- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zozopapa68 #14049 üzenetére
Köszi szépen! Lehetőleg taiwani legyen, mert akkor ez is jó?
-
zozopapa68
tag
válasz
pinnacle #14048 üzenetére
Én általában innen rendelek: IT Media
Pick Pack Pontra szoktam rendelni így olcsóbb, de Pesten van átvevőhelyük így nem kerül semmibe a szállítás.
A -os lemezből a Taiwani Verbatim lemezt szoktam venni, de mostanában az is ritkán van (elég tűrhető volt a minősége).
A Taiyo Yuden/Maxell lemezt itt is lehet kapni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
zozopapa68 #14046 üzenetére
Köszi! Magyarországi üzletet nem tudsz ajánlani, mert itt csak 25k felett ingyenes a szállítás? Úgy emlékszem régebben a DVD-R-t ajánlották, nem tudom, hogy a jobb minőség vagy a kompatibilitás miatt. Most már mindegy, hogy +R vagy -R? Rosszul mondtam, nem archiválásra kell, mert arra jó a miniDV hanem csak megtekintésre. Egyébként nekem valahogy biztonságosabbnak tűnik a felvételek külön-külön miniDV-n tárolása, mint az .mts fájlok a vinyón.
-
zozopapa68
tag
-
zozopapa68
tag
válasz
pinnacle #14045 üzenetére
Taiyo Yuden/Maxell (made in Japan)
Szerintem bármelyik jó minőségű DVD alkalmas erre a feladatra. -
pinnacle
nagyúr
Videó archiválásra még mindig a Taiyo Yuden DVD-R a leginkább ajánlott? Tudtok olyan helyet ahol 10-25db is kapható? Én csak ezt találtam.
-
M107
addikt
válasz
zozopapa68 #14035 üzenetére
-
blattida
nagyúr
válasz
zozopapa68 #14040 üzenetére
Az a ty lemez 75 forintért nagyon jó vétel volt! Nekem szerencsém volt tavaly, mert 57 forintért vettem darabját, igaz százat vásároltam.
-
zozopapa68
tag
Elnézést mindenkitől az én lemezeim Premium Grade volt és nem a linkelt Archival Grade.
-
-
jeni
félisten
Üdv
erre nem lehet panasz nem alátétnek való! -
M107
addikt
2012.júl vásárolt UAE lemezt néztem alig romlott, a teszt képet nem mentettem le 224BB íróval néztem 222A lett írva (samu mindkettő) ha kell mellékelem.
Hiába jó, hogy bevásároltam belőle UAE a lemezek császára még most is.
UI:
Nagy mesterek, merre vannak szívesen látnék Kicsirigó, Flashget, VBB ++++++ tól egy pár lemez képet...
-
zozopapa68
tag
Asus DRW-24B3ST@Lite-On iHAS124 B, AL0S
MID: FTI-R08-65
IT Media DVD+R DL 8x (FTI)
Írás: 4x -
jeni
félisten
válasz
zozopapa68 #14030 üzenetére
DVDolcson.eu oldalról rendeltem meg pesti személyes átvétellel.
-
pami5
aktív tag
Nincs okom kétségbe vonni állításodat. Nálam is nagyon sokat rontott a 224BB, mint "Ottó"-nál, ezért szabadultam tőle. Mivel ilyen is létezhet, az is lehet, hogy egy nagyon gyenge darabot fogtam ki.
Azért ez nem teljesen így van, mert nem elég hogy jó legyen egy lemez ill annak a (MID)-je kell hozzá, egy megfelelő író, s egy normális írásstratégia + írás sebesség.
Valóban nem teljesen így van, de egy mai lemezhez sokkal nehezebb (talán lehetetlen) megtalálni a megfelelő író-írási stratégia-sebesség együttest, a korábbi "szuper" lemezeknél ez könnyebben ment.
A meglevő kb. 300 db Philips INFOME...lemezeket én is aranyként őrzöm.
Lassan áttérek én is a BD-re, író és jó lemez van hozzá (Pio és Panasonic)#14026: nem vagyunk "kiakadva", a DL lemezek használatát kerülöm (oka legyen a magánügyem), az "asszem" és a tény között pedig igen nagy a különbség.
-
M107
addikt
"Ezeken a lemezeken még az SH-224BB (és a hasonló gyenge írók) jó eredményt adnak."
Azért ez nem teljesen így van, mert nem elég hogy jó legyen egy lemez ill annak a (MID)-je kell hozzá, egy megfelelő író, s egy normális írásstratégia + írás sebesség.
"Ha tudsz szerezni SH-224 BB Samsung cukor minőségibb darab mint DB-sorozat."
Személyem csak ebből tud kiindulni, a BB (224BB) mindent olvas olyan szériája a samunak mint a 222A, 223L
és a SH 182,183 szériák. gyors kiválóan olvas pontosan ír, ezek közül csak a ha a 224 BB-t nézem és egy Xtreme Protekt lemezt azt egy 222A író kiválóan megírja a 224BB már csúnyábban magasabb PIE PIF adatokkal. és bőven nem 0-10 között hanem 0-50 PIE értékekkel.Sajnos a DB-t elrontották láttam pár ilyen írót, kényeskedve olvasta azt a lemezt amit a 224BB igen gyorsan stabilan.
Lemeztesztet azért nem is rakok fel mostanában, mert :
-Már inkább csak BD-re archiválok Pana, Flaco STB
-UAE verba csak a fontos családi dolgoknak va + Philips DVD +R Inf30 válogatott szeriszámmal szintén csak a fontos dolgoknak van fenn tartva.Ritkán írók dvd-t, S hamarosan amúgy is házat cserélek, s abba csak 2 író Plex 712A és egy SH 222A író lesz + 206D BD író azt pedig tudom hogy az UAE és a Info PH lemezeket cukor modon írja a SH 222A a plex meg AUDIO cd-re diszkós havromnak aki azután Mahasz matricával látja el őket, hogy tudjon mixelni róluk legálisan a clubbokban.
UI:
A régi dvd-imet meg már odaadtam havernak így nagyon tesztelni több éves lemezeimet hát, csak max UAE vagy prémium lemezt tudnák de azzal semmire sem mennék, mert ma kapható lemezeket kellene, de már nem vásárolok főleg a mai gagyi mides MBI és hasonló társai című (MID) -ű lemezeket.
-
pami5
aktív tag
Az eddigi tevékenységedet maximálisan elismerve, jó lenne, ha nem az évekkel ezelőtti (alábbi "szuper") lemezekkel érvelnél ma is.
"Az író szépen írja:
JVC DVD+R /0-12 PIE/
Maxxel DVD+R /0-25 PIE/
Verbatim DVD+R UAE /0-10 PIE/
Rioch 8X Japan /0-10 PIE/"Ezeken a lemezeken még az SH-224BB (és a hasonló gyenge írók) jó eredményt adnak.
Írj a ma kapható lemezekre és az eredményt látni fogod! (nem is hasonlít a linkelt tesztekre!)Az eredmények ellenére még ma is ajánlod az SH-224BB-t a PH-n:
"Ha tudsz szerezni SH-224 BB Samsung cukor minőségibb darab mint DB-sorozat."
A BB sorozat valóban jobb, mint a DB, csak azt felejted el hozzátenni, hogy ezt az eredményt csak az általad említett "szuper" lemezeken tudja.
"Ottó58" írta:
"Hát..., ne haragudj, de én éppen ettől váltam meg.
Újonan vettem, nagyon sokfajta lemezt rontott, +-os Verbát is...."Akkori ajánlásod alapján én is vettem egy SH-224BB-t és a fentieket tapasztaltam, hasonlóan tettem.
Próbálj meg a jelenben véleményt alkotni.
-
-szabi-
addikt
Nem volt nagy mozgásterem, azt vettem amit kaptam.
-
cocka
veterán
válasz
zozopapa68 #14016 üzenetére
a mappa tartalmát adatlemezként kiírni.
Ezt hol olvastad?
Use the option like burn ISO on CD or burn ISO Image. Then choose the boot manager ISO and burn it.
Ez nálam annyit jelent, hogy Neroban megnyitom az iso fájlt, aztán ellenőrzöm a beállításokat és rányomok a felírásra. Érdekes, hogy 1 megás isokat már fel tudok írni. 8 centis cdre próbáltam felírni, lehet esetleg ez kavar be.
-
-szabi-
addikt
válasz
zozopapa68 #14014 üzenetére
Megcsináltam.
Képeket a korábbi hozzászólásból használom.
Kiegészítem samsung 224db (sb01) eredményével.Pioneer 110d fw1.41 / ImgBurn / 6x írás /
Pioneer 215d fw1.22 / ImgBurn / 6x írás /
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Pioneer 216d fw1.09 / ImgBurn / 6x írás /
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Pioneer 209ebk fw1.20 / ImgBurn / 6x írás /
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++nec 7241 fw1.02 / ImgBurn / 6x írás /
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++nec 7261 fw1.03 / ImgBurn / 6x írás /
Van ahol hasonló eredményt ad, de olyan is ahol nem.
nec7261 eredményén nagyon meglepődtem, 2x is lefuttattam, de újra odatette a kiugró részt.
Mit gondolsz?üdv
szabi -
zozopapa68
tag
Szia!
A linkelt oldalon azt írják, hogy ki kell bontani a zip fájlból az iso fájlt és Nero-val vagy másik képfájl (Image) írására alkalmas íróprogrammal kilehet írni.
Nincs minimális mennyiség,Letöltöttem én is, hogy lássam mi van a zip-ben tele van iso fájlokkal + minden egyéb. Kikel bontani a zip ből és a mappa tartalmát adatlemezként kiírni.
-
cocka
veterán
Ez kicsit OFF lesz, de azért megkérdezem, mert félig-meddig mégis csak ide tartozik.
CD esetén mi a minimálisan kötelezően felírandó adatmennyiség? Mert van itt ez a Plop boot manager:
A zipben van egy 544 kilobájtos iso, de ahányszor fel akarom írni egy újraírhatóra, hibát ír ki. Virtuális gépnél működik, de felírásnál hibát ír.
-
zozopapa68
tag
-
zozopapa68
tag
Samsung SH-224DB íróval találtam tavaly júniusi tesztet.
forrásVerbatim 16x DVD+R
MCC 004 (Made in Taiwan)
Írás: 4xA teszt alapján nagyon jól ír és tesztelésre is alkalmas.
Firmware alapján van BB, DB és FB verzió. -
-szabi-
addikt
válasz
zozopapa68 #14007 üzenetére
Holnap kicserélem liteon-t samsung-ra és kipróbálom.
Kíváncsi vagyok rá.üdv
szabi -
zozopapa68
tag
Akkor tényleg nem az. Opti Drive Control-al mennie kellet volna, ha az lenne.
Nero-ban le van tiltva azt felehetett volna oldani, de így nincs értelme.
Lehet ez is a Samsung saját fejlesztése (saját chipset nem mediatek), mint annak idején sh-223c azzal sem lehetett tesztelni. -
cocka
veterán
válasz
zozopapa68 #14009 üzenetére
Opti Drive Control, Nero Disc Speed.. mindkettő "latest" és mindkettő azt írja, hogy nem támogatott funkció. Mindenesetre az megnyugtató, hogy a DL lemezeket sokkal jobban írja, mint az Optiarcom, ami vélhetően elöregedése voltán rövid úton megutálta a DL lemezeket.
De személy szerint engem a dvd írókkal kapcsolatban sokkal jobban idegesít, ha az olvasás megy tönkre. Pl. egy alig használt AD-7203S úgy ment tönkre, hogy gyakorlatilag nem lehet vele dvdket olvasni. Helyesebben csak egyrétegűeket, a kétrétegűeket vagy műsorosokat egyszerűen nem hajlandó beolvasni. Az is lehet hogy eleve gyári hibás példány volt, mindenesetre így még ha adott esetben tudna is írni mondjuk kétrétegű dvdt, ez sem derül ki, mivel ugye az íráshoz először az üres lemezt kéne beolvasni. De ha már az olvasásnál elakad a történet, akkor úgy bajos bármit is felírni a lemezre.
-
cocka
veterán
válasz
zozopapa68 #14007 üzenetére
Nálam is van egy SH224-es, ez nem is támogat semmiféle tesztet. Kiírja, hogy the drive doesn't support this function vagy vmi ilyesmit.
Titkon reméltem, hogy válaszoltok a kérdéseimre.. ezek szerint a remény hal meg utoljára.
-
zozopapa68
tag
válasz
-szabi- #14005 üzenetére
A most kapható Samsungról egyik fórumtárs írta, hogy hajmeresztő teszteredményeket produkált, pedig a fórumon ajánlott összes tesztprogrammal kipróbálta a meghajtót.
Daywalkerke -
zozopapa68
tag
válasz
-szabi- #14005 üzenetére
A Plextor írónál lehet a saját programjával jobb lenne az eredmény (MTK A chipes írók írásban is jobbak voltak mint a B pláne az E verzióstól). Nálam az Asus 24B3ST B verziós.
Néha előfordul ilyen anomália, hogy nem kap az ember valós képet a megírt lemezről.
De szerencsére ez csak néhány lemez és író plusz tesztelésre használt meghajtó párosításánál fordul elő. -
-szabi-
addikt
válasz
zozopapa68 #14004 üzenetére
Plextor 880sa belül LiteOn iHAS424 A.
Van még samsung 224d íróm, úgy tudom jitter kivételével azzal is lehet tesztelni.
Megnézem az mit ad ellenőrzésre.üdv
szabi -
zozopapa68
tag
válasz
-szabi- #14003 üzenetére
Így már valamivel közelebb kerültünk a valósághoz., de a PIE értékek még most is torzított eredményt adnak.
A Lite-on E (MTK chipset) verziói már nem mérnek olyan korrekt módon, mint a régebbi A vagy B verziós társaik.
Ez is jó példa arra, hogy nem szabad túl komolyan venni a kapott eredményeket ezekkel a kommersz meghajtókkal. Számomra a fenti eredmények csak azt bizonyítják, hogy az Optiarc-al írt lemezek jobban fekszenek a tesztelő írónak és nem azt, hogy a Pioneer írók rosszabbak lenének az Optiarc íróktól.
A kettőnk tesztjei alapján azt viszont meglehet állapítani, hogy ezeket a lemezeket az Optiarc 7261s írja a legszebben és Lex Icon 7200s írója is komálta ezt a lemezt.
Nálam mindig lemez függő, hogy éppen a Pioneer vagy az Optiarc ír e jobban, mert szerintem egyik se jobb a másiknál.Ezeket a Verbatim (MCC 004) lemezeket nálam a Pioneer 215D, 216D 12x sebességgel írták jobban 6x, 8x sebességgel több volt a PIE hiba, de nem annyival, mint a fenti tesztképeken.
Majdnem lehagytam a mostanában kedvencé vált Pioneer 212D írómat nála a 8x sebesség volt az ideális ennél a lemeznél. -
-szabi-
addikt
válasz
zozopapa68 #13947 üzenetére
Amit írtál kipróbáltam.
Ez lett:
Pioneer 110d fw1.41 / ImgBurn / 6x írás /Pioneer 215d fw1.22 / ImgBurn / 6x írás /
Pioneer 216d fw1.09 / ImgBurn / 6x írás /
Pioneer 209ebk fw1.20 / ImgBurn / 6x írás /
nec 7241 fw1.02 / ImgBurn / 6x írás /
nec 7261 fw1.03 / ImgBurn / 6x írás /
Lite-on szerint az összes írás jobb mint plextor ellenőrzése, azoknál amiket valamelyik pioneer íróval írtam.
Pioneer-ek közül a legöregebb 110d adja a legjobb eredményt, közel azonos 215d minősége.
Legutolsó pio belsős 216d és blu-ray 209e a legrosszabbat produkálja.
Nec írók mindkét ellenőrzés szerint jók.
Még új ellenőrzés alapján is nagyságrenddel jobbak mint pio-k.üdv
szabi -
pami5
aktív tag
válasz
Ottó58 #14000 üzenetére
Most is DVD-re archiválok!!!
Szerintem (és még sokak szerint) jól is teszed! Jó minőségű DVD-n (főleg nem csak egy helyen) sokkal nagyobb biztonságban vannak a fontos dolgok. Ráadásul a (jó) DVD élettartama biztonságosabb és csak 4,7GB, az adattartása is ellenőrizhető, jelentős "romlás" esetén még újra írható! Ha a HDD "meghalt", minden (ami rajta volt) elveszett!
-
M107
addikt
Elnézést, én nem arra értettem hogy vége.....
Csak már rég láttam itt, a nagy ősi mestereket akik nagyon jól értettek a témához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- Napelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest