- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Projektor topic
- Threadripper X3D-vel?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Aktív témák
-
nagyúr
húha, rendezzünk medianka - princo párviadalt !
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Itt a ph! piacon Garmacor bazárjában 5000 Ft a 10 db TDK DVD-R, ha nagyon minőségit akarsz (tok is van)
sokan a Ritek G04 alapanyagú minuszos lemezekre esküsznek, az olyan 220-250 környékén van, illetve vannak minőségibb pluszos lemezek 300-350 körül. én pl. ma vettem +R traxdatát, sokat, remélem jó lesz...
-------------------
a mi meg a princo-t illeti, én egy szóval nem mondtam, hogy nem lehet jól megírni, viszont sokan mondják, hogy pár hónap után egyszerűen eltűnt, ami rajta volt...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
az elsőt majdnem sikerült elb...nom, kiderült, hgoy rossz volt az image fájl, meg is ijedtem, de a lemez olvasható lett végül is... szóval dvd decrypter rulzik, hogy végül megoldotta a problémát...
-
nagyúr
felteszem a láma kérdést : mire jobb írni, pluszos (DVD+R), v. mínuszos (DVD-R) lemezre?
tegnap nagy elvi vitánk volt pár barátommal erről...
[Szerkesztve]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz zsolt501 #438 üzenetére
izé... én az aláírásodra kérdeztem rá, nem a nevedre...
de most a google-ban kinyomoztam, hogy ez egy eredeti Gandalf-idézet...
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyúr
anyukám barátja hozott 5-6 db Emtec (BASF) dvd+r-t, hogy a munkahelyi régi író nem írja meg.
ezek milyen lemezek? próbálkozott valaki ilyennel? mintha valahol olvastam volna róla vmi rosszat. merjek rá adatot bízni?
-
nagyúr
Már említettem, hogy az anyám barátja hozott 10 db EMTEC DVD+R lemezt, mert a munkahelyi író nem eszi...
valahol már olvastam róla rosszakat.
de tegnap ki is próbáltam : egy instant dvd-vel újratömörített image fájlt akartam kiírni dvd-re. az első lemezre instant copy-val írtam, a másodikra dvddecrypterrel, és minde a két lemez látszólag jó lett, de nem olvassa sem az író, ami írta (pio 107), sem az asztali lejátszó. Sőt, a windows azt mondja rá, hogy ''CD-Drive'' és amikor ráattintok, azt mondja, hogy nem kompatibilis a windózzal...
ugyanazt az image fájlt szintén dvd-decrypterrel kiírtam a hagyományos TRaxdata DVD+R lemezre, amire egyébként is szoktam írni, és tökéletes lett.
tehát az EMTEC elmehet a sunyiba.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz Ricsipower #542 üzenetére
köszönjük...
-------------------------------------
egyébként a témához kapcoslódva, én meg szoktam írni még mostanában is havi 10 CD-t...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
hali, az volna a kérdésem,hogy (úgy, mint a CD-ket) DVD-t lehet-e túlírni? próbálkoztatok-e már vele, s ha igen, kinek mennyire sikerült?
pusztán kíváncsiságból.
ja, és természetesen adat dvd-re gondoltam, nem filmre.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Ezek a vékonytokos EMTEC DVD+R lemezek poháralátétnek egész jók,
(adattárolásra nem annyira...)
és a tok pont jó a többi dvd-nek,..
-
nagyúr
szerintem az EU alapelvei (egységes piac, négy szabadság elve, stb.) éppen arról szólnak, hogy ha megveszel valamit valahol, és OTT befizettél minden terhet, akkor otthon már nem kell.
pl. az ÁFA (VAT) típusú adók mind ott maradnak, ahol a bevétel születik.
azt pedig, hogy mit, hol veszel meg, nem lehet korlátozni.
(lásd pl. a Volkswagen esetét)
most ezt sebtiben írtam, de remélem, hogy érthető.
-
nagyúr
elbeszélünk egymás mellett.
én arról beszéltem, hogy ha bemegyek egy ausztriai áruházba, és megveszem ott ezeket a lemezeket, (akár ezres tételben is, belefér egy bevásárlókosárba) majd hazahozom, akkor az nem ''feketézés''.
mondjuk én sosem csináltam ilyet.
de nem tudom elítélni azt, aki ilyet csinál, én is Doditól veszem a lemezeket, mert az olcsó, míg a media marktban háromszor annyiba kerül. pedig ugyanaz a márkás lemez, ugyanabban a csomagolásban.
(ja, és nem princoról van szó)
---------------------------------
Egyébként az meg már megint a másik kérdés, hogy miért kell azért jogdíjat fizetni, hogy kiírjam a saját digitális fényképeimet, vagy családi videóimat egy lemezre ?
de hát ez van.
-
nagyúr
a minőség rovására menő dolgokat és a hamisítást persze, hogy elítélem, de közgazdaságilag teljesen érthető a dolog.
akkor nem lesz ilyen, ha majd konvergálnak egymáshoz az árak. amint megszűnik a marzs, ez már nem lesz biznisz.
az pedig, hogy sokan már nem tartanak fenn boltot, és úgy árulnak számtech-dolgokat, és így csökkentik a tranzakciós költségeket, szóval ez szintén egy tendencia, ami jó is és rossz is egyben.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
jó az oldaladon ez a benyögés :
''Csak ajánlani tudom, bár köztudott, hogy egy ilyen lemez áráért a fekete piacon lassan 10 - igaz, ehhez képest használhatatlan minőségű- Princo hulladékot is utánad dobnak.
Frissítés: nem, köszönöm, nem kérek több levelet azzal kapcsolatban, hogy milyen hülyeséget írok és milyen jó a Princo (heti sokszáz lemezt írok én magam is), valamint a hír nem reklám, saját pénzen vettem a Maxell lemezeket, nem szponzortól kaptam őket. Ez a saját véleményem. Pont.
PPéter''Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
új tapasztalatom, hogy a Panasonic asztali lejátszónk, ami eddig mindent megevett, amiről adat visszaolvasható volt, szóval a lejátszónk nem ismeri fel a primedisc 8x DVD+R lemezt. Anyám barátja 2,4-szeresen írta meg, a DVD-ROM olvassa, az asztali nem.
mondjuk életemben ez volt az első 8x lemez, amit kipróbáltam.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Ma beszereztem Doditól néhány Verbatim DVD+RW-t
ezt mondja rá a dvd identifier
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+RW:MCC-A01-000]
Disc Type : [DVD+RW]
Manufacturer ID : [MCC]
Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.]
Media Type ID : [A01]
Product Revision : [Not Specified]
Disc Application Code : [General Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2.4x]
Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2]
Egy szépséghibája van, vhogy elkerülte a figyelmem, hgoy ez csak 2,4-szeres, de nem baj, nem sietek, ráérek...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Egyébként ezt a 2,4-szeres sebességet ki találta ki?
mert ilyen erővel lehetne 3,14-szeres is...
miért kellett eltérni a szabvány-logikától ? (1x 2x 4x 6x 8x)
őgy értem, a 0,4-nek minek kellett külön írásmódot csinálni?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz #00809728 #834 üzenetére
igen, a 3 db. az pont annyi, mint amennyiért 2 hónapja vettem a media markt-ban a TDK DVD+RW-t...
sőt, valami 70 Ft-tal olcsóbb is...
MM meg elmehet a sunyiba...
-------------------------
Batman : a DVD-k kapacitását sajna bájtban adják meg. és mivel 1024 a váltósázm ez igazából csak 4,38 GB.
Éljenek a marketingesek jeligére a szerkesztőségbe!
tiszta mák, hogy nem bitben adták meg, mert akkor nyolcszor akkora számot írhatnának rá....Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz DeadCode® #848 üzenetére
szerinted 850 hozzászólás alatt ezt még nem derítettük ki?
---------------------------------------------
Más téma.
Képzeljétek, ma voltam Media MArkt-ban, és mit láttam ?
kétrétegű, 8,5 GB-os, 2,4-szeresen írható dvd-t !
Az egyik VErbatim volt, a másik talán phillips (ha jól emlékszem)
az áruk (most kapaszkodjatok !) : 4990 Ft volt.
tisztára megéri, nem?
az egy dolog, hogy azt lehetett olvasni, hogy 10 euró körül lesz, de mire megérkezett kis hazánkba, még ennek is a duplája lett...
--------------
na mindegy. viszont néztem, síma, 8x írható dvd-t, egy se volt.
ja, és ami volt, márkásabb lemez, az mind cirka 1000 Ft körüli árban volt. a 200 méterre lévő tesco-ban ugyanazok a lemezek 200-300 Ft-tal voltak olcsóbbak.
[Szerkesztve]
-
nagyúr
válasz #00809728 #879 üzenetére
bizony, az újraírhatóknak rosszabb a visszaverődésük, ezért, bizonyos olvasók nehezen olvassák őket.
------------------
Egyébként épp' ma próbáltam ki, hogy a panasonic asztalink, aminek nincs is a specifikációjában a dvd+r(w) szabvány, de eddig lejátszotta a pluszos lemezeket, sőt, a tdk dvd+rw-t is, a Doditól vett verbatim dvd+rw-t nem hajlandó lejátszani...
nem értem, ha a tdk-t igen, a verbát miért nem? na mindegy.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
teljesen jó, megbízható, szép, dakoratív, stb....
és hogy diszkont áron? hmm, a legdiszkontabb ár, amit erre láttam, az Garmacor bazárjában volt, itt a hardver piacban, pár hónapja, ő 500 Ft-ért árulta. beneveztem egy 10-es csomagra.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz BobChemistry #987 üzenetére
talán azért, mert ennek köze sincs a DVD-lejátszóhoz.
A probléma a kodek-problémák tárgykörében keresendő.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
legyen oly szíves, mesélje már el valaki, hogy mi az a PIO és PIE érték?
kösziPleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz batmanism11 #1041 üzenetére
nézd meg ezt :
Bővebben: link
a 3. hozzászólást kell elovasni ahhoz, hogy expert legyél Te is.
meg PPeter további hozzászólásait is megnézhetedPleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz batmanism11 #1045 üzenetére
pio 107-tel nem működik a bitsetter progi, legalábbis PPeter ezt mondta.
-
nagyúr
válasz TrollBalint #1060 üzenetére
+R TRaxdata 140 Ft-ért elég baráti (Dodinál) Bővebben: link
s ha ki akarsz rúgni a hámból, vehetsz -R TDK-t 200-ért, v. +R VErbatimot szintén 200-ért...
igazából a princonál bármi jobb.Pleased to meet you - hope you guess my name
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest