Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #506 üzenetére
Elolvastam, de nem lettem sokkal okosabb... Pont a lényeg nincs leírva, hogy hogyan is lesz a váltottsoros adásból korrekt progresszív (ami az LCD monitoron/tévén sem lesz csíkos). Mert ez az amit sűrű homály fed számomra... Ettől függetlenül fenntartom azon állításomat, hogy manapság a 1080p25-nek több értelme volna, mint az 1080i50-nek.
S szerintem a progresszív kép kevesebb sávszélt igényel (ill. jobb képet ad ugyanakkora bitrate-n), mert ugyan az AVC/H264 video már nem JPEG alapú, de azért itt is számít(hat) (hatással lehet a tömörítés hatékonyságára) az, hogy az egymás mellett lévő képpontok (közeli képrészletek) mennyire egyformák (félképek esetén a sorok közötti különbség nagyobb lehet), talán a mozgási vektorok sem olyan hatékonyak... De javítson ki valaki, aki jártas a H264 interlaced kódolásában...
A színkódolásba meg már ne is menjünk bele (YV12-ben van a H264 is?)... Nem igazán vagyok egyébként megelégedve a sugárzott HD adás színeivel (összehasonlítva pl. egy jó minőségű DVD-vel)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Delta Force (2024)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest