- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső SSD operatőröknek: Aiffro P10 bemutató
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #506 üzenetére
Elolvastam, de nem lettem sokkal okosabb... Pont a lényeg nincs leírva, hogy hogyan is lesz a váltottsoros adásból korrekt progresszív (ami az LCD monitoron/tévén sem lesz csíkos). Mert ez az amit sűrű homály fed számomra... Ettől függetlenül fenntartom azon állításomat, hogy manapság a 1080p25-nek több értelme volna, mint az 1080i50-nek.
S szerintem a progresszív kép kevesebb sávszélt igényel (ill. jobb képet ad ugyanakkora bitrate-n), mert ugyan az AVC/H264 video már nem JPEG alapú, de azért itt is számít(hat) (hatással lehet a tömörítés hatékonyságára) az, hogy az egymás mellett lévő képpontok (közeli képrészletek) mennyire egyformák (félképek esetén a sorok közötti különbség nagyobb lehet), talán a mozgási vektorok sem olyan hatékonyak... De javítson ki valaki, aki jártas a H264 interlaced kódolásában...
A színkódolásba meg már ne is menjünk bele (YV12-ben van a H264 is?)... Nem igazán vagyok egyébként megelégedve a sugárzott HD adás színeivel (összehasonlítva pl. egy jó minőségű DVD-vel)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest