb író. A Pineer volt az első aki DVD Írót készített az utca emberének.
Bejöttek a számításai, jelenleg ma ő a piacvezető a minőséget és az eladási listákat tekintve. Az ára magasabb mint a többi gyártóé, de garantáltan ez a legjobb minőség.
2002-től mindenki aki sokszorosítással foglalkozik az Pioneert használ.
- Megbízható
- Strapabíró (nagyüzemi sokszorosítás meg sem kottyan – naponta 2-300lemez minden hibázás nélkül)
- Minden firmware ehhez készül el a leghamarabb (nem tudsz olyan lemezt venni amit a Pioneer nem ismerne fel)
LG család : Minőségét tekintve nagyon megbízható és időtálló, de sajnos a gyár a firmware-ket csak 6 havonta frissiti, ami azt jelenti, hogy nagyon sok lemezt csak alacsonyabb írási sebességgel ír meg mint azt a lemez megengedné.
Sony család : A név kötelez, de ha más írók is azonos minőséggel rendelkeznek, akkor nem biztos, hogy kifizetődő az árkülönbség.
Plextor család: A kezdeti nehézségek után kezd megoldodni a Plextor és az írható lemezek viszonya. Már elég sok lemezt felismer és meg is ír hiba nélkül, de minek kockáztatni?
NEC,ASUS,TRAXDATA: AZ íróik nem saját fejlesztésűek, hanem valamelyik gyárral gyártatják.
A probléma minden esetben az , hogy az eredeti frmware frissitések nem használhatóak ezekhez az írókhoz, így elég nehéz új lemezt felismertetni velük.
(ha a lemez még nem készült el akkor amikor az írót gyártották, akkor nem is fogja felismerni - nem írja vagy csak alacsonyabb sebességgel)
DVDR Lemezek
Két tipus van jelenleg használatban:
DVD-R
Ez volt a kezdet. Ez a tipus indította el a DVD világpiaci uralmát a VHS felett.
Az Első lemezek a Ritek gyáraiban készültek és mennyiséget és minőséget tekintve készülnek ma is.
DVD+R
Kezdi felválltani a -r lemezeket, megbízhatobb minőségével és a lezárást követő ismételt írási lehetőséggel.
Ez csak archiválásnál számít, mert a kész filmünkhöz nem fogunk hozzátenni, de pl saját videok folytatásánál tökéletes lehetőség.
DVD+R DL (double Layer)
Minden azonos a +R technologiával azzal a különbséggel, hogy 2 rétegben helyezkednek el az adatok, ezért 8.5Gb adatmennyiség (4 órányi DVD vagy 16 órányi VHS minőség) tárolható rajta. Már készülnek a Ritek gyáraiban.
Gyártók:
Ritek csoport:
- Ridata-Arita-Traxdata
-disk ID : GO3-GO3-GO5 * RO3-RO4-RO5 *
Mitsubishi Chemical :
-jelenleg nagyon sok termék készül az ő gyárukban, köztük a Verbatim is
-disk ID : CMC Magnetic**
Princo csoport:
-vagy jót vagy semmit.
-sajnos az az igazság, hogy van jó lemezük de a magyar kereskedők csak a ''B'' vagy ''C'' osztályos lemezeket hozták a nagyobb haszon érdekében.
-Nem tudok jót mondani arról az emberről aki princora ír, azért hogy 20-50ft-ot sporoljon. Bizonyított tény, hogy akár 1 hónap alatt is elvész róla az adat vagy legalábbis érezhető minőségromláson megy keresztül.
Sony család:
-A minőség kötelez de sajnos az árat nem a keleteuropai piacra optimalizálták.
-Meg ís értem hisz a nyugati országokban eladják a havi 4millió db-ot amit az europai gyár készít
Taiyo Yudden család:
-Nálunk kevésbé ismert márka, de aki a CDR lemezekben ismerte az tudja, hogy ez sem lehet rossz.
-Japán gyártmány és ők nem szoktak szart készíteni
-disk ID : YuddenT002 ( +R)
Digital Disk Dessau család:
-Német gyártmány, nem a legjobb de nem is rossz. közepes kategoria.
-disk ID : DDD**
Optodisk család:
-Kevésbé ismert Taiwani márka, de a Ritekkel együtt kezdte a lemezek gyártását.
-Jó minőségű és megbízható lemezek gyártanak, de Magyarországon nagyon nehéz az új terméket elgogadtatni az emberekkel.
disk ID : optodisk***
Fibra csoport:
Nem gyár, de minőségi lemezeket forgalmaz más gyáraktól saját logoval, érdemes kipróbálni.
disk ID:
- AN30 minden Pioneer tip íróban kiválló
- SKC az LG írókhoz teremtve
- YuddenT002 professzionális termék minden íróhoz. (magasabb ár de pl a Pio108 16x-en írja)
Noname Taiwani és Kínai gyárak:
-Van köztük jó és rossz lemez:
-disk ID : AN30-AN31-AN32-AN33-AN34-AN35
Van még sok gyártó de ezek igazából a magyar piacon nem mérvadóak.
Összefoglalva:
Azt tekinthető jó lemeznek amelyiket :
-Minden író tudja kezelni a ráírt sebességnek megfelelően (nem érdemes a 4x-es lemezt 2x-sen írni, mert a hosszabb felmelegítés miatt /lézer beégeti az adatot/ megváltozik a lemez szerkezete.
-Minden asztali lejátszó olvassa, akadás és ugrálás nélkül
-Az ár-minőség aránya elfogadható.
Több mint 100 tesz alapján a Ritek termékek viszik a prímet.
Ha azt akarod, hogy minden jó legyen akkor Pioneer írót használsz Ritek alapu lemezekkel.
Azt hiszem kitettem magamért!!! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Batman2 #1010 üzenetére
''Az MP3 CD írásásnak viszont biztos van értelme, mert van MP3 lejátszóm és az ígényli, hogy jelezve legyen a lemezen, hogy az MP3...''
Ezt az ''MP3 CD'' dolgot már akkor sem igazán értettem, mikor Balli írta.
Hogy is van ez? A CD-n jelezve van, hogy az MP3-at tartalmaz?
Milyen lejátszód van, ami a simán adatként megírt MP3 CD-t nem játsza le, viszont az MP3-nak jelzettet igen? Nekem most a(z) v6.3.1.20-as Nero van fönn, de én nem látok ilyen MP3 CD írási lehetőséget. -
Batman2
őstag
Szevasztok
Ha már feljebb szó esett arról, hogy az írónak megfelelő anyagra írjunk, akkor feltenném a kérdést, hogy az LG íróknak van e valami megfelelő lemez, mert LG lemezt még nem láttam. Más márkáknál tényleg vannak, de ennél . . .?Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Batman2
őstag
Szevasz
Azt nem igazán tudom, hogy DVD lemez esetében mi értelme van például az MP3 lememez írása menüpontnak, bár a DVD lejátszók lajátszanak MP3-t is, de azt nem tudom, hogy igénylik e, hogy a lemezen jelezve legyen, hogy az MP3 lemez. Az MP3 CD írásásnak viszont biztos van értelme, mert van MP3 lejátszóm és az ígényli, hogy jelezve legyen a lemezen, hogy az MP3, egyébként nem ismeri fel.
Atööbire az érvényes, amit már mások is írtak.Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
fokukac
nagyúr
legyen oly szíves, mesélje már el valaki, hogy mi az a PIO és PIE érték?
kösziPleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz batmanism11 #1007 üzenetére
Ritek az az etalon.Abból amig ''kiesnek'' ridisc ill arita lesz.
Ridata ricoh alapanyag nem ide sorolandó. -
batmanism11
csendes tag
Nem tudjátok véletlenül, mi a különbség a különböző Ritek-szitázások ( Arita, Ridisc, Ridata, lila Ritek ) között? Mármint ugyanaz a minőség, csak a szitázás más?
Le Predateur
-
törölt tag
Tdk lemez tapasztalat!!!
Megnéztem, és az alapanyag TTG01. Én egy Plextor PX-712A-val írom, ezzel az íróval nálam eddig a legjobb mínuszos lemez (Plextools-al tesztelve a PIO és PIE értékeket), a szintén elég jó Ridata (Ritek G04) lemezekénél a TDK értékei kétszer jobbak! Amúgy összességében eddig nálam a plusszos lemezek prdodukálták a legjobb értékeket, a ''mezőnyt'' a Verbatim, majd a RICOHJPNR01 alapanyagú (pl. Traxdata 4X, Fuji 4X) lemezek vezetik. De a TDK TTG01 a mínuszosok között (próbáltam már: Verbatim, Ritek G04, Prodisc, Fortis) kétség kívül a legjobb! -
Starship
csendes tag
Van eladó Princo dvd-r lemez 120 ft\ db áron. 100db felett 110ft.
Gigamaster lemez 110ftQ db áron. 100 db felett 100 ft.
Érdeklődni: starship@freemail.hu -
<Adamsky>
nagyúr
''2. tegnap felirtam par avi filmet egy dvdre a legujabb Nero-val, s a vegen megkerdezte, hogy tobbmenetesen irja-e ki, ez mit jelent?''
Többmenetes írás esetén, amennyiben nem zárod le a lemezt az írás végén, úgy később újabb adatok írhatsz majd a lemezre.
''3. Ugye egy lemez 4,7 gigas, akkor miert csinalja a Nero hogy csak 4,5 alatt enged irni?''
Nekem is nem rég van DVD-íróm, így csak tippelnék:
Az én ''összeesküvés-elméletem'': A számítástechnika hőskorában úgy abban ''állapodtak'' meg, hogy a Giga, Mega, Kilo között 1024 a váltószám. E helyett mostanában előszeretettel használják az 1000-es váltószámot (lásd vincseszterek). A gond ott van, hogy (tudtommal) az összes szoftver 1024-el számol.
Ez alapján: 4,7Gbyte = 4.700 Mbyte = 4.700.000 Kbyte = 4.700.000.000 byte
Ha ezt a 4.700.000.000 byte-ot visszaszámítód 1024-el:
= 4.589.843,75 Kbyte = 4.482,269 Mbyte = 4,377 Gbyte ~ 4,4 Gbyte
Ezt a gondolatmenetet támasztja alá a Nero FAQ-ja:
''Nero is able to copy DVDs which ... are 4.4 GB in size...''
''4. Dvd-t lehet tulirni? Ha igen mennyivel, hogyan?''
A lemeze, és meghajtója válogatja, de igen. A Nero beállító ablakában lehet engedélyezni a túlírást.
''5. A Nero-ban van egy csomo funkcio...''
MP3, programok, dokumentumok, stb. estén: adatként írd ki az anyagot
Film esetén:
- AVI (DivX, Xvid): adatként
- MPEG: lehet adat, de lehet videoCD, vagy DVD is (attól függ, hogy hol akarod majd lejátszani)
Zene (MP3, Ogg, WAV): lehet adatnak, és audioCD-nek is (megint csak attól függ, hogy hol akarod használni)
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap