Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
 - Kompakt vízhűtés
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Apple asztali gépek
 - Házimozi belépő szinten
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
 - Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
 - Milyen joysticket vegyek?
 - Monitor hiba topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

PikkPukk
csendes tag
válasz

DarkByte

üzenetére
						Elolvastam, de nem lettem sokkal okosabb... Pont a lényeg nincs leírva, hogy hogyan is lesz a váltottsoros adásból korrekt progresszív (ami az LCD monitoron/tévén sem lesz csíkos). Mert ez az amit sűrű homály fed számomra... Ettől függetlenül fenntartom azon állításomat, hogy manapság a 1080p25-nek több értelme volna, mint az 1080i50-nek.
S szerintem a progresszív kép kevesebb sávszélt igényel (ill. jobb képet ad ugyanakkora bitrate-n), mert ugyan az AVC/H264 video már nem JPEG alapú, de azért itt is számít(hat) (hatással lehet a tömörítés hatékonyságára) az, hogy az egymás mellett lévő képpontok (közeli képrészletek) mennyire egyformák (félképek esetén a sorok közötti különbség nagyobb lehet), talán a mozgási vektorok sem olyan hatékonyak... De javítson ki valaki, aki jártas a H264 interlaced kódolásában...
A színkódolásba meg már ne is menjünk bele (YV12-ben van a H264 is?)... Nem igazán vagyok egyébként megelégedve a sugárzott HD adás színeivel (összehasonlítva pl. egy jó minőségű DVD-vel)... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
 - Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
 - Milyen házat vegyek?
 - Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - Vigneau interaktív lokálblogja
 - Formula-1
 - Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
 - Kompakt vízhűtés
 - Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
 - További aktív témák...

- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
 - HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
 - Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
 - ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

wassermann